Je pravda, že za ty peníze pořídíš slušnou golu i s kleštěma.
Ale chlapi potřebujou hračky a tohle je takovej praktickej šperk pro velký kluky.
Svoje místo to rozhodně má a když se ho naučíš používat, tak občas něco vyřešíš bez hledání opravdickýho nářadí. Mimo dílnu je to opravdu pomocník.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
BURE napsal:
Problem s absenci vyvrtky u TTi vyresen! Neni to kdovi co, ale funkcni to je...
už vím kam se poděla ta moje vývrtka , podobně jsem to měl udělané také. Jen jsem to měl ze silnějšího materiálu a zbroušené až u samého kraje nože. Nepoužil jsem očko dodané k noži , ale kvůli pevnosti jsem to celé vyrobil. Bál jsem se, že se to bude namáhat a praskne, ale nevím, třeba to vydrží... Já to moc nepoužíval, protože jsem vývrtku nepotřeboval.
Ty nemáš rád víno???
R1200GS mě fakt baví, je to vácheň
GSSG napsal:
Týý Brďo,tys jako na origo očko navařil vývrtku????
Tenhle konentar beru jako kompliment, ze moje ruce se sadou jehlovych pilniku umi vyrobit neco, co vypada jako origo LTM ocko...
Musim priznat barvu, ze to neni uplne muj napad, ale nechal jsem se inspirovat Markem o milion komentaru vyse... Pouzil jsem nerezovy plech o tloustce 1mm a v pohode. 1,5mm byl uz moc tlusty...
Jsem mel ted na skoleni trouble, kdyz se mi kolega nad flaskou vina na hotelovem pokoji vysmal, ze mam sebou dva Leathermany, co nahradi slusne vybavenou dilnu a vino neni cim otrevrit. Lepsi mit takovej vergl sebou a nikdy ho nepouzit, nez ho potrebovat a nemit...
Jinak s tim zapalovacem mas Marku pravdu. Taky ho planuju zaradit k povinne vybave. A na cesty jsem si objednal magneziove skrtatko. Kdyz chce clovek ve vetru zapalit plynovy varic, je to obcas problem. Kdyz ho zasype destem jisker, tak ho zapali spolehlive...
Upravil BURE dne 24.02.2016 07:26
Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
Marek - obdivuju, že jsi tu vývrtku dělal a nepotřeboval, prostě jen "jestli to jde". A myslím to vážně.
Bure - proč vozíš 2 Leathermany? Vývrtka dobrý, kde ji nosíš?
Já si zakázal myslet na další vylepšování. Nedávno jsem koupil u Maxpeditionu pouzdra na lékárničku a KPZ, měsíc dával dohromady výbavu, chci tím říct, že jsem na tohle úchyl a už mne to začalo chytat u pouzdra pro Surge. Mám 3 - originál kožené, na denní nošení (i teď je na opasku), nylonové Leatherman do tašky a kufru (na opasku nesedí pevně a poutka mi přijdou slabá) a Single Sheats od Maxpedition, které sedí perfektně na opasku a díky molly systému se dá přidělat i na ramenní popruh ledvinky či batohu, v mém případě versipacku Maxpedition Fatboy. Ale na každém pouzdru mi chybí prostory. Do bočních úchytů se vejde adaptér na bity + malý Victorinox Waiter, popř. pouzdro se 3 bity (čtvrtý v adaptéru), ale lákal by mne i zapalovač, miniaturní svítilna (a teď Marek přišel s leukoplastí)... Takže červík hlodal, až jsem si to prostě zakázal. Vždyť zapalovač mám vždycky po ruce, třeba v kapse. Kdykoliv jsou v boční kapsičce u Surge bity, Victorinox se přesuvá do kapsy kalhot, je miniaturní a nevím o něm. Z miniaturní svítilny bych byl nejspíš naštvaný, protože mám i Fenix PD 35 TAC se svítivostí 1000 lm, nosím ji na opasku vedle Surge a nepřekáží mi. A kolik potřebuju během všedního dne dalších bitů, kromě toho, co má Surge v základu + 4 navíc, které se mi vejdou? Vím to přesně - ŽÁDNÉ, nikdy jsem v hospodě, na nákupu nebo v práci jiné nepotřeboval. A v kufru motorky i autě je kromě multitoolu i tahle minigola a to, plus klacek z lesa nebo šutr z cesty + obsah KPZ, dokáže úplně všechno. Takže končím s dalším pouzdrem. Leda by mne samo cvrnklo do nosu, to bych asi neodolal...:-).
Ivan přiložený následující obrázek:
Ivane, vyvrtku nosim v bocni kapse pouzdra. 2 LTM vozim proto, ze je obcas zapotrebi jak sroubovat, tak pridrzovat. Obcas se hodi kleste navic. Napr. TTi mam na opasku a treba CORE mam v batohu. Kdyz je clovek magor do tech multikramu a ma jich nekolik, tak je musi obcas vyvetrat a protocit, aby nemel vycitky svedomi, ze mu v tom lezi majlant...
