Ja uz roky taham stan chequa z decathlonu. Maximalni spokojenost rozlozeny pouhym vyhozenim do vzduchu na moto mam Malej pro dva (vic na moto asi nema cenu ) do auta velkej pro 3-4.
bagr napsal:
Ja uz roky taham stan chequa z decathlonu. Maximalni spokojenost rozlozeny pouhym vyhozenim do vzduchu na moto mam Malej pro dva (vic na moto asi nema cenu ) do auta velkej pro 3-4.
Ještě jsem našel Coleman Monviso. Vejde se do kufru. 39x17x16cmm. Cena kolem 4000. Já měl vždy raději stan s předsíňkou. V dešti se tam dá použít vařič a nemusí se zápínat aby tam nepršelo. Tím pádem se tam nesrážej páry a nevlhne spacák. Jinak stan vozím rozloženej na dně kufru ale tyčky jsem tahal vždy venku, což mě sra.. Naštěstí už se dělaj stany s krátkejma tyčkama. A váhu jsem nikdy neřešil, proč taky, když samotná motorka má dvaapůl metráku.
Používám již druhý rok tento stan http://stany.heur...n-cobra-3/ a jsem s ním zatím spokojený.Oporoti popisu má dva vchody a hlavní výhoda,kterou vidím já je,že má krátké duralové tyčky,je velmi skladný a z toho důvodu vhodný do kufru motocyklu.Stan Quechua by se mi moc líbil,jen si nejsem jistej jestli vyrábějí stan,který by se vešel do alu kufru.
Upravil PavelDR dne 14.07.2014 21:20
.
Zdenek 1150 napsal:
Ještě jsem našel Coleman Monviso...
Je pěknej, ale preferuju jednoduchost stavby, a to tenhle nesplňuje
PavelDR napsal:
Používám již druhý rok tento stan http://www.topsport.cz/katalog/zbozi/outdoorove-vybaveni/stany_79/lehke-stany/produkt/stan-coleman-cobra-3
Tenhle vypadá dobře, a za pěkný peníze, díky za tip, asi u něj i skončím...
Koukám ještě na HUDY, kde teď mají slušné slevy a zaujal mě ještě TENTO STAN
Zdenek 1150 napsal:
Ještě jsem našel Coleman Monviso...
Je pěknej, ale preferuju jednoduchost stavby, a to tenhle nesplňuje
PavelDR napsal:
Používám již druhý rok tento stan http://www.topsport.cz/katalog/zbozi/outdoorove-vybaveni/stany_79/lehke-stany/produkt/stan-coleman-cobra-3
Tenhle vypadá dobře, a za pěkný peníze, díky za tip, asi u něj i skončím...
Koukám ještě na HUDY, kde teď mají slušné slevy a zaujal mě ještě TENTO STAN
Každý si chválíme to svoje a tak bych řekl,že ten můj stan proti tomu co uvádíš jako druhou variantu.U toho mého jsou na bocích poměrně velké úložné prostory mezi venkovní a vnitřní stěnou.Dáváme tam boty a případně i boční kufry.Na tom plánku to tak nevypadá,ale je tam vážně dost místa.Jinak dělají i Cobra-2,která je určena pro dvě osoby,ale to už se mi zdálo malé.
.
Tak jako nejsou Uni gumy, moto, auta nebo cokoliv jiného.
Nejsou Uni ani stany.
Měsíc v kuse..... ?? V jakém prostředí?? Na Moto? Lehkej Trek ? Nebo nějaké vysokohorské legrácky ?
Podle tohodle vybírej !!!
1) Pokud neočekáváš nic podobného Monzunu nebo nějaké vichry prostě ŽÁDNÉ extrémy. Vůbec se neboj tzv. "..Vteřinového Stanu.." Sice to vypadá jak satelit. Ale svou práci to odvede. Na moto se to vždy někam vleze. Hlavně ta jednoduchost je naprosto geniální... a kdo zkusil tak ti ho doporučí taky....
Občas bejvá sranda sledovat lidi co nemaj natrénované jeho skládání-))))
2) Pokud deš někam, kde stálost počasí není zaručená (klasicky JAKÉKOLIV hory) zvol stan který se dá postavit aniž by jsi musel zvlášť stavět Moskito a zvlášť vnější plášť !!!!!
To znamená stany s VENKOVNÍ konstrukcí. a z osobní zkušenosti ber takovej kterej má tzv Sněhové límce. Ne vždy se dá narychlo v kopcích najít krásnej plácek s měkoučkou hlínou... ale kameního je všude dost....
Při troše praxe v jednom takovej stan postavíš do pár minut a přitom ho jen JEDNOU obejdeš kolem dokola. Ve dvou to jde samozřejmě snáz, když víte co dělat -)))
3) nesnaž se za každou cenu ušetřit. Chápu, že iglů z TESCA za 300,- je asi slušná úspora... ALe fakt bych nechtěl, aby se mi těch pár ušetřenejch tisícovek. Roztrhlo vejpůl v nějakém sedle 3000mn až by mne tam zaskočila nějaká buřina...
4) Jsi sám? Ber stan pro DVA. jedete dva? Ber pro TŘI! Pro tři ber pro čtyři + předsíň.
Dva vchody jsou bomba ne jen pro průvan. Ale také jedním do stanu lezeš a u druhého máš z venku snadno přístupné své věci. A nemusíš se k nim soukat krz celej stan.
Pokud to nebudeš tahat na zádech. Tak nešetři ani na VÝŠCE stanu. Kupuj stan pro LIDI a né pro HOBITY
5) No a pokud jsi dobrodružnější povahy-) A máš rád jistou nejistotu. Kup si tzv Žďárák do báglu přihoď stavební plachtu (3x3 celkem ideal), pár gumicuků, 6ku padákovku a Je to -)
Ale tohle je doména jen ČR a směr E. Takže PL, SK, Hung a dál na E a SE. Zkus si v Bavorsku někomu zakempit v lese -)))
no to je lepsi
ale abych pravdu rekl, tak mi tam vadi par veci...podle obrazku je pro jednoho a veci do nej stejne asi nevlezou, abych ho mohl postavit, musim ho kolikovat, coz muze byt leckde problem a cena taky neni uplne lakava...snad jen ta velikost.
jel jsem kolem koule www.jedemkolem.cz
Ano, je pro jednoho a pokud měříš třeba 180cm, tak tam zbude 70cm místa na věci.
Všechny stany toho typu musíš kolíkovat - já mám léta single stan Jurek bivi, trošku těžší ale především nejde z něj udělat moskytka, protože má pevné tropiko a taky se musí kolíkovat. Jak tam jsou jen dvě krátké tyčky, musí se to něčím vypnout. Navíc se mi na délku do kufru nevejde (46cm) a to je o 20cm kratší a o 20cm užší a tropiko má poloviční vodní sloupec.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Zalezi jak ho chces pouzivat, tropiko je samozrejme vyhoda, ale jak rikam, kolikovani muze byt mnohdy problem. Ale zase to zavesis treba za masinu atd...jako stan pro osameleho dobrodruha na nouzove prespani asi dobry.
jel jsem kolem koule www.jedemkolem.cz
Tak já se svými 192cm když se natáhnu potřebuju reálně 200 - 210 cm. Přeci jen ty chodidla nemáš do pravýho úhlu když ležíš :-). No a v momentě kdy mi tam zbývá 40 - 50 čísel na bundu, kalhoty a helmu. To už není žádný zázrak. Ale kamarád něco takového taky používá a je spokojený. Vejde se do něj. Tak proč ne.