jetam napsal:
dík kluci aspon nějakou přestavu mám E07 budou další na řadě takže budu asi za pár měsíců objednávat
E07 na najazd bude lepsia, mne nevyhovovala v tom, ked bolo mokro a podradil som, tak mi trochu ustrelovalo koleso, inak dobra guma. Samozrejme pri ostrejsej jazde. Po asi 800km som zacal pouzivat E10, ale prd vydrzia. No co uz, jazdim enduro a pneu menim ako na super sporte
Mitas 07 do Kazachstánu-Mongolska-Bajkal a Ruskem po ose zpět ANo či NE ?! Je pravda že maj vydržet 20tis km a i více - při velmi slušném zacházení?!
Helmut z Ludgeřovic
Při VELMI slušném zacházení v Dakaru je to možné. Poubes ve dvou v Americe 17.000 km na KTM 990 a to je jiný žrout pneu. Igor svým stylem v současnosti 27.000 km a jede dál někam ke třicítce.
Myslím že až tak slušně Helmut nejezdí U něj bych to reálně viděl na těch max 15tis.km s tím co pojede a jak pojede
Něco jiného je jezdit tzv. kolem komína a expedičně velkou vzdálenost.
Ok ok - rád se svezu ,,svižně'' ale na expedici to bude opravdu o něčem jiným...a ještě jeden dotaz: Jak se 07 chová v blátě a na mokré trávě ?!
Helmut z Ludgeřovic
V blátě se okamžitě zalepí....je to pneu na expedice ale bláto nemá ráda tak jako spousta jinejch nejen silničních gum. Mokrá tráva s nima ještě ujde ale opět pokud nemáš opravdu ostrej drapák tak ti bude víceméně na mokré trávě klouzat vše. Prostě ta 07 ka je kompromis mezi silniční pneu a pneu na asfalt a má dobrej km nájezd.
to aj E10 za zalepi, ale ocisti sa rychlejsie. Na mokrej trave smyka, no po riadnom pridani sa kusne. E07 ked bude smykat, po pridani si to treba driftnut a okraj pneu to zachrani. Ja pojdem kuknut skotsko, ostrov man, ale drapaku sa nechem vzdat, no obujem E07, tak bude na cesty lepsia a vydrzi viac aj pri ostrejsej jazde. Vzdy lepsie ako si vybehnut na cestnej pneu do mierneho terenu. Ma ta E07 zubky po krajoch, tak na miernejsi teren bude super. Nebol som s nou spokojny, ale dostane teraz druhu sancu
firefly napsal:
...zajímavý jak to furt někomu leze krkem samozřejmě nic proti nikomu, jen se mi líbí jak se ta dizkuze neustále mele dokola
...
Mě to krkem neleze,jen se udivuju nad tím,jak někdo(často právě ti,co jezdí jenom na mitaskách) tvrdí,že je něco nejlepší pneu na světě a přitom kolikrát ani nic jinýho nezkusili.Já svoji zkušenost mám(17tis.km na 07) a to mi bohatě stačí.Až ta pneu bude aspoň na oko vypadat,jako pneu na motorku a ne na traktor, tak jsem ochotnej o tom uvažovat,jako o motopneu...to,jestli je guma tvrdá nebo měkká je druhořadá a individuální záležitost.
A mele se to dokola,protože se někdo pořád dokola ptá,jestli sis nevšiml?
Ať si každej jezdí na čem chce...je to potom jeho boj,ale když se mě někdo zeptá,tak mu s čistým svědomím odpovím E08 na silnici,E 09 na terén,E10 univerzál,... E 07 na hov.no...stejně jako K60 a Enduro Sahara 3.
E08 prve pneu nic moc, teraz to neviem zhodnotit, ale uz su urcite dobre
E09 do terenu, hucia na ceste az moc
E10 univerzal fajnovy, ticha pneu
E07 nemal som dobru skusenost, pri podradeni mi uskakovalo zadne koleso. No ale dostanu teraz druhu sancu.
Nove tlmice Hyperpro idu teraz na motorku a hned ako zoderem E10 nahadzujem E07. Snad to bude pri dobrom nastaveni tlmicov lepsie
TKC dobra guma, vydrzi dost, ale je hlucna oproti E10. Radsej zoderiem dve E10 ako jednu TKC, ale na dlhsiu cestu na stuploch by som dal TKC
Metzeler Tourance - cestne pneu je len na cesty, po skusenostiach na polnackach ich nechcem uz vidiet. Ak ostanem len pri asfalte, tak super pneu. Mam ich na komplet druhej sade kolies dane, ale ani netusim kedy pojdu nazad na moto.