Marku, svetry moc nenosim a zatim se mi to nikde nezadrhava. Kazdopadne diky za radu! Kdyby byl problem, mam inspiraci jak to poresit...
Zdar chlapy, nerad rušim diskuzi, ale mam možnost koupit uvedeny tti za slušný peníze. Tak se chci zeptat jestli je nějaka možnost poznat pravost noze od falzu. Vím o čísle na krabičce, ale jde me o to jestli se to da poznat přímo na nem.
kukynek napsal:
Zdar chlapy, nerad rušim diskuzi, ale mam možnost koupit uvedeny tti za slušný peníze. Tak se chci zeptat jestli je nějaka možnost poznat pravost noze od falzu. Vím o čísle na krabičce, ale jde me o to jestli se to da poznat přímo na nem.
tak podle mě musíš poznat jestli to je naprosto identické nebo ne.
Viděl jsem jen dvě kopie multitoolu, kde ti majitelé věděli, že to jsou kopie z číny. Nebyly to chargé ale tuším nějaký wave a ještě něco už nevím co. A třeba tam chyběla centimetrová stupnice a nápis byl vypálený laserem ne vyrytý apod. Prostě to bylo viditelně jiný.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Kamarádi motorkáři a fandové Leathermanů, přišla mi první, malá série adaptérů na normální bity. Příjemné je, že cena broušení, díky sérii více kusů, byla o 40,- nižší, takže kdo by adaptér chtěl, mám poslední volný kus za 200,- včetně pošty, budu rozesílat v pondělí. Když tak prosím SZ.
Tak takovou reakci jsem nečekal. Včera jsem napsal o posledním adaptéru, vypnul počítač a jel na jednu motoakci, teď jsem se vrátil a mám PM od 5 zájemců. Chci být seriozní, jako první, ve 13.05 hod., mi napsal Jendax. Ale nechám dělat další sérii, těm kdo se ozvali, odpovím a kdyby chtěl adaptér někdo další, napište. Díky.
Ještě k ceně, výš jsem psal 220,- včetně DPH, ale je to za náklady, takže +20,- pošta. NICMÉNĚ díky broušení více kusů klesly náklady na přípravu o 40,- na kus, takže aktuální cena je 180,- + 20,- pošta.
Upravil Ivan dne 05.03.2016 17:15
Ivan napsal:
Kamarádi motorkáři a fandové Leathermanů, přišla mi první, malá série adaptérů na normální bity. Příjemné je, že cena broušení, díky sérii více kusů, byla o 40,- nižší, takže kdo by adaptér chtěl, mám poslední volný kus za 200,- včetně pošty, budu rozesílat v pondělí. Když tak prosím SZ.
Tak IVANE díky, adaptér je doma a už jsem ho spářil s mojim charge tti a sedí jako hýždě na geberitu R1200GS mě fakt baví, je to vácheň
Pánové, tak Vám děkuji za pěkně rozjeté vlákno, díky kterému jsem si uvědomil, že bez Leathermana již nemohu dále žít
Multifunkční kleště už požívám cca 17 let - doteď jsem používal jedny jedinné, před 15 lety jsem je dostal od dodavatele jako dárek a doteď odvedly neskutečnou práci, ale podle toho také vypadají.... no a když jsem to tady četl a viděl denně několik příspěvků... nešlo jinak a Surge je doma
Rozhodování s ohledem na funkce bylo mezi Charge a Surge... sakra těch videí a internetových diskuzí... toho přemýšlení které.... ještě ráno když jsem jel do obchodu nebylo rozhodnuto.... až když jsem je viděl vedle sebe.. volba byla jasná...Chrage pěkný to ano i pěkně skladný..... ale Surge... ta masivnost, ty kleště,. ten nůž... sakra to je mazel
Pánové moc děkuji za tuto diskuzi protože veškerá chvála, která zde je, je opodstatněná a ať nám Leathermani slouží
Pro případné další zájemce mohu doporučit : https://imusicdat...rman-surge
Skladem mají téměř všechny :-)
BMW R1150 GS Adventure 2002
Pratele LTM, padlo konecne rozhodnuti, ze poslu svuj LTM Charge TTi rozdavat radost a smich nekomu jinemu. Kdo by mel zajem, tak je inzerat zde v inzerci... http://www.bmwgs....d_id=28641Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
BURE napsal:
Pratele LTM, padlo konecne rozhodnuti, ze poslu svuj LTM Charge TTi rozdavat radost a smich nekomu jinemu. Kdo by mel zajem, tak je inzerat zde v inzerci... http://www.bmwgs....d_id=28641
Bez Leathermana nelze zit, bez TTi vydrzim. Doma mam dalsi 4 kousky. Vzplanul jsem pro klasicke stare konstrukce typu TOOL/SUPER TOOL. Proste otázka osobních preferencí...