No já nevím, jestli je zahazujou Vzhledem k tisícům možná statisícům prodaných 1911, P226 a Berret 92F a Glocků si nemyslím, že tisíc čézet tam udělá paseku, jako kdysi Glock. Nemá smysl porovnávat CZ, byť je velmi dobrá, se Sigem nebo HK. Tam je kvalita jinde, ale samozřejmě i cena. Kdyby byla CZ taková pecka, tak ji mají ozbrojené sbory po celém světě. Už i MP JOZ v Brně přešla z letitých 75B na Glocky.
Vždycky mne dokáže pobavit recenze, jak je něco super a to co bylo etalon 25 let najednou všichni háží do koše...
Tak CZ75 je prezita konstrukce a jsou urcite jednodussi zbrane, uzivatelsky privetivejsi a spolehlivejsi.To taky nikdo nepopira. Pro ozbrojene slozky je CZ takrka nesmyskna zbran v dnesni dobe blbuvzdornych a odolnych plastovek. Spis se v recenzich objevuje vyzdvihovani kvality vs. ceny, uchop, presnost, levne strelivo a taky chvali, ze CZ zere vsechno. Dost lidi psalo, ze je konecne strileni zaclo zase bavit a ty ostatni byly tedy odlozeny.
Spis nez polemizovat nad stalou diskuzi Glock vs. CZ, coz je porovnavani dvou ruznych koncepci, takze neni viteze. Mne spis zaujaly ty vysoke nastrely. Chapu, ze v USA je 9mm patrona asi nizka polozka, ale ja teda 100tis ran asi nenaboucham do duchodu, natoz jednou zbrani.
Jestli CZ sežere všechno je slovo do pranice. Je velice citlivá na čistotu. Pokud byla slabší prachová náplň, tak se sekala (CZ75BD). Kvalita materiálu-ubohost. V době, kdy jsem s tím střílel 500 ks týdně se zadřelo pouzdro závěru tak, že jsem je uvolňoval asi dva dny jemným zabrušováním. Druhou zbraní mi byla Bereta 92FS a tento problém neznala. Vytáhnul jsem ji z bahna a střílelo to pořád. V současné době HK USP a tam platí to co o Beretě - neskutečný dělník.
Upravil joe dne 16.12.2015 19:58
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
No já nevím, jestli je zahazujou Vzhledem k tisícům možná statisícům prodaných 1911, P226 a Berret 92F a Glocků si nemyslím, že tisíc čézet tam udělá paseku, jako kdysi Glock. Nemá smysl porovnávat CZ, byť je velmi dobrá, se Sigem nebo HK. Tam je kvalita jinde, ale samozřejmě i cena. Kdyby byla CZ taková pecka, tak ji mají ozbrojené sbory po celém světě. Už i MP JOZ v Brně přešla z letitých 75B na Glocky.
Vždycky mne dokáže pobavit recenze, jak je něco super a to co bylo etalon 25 let najednou všichni háží do koše...
Tak CZ75 je prezita konstrukce a jsou urcite jednodussi zbrane, uzivatelsky privetivejsi a spolehlivejsi.To taky nikdo nepopira. Pro ozbrojene slozky je CZ takrka nesmyskna zbran v dnesni dobe blbuvzdornych a odolnych plastovek. Spis se v recenzich objevuje vyzdvihovani kvality vs. ceny, uchop, presnost, levne strelivo a taky chvali, ze CZ zere vsechno. Dost lidi psalo, ze je konecne strileni zaclo zase bavit a ty ostatni byly tedy odlozeny.
Spis nez polemizovat nad stalou diskuzi Glock vs. CZ, coz je porovnavani dvou ruznych koncepci, takze neni viteze. Mne spis zaujaly ty vysoke nastrely. Chapu, ze v USA je 9mm patrona asi nizka polozka, ale ja teda 100tis ran asi nenaboucham do duchodu, natoz jednou zbrani.
Otázkou jest, kolik za těch 100 tisíc bude muset vyměnit hlavní. A ostatních sučástek. Říkavalo se kdysi, že hexagonální a polygonální hlavně dají okolo 20 tisíc. Což CZ není.
Upravil kejda dne 16.12.2015 20:07
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
MichalF napsal:
A nebo si koupis glocka apod a tam zadny kohout mit nebudes
No fuj, ty mu radis zverstva.
U zkousek nejsi nijak zasadne casove omezenej, tak nema cenu spechat a kazdej pohyb si rozmysli, bud v klidku.
Ja delal zkousky s CZ 75, ktera se tedy drzi a strili super. Posledni dobou jsem koukal na recenze z USA a tam ziskava takovou popularitu, ze amici zahazujou 1911tky,rugery, glocky,Sigy a dalsi renomovane znacky a CZ75 chvali az do nebe. A nastrileji s nimi pres 100tis ran a furt jsou spokojeny. Tady se rika, ze CZ nevydrzi 10tis. ran... to do USA delaji jiny matrose nebo je to tady s pistolema jako s motorkama a tachakem = i po 10letech denniho strileni ma furt do 1000ran???
