Díky vám jsem si pánové uvědomil, že jsem doposud nežil plnohodnotným životem a hodlám svou chybu napravit zakoupením Leathermanu.
Jen prosím poradit jaký. Potřebuji (asi) něco na ozdobu, neb doposud jsem si vystačil s americkou páskou a kombinačkami, bo BMW se moc nekazí a i po spoustě pádů zbytky blatníku vyhodím, zrcátka přitáhnu a na Vario doma otočím zpět kolečka nebo páskou přitáhnu snímač stojanu.
Přečetl jsem podrobně celou diskuzi a vychází mi Surge nebo Super tool dle doporučení Bureho. Co prosím doporučíte jako univerzální nastroj na cesty s BMW mimo civilizaci?
Upravil Suky dne 14.03.2016 18:50
Jestli Ti stačí něco na ozdobu a lehčí práce a chceš ho denně nosit, Surge je možná zbytečně těžký a bytelný. Super Tool je asi lepší, popř. i exkluzivní Charge TTi, ten je sice drahý, ale Bure jeden nový, vyměněnou reklamaci, prodává (pokud už ho neprodal).
Bure uz TTi asi prodal...
To je strasne tezky radit. Bud chces OHO nebo klasiku. Bud s tim chces neco delat, pak Surge nebo Super Tool. Pokud to mas na denni noseni ( nebo kdyby nahodou ) . Wave, Rebar nebo namachrovany TTi. Zalezi na preferencich. Ivan bude chvalit Surge do krve a bude mit pravdu. Ja zase Super Tool 200 (ne nespletl jsem se opravdu 200!) nebo Core a budu mit taky pravdu...
Nejlepsi radu jakou Ti asi muzu dat, kup si to vsechno, bazarovy a poradne to vyzkousej. Pak uvidis sam, co Ti vyhovuje. Zbytek pak prodas... Moje sbirka se ustalila na Pulse, Super Tool, Super Tool 200 a muj oblibenec Core.
BTW: ted jsem poridil k tem svym werkum LTM Tool Adapter z 98. roku. To je tak brutalni vec, ze by s tim sel rozebrat lakatos!!! http://www.multit...apter.html
Upravil BURE dne 14.03.2016 20:57
Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
Suky, ja bych jako delnika zvolil kombinaci Super Tool 200 (nebo Core) + Tool Adapter. ST200 ma podle me kvalitnejsi pilnik a pojistky. Core ma zase masivnejsi kombinacky a celej je takovej masivnejsi. Otazkou u nej zustavaji ty vymezovaci podlozky ze zytelu... U kazdyho MT ti budou chybět imbusy a torxy, takze bez nejakyho adapteru to stejne nepujde. Ty placaty od LTM jsou takovy hrackovaty... Urcite to nenahradi poctivej 1/4" bit! Proto si myslim, ze ten originam Tool Adapter je dobra investice. Pasuje na 99% Leathermanu a dokonce i na SwissTool a da se za nej fakt vzit, bez toho aby clovek neco zkur*vil.
ST300, to je otazka. Porovnaval jsem ho s Core na vystave a prisel mi hooodne slabej proti ty moji zrude!!! Ale je dost mozny, ze jsem mel v ruce nejaky vygajdany kus... Jako elektrikar mam raději ty stary, kleste s kulatyma spicema. S tim se da udelat hezky ocko na dratu. Tyhle hranaty mi nic nerikaji. Navic si myslim, ze vymenne brity stipacek je jen trik, jak te donutit koupit si za 400 novy brity misto toho, aby ti kleste zdarma vyreklamovali, kdyz je nahodou zkur*vis. Pac ty brity budou brat jako spotrebak... Jestli se ale casem nekde objevi nejaka pekna tristovka za rozumny peniz, nerucim za to, ze se udrzim ji nekoupit.
To raider: to je dobra otazka. Me ty noze moc nerikaji, tak jsem po nich nikdy nesel, tudiz nemuzu soudit...
Upravil BURE dne 15.03.2016 06:03
Na denní nošení mám švýcarák, Leatherman plánuji jen do foroty na delší cesty .
Takže OHO není podmínkou.
