Vikec napsal:A kolik toho na té Jawě najezdils v poslední době? Nebo celkově? ...
...jezdil jsme na své Jawě, loni jsme jezdil na Enfieldu, což je tomu velmi blízké...jo, je to fajn jednou za rok na pár km kolem komína...ale jezdit s tím častěji bych rozhodně nechtěl, já ani nebudu a mým mokrým snem (na rozdíl od Tebe) to nikdy nebude...
Takže veterán je fajn, ale v muzeu a jednou za rok se na tom projet po kolonádě...ale proti gustu...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Jezdit se s tím dá určitě, ale kdo chce klasiku, ale za menší peníze a s výrazně vyšším výkonem i lepšími jízdními vlastnostmi, řešením je T2. Ty se dělaly v )pravách Westfalia už ako obytné, v ČR je klub a lidé s tím normálně cestují. Cesťák kolem stovky už přece ujde a stále je to krásná legenda.
Ivan přiložený následující obrázek:
Proč ne? Někdo jede kolem světa Jawou nebo Trabantem a uspokojuje ho to víc než na BMW nebo v Land Roveru. Dodnes jezdí lidé po světě obytnými Aviemi, za moderní auto by neměnili a nejsou v tom vždy peníze. Chápu...:-).
Zajímavé je v tomto ohledu první číslo nového časopisu Camper&Outdoor, který se bude zaměřovat spíš na cestování menšími auty. Šéfredaktor, pan Bordovský, má sám obytný VW T2, píšeme si, zaujalo ho moje GMC, uvnitř čísla je cestopis V.Havrdy, který s T2 s vestavbou od Westfalie vyrazil s manželkou a ročním synem do Francie. V.Havrda, jak jsem zjistil, je v odborných VW kruzích známou postavou, T2 má dlouhá léta a procestoval celou Evropu.
Ale když už mne zaujaly ty americké dodávky, narazil jsem na úpravce Sportmobile. Dělá to nejen z amerických dodávek, ale i třeba MB Sprinter a ta uta mne dost zaujala, myslím, že se v tomhle vlákně už něco objevilo...
... a pochopitelně jsme jezdili, i když tentokrát obsadili přední řadu soused Zámek a Drákula, já se vyvaloval vzadu. Bouda pro Skotyho mezi sedadly bude mít toto místo, jen na ni truhlář vyrobí kultivovanou odkládací plochu.
Jak tak trpím u inventury, našel jsem u nás, v oddělení domácích potřeb, tuhle dřevěnou chlebovku s lamelovým otvíráním. A protože má Důra 2 skříňky s takovým otvíráním, říkám i, že by se možná někam hodila...
A napadla mne i celkem srandovní myšlenka, že by se z nich dala udělat celá horní řada skříněk, dělají se v několika bervách a rozměr (dxšxv) 40x28x17 cm je téměř ideální...:-). Mně se to moc nehodí, ale kdyby tak někdo uvažoval o amatérské vestavbě...
Ivane me by se ta chlebovka sikla do kuchyne, mate jich dost?
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Vjetrnik napsal:
...obytnou nástavbu, řekl bych že povedenou, na tomhle podvozku Bremachu staví opavský Cargodesign........a postaví jej de fakto na míru
tak tahle nástavba je hodně povedená.. dovedl bych si to představit