Proc zverstva, mam CZ75TS i Glocka takze si dovolim srovnavat. Jak pises, ze CZ sezere vsechno, tak s tim co zbasti Glock se to neda srovnavat. Na Glocku strilim obyc prebijenkama a sezere je bez problemu, z 500 je tak jeden problem. To same strelivo a CZ ... joj z 500 tak 50 problem. Takze v tomdle nesrovnatelne.
Dalsi vec je udrzba, Glock proste strilis a strilis a strilis a nemusis s tim delat nic, na tom svem se blizim k 20tis a cistil sem ho fakt parkrat a stale funguje, stale vypada paradne.
joe napsal:
Jestli CZ sežere všechno je slovo do pranice. Je velice citlivá na čistotu. Pokud byla slabší prachová náplň, tak se sekala (CZ75BD). Kvalita materiálu-ubohost. V době, kdy jsem s tím střílel 500 ks týdně se zadřelo pouzdro závěru tak, že jsem je uvolňoval asi dva dny jemným zabrušováním. Druhou zbraní mi byla Bereta 92FS a tento problém neznala. Vytáhnul jsem ji z bahna a střílelo to pořád. V současné době HK USP a tam platí to co o Beretě - neskutečný dělník.
HK USP jsem chtel, uz jsem na ni i vybiral penize, ale pak jsem nasel nejakou fotku s ulomenym celym zasobnikovym kontejnerem - majitel s ni (na ni) udajne upadl a mel ji u pasu-neprezila.
Pak jsem chtel SW MP9, ta ma ocelovy kontejner s poplastovanim, ale ta mi nesedela v ruce,kamos ji prodaval, ze ho nebavila jeji blbuvzdornost.Super do valky,nuda na strelnici.Pak koupil SigSauer P228 a je spokojenej.Fakt dobra a krasna hracka,ale casto se mu seka, dle meho nazoru.
Asi kazda zbran ma holt neco... ja furt silham po Rugeru SP101 v 3" , idealni komoromis velikosti,hmotnosti,jednoduchosti a teoreticke neznicitelnosti v kombinaci s vysokym vykonem. Zase se ale nemuzu rozhoupat,tak mi zustane CZ 75B v nerezu asi naveky.Ale nikdy se mi nesekla, i kdyz cistim vzdy do uplne novoty a nastrilim takrka prd. 100-200ran na strelnici a pak cistim, tak to nemam jak proverit na citlivost v bordelu a do bahna a pisku bych ji nedal. Ale mechanicky je jasne, ze do bojovych podminek to neni. Do baraku na suseni a na derovani papiru ale fakt bavi.Mozna by se s tim dalo i branit,kdyz bych ji po nekom hodil, je to kus zeleza.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Ruger v .357 magnum není úplně ideál na obranu. Prostřelí toho docela dost i v poloplášti. Navíc to bude ingot na nošení. To si radši nech tu pětasedmu.
Ahojte já mám 1911 a spokojenost, je sice trošku větší a těžší, ale s dobrým pouzdrem to jde. Predtím jsem měl CZ 75 a nikdy sem s ní neměl takovej soustřel jak s 1911. CZ 75 zbraň dobrá,ale mě prostě neseděla.
trefuje - to je 15 ran (potom jsem lehce naťukl hledí doleva a je to lepší)
Samozřejmě na 25m a jednoruč, jako sportovní střelec :-)
bmwivo přiložený následující obrázek:
[150.81Kb]
Upravil bmwivo dne 17.12.2015 12:29
Ivoš.
Zdar držitelé a střelci, krátkou zbraň nemám, ale kdybych o ní někdy uvažoval, dejte sem prosím nějaké odkazy na nějaké osvědčené! kamenné obchody, kam by člověk mohl přijít a fundovaně by mu poradili... ZP už nějakou dobu mám... dík
...songs from the wood make you feel much better...
Netvor napsal:
Kdyby někdo věděl o hezké CZ 52 za rozumnou cenu tak dejte vědět ...
Tady je jedna s rezervní hlavní 9 Para http://www.allian...e/d-70214/2004 - 2013 tyhlety super stroje:
kejda napsal:
Pokud by někdo sháněl pušku v ráži .22 Rem, tak budu mít na prodej PAR Mk3 s 12,5" hlavní Lothar Walter, nějaké doplňky, možno i s kolimátorem MEPRO 21 (Izrael).
Puška je koupená v listopadu, stav nové zbraně, pochopitelně doklad a záruka, vystřeleno asi 80 nábojů...
Cena za pušku 34 900 Kč, s kolimátorem 42 900 Kč.
kejda napsal:
Pokud by někdo sháněl pušku v ráži .22 Rem, tak budu mít na prodej PAR Mk3 s 12,5" hlavní Lothar Walter, nějaké doplňky, možno i s kolimátorem MEPRO 21 (Izrael).
Puška je koupená v listopadu, stav nové zbraně, pochopitelně doklad a záruka, vystřeleno asi 80 nábojů...
Nebude to 0,223 Rem
Nebude, správně je .223 Rem opravuji
kejda napsal:
Nebude to 0,223 Rem
Hlavně že jsme se k tomu dobrali....
Ale jediné správně je 7,62x39/390
kejda napsal:
Nebude to 0,223 Rem
Hlavně že jsme se k tomu dobrali....
Ale jediné správně je 7,62x39/390
no když myslíš...pro mne bohužel ne.