Přitom myslím, že je to jednoduchý efekt využívající vlastnost lidského oka. Stejně jako objektiv, i oko koukající na malou vzdálenost, má malou hloubku ostrosti. No a na modely vláčků, autíček apod. se přece kouká zblízka, takže je obrázek uměle rozostřený mimo zónu pozornosti, dá se nastavit šířka ostrého pásma a zda na výšku nebo šířku. Pak už zbývá nadělit kýčovité barvy dětské hračky a miniatura je na světě...:-).
To jsem půjčil foťák Drákule a její mámě, chodily po zahradě a ejhle, objevily i minipejska mezi minijehličnánky...
Ale často bych se na tyhle úpravy koukat nemusel, bolí z toho oči...:-)
Ivan přiložený následující obrázek:
To máš pravdu, ale když už dnes často platí, že focení začíná u počítače, proč se omezovat:-). I když já jsem ze staré škole z éry před PC... Ta červená světla a odlesky jsou přirozené?
Ivan napsal:
To máš pravdu, ale když už dnes často platí, že focení začíná u počítače, proč se omezovat:-). I když já jsem ze staré škole z éry před PC... Ta červená světla a odlesky jsou přirozené?
marku,ta poslední je pěkná,ale řežou mě zní oči,na svojich fotkách to mám občas taky,tak ubírám na ostrosti dokud to mám v PC,nahrání někde na forum se domastí úplně,existuje nějaký návod co udělat s fotkou aby i po nahrání na net byla stejná jako v PC,nebo si mám nechat skalibrovat monitor
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
Kalibrace toto neresi. Mam sondu, kalibrovany displej i tiskarnu, takze co vidim i vicemene tisknu, ale ani toto mi nerika nic o tom, jak to vidi nekdo jiny. To by to musel mit stejne kalibrovany i on a koukat na to za stejnych svetelnych podminek.
Upravil zjesu dne 27.11.2014 13:59
díky Marku za zavolání
teď jsem ho malinko nachytal na hruškách,ale on mě taky a nejen on,přitom já to zde vidím kolikrát jako perfektní a někdo jiný jako mazanici,nešlo mi do hlavy,kde je chyba,díky Markovi už vím,takže,zas je očem přemýšlet a musím brzy vymyslet jak to před ženou zlegalizovat
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz