Novy gopro hero 2014 by melo stat 2800,- sice bez wifi a jen 720p 60fps 1080p 30fps . Otazka zni jestli se to sj4000 furt vyplatí. Gopro je gopro.
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
swat napsal:
Novy gopro hero 2014 by melo stat 2800,- sice bez wifi a jen 720p 60fps 1080p 30fps . Otazka zni jestli se to sj4000 furt vyplatí. Gopro je gopro.
Ono taky záleží co tam bude za čip a jestli to bude sklo nebo jen plast v rámci úspory. Nemusí být GoPro jako GoPro
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
Už jsou i na bazosu ty wifi za celkem dobrou cenu 2675. http://foto.bazos...eslani.php
Kdo nechce cekat na aliexpress měsíc může mít již dnes
Upravil swat dne 13.10.2014 09:30
schrek napsal:
JInak co by si chtel za vybavu vic ke GOPRO v zakladnim balicku, jsou tam drzacky na nalepeni, dalkovej ovladac a na Ebay dokoupis uplne vsechno, ja kupoval, prenosnej obal, drzak na hrud, drzak na hlavu, 3x nahradni zakladnu, 3x baterku, kloub na umisteni na helmu, drzak na trubku, drzak na ovladac na riditka, pojitny drzaky, kdyby se odlepil hlavni a za vsechno tohle prislusenstvi jsem dal v souctu cca 1500,- jen uchytku na ovladac sem koupil v CR
Předpokládám, že už jsi dokoupil i paní s klapkou a nějakého rejžu :-)
No zatim ne , jen mam velky uloziste ze kteryho to pomalu ubiram
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Nejedná se o kameru sj4000 ale s50w s podstatně horším obrazem. Prodejci je nabízejí jako sj4000, třeba tady: http://foto.bazos...-GoPro.php
Upravil swat dne 12.11.2014 14:02
To sice jo, ale bude v prodeji až příští rok. Cenovka 130 doláčů (gopro hero 2014 125 doláčů), Senzor Panasonic MN34120PA, Chip Ambarella A7LS75. Těch 60 a 120 fps pořád duplikuje, to je asi největší mínus.
No uvidíme, zase za ty love, co bychom chtěli že? Na takový to domácí žvýkání to bohatě stačí.
Nesetkal se někdo s tím, že když nahraju video v 720p60fps video jede normálně. Ale když dám 1080p30fps tak je to jakési zpomalené. Zvuk to nahraje v pohodě, ale obraz je trhaný zpomalený. Je možné že nestíhá karta datový tok? Kingstone 32gb class10. Uvažuji o koupi patriotky http://www.czc.cz...36/produkt přeci jen mám s nimi lepší zkušenosti z PC a záruka 5 let. Co myslíte???
Kingstone karty jsme vyhazel delali mi to same co pise SWAT a koupil jsem certifikovany Sandisky extrem a ultra
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Takže sandisk maš vyzkoušenej a v pohodě jo? http://www.czc.cz...17/produktF800GS 2011 is history (76000Km)
Zrovna před pár minutama jsme tady zkoušeli kamerku, ze které leze 50Mbit/s v MPG4. Sandisk Class 10 to nezvládá zapisovat. Teoreticky by měla stačit - Class 10 je 10MB/s, což odpovídá datovému toku 80Mbit/s. Zápis v 1080p/50 z akční kamery i video v 35Mbs na GF7 zvládá, tuhle novou kameru ne. Tak jsem zkusil Lexar Professional Class 10, teoreticky tu samou kvalitu - a ejhle, zapisuje v pohodě. Tak jsem teď ještě zkusil z GX7 kartu Sandisk Extreme a ta jede v pohodě. Podle specifikací má mít 95MBs. Určitě by to zvládla i karta s 45MB/s ale tu tady nemám.
Takže tomu Class se nedá moc věřit.
P. S. Ta "hračka" za asi 13 tisíc, co teď zkoušíme, umí v pohodě 120fps ve fullHD a v kameře to umí interpolovat na 240fps bez znatelných artefaktů. Je to docela pecka. Z kamery téhle cenové kategorie a rozměrů jsem něco ekvivalentního ještě neviděl. Rozdíl mezi 50/60fps a 120fps je drastický. Když se na to ještě pustí pixtor v AE, bude to úžasný na zpomalovačky.
