Já se byl přihlásit na zkoušky 3týdny zpět a termín mám až v dubnu. Jsem se nadrtil na testy a do té doby zase všechno zapomenu.. Termíny jsou šílený :-(
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..
Jestli se někdo chystáte na zkoušky ZP tak to chce nepodcenit přípravu. Nadrtit testy a hlavně si v klidu důkladně natrénovat manipulaci a střelbu.
Dnes ze 17 uchazečů udělali jen 3 Já jsem v bohužel v té větší skupině. Komisař byl korektní, lecos odpustil nebo dal druhou šanci. Fakt to chce mít dostatečně ošahaný a neplašit. Takže znovu až v půlce ledna.
Noví to tady (BN ) mají až snad v půlce března.
Kvůli čemu Tě vylili?
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..
MartinM - nicholas1 napsal:
Já se byl přihlásit na zkoušky 3týdny zpět a termín mám až v dubnu. Jsem se nadrtil na testy a do té doby zase všechno zapomenu.. Termíny jsou šílený :-(
Je to přesně jako u testů naostro, takže tě pak nic nepřekvapí a hned i vidíš výsledky, zda jsi udělal nebo ne.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Tam sem si taky promrskával testy,vždycky večer hodinku a za tři týdny už to měl člověk v hlavě a u zkoušek na plnej počet. A u praktickejch sou hold někeří nervózní a dělají přešlapy,ale právě proto se ty zkoušky dělají...
K manipulaci: určitě máte v okolí střelnici, kde vás pustí s dozorem, tedy bez ZP. Tam si v klidu a pod dohledem můžete nacvičit nasucho manipulaci, vybíjení, rozborku atd. a hlavně si párkrát střelit. Pak už vás nemusí trápit žádná nervozita. Zas taková věda to není a nikdo po vás na zkouškách nebude chtít, abyste rozebírali Ruger MK3, což i pro mne byla záležitost na dlouhé minuty, když ta svině nechtěla jít rozhodit...Tak v klidu do toho
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
Jestli se někdo chystáte na zkoušky ZP tak to chce nepodcenit přípravu. Nadrtit testy a hlavně si v klidu důkladně natrénovat manipulaci a střelbu.
Dnes ze 17 uchazečů udělali jen 3 Já jsem v bohužel v té větší skupině. Komisař byl korektní, lecos odpustil nebo dal druhou šanci. Fakt to chce mít dostatečně ošahaný a neplašit. Takže znovu až v půlce ledna.
Noví to tady (BN ) mají až snad v půlce března.
Kvůli čemu Tě vylili?
Když jsem trénoval manipulaci tak jsme vybíjeli a pouštěli kohout jen jedním palcem. Při zkoušce požadoval vybíjet přez druhý palec. To sem teda uplně nedal. Neuměl jsem to , po celym dopoledni venku zima + nervoza. Neklaplo to. Musim potrénovat.
Nekdo nenastřílel, nekdo nevyndal zásobník před prohlídkou, někdo nechal prst na spoušti,někdo neprohlídl hlaveň po slabém výtřelu .....
Je to fakt o tom si to v klidu důkladně ošahat. Nejlépe na konkrétní střelnici a tam už vědí co se při zkouškách používá.
Takže tak.
A kde to děláš ?
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
Tak povolení na jednorannou kosu by bylo, ale vzhledem k nákupnímu šílenství a různým spekulantům se nákup odkládá až splaskne bublina ...
I pes má svůj den a dneska je ten den a já jsem ten pes!
Když jsem trénoval manipulaci tak jsme vybíjeli a pouštěli kohout jen jedním palcem. Při zkoušce požadoval vybíjet přez druhý palec. To sem teda uplně nedal. Neuměl jsem to , po celym dopoledni venku zima + nervoza. Neklaplo to. Musim potrénovat.
Nekdo nenastřílel, nekdo nevyndal zásobník před prohlídkou, někdo nechal prst na spoušti,někdo neprohlídl hlaveň po slabém výtřelu .....
Je to fakt o tom si to v klidu důkladně ošahat. Nejlépe na konkrétní střelnici a tam už vědí co se při zkouškách používá.
Takže tak.
Hele, jestli vás někdo učil vypouštět kohout palcem střílející ruky, tak by měl vrátit zbroják...asi to byl Dirty Harry. Samozřejmě že se to má nebo dokonce musí takto dělat, (sice to nikdo moc nepraktikuje) ale určitě je dobré se naučit vypouštět druhou rukou, je to bezpečnější. U starších zbraní a hlavně u SA se už párkrát stalo, že kohout vyklouzl a udeřil. Moderní zbraně mají nejen vypouštěcí páku, ale i pídavnou boční páku nebo výřez v těle závěru, která nedopustí, aby kohout při vysmeknutí udeřil na úderník. Pak si třeba koupíš zbraň, která má vypouštění. Raději x zkontrolovat komoru než aby tě vylili. Přesně na tohle totiž ten komisař čeká.
Tak trénuj.
