na hrochovi mam najetych asi 10 000 na touranckach - super. naprosto paradni, v mych ocich supersportovni guma. tedka jsem obul e07, trochu s obavami z dusi a nepresneho rozmeru a - taky dobry. mam na nich prvnich asi 1000 km. nad 110 km/h jakoby rozvibrovaly motorku, sel pozorovat specifickej zvukovej projev, to ale zmizelo. tedka to jde zaslechnout pri klopeni na jednu nebo druhou stranu - asi to dela dokud se neojede. zezacatku jsem se nejakych vetsich naklonu bal, ale po vcerejsi uzasne jizde cestou necestou s nima uz jezdim vetsi palbu nez s gsx-r. a tady by to asi chtelo pripomenout slova Doca a ostatnich - spravne hustit! tedka nevim kolik jsem tam napral, ale 1,6 na predek a 1,8 na zadek?
uvidime jak se osvedci dale, za mokra (tourance byly super), v necem co si uz da rikat teren (s touranckama radsi jenom do sucha a tvrdyho podkladu) a jak dlouho vydrzi (tourance na predku pravdepodobne pres 30t km do hladka!) zatim jsem spokojeny - jestli pichnu, tak se ma spokojenost zmeni v naprosty nastvani, protoze si s tim asi neporadim, ale aspon se to nejak naucim.
Dnes kamos dal novou tkc na predek na 1150gsa,vyjel ze servisu,zapomel,ze ma novou gumu a v 1.zatacce lehnul.Moto dojela az do obrubaku a orig.padak mu prorazil viko.Dale ohla riditka a naky drobnosti.Ten padak toho dost zachranil,ale zkroutit se umi pekne.Pozitri jedem do albanie tak snad je to spatny vybrano.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
dneska jsem objednal mitas E-07 100/90-19 57T 140/80-17 69T doufám že ty rozměr jsem objednal správné a bude pasovat na 1150 adv. a ještě nevím jaké duše tam patři rozměrově a kde je sehnat na netu.když někdo poradí budu moc rád a koupím mu pivko na srazu
Upravil Pepe dne 15.07.2008 19:53
tož já teda nevím, mám tu samó motorko a v chytrej knížce píšó
110/80 R19 59 H
150/70 R17 69 h
ale je dost možný že mají němčouři v tej knížce překlep neber to jako rado-pifko si koupím sám
Upravil holubbb dne 15.07.2008 20:04
Vím jaké rozměry má origo,ale mitas nedělá tyhle 110/80 R19 59 H 150/70 R17 69 h Hodně lidí na tom jezdí dost daleko a okolo baraku si nechám tourancky nebo TKC80.Musim vyzkoušet sám a pak si udělám svůj názor na mitas třeba půjdou hned do popelnice
Tady je katalog přímo od výrobce http://www.cgs.cz...atalog.pdf
na předek patří duše 3.50-19 zadek taky 3.50-19
já kupoval duše a gumy přímo v prodejně pneubox, jinak zkus propátrat www.obnovabrno.cz to jsou jejich webovky s e-shopem
vacis napsal:
Tady je katalog přímo od výrobce http://www.cgs.cz...atalog.pdf
na předek patří duše 3.50-19 zadek taky 3.50-19
já kupoval duše a gumy přímo v prodejně pneubox, jinak zkus propátrat www.obnovabrno.cz to jsou jejich webovky s e-shopem
Jo ty Mitasky07 stojí zato.Prubnul jsem je na Transalpu najel asi 4t. a spokojenost max.Na asfaltě drží jak přibitá a v ofíku se neztratí.V nebližší době domatlám tourancky i na mazlíku Gs 1150 a jdu do 07 .Fakt kvalita ya supr cenu a rozměr neřeším.
