Takový bajky se neprodávají!!! Nech si ho, 40 tě stejně nevytrhne, když už jsi za to dal ten ranec...
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
Kejda> naštěstí já tu cenu neplatil, druhak je mi velké a za třetí - chci zkusit 29... Navíc, je to jen kolo
Upravil Geralt dne 08.04.2015 20:50
KTM 1190 Adventure R
Geralt napsal:
Kejda> naštěstí já tu cenu neplatil, druhak je mi velké a za třetí - chci zkusit 29... Navíc, je to jen kolo
To pak 3x jo. Já nepropadl mámení 29 a koupil jsem si zase 26". V lese v obratnosti nepřekonatelné.
Geralt napsal:
Tak když už se tu poptávají a nabízejí kola, tak také přispěji... Měl bych na prodej karbonový Cannondale Flash HiMod, karbonová vidlice Lefty, komplet na Sram XX, kola DT Swiss (240s), karbonová sedlovka i řidítka, zkrátka komplet v karbonu, velikost XL (21" ) pro cca 180cm a víc. Původní cena skoro dvě kila... Nyní cca pětina
Jen ještě doplním - lze použít kola 27,5 tj 650b...
Hele jeden dotaz. Je tam u klik dost místa na ty 27,5 kola? U Leftyny je to OK, je vysoká, ale tam vzadu by to mohlo být už dost natěsno. Ptám se spíše ze zájmu.
Kamarád má to samé kolo, jen velikost L a vozí 27,5 kola. Zbyde v zadní stavbě u středu asi centimetr, centimetr a půl, což není moc, ale jde to. Kamarád na tom jezdí závody a bez problémů. Je to právě jeden z mála 26–tkových rámů, kde to jde...
Upravil Geralt dne 08.04.2015 22:00
KTM 1190 Adventure R
kejda napsal:.... Já nepropadl mámení 29 a koupil jsem si zase 26". V lese v obratnosti nepřekonatelné.
...a proto všichni chtějí na endurech silniční rozměr 17" místo 21", že?
...obratnost 26" není dramaticky lepší, navíc 29" má výrazně lepší prostupnost už jen díky větší styčné ploše, lépe brzdí, lépe zabírá...
Řešit 26" resp. spíše 27.5 má pouze u kol zaměřených na sjezd....a to primárně díky větší tuhosti a v menší míře menší setrvačnosti.
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
...27,5 palce do rámu vejde/nevejde. Hodně záleží na tom, co máš za pneu. Pokud chytneš vlhko/mokro, "lepí to", pak si v pr.eli s 1 až 1,5 cm v rámu a směs bláta, jehličí, hrabanky dokáže prostor dokonale "zalepit", že i z kopce šlapeš
foto 1/2
Honza_BMW_VW přiložený následující obrázek:
Ahoj kluci zase mi zbylo jedno lepší kolo co si někdo objednal s nějakýma úpravama a pak si ho nevzal. Mám tu nové kolo GHOST HTX Actinum 2975,navíc jsou na kole namontovány karbonová řidítka a sedlovka easton,plus easton představec.Specifikace kola tu:
Název GHOST HTX Actinum 2975
Popis Ghost HTX Actinum 2975 je ideální kolo pro sportovně založené jezdce postavené na superlehkém scandiovém rámu. Vidlice FOX F32 je vybavena systémem CTD a 15mm pevnou osou pro zvýšení tuhosti. Ghost HTX Actinum 2975 je osazeno kompletní sadou Shimano XT.
Rám HTX 29 Actinum AFT SCL
Vidlice Fox Forx 32F 29 Air CTD Remote 100 mm 15QR
Přehazovačka Shimano XT 10-Speed
Přesmykač Shimano XT
Řazení Shimano XT SL
Brzdy Shimano XT Disc 180 mm SM-RT67
Kliky Shimano XT 40-30-22 / 11-36
Náboje Shimano XT
Ráfky Alex MD 23
Pláště Schwalbe Rocket Ron 2.25
Sedlo Selle Italia X1
Počet rychlostí 30
Velikost kol 29 "
Hmotnost 11,5 kg
Přední zdvih 100 mm
Kolo je na postavu cca180-185 rám je 19,5
Na kole je namontován bezdrátový tachometr.
kolo je pocitově hodně hbité a krásně ovladatelné,lehké
pokud by jste o něj měl někdo zájem dejte vědět. Cena by byla okolo 42tis.
Honza_BMW_VW napsal:
...27,5 palce do rámu vejde/nevejde. Hodně záleží na tom, co máš za pneu. Pokud chytneš vlhko/mokro, "lepí to", pak si v pr.eli s 1 až 1,5 cm v rámu a směs bláta, jehličí, hrabanky dokáže prostor dokonale "zalepit", že i z kopce šlapeš
foto 1/2
No přesně kvůli tomu jsem se dotazoval...taky bych měl obavu z toho bahna, který tam nabereš
kejda napsal:.... Já nepropadl mámení 29 a koupil jsem si zase 26". V lese v obratnosti nepřekonatelné.