Takže Super Tool 300 už není to pravé ořechové a koupit raději Surge?
Ale přitom Ivan označil ST za lepší...
Prostě hledám pracanta ,ať nemusím před výletem přemýšlet, co z nářadí s sebou přibalit.
Chlapci, vy nečtete, se mi zdá... Bure píše, že budu chválit Surge do krve a Sukyy zase, že píšu, že je ST lepší. Tak úplně to není, ST považuju za lepší než Surge pro toho, kdo to má na denní nošení a bude s tím dělat méně náročné věci. Ale jinak toho zmákne dost, první generaci jsem měl. Nedal se ale otevírat jednou rukou a taky mi vadil jeho tehdejší pojistkový systém.
Surge jsem ze stejných důvodů onačil v tomto případě za méně vhodný než některé jiné, nebudu ho bránit do krve jen proto, že ho mám. Ale Suky ho nosit na opasku nebude, má "švýcarák" a pak je Surge v pohodě a naopak, v případě potřeby nadělá spoustu práce, zejména je-li doplněn dalším příslušenstvím, dá se otvírat jednou rukou, což se může v krizi hodit.
Charge TTi je de facto vybaven skoro stejně jako Surge, takže zvládne podobné práce, ale s malým omezením daným velikostí - nůžky jsou menší, nože kratší, kleště menší, ale nemyslím, že je to velký handicap. TTi je drahý, ale nemyslím, že "namachrovaný", to slovo v sobě ani neobsahuje nic technicky konkrétního, resp. si pod ním představuju drahou věc, která se tváří jako něco, čím není a to není u TTi určitě pravda, spousta lidí asi potvrdí, že TTi je slušný "dělník".
Ale jsou i jiné typy, ty bohužel zatím neznám a nemám k nim co říct.
Suky napsal:
Díky vám jsem si pánové uvědomil, že jsem doposud nežil plnohodnotným životem a hodlám svou chybu napravit zakoupením Leathermanu.
Jen prosím poradit jaký. Potřebuji (asi) něco na ozdobu, neb doposud jsem si vystačil s americkou páskou a kombinačkami, bo BMW se moc nekazí a i po spoustě pádů zbytky blatníku vyhodím, zrcátka přitáhnu a na Vario doma otočím zpět kolečka nebo páskou přitáhnu snímač stojanu.
Přečetl jsem podrobně celou diskuzi a vychází mi Surge nebo Super tool dle doporučení Bureho. Co prosím doporučíte jako univerzální nastroj na cesty s BMW mimo civilizaci?
Pokiaľ to nechceš nosiť na opasku/vo vrecku, ale voziť v moto nechaj si radšej tie dobré kombinačky a sadu bitov (skrutkovače, imus, torx, orechy) so 1/4 T-ckom a predĺžením.
Osobne mám Weve a Rebara, je to šikovné pre každodenné nosenie pre prípad ak by dačo ..., ale v aute na moto bude klasický vercajch.
Ivane, dovolim si s Tebou nesouhlasit. Na tvrdou praci je podle me daleko lepsi ST (Core) nez Surge. Uchop je neporovnatelne prijemnejsi (netlaci te zelizka do ruky). Vymenne pilka a pilnik u Surge je taky tak trochu kompromis. Jinak je Surge fakt masivni vec a nemuzu proti nemu rit kriveho slova!
Jestli nekdy budu viset jednou rukou na helikoptere a budu chctit odriznout kovboje, ktery mi prave lasoval nohu, pak budu plakat, ze nemam OHO! Jinak mi asi chybet nebude... Ale to je proste otazka osobnich preferenci.
Jinak musim prehodnotit svuj nazor na nositelnost naradaku nad 300g na opasku. Da se na to fakt zvyknout. A casem z toho ma prave clovek jeste lepsi pocit, kdyz ma po ruce poradny kus zeleza!
BTW: Ivane, poridil jsem LTM Molle XL a je uplne bozi! To jen kdyby ses nekdy opet koukal po nejakem pouzdre...