Ja tam nedal duse zadny a za 6 tydnu jsem jeste nedofukoval.A kamos kterej jezdi stale tkc a ted vidi,ze 07 jsou po 5000t porad dobry a on uz ma tkc do terenu nepouzitelny tak jde do 07 taky.Uznavam,ze do blata je to kompromis,jinak super.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
kua jaky 19" na zadek? tam patri 17"! ja mam taky e07, dal jsem duse. po 7000 km jsou jaky novy. drzi suprove, za sucha. za morka me prakticky vystrasily jenom jednou, kdyz jsem jel z vidne domu - orostoval jsem tomu a uz jsem jel plochou drahu. jinak za mokra jezdim dost opatrne a zatim oka. no zitra a pozitri kolem grossglockneru je poradne otestuju, hlasi poradnou prutrz - tak uvidime.
jo a jeste neco ohledne toho jak se da s nima v terenu. ono s hrochem jezdit teren je samo o sobe dost narocny. mne se 07 na kameni dost smykaly, pak hrably a uz jsem lezel. kazdopadne jsem jel 4000 km z toho neco v offu a guma byla fakt skvela. az je dojedu, tak ale dam asi e09.
Mal som k E-07 pochybnosti, ale po prvych 500km som zistil, ze inu gumu na kombinaciu 70% asfalt/30% suchy off-road uz nechcem. Po 15.000 km stale o.k a vydrzi este 2-3.000 km.
Prednu gumu E-07 som odbrzdil (ABS), zacala odskakovat a lahol som si v Dolomitoch a tak sla prec, hodil som tam kvoli bezpecnosti Anakee (zadok v drifte mi nevadi, s predkom by to bolo horsie). Zadok fukam na 1,2-1,4 za studena pre jazdu solo, pri plnom zatazeni 1,5-1,8.
Jazdim kratkodobe dilanicne presuny do 160 km/h, inak bezne 120-130 km/h, Dolomitske zatacky driftom a na stupacku - guma
A to dáváš na origo disky? Koukám na net a 150/70 - 17, 110/80 - 19 nedělaj.
Cycli napsal:
Jednoznačně MITAS. A ted používám E-07. Je to kompromisní pneu. Na asfalt dobrá do terenu obstojná. Stejně většinu člověk jezdí po silnici (škoda). Výdrž obrovská, nepraská, sedí dobře. Na přední mám najeto ted asi 15000km a tak 1 - 2 ještě udělá. Na zadní jsem měl 18000km a dávál před dovolenou novou, ale v tu dobu měla ještě 5 mm vzorku. A cena sady ? 2500kč. Co jsem slyšel o TKC, tak na Mitas nemají výdrží ani jízdníma vlastnostma. Ale já je nikdy neměl.
Ladap napsal:
A to dáváš na origo disky? Koukám na net a 150/70 - 17, 110/80 - 19 nedělaj.
Cycli napsal:
Jednoznačně MITAS. A ted používám E-07. Je to kompromisní pneu. Na asfalt dobrá do terenu obstojná. Stejně většinu člověk jezdí po silnici (škoda). Výdrž obrovská, nepraská, sedí dobře. Na přední mám najeto ted asi 15000km a tak 1 - 2 ještě udělá. Na zadní jsem měl 18000km a dávál před dovolenou novou, ale v tu dobu měla ještě 5 mm vzorku. A cena sady ? 2500kč. Co jsem slyšel o TKC, tak na Mitas nemají výdrží ani jízdníma vlastnostma. Ale já je nikdy neměl.
já taky dávám mitasky a neni stim žádnej problém stěma ráfkama,jen ty mitasky lechce utíkaj když je máš obutý jako bezdušovky,ale dofukuju tak jednou za měsíc takže pohoda,mitas je supr poměr cena a kvalita,jelikož jsou levný a jsou supr,držej vpohodě neměl jsem jedinej problém
Zvazuji vymenu pneu - jizda z 98% asfalt, zbytek nejaka polnacka nebo prasna cesta, zadny teren, les... nic takoveho.
Videl jsem nove Tourance Exp, ma nekdo zkusenost s timto?