Mám F5 MC a chci se zeptat jestli lze použít k základní sadě mikrofon ze sady pro přilby Shoei a jestli tento mikrofon máte někdo i v jiné přilbě než v Shoei?Dá se ten mikrofon koupit někde samotný?
PavelDR napsal:
Mám F5 MC a chci se zeptat jestli lze použít k základní sadě mikrofon ze sady pro přilby Shoei a jestli tento mikrofon máte někdo i v jiné přilbě než v Shoei?Dá se ten mikrofon koupit někde samotný?
Předem díky za věcné odpovědi.
Jestli tomu rozumim dobre, chces ze sady ProSound pouzit jen mikrofon a pouzivat ho s puvodnimi sluchatky.
Prepajet jde asi cokoliv ale je to pakarna, jednou jsme takhle predelavali enduro mikrofon do te sady ve ktere je jen "na tycce" - je to vsechno napajene na uzkem prouzku tistaku na strane jednoho sluchatka. Takze asi to pujde i opacne ale bude to proste pakarna. Kazdopadne samotny mikrofon koupit nejde, jen komplet se sluchatky
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Proc by se to muselo pajet? Vzdyt ten mikrofon je na takovej malej jack....Ja ten mikrofon mel na Uvexce, ted do Araiky mi bohuzel nejde,takze jsem tam dal na ty tycce z puvodni sady....podle mne to tedy opacne pujde bez problemu taky, ale pred sebou to ted nemam....
Jinak mikrofon z ty Shoei sady mi zbyl....jestli se ho chci zbavit si zatim nejsem jistej..
Tak to jsem nepochopil. Já myslel, že chce vyměnit sluchátka za lepší a když má třeba kabely nalepené tavnou pistolí v helmě, tak se to blbě vyndává a musí se přepájet na sluchátkách.
Tak jinak - mikrofony jsou u všech sad pro F5 na konektoru s 2.5mm stereo jackem. Celkem jsou tři typy - na tyčce s molitanem, offroad/integrální s gumovou obdélníkovou destičkou a molitanem a ten ze sady ProSound (viz foto). Jdou mezi sebou libovolně zaměňovat.
Pokud se mají vyměnit sluchátka bez výměny kabelů, nejde to udělat jinak než přepájením a nebo to z helmy vyndat a vyměnit všechno.
TomasTT přiložený následující obrázek:
lysak napsal:
Proc by se to muselo pajet? Vzdyt ten mikrofon je na takovej malej jack....Ja ten mikrofon mel na Uvexce, ted do Araiky mi bohuzel nejde,takze jsem tam dal na ty tycce z puvodni sady....podle mne to tedy opacne pujde bez problemu taky, ale pred sebou to ted nemam....
Jinak mikrofon z ty Shoei sady mi zbyl....jestli se ho chci zbavit si zatim nejsem jistej..
Díky pánové za informace.
Pokud by ses rozhodl ten samotný mikrofon prodat,rád tě ho zbavím.Já mám sadu dual a jsou tam dva mikrofony na tyčce pro výklopné přilby a dva pro přilby integrální.Ovšem ten pro Shoeiky mi pro naše přilby připadá nejvhodnější.Máme Cabergy Tourmax a tyto přilby mají málo volného prostoru před bradou.
.
Podle mě - čert vzal mikrofon ale ty sluchátka ze sady ProSound jsou 100x lepší než ty obyčejný. Měnil bych především sluchátka.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Ahoj, chtěl jsem se zeptat, jak moc je či není interphone F5 kompatibilní s Schuberth C3 pro src.
Já mám F5MC a už jsem to chtěl montovat do své TT Aventuro mod a zjistil jsem, že tam je příprava pro Schuberth C3 pro src
Což je super, líbí se mi, jak je to integrované do helmy v límci, nikde nic nepřekáží a tak.
Ale protože v mém okolí není ikdo s Schuberth intercomem, tak nevím jak to bude kompatibilní, všichni mají interphone, které je univerzálnější a rozšířenější.
Vygooglil jsem si pár odpovědí, někde píšou že to je kompatibilní, jedním směrem, druzí zase píšou, že to kompatibilní není. Ale jsou to staré příspěvky a něco se mohlo změnit aktualizací firmware a podobně.
Co mi doporučíte? C3 pro src nebo interphone? Jakmile jednou nalepím interphone na Aventuro mod, tak je už navždy poznamenaná a když se v budoucnu rozhodnu pro src, tak držák už neodlepím
Ahoj,
nějak nestíhám číst fóra... lehce blázinec na krámě...
F5 a SRC moc kompatibilní nejsou - SRC umí komunikovat zase jen se Schuberthy a F5 sice umí režim simulace jakéhokoliv interkomu ale to je režim, kdy se simuluje jako by to byl telefon, takže žádné pokročilé funkce, výrazně to žere baterky a neustále to zlobí a rozpojuje se to. Navíc záleží i na verzi software v obou zařízeních, právě SRC PRO někdy nejde spárovat vůbec. Jestli nemáš kolem sebe lidi se Schuberthem, tak je pitomost tuhle variantu kupovat jen kvůli integrovanému límci - cena je dost vysoká, takže bych radil rozhodnout se podle toho, co používá většina tvých kamarádů protože na ten "anycom" se moc spoléhat nedá.
Pokud nalepíš základnu Interphone tak to jde naprosto v pohodě a beze stopy sundat - toho se neboj. Podřízneš to nylonovou strunou, zahřeješ fénem a pak vydrolíš rukou. Po umytí benzínem to bude naprosto netknuté.
Upravil TomasTT dne 28.02.2017 19:52
Nepodařilo se mi nalézt téma věnující se Poslední řadě. Tak se přiFtěřím sem .
Je možnost koupit Interphone TOUR UŽ S těma lepšíma repro ?
Nebo je to vždy Základní sada + Audio kit sada (pokud tedy Audio kit = jelpší repro)
A druhý dotaz.
Někteří prodejci mají pro helmy SHOEI jeden AudioKit jiní mají Dva. Jeden pro SHOEI druhý pro SHOEI2016 ?!?!
Typ helmi řešit nemusím beztak ani jeden o kterém se v těch sadách mluví nemám. Mám VFX-W
Tak opět F5MC nezklamal - za deště všem z naší party zlobil (slečna začne předčítat pokyny pořád dokola atd.) Mě po dešti a cca půl hodině opakování "Maximální hlasitost", samovolném vypínání a zapínání se odporoučel do věčných lovišť...
Opravdu velmi pochybují o certifikaci IP67... a vzhledem k tomu, že mám referenční vzorek několika kusů a průběhy jsou podobné, tak tento interkom vzhledem k poměrně vysoké ceně (+1500 za audiokit aby byl interkom vůbec od 60km/h použitelný!!!) ho vřele nedoporučuji...
Nemluvě o schopnostech komunikace více jezdců dohromady - spárováno naprosto přesně dle manuálu, když se to náhodou povede spojit do konference, tak po pár minutách se spojení rozpadne a již se nespojí...
Při poslechu hudby z telefonu se mi několikrát stalo, že interkom přestal reagovat, ani vypnutí a zapnutí nepomohlo. Jediné co zabralo bylo připojení k nabiječce (nebo alespoň power bance) ... po té začal interkom reagovat...
Upravil HonzaGS-SV dne 06.07.2017 23:11