Kolegové z TT-USA s podobným modelem (V750) natáčí zpomalovačky třeba v takovém klipu (viz ukázka) a je to fakt efektní... Ale evidentně to je opravdu vyšší datový tok a chce to pořádnou kartu.
A co že to je za kameru? Asi jsem to přehlédl....
Takže se slovy „…A DOST…“ Jsem nucen uvést v život několik let odkládaný plán…
Záznamová kamera na motorku.
Prvně.
Motorka je ve své podstatě můj jediný dopravní prostředek. Tudíž jsem v sedle po většinu roku. Npř. Zima 2013/2014 byla extra přívětivá a tak jsem byl mimo jednu stopu jen 1měsíc. Jediná chvíle kdy nevyjíždím. Je moment kdy v napadne sníh a silničáři z něj udělají tu prosolenou kaši….Ale pokud tanhle hnus ze silnic zmizne a už jsou jen mokré nebo krásně vymrzlé a suché. Jsem zpět v sedle.
A z toho plyne celkem velká nepříjemnost. Řidiči aut prostě nějak nepobírají , že se jim před kapotou 20prosince motá motorkář. A někdy holt jezdí systémem. To co vidím je nesmysl a neexistuje to = klidně můžu jet. Je to jen iluze…
Podruhé.
Po dnešní menší kolizi mne už opravdu nebaví mít osm očí, vozit věšteckou kouli mezi řídítky, abych stíhal předpovídat svou budoucnost. A v 90% sledovat jak se dotyčný rychle ztrácí v dálce mezitím co já se zvedám a koukám kde skončila ta má pekelná židle.
Potřetí.
Kdykoliv jsem možnost záznamové kamery začal řešit. Narážel jsem na stejné potíže. Ale dnes technika i technologie pokročila kdo ví kam a tak se ptám vás lidí co se v tomto oboru Potloukáte.
1. Když kamera uměla nahrávat opakovaně. A sama si odmazávat staré záznamy. Nebyla odolná proti vodě.
2. Když byla odolná proti vodě. Neuměla nahrávat v cyklech. Nebo si odmazávat staré záznamy. Nebo dělala příliš dlouhé záznamy/neuměla kouskovat záznam na cca3-5minutové části.
3. Když už alespoň trochu něco z toho uměla. Narazil jsem na potíže s napájením. Jak to mělo kabel k el. Nebylo to vodotěsné….
4. Proběhl pokus o montáž běžné záznamové kamery z auta. Kterou uzavřete a připevníte uvnitř krabičky na jídlo. Jenže záběr přes stěnu takové krabičky je naprosto tragický… Krabička se ráda zevnitř mlží. To lze částečně odstranit sáčky na odsávání vlhkosti. A pak přišla další překážka.
5. Kamera MUSÍ být relativně snadno odnímatelná. Nedělám si iluze o poctivosti svých spoluobčanů. A šanci, že bych kameru na motorce našel po tom co se k ní po dvou hodinách v bazénu vrátím. Nevidím nijak nadějně.
Takže.
Řešil jste někdo něco takového ?
Máte někdo zkušenosti? Přehled o nabídce trhu ?
CENU prosím neřešte. V tuto chvíli mne zajímají možnosti řešení. Nikoliv pořizovací náklady.
Dobrý téma, možná by bylo vhodné založit nové téma . Sám používám DRIFT GHOST-S, ta tvůj požadavek jistě splní, odejmutí z držáku snadné, odpojení od usb napájení také snadné(když pominu vhodně dotěsnit zadní dekl zkrze který se připojuje kabel), takže dvakrát snadné už není tak snadné a při četnosti sundávání a nand. se stoho může stát pruda!!
Osobně jsem si také říkal, že musím vymyslet nějakou pevnou variantu palubní kamery. Šikovně schovanou, ten typ s objektivem na kabelu zvlášť. Objektiv vhodně umístit, lákat ****y už nebude, páč nebude tušit na co to je.
Aby toto splňovalo význam černé skříňky.
Jestli jste to někdo řešil podobně, podělte se prosim.
Jasně, Drift Ghost nebo Ghost-S.