MichalF napsal:
A nebo si koupis glocka apod a tam zadny kohout mit nebudes
Taky možnost. Naštěstí, respektive alespoň tady na Moravě, s čím se učíš na kurzu k získání ZP, tak tím pak také na zkouškách většinou střílíš. Ale na zkoušky nepočítej s Glockem nebo jiným DAO. Tam budou CZ75, někde i 83, sám jsem dělal zbroják s CZ83. Ale to byl rok 1997....
MichalF napsal:
No fuj, ty mu radis zverstva.
U zkousek nejsi nijak zasadne casove omezenej, tak nema cenu spechat a kazdej pohyb si rozmysli, bud v klidku.
Ja delal zkousky s CZ 75, ktera se tedy drzi a strili super. Posledni dobou jsem koukal na recenze z USA a tam ziskava takovou popularitu, ze amici zahazujou 1911tky,rugery, glocky,Sigy a dalsi renomovane znacky a CZ75 chvali az do nebe. A nastrileji s nimi pres 100tis ran a furt jsou spokojeny. Tady se rika, ze CZ nevydrzi 10tis. ran... to do USA delaji jiny matrose nebo je to tady s pistolema jako s motorkama a tachakem = i po 10letech denniho strileni ma furt do 1000ran???
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Má tady někdo zkušenost s pistolemi Grand Power K-100, popřípadě X-CALIBUR???
R 100 GS PD, 1995
R 1200 GSA, 2012
R 1100 GS, 1998
F 650 GS, 2005
XT 600 Z TÉNÉRÉ, 1990
Historie: Africa Twin XRV 650, 1989
Truhla nemá kapsičky a zážitky Ti nikdo nesebere. www.lj-tech.cz
MichalF napsal:
No fuj, ty mu radis zverstva.
U zkousek nejsi nijak zasadne casove omezenej, tak nema cenu spechat a kazdej pohyb si rozmysli, bud v klidku.
Ja delal zkousky s CZ 75, ktera se tedy drzi a strili super. Posledni dobou jsem koukal na recenze z USA a tam ziskava takovou popularitu, ze amici zahazujou 1911tky,rugery, glocky,Sigy a dalsi renomovane znacky a CZ75 chvali az do nebe. A nastrileji s nimi pres 100tis ran a furt jsou spokojeny. Tady se rika, ze CZ nevydrzi 10tis. ran... to do USA delaji jiny matrose nebo je to tady s pistolema jako s motorkama a tachakem = i po 10letech denniho strileni ma furt do 1000ran???
No já nevím, jestli je zahazujou Vzhledem k tisícům možná statisícům prodaných 1911, P226 a Berret 92F a Glocků si nemyslím, že tisíc čézet tam udělá paseku, jako kdysi Glock. Nemá smysl porovnávat CZ, byť je velmi dobrá, se Sigem nebo HK. Tam je kvalita jinde, ale samozřejmě i cena. Kdyby byla CZ taková pecka, tak ji mají ozbrojené sbory po celém světě. Už i MP JOZ v Brně přešla z letitých 75B na Glocky.
Vždycky mne dokáže pobavit recenze, jak je něco super a to co bylo etalon 25 let najednou všichni háží do koše...
No já nevím, jestli je zahazujou Vzhledem k tisícům možná statisícům prodaných 1911, P226 a Berret 92F a Glocků si nemyslím, že tisíc čézet tam udělá paseku, jako kdysi Glock. Nemá smysl porovnávat CZ, byť je velmi dobrá, se Sigem nebo HK. Tam je kvalita jinde, ale samozřejmě i cena. Kdyby byla CZ taková pecka, tak ji mají ozbrojené sbory po celém světě. Už i MP JOZ v Brně přešla z letitých 75B na Glocky.
Vždycky mne dokáže pobavit recenze, jak je něco super a to co bylo etalon 25 let najednou všichni háží do koše...
Tak CZ75 je prezita konstrukce a jsou urcite jednodussi zbrane, uzivatelsky privetivejsi a spolehlivejsi.To taky nikdo nepopira. Pro ozbrojene slozky je CZ takrka nesmyskna zbran v dnesni dobe blbuvzdornych a odolnych plastovek. Spis se v recenzich objevuje vyzdvihovani kvality vs. ceny, uchop, presnost, levne strelivo a taky chvali, ze CZ zere vsechno. Dost lidi psalo, ze je konecne strileni zaclo zase bavit a ty ostatni byly tedy odlozeny.
Spis nez polemizovat nad stalou diskuzi Glock vs. CZ, coz je porovnavani dvou ruznych koncepci, takze neni viteze. Mne spis zaujaly ty vysoke nastrely. Chapu, ze v USA je 9mm patrona asi nizka polozka, ale ja teda 100tis ran asi nenaboucham do duchodu, natoz jednou zbrani.
H.
LiborJ napsal:
Má tady někdo zkušenost s pistolemi Grand Power K-100, popřípadě X-CALIBUR???
K 100 zajímavá, ale pocitově v ruce nedotažená. Ostré hrany (alespoň první kusy). Vcelku vydařená kopie.
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží