Po prvnim nastartovani zdechne tak po 7az 10 vterinach obcas to jeste udela podruhe. A pak uz je to ok. Do dalsiho uplneho vychladnuti.. Mam i video co to dela je vlozene zde.
http://www.motorkari.cz/forum-detail/?ft=147294&fid=65&&pgr=3
7 prispevek je moje video
Zdar.Na první start studený mi to chcípne také. Jako bych otočil klíčkem. Všiml jsem si , že když hned po natočení vrknu s plynem je vše ok tak zatim neřešim. Myslíte klucí, že by to mohlo být baterii? Ta moje asi v dobrý kondici nebude.
Ale ten příspěvek na motorkářích týkající se toho dekompresoru je zajímavý. Nejsem znalec takových detailů, ale týpek to popisuje poměrně jako by věděl co říká.
Ted jsem si pustil video z motorkářu, ten zvuk mi to neděla.Ale pro jistotu si pujdu poslechnout znova.Je pravda, že to nezní uplne nelogicky s tim dekompresorem....Každopádně řešit bych to chtěl až na zimu.Snad s tim nemužu nic domrvit.
Chlapi, zkuste vyměnit lambdu... měl jsem podobný problém... po startu během několika vteřin zhasla... motor vše OK po celkové prohlídce... tak jsem zkusil, co jsem se tu dočetl, tak vyměnit tu lambdu ve svodu a bingo, fakt je po problému :-) Jinak origo stojí na Dakara 5500,-, použil jsem podobnou od Delphi (z netu za 1200,-) a bylo ... :-) díky za tip!
dusvla napsal:
Chlapi, zkuste vyměnit lambdu... měl jsem podobný problém... po startu během několika vteřin zhasla... motor vše OK po celkové prohlídce... tak jsem zkusil, co jsem se tu dočetl, tak vyměnit tu lambdu ve svodu a bingo, fakt je po problému :-) Jinak origo stojí na Dakara 5500,-, použil jsem podobnou od Delphi (z netu za 1200,-) a bylo ... :-) díky za tip!
Nazdar kluci.
Ted po roce mi začala 04 Dakarka zase při prvním startu chcípat.Jak jsem tak sledoval po diskusích tak jev je to poměrně častý
Nic méně před rokem jsem se toho zbavil tankováním na Benzině. Ted jsem byl nucen natankovat nějakej blaf a je to tu zas. No každopádně nádrž vyjetá až do dna a natankováno snad kvalitní palivo....stále při prvním startu chcípne. Tak nevim , jestli to byla náhoda s tim palivem. Rad jak a co vyčistit je tu dost. Začal jsem lambda sondou. Jen mi připadá divný, že při odpojení se motorka chová naprosto stejně. Nezkoušel jste někdo natočit motku bez ní? Nebo nezná někdo hodnoty , které bych měl naměřit?
Jestli chces vyloucit stojanek tak zkus nastartovat s neutralem melo by to jit a kdyz tam budech chtit kopnout kvalt motorka by mela zdechnout alspon u me se to takhle projevovalo. Alspon budes mit jistotu a dalsi vec si budes moct skrtnout
moje fotky: https://plus.goog...6003/posts
Kam může kamzík, tam může GSo
Jj tohle je odzkouseno.Stojankem to nebude. Dela to jednou za den pri prvnim startu.Ta lambda mi na to taky moc nehraje. Spotreba dobra chód motoru ok.