Jinak jsem viděl takovou kameru co by byla ideální - byla vestavěná v komunikátoru. Jedeš - natáčíš a navíc to natáčí do obrazu zvuk co říkáš do mikrofonu komunikátoru. Příští rok to bude v prodeji. Ale režim "černá skříňka" to neumí (zatím) - speciálně jsem se na to ptal.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Tomáši.
Ghost-S je velice krásná. zamlouvá se mi víc jak GoPro4. Jenže...
Jak do ní dostat el., aby nebyla závislá na interní baterce. A přitom ji ochránit před vodou. A umožnit její relativně snadné odmontování?
Máte s tím zkušenosti? Děláte to ?
Mel sem gopro 4+ a myslel sem ze pote co sem ho znicil ho koupim znova ovsem jestli je pravda co se pise o vydrzi driftu vyzkousim ho. Menit baterku kazdejch pul hodiny uz se mi fakt nechce
WanChuan - U Ghost-S mi aku vydrží skoro 3h, tak jestli ti netrvá cesta do práce déle, tak napájet nemusíš, jinak kamera se dodává se dvěma zadními dekly, ten druhý má dva vstupy, jeden pro miniusb. To už se dá vymyslet dokonalejší dotěsnění proti vodě. Kameru vozím na boku helmy, tak to taky musím ještě pořešit, jak píše Marek, utěsnit u kamery a odpojovat kabel od zdroje. Třeba na zadní část těla kamery natáhnout balonek-šprcku a na malý průměr kabelu to stáhnout el.páskem, to by mohlo bejt cajk.
Takže jsem to vymyslel , děkuji všem za uznání.
A teď už jen najít vhodné cosi, nejlépe černé barvy, co se navlékne na tělo a stáhne na kabelu
Třeba by pasovala nějaká gum. manžeta - prachovka, něco, aby se to dalo jednoduš nandat a sundat, opakovaně.
Teďkon na to koukám, co vyrobit těsněníčko pod to víčko se vstupy (tváří se robusně) a vstup na usb dotěsnit silikonem, který by zůstal na pevno u miniusb konektoru kabelu a separovat vstup ve víčku (protože součástí deklu je pryžová záslepka), to by mohlo být taky hezký, trvanlivý a rozdělávací.
Další varianta, otázka na Tomasse, zda se dá koupit náhradní dekl se vstupy a použít tu pryž, záslepku jako těsnění plast. těla mini usb konektoru a otvoru v deklu.
Škoda, že tento detail výrobce nedotáhl k dokonalosti. třeba to ještě domyslí
Upravil JirkaHK dne 14.11.2014 23:55
Napájení toho rekordéru by bylo určitě jednodušší z nějaké power banky umístěné v camelbaku apod.
Napájení toho rekordéru by bylo určitě jednodušší z nějaké power banky umístěné v camelbaku apod.
mam celkem 8 baterek :-) , nabijecku rovnou na dve z 12 na motorce takze se nestalo ze bych nemel baterku nabitou ale opravdu kazdou pulhodinu stavet a menit to uz se mi nechce :-)
Pokud máme sezónu jsem tak 1-2x v měsíci mimo dosah (pro nás běžné) civilizace. S dojezdem tak 1,5-2 hod na místo. Takže nutnost řešit záložní baterku. Ale radši baterky. Pro toulání po kopcích se z toho stává další item navíc.
Jasně kruťte si očima jak chcete. Jen se snažím vyhnout nutnosti hlídat stav baterií jak jen to půjde. Pohodlnost systému nacvaknu do držáku připojím konektor a jedu. Je prostě nádherná. A nakonec to odpojím a mám plně nabytou baterii.
Ghost-S se mi hodně moc zamlouvá. Někam si ho dojedu očuchat naživo. Ať vím o čem je řeč.
Swat.
Tenhle kousek mi byl do tvého odkazu zcela neznámý.
Ano tohle by dost možná naprosto řešilo mé zadání.
Vpředu by se to vešlo za mřížku = nic by nikde nečouhalo = nikoho neprovokovalo...
A navíc bych vzadu nemusel laborovat s kdovíjakou konstrukcí. Tohle by se dalo zakomponovat do zadního blatníku, že by to skoro nebylo vidět.
Dobrá práce pánové HODNĚ dobrá !!!
Děkuji.
Wan-Chuan
KRLESS!!!
Pochopitelně pište další poznatky. návrhy. zkušenosti.
Jsem přístupný ledasčemu