Budu vypadat jako trotl, ale zkusím se zeptat, bo tomu vůbec nehovím - stačí baterku nabíjet přes udržovačku (mám Optimate 4) nebo je lepší jednou za čas baterku napojit natvrdo přes očka na kontakty pro "lepší" nabití?
R 1100 GS
rusak napsal:
Budu vypadat jako trotl, ale zkusím se zeptat, bo tomu vůbec nehovím - stačí baterku nabíjet přes udržovačku (mám Optimate 4) nebo je lepší jednou za čas baterku napojit natvrdo přes očka na kontakty pro "lepší" nabití?
Pokud to mas standartni zasuvku, tak staci. Ja nabijim pres kontakty na starteru+valci ( ADV )
I pád na hubu je pohyb kupředu
Nevite nekdo nejake akci na baterku pro nasi 1150? Aspon AGM. Kyselinu nechci, at mi to nekde nevychvistne i kdyz bocni pady nevyhledavam. Vypada to ze mi odesla Exide po pouhych dvou sezonach tj. 17400km
Upravil milanosor dne 16.03.2015 10:35
I pád na hubu je pohyb kupředu
Čus, já ji teď kupoval tady http://www.mechanol.cz/mechanol/eshop/12-1-Motobaterie-EXIDE/0/5/339-TOP-motobaterie-EXIDE-GEL12-19-12V-19Ah
kdo jinému, tak se z lesa ozývá...sám do ní padá
Carlos GS reVamp napsal:
Čus, já ji teď kupoval tady http://www.mechanol.cz/mechanol/eshop/12-1-Motobaterie-EXIDE/0/5/339-TOP-motobaterie-EXIDE-GEL12-19-12V-19Ah
Opět je období baterek a stále si myslím že 1 je Motobatt .Prodané a namontované kusy mluví za vše ,bezproblémové baterie s dlouhou životností + další volné výstupy k připojení zásuvek, navigací apod. Snese i lajdáckou udržbu v zimě když už ostatní to mají za sebou. Toto je opravdu výrobek který v dnešní zku..ené době je supr.
Upravil famoza dne 28.03.2015 21:55
Prodej náhradních dílů na baworáky bmwmotoparts.cz , servis BMW , výroba doplňků a příslušenství , dovozce doplňků Altrider
Motobat je opravdu dobrý, kdo by chtěl ještě lepší, s takřka nulovým samovybíjením, ale je samozřejmě dražší....ale startovací proudy, životnost, používá technologii čistého olova, a je AGM, jako motobat.
http://www.fg-forte.cz/cz/kategorie/odyssey.aspx, technické info http://www.fg-for...yssey.aspx
Baterku Motobatt má švára v VT 750 tři roky a v studené garáži po zimě bez dobíjení zatím a na jaře bez problému natočí i když by si asi zasloužila větší péči ale zatím maká na jedničku. Kvalitu ukaže čas tak že na závěry je trochu brzy. Možná někdo ji má déle a to by mě docela zajímalo protože ta moje už není nic moc. J.C.
Tak se zdá, že sezona baterií je opravdu tady...
Mám dotaz - rád bych motobatt ale nějak jsem v pasti s rozměry. Mám 1150 s abs a místo na baterku je tam široké cca 77mm. to mi na žádnou nevychází . Máte nějakou vyzkoušenou alternativu ?
Nebo nějak vykuchat ten držák ?
Upravil Pavel GS vyletnik dne 05.04.2015 10:43
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
Zdar, řešil sem to samý před dvěma měsícema. Motobatt má šířku víc jak 80mm a do držáku 1150 se nevejde.. Nenašel jsem žádnou 18-20Ah AGM od motobattu, která by se tam věšla, stejnej problém s Yuassama, Banner bike-bull AGM jsem nechtěl - koupil jsem mašinu s novou a po dvou zimách šla s-at přesto, že byla v teplotě nad +5°C, nabitá a ještě často na udržovačce.
Prověřovali mi rozměry i v Rockwayi a žádnej odpovídající motobatt tam co vím nenacpeš.
Nakonec jsem koupil AGM exide 18Ah, start 250A,
Já to nechápu ,dávám tady i fotku kde je kód MB51814, myslíte že když je to přímá náhrada za klasickou baterii 51913 a já montuji poslední 3 roky pouze tyto baterky a do všech bavoráků sedla perfektně nic nebylo třeba upravovat že si asi dělám srandu. Naschvál jsem zašel do dílny vzal šupleru a vysledek 78mm šířka boků kde se vkládá do držáku a nahoře kde je spoj tak má 82mm .V tabulkách je vždy uveden max.rozměr!!
Takže do R850,1100,1150GS včetně ADV s ABS i bez pasuje Motobatt MB51814
Prodej náhradních dílů na baworáky bmwmotoparts.cz , servis BMW , výroba doplňků a příslušenství , dovozce doplňků Altrider
No tak v tom případě by měli Motobaťáci mít nějaký obrázek s rozměry. Podle dostupných rozměrů ( 82 ) jsem se prostě nevešel. Nechtěl jsem riskovat nebo to pak nějak pastit, tak jsem vzal jinou, kde byly rozměry co mi pasujou.
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
Podle mě ano, tuto baterii lze nabíjet každou nabíječkou, která vypne při cca 14,4V. ta co o ní píšeš má navíc spolupráci s CAN busem. pro takhle blbě vybavené motocykly.