"Namachrovany" TTi = ocingrlatkovany Wave, kde ziskas na atraktivite, ale ucelnost je nezmenena a to za nemalej priplatek. Kazdopadne koupit ho za tri litry neni blba investice. Spousta lidi se rado obklopuje hezkyma vecma (ja taky)... A ta cepel z S30V neni vubec blba.
Upravil BURE dne 15.03.2016 10:57
Vážně se tu řeší multitool (který je jinak bezesporu funkční a užitečný) celých 18 stran???
Neptal bych se, ale nejsem si jistý, jestli nemám halucinace ...
Nemaš
A pokud nemáš multitool. Tak nežiješ a jen přežíváš jako já. Ale co. Už to nějak do té smrti doklepu ale každej ulítává na něčem jiném. Důležité je že to přinaší radost
Baloun napsal:
Vážně se tu řeší multitool (který je jinak bezesporu funkční a užitečný) celých 18 stran???
Neptal bych se, ale nejsem si jistý, jestli nemám halucinace ...
Chapu, sam jsem hracicka a kdyz je to mechanicky a pekne udelany, tak srdce jasa, at je to cokoliv. :-)
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Neresi se tu multitool, ale multitooly! A taky jejich příslušenství. Jen se nikomu nechtelo zakladat nove vlakno, kdyz se to tu tak rozjelo...
Ivane, neco v nejblizsi dobe nafotim, jeste cekam, az mi prijde par sarapaticek jako hasak a piranha. Na opasku to pouzdro sedi jak pr*del na hrnec. Ja to nosim horizontalne. Je pevne, a da se s jeho nastavenim celkem laborovat. Krome velkeho hlavniho prostoru pro velky MT ma dve kapsy uvnitr, kam se vejde i to plato s bit adapterem pro ST nebo ta piranha a postranni dve kapsy. Proste kvalitni pevny pouzdro pro 4,5" multitool! Koupil jsem ho za dobry prachy od manika, co to koupil pro SwissTool, ale na ten to bylo prej velky. Surge by tam sedel taky dost dobre. S nim bych to mohl vyzkouset, az uvidim svaru a vyfotit ti to...
Otazka do publika: Pouzivate nekdo Super Tool 300? Pokud ano, budu tad za kazdy postreh...
Volal brusič, adaptéry jsou hotové, ale neví, jestli je doveze zítra nebo po neděli, pak je hned pošlu. Kdyby ještě někdo chtěl, nechal jsem jich udělat pár navíc.
Tak jsem dnes, možná nastálo, umístil pouzdro Maxpedition Single Sheats, na popruh versipacku Fatboy téhož výrobce. Systém je promyšlený a jednotlivé věci lze na sebe připevnit. Fatboy je na pravém boku, s popruhem přes levé rameno, takže pouzdro se Surge je na hrudníku opravdu po ruce.
Ivan přiložený následující obrázek:
Porad na to cumim jak vul, ale tu tajnou zpravu z obrazku nerozlustim... Jinak ty adaptery jsou udelany spicove, doporucuju vsem, kdo by je uzili!
Upravil BURE dne 23.03.2016 07:33
Bure - tak na to nekoukej, nic nam není, ale má to vypadat že jo, aby na to lidi koukali jako Ty, až se jim to vtiskne do mozku a pokud Leathermana ještě nemají, koupí ho... Taková lehká manipulace, to mám od Drákuly...
Týjo, minulou neděli jsem se Surge rozebral a vyčistil vysavač. A nic nezbylo, teda součástky, což u mne nebývá zvykem! Ale líp neluxuje (ale ani hůř, takže úspěch)...
Dostal jsem se do adaptérové pasti, napoprvé, když je chtěli 3 lidi, jsem jich nechal udělat 5, kdyby si ještě někdo vzpomněl. A ono si vzpomnělo víc lidí než byla rezerva, tak jsem nechal udělat další, s větší rezervou. A aby mi nezůstaly na krku, nabídl jsem je i na dvou jiných fórech. Takže posledních 10 zmizelo během dvou dnů a další čekají, jeden fanda jich chce 5, protože prý má Leathermany úplně všude... Tak to risknu, dnes brusič odveze 20 adaptérů a já jen doufám, že to někdo bude chtít...:-).