vdaka za kontakt
Z tejto firmy mi napisala p.Pěničková S. nasledovne:
Pokud ale uvádíte, že plachta je spojena s konstrukcí a není možné ji sundat, tak to bude problém. Toto se nevejde pod patku šicího stroje. Nejlepší by bylo koupit zip a našít ručně, ale nejdelší zip, který se u nás dá koupit je 380 cm. Zkuste nějakého čalouníka ve svém okolí.
.... v podstate vsetci mnou osloveny mi pisu to iste, spojenie plachty s konstrukciou je problem lebo to nepojde dat pod sici stroj .... hm to viem i ja, ale stale dufam ze niekto vie sit aj "v terene" mimo pracovny stol s "nejakou" rucnou masinkou rucnym sijacim strojom uvidime
Navigačný výjazd motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk
Zdravím, jelikož jsme se s kamarádem domluvili, že letos vyrazíme na dovolenou autokaravanem (a oba o tom víme prd) tak bych potřeboval nějaké informace na co si dát pozor můžete někdo doporučit nějakou půjčovnu? Pojedeme ve 4 lidech a termín od půlky září.. Cenově tak do 2500/den..
tak doložnosť a preťaženosť radi riešia rakušaci poväčšinou iba na dialniciach a hraniciach. Bremer je pevna vaha ale vedia aj prevozne... radsej ine auto mensie
Díky za info prošli jsme toho opravdu hodně a zatím se jako nejlepší varianta jeví auto od http://m.obytnevo..... Půjčují Ford AutoRoller 298 model 2015.. 20.6. Bude auto k vidění tak tam kamarád zajde a omrkne to pokud to vše bude v pohodě tak nejspíš nebude co řešit..
Ahoj, měl bych tady na znalé dotaz. Jak je u karavanu řešena elektřina/zásuvky? Karavan má vestavěný solární panel a 12v baterii i přípojku na 220. Co jde do zásuvek? A jakou televizi když karavan pojede jen na solár/baterii? Není to pro mě a ani se ke karavanu do víkendu nedostanu. Díky
Nejsem znalec, ale solár nabíjí baterku, která je na 12V a ta může přímo napájet jen spotřebiče na 12 V. Popř. může přes měnič (pokud tam je) napájet spotřebiče na 220 V a dodávat 220 V i do zásuvek, ovšem s omezením jejich příkonu daným měničem. Jeden odborník (viz. níže) mi říkal, že 220 V zásuvky se označují různě podle toho, jestli dostávají 220 V z měniče nebo "ostrých" 220 V ze sítě v případě připojení na vnější zdroj elektřiny přípojkou, já to tak aspoň v autě mám.
Pokud v karavanu není měnič, mohou 220 V zásuvky fungovat pouze v případě zapojené vnější přípojky.
Ale určitě se Ti ozvou větší odborníci, popř. kontaktuj Karla Prokopa (www.serviskaravanu.cz), asi největšího odborníka na elektriku v karavanech v ČR.
Tedy pokud je karavan v siti, jedou zásuvky na 220, nebo musí být v karavanu měnič, aby 220 zvládl a potom to jede přes solár, resp. z baterky...ale měnič zvyšuje požadavek na beterku a sám má jalový odběr, tedy je lepší se mu vyhnout.
Potom běží spotřebiče, které potřebuji vyšší příkon, t.j. klimatizace, mikrovlnka, lednice atd...
Pokud není karavan na 220 síti, jede na baterii dobíjenou solárem, t.j. jedou ostatní spotřebiče na 12V, t.j. světla, čerpadla na vodu, bojler a zásuvky na 12V (autozásuvky). V tu chvíli nejede klima, mikrovlnka....lednice jede v tu chvíli na plyn.
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Jinak televizi nemám ani doma, natož v karavanu.....v karavanu se hrají karty, šachy, dáma, člověče nezlob se a nebo povídá a pije víno.....né čumí na televizi...
Já nemám lednici na plyn, ale na 12/220V, sama pozná, jestli jsem připojen na 220V nebo ne a podle toho se přepne. I na 12V funguje skvěle a s minimálním odběrem.
Televize je tedy nutná na 12V, jinak nebude fungovat bez vnější přípojky.
Na měnič bych dával to nejnutnější, jak píše Vjetrnik, sám o sobě dost vysává baterku. Mám v autě malý 300W a napájí jedinou 220V zásuvku pro nabíjení baterek foťáků a koptéry, na které nemám 12V nabíječku. Standardně je měnič vypnutý a zapínám jen pro tyto příležitosti. Celkově, není-li jisté, zda se budu moci připojit zvenku, je myslím lepší orientovat se na 12V spotřebiče. Ale karavanisté tráví čas obvykle v kempech, kde přípojky jsou a z toho vychází jejich obvyklé zapojení.
Co se týká plynu, já se mu chtěl maximálně vyhnout kvůli místu, které zabírají bomby, proto mám jen 2 kg bombu pro vařič. Karavan obvykle tenhle problém nemá a není problém mít plynový vařič, kombinovanou lednici, bojler na ohřev vody, popř. topení.
Marek BMW napsal:Je to jen 450 km To s tím pojedu 2 dny
...proč by jsi měl 450km jet dva dny? S karavenm se dá jezdit v pohodě dosti svižně...
My s karavanem máme letos zatím stráveno 40 dní...a sezona ještě nekončí, v pátek vyrážíme s kamarády karavanisty na Malou Skálu...