Za mna E10 je pneu ktora mi vyhovuje ako univerzal pneu, najazd pri nej neriesim pri vozeni okolo komina, ale na dlhsiu trasu po asfalte by som im neveril, najazdu myslim. Ceny pneu neriesim. Ostru jazdu zvladnu, aj mokru cestu, ale najazd nic moc, Mohol by mitas urobit E10 dvojzmes
A mozno aj metzelerky dam dole z cestnej sady a vyskusam tie force co mitas predava ak budu v rozmere na GS. Na vyblbnutie s jogurtakmi ako do partie budu dobre. Ked E10 zvlada jazdu s jogurtakmi, tak force bude musiet lepsie.
jjj hodne pekny to sou E09 a mezi nama jak uz sem kdysi psal, ve svete si Mitasky poschvalujou jen mi Cesi vetsinou remcame
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
PRavdu mas Schrecku. Jak jsem se odstehoval do nemecka, tak na ne nedam dopustit ALe ne, vazne, Australie, Zeland, Ameeerika, ti je pochvaluji. Ja jsem ted zlanarol kolegu na mitasky pro jeho 12 taky. To uz je treti clovek co jsem jej dostal k mitaskam. Snad bude spokojeny
Jinak děkuju veřejně Joe! Za expresní dodání sadičky E 07, jen co bude čas a počasí a gumař přezouvač... Řeknu co a jak na první své MITAS sadě. Joa můžu vřele doporučit.
Jizvy dokazují, že se minulost stala....
Teď jsem se vrátil z výstavy v Bratislavě kde jsem asi hodinku v poklidu mluvil se Štefanem Svitkem mimo jiné i o pneumatikách na Dakaru. Samozřejmě jsem se ptal na mitasky. Bylo mi sděleno, že komisaři a kolegové ze zahraničí koukali na E-09 (zadní) a trošičku nechápali, co je to za gumu která po ujetí etapy pořád ještě funguje ve srovnání např. s nejužívanější Michelin Desert. Jediný problém je v používání výplní místo duší. Tyto se tam kvůli pevné kostře těžko nandávají. Bude připravena měkčí verze pro tento účel.
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
Ja právě koukal na jeho motorku v Brne, ze tam fakt ma E09 a říkal jsem jsi že asi jen na vystavu... ale v podstatě na šutry a písek by to fungovat mohlo dobre, když tam není bahno a tráva... ideální třeba na dovču v letě do Albošky... i když muj favorit na cestovaní je E07.
Kompletní výbava motocestovatele www.rockway.cz výrobce www.klim-cz.com-oficiální dealer www.twalcom-czech... - výhradní dovozce http://www.facebo...ockwayShop Revitshop.cz
cituji dojclanda na assiette "mitas - gut tires" :-D , jinak E07 kdyz je NOVA tj rekneme do 80% tak i to blato jakztakz bere na bezny cestovnai je to stejne 90% "silnice" aspon nejaka tj. takova kde by projel i skutr - pak par set km po sotoline a v tom kilak blata a to prehanim - v takovym pomeru jednoznacne 07ky
Upravil milanek dne 17.03.2014 09:17
nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)
Joe napsal:
Teď jsem se vrátil z výstavy v Bratislavě kde jsem asi hodinku v poklidu mluvil se Štefanem Svitkem mimo jiné i o pneumatikách na Dakaru. Samozřejmě jsem se ptal na mitasky. Bylo mi sděleno, že komisaři a kolegové ze zahraničí koukali na E-09 (zadní) a trošičku nechápali, co je to za gumu která po ujetí etapy pořád ještě funguje ve srovnání např. s nejužívanější Michelin Desert. Jediný problém je v používání výplní místo duší. Tyto se tam kvůli pevné kostře těžko nandávají. Bude připravena měkčí verze pro tento účel.
no a ja kulil ocami jak puk, ked mi Joe povedal ( dik za poklidny pokec ) ze Svitko dal nejake 2 etapy po sebe na jednej E-09-zadní
... to mi fakr hlava nebere, určo nebol odkazany drat gumu viac ako na 1 etapu, ale on: "skromny to xalanisko z Oravy"
Navigačný výjazd motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk
morabo nezlob - jinak jak vidim betony ve vode tak mam respek
Upravil schrek dne 17.03.2014 12:52
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Fila napsal:
tybrďo tam je snad pod tou vodou schovanej led ne? :/
Ne, beton porostlý řasou, to je sviňa a nebo to navoskovali :-)
Upravil joe dne 17.03.2014 18:32
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží