Klasifikace GL5 značí to, že se olej může použít pro velmi zatěžované hypoidní převody, koncové převody a dá se použít i pro některé převodovky, kde je API GL5 předepsáno (zrovna u BMW).
Do převodovky a do konc. převodu je předepsán stejný olej. Množství do konc. převodu u R1100, 1150 je cca 0,25L
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
ahoj vsem,ted budu mit prvni vymenu na mem gs,pokud by nekdo shanel olej castrol gp 20w50,za rozumnou cenu ,1L 139kc,cihnete na stranky pema oleje,beru od nich i do auta a nikdy s dodanim zadny problem.
Zdravim,
a prosím o radu...
Objednal jsem si olej Castrol Actevo GP 4T 20W 50,ale přišel mi olej
bez označení GP a API klasifikaci má SJ..
V návodu je předepsaný API SF,SG nebo SH.
Může tam bejt,nebo ho mám vrátit?
Děkuji
Mlha napsal:
Zdravim,
a prosím o radu...
Děkuji
Ano mužeš ho do moto nalít, SJ je lepší klasifikace než SH
Upravil vondri dne 18.07.2013 12:38
Mlha napsal:
Zdravim,
a prosím o radu...
Děkuji
Ano mužeš ho do moto nalít, SJ je lepší klasifikace než SH
Těd mi psal ten prodejce,že mají jen SG a že SH a SF už se nevyrábí..
Dík moc za info...
Tonda napsal:
Klasifikace GL5 značí to, že se olej může použít pro velmi zatěžované hypoidní převody, koncové převody a dá se použít i pro některé převodovky, kde je API GL5 předepsáno (zrovna u BMW).
Do převodovky a do konc. převodu je předepsán stejný olej. Množství do konc. převodu u R1100, 1150 je cca 0,25L
Ahoj mám dotaz koupil jsem tenhle http://www.olejacek.cz/product.php?id_product=46
olej do kardanu a převodovky ale nikde jsem nevyčetl jestli je hypoidní myslíš že ho tam můžu dát pročetl jsem to tady dvakrát ceý ale jsem z toho kok....
servisak napsal:
To že je olej hypoidní značí API GL 5 tenhle api má tak je hypoidní tudíž ho tam mužeš dát
ještě jsem koukal že tam někdo dává Castrol MTX Synthetic 75W-140 je to lepší olej jinak do převodovky po okraj kontrolního šroubu se n'mi vlezlo asi 0,9 L díky za info Petr
Ja som skusil TOTAL Quartz 5000 20w50 API SL bez prisad na spojku cena 3,5€ za 1L,Mam 1100vku najazd, asi 80000km spotreba na 3000km 2,5dcl...
Mal som predtym aj Castrol Act Evo,Motul 3000 20w50 a spotreba bola 2 dcl na 1000km a Motulu mozno este troska viac,neviem cim to je ze tento Total tak malo zerie ze by tou prisadou na spojku,alebo je mozno malicko hustejsi..
Ale osvedcil sa...Este tu pisu ze je to olej pre koncern PSA Peugeot a Citroen...
tantito přiložený následující obrázek:
[38.82Kb]
Upravil tantito dne 04.08.2013 08:57
citim sa fajn..
dle posledniho servisu mam v motorce nalitej v CR nesehnatelnej Bardahl XTC C60 15w50 ... zatim neni potreba, ale muzu dolivat jinou syntetiku se stejnou specifikaci?
BMW GS 1150 Adventure
Bandit 12OON