...a proto všichni chtějí na endurech silniční rozměr 17" místo 21", že?
...obratnost 26" není dramaticky lepší, navíc 29" má výrazně lepší prostupnost už jen díky větší styčné ploše, lépe brzdí, lépe zabírá...
Řešit 26" resp. spíše 27.5 má pouze u kol zaměřených na sjezd....a to primárně díky větší tuhosti a v menší míře menší setrvačnosti.
Hele, mně je jedno, kdo co chce. Vyjádřil jsem svůj názor, že mí 29 nesedí a mimo to, kolo s těmahla je pro mne hnusný. Taky můj názor. Jsou motorkáři,kteří na 19" kolech ukážou polovině národa v terénu záda, a taky jezdci, co poserou na 26" nový bajky s 29", viz Vevis, který jezdí závody na staré hajtře. Nic ve zlým Vevisi. Je to o nohách a stylu, fýze atd.
Co se týče prostupnosti 29 terénem, budiž, bude to lepší, otázkou je, co je myšleno terénem. Jezdím les, traily, kořeny, malinko skáču, když dám 50 km, tak jsem dead, rozhodně si je nedávám svižně za dvě hodiny. Pak by pro mne asi 29 měla větší smysl.
Honza_BMW_VW napsal:
foto 1/2
No přesně kvůli tomu jsem se dotazoval...taky bych měl obavu z toho bahna, který tam nabereš
No, tohle ale není úplně standardní situace. Při baheních koupelích v jílovitém blátě se Ti zalepí i 26" kola... Ale jak často jezdíš v takových podmínkách? Kamarád vozí 650b kola ve Flashi dva roky závodně a nevím, že by kdy nedojel závod kvůli neprůchozí zadní stavbě... Ale je jasné, že méně místa než s origo kolama tam je.
KTM 1190 Adventure R
Honza_BMW_VW napsal:
foto 1/2
No, tohle ale není úplně standardní situace. Při baheních koupelích v jílovitém blátě se Ti zalepí i 26" kola... Ale jak často jezdíš v takových podmínkách? Kamarád vozí 650b kola ve Flashi dva roky závodně a nevím, že by kdy nedojel závod kvůli neprůchozí zadní stavbě... Ale je jasné, že méně místa než s origo kolama tam je.
Není, to máš pravdu. Ale je taky otázkou, jaká je ta zadní stavba respektive jaký kolo. Na mýho Ibise bych to nedal, teď jsem se díval, místa tam moc není, i když při pružení zadní stavba trochu uhne. Ale zrovna na můj bajk to nepůjde...
Ahoj, omluva, ale zkusím nabídnout zde.
Prodám horské kolo Pells, vel. 15; "S", kupované v Liberci jako nové (veškeré papíry mám), ježděné synem po Jizerkách a v okolí Liberce. Kolo je pravidelně servisované, spotřební věci měněné jak bylo potřeba.
Cena nového kola byla cca 17tis Kč, aktuálně představa o ceně cca 5-6tis Kč. O ceně můžeme diskutovat. Součástí kola bude určitě podsedlová brašna s duší.
Vybavení kola Shimano XT, šaltr Deore, brzy myslím Avid s lepšími patkami.
Díky H
PS: fotky příp. zájemci pošlu na mail.
tak kolo jsem dnes 12.4.15 prodal
Honza_BMW_VW přiložený následující obrázek:
26; 27,5; 29 palců, to je jako mnohá témata zde typu jaký olej, vypínání motorky klíčkem/chcípákem a mnoho jiných
dle mého bych se zamyslel, kde bude převážně kolista jezdit, fyzická zdatnost jedince, asi i jeho výška (rám vel "S" vypadá divně, ale ženský závody jezdí a umí) a obecně by si každý měl projet testovací kola a vyzkoušet na známá trati tak na 1/2 dne a vidí, co mu na stejné trati sedí/nesedí. Do Jizerek, kde nejsou terény, jen lehké lesní cesty je dle mého názoru 29 palců ok, ale třeba Singltrek, tam jsem se svojí 26 spokojen
no, každý si rozhodne sám a někdy to může být i tak, že čím dražší investice do kola, tím se hůře přiznává nesprávné rozhodnutí ;o)). já mám 26, syn 29 ;o))
www.jantruhlar.cz
Ja to mám tak ze když je kolo full tak jedine 26 nebo 27,5 když je pevný rám tak 29.toz tak můj názor a rukama mi už prošlo opravdu hodně kol. ...... Můj názor
Vše co dojede do cíle je dobré.