No tak jsem byl upozorněn OPĚT, že ten pán Florenti přisírá na mou hlavu. Tak v Africe jsem byl v Egyptě kde jsem měl půjčenou čtyřkolku a těším se až tam pojedu na mašině. Na Agile di Midi jsem vylezl po svejch a ne lanovkou a přelezl jsem poslední délku Digitální spáry což je za 8- UIAA. Krom toho jsem slanil a opět vylezl kaňon Verdon 17 délek cestou Dingo maniak. Byl jsem na Čimách v Itálii a pár dalších mylníků v lezeckém světě kde mne zná spousta výkonostních lezců. S orientací nemám problém což ti co jezdí na motorkách a znají mne vědí. Nemám zapotřebí se někomu vysmívat že má malou kubaturu. Třeba Geofre 650 gs. Dojeli jsme na svých rozbitých motorkách z Gruzie.
No a závěrem bych teda vysvětlil tohle. Ten Florenti je můj bývalý bratr se kterým pro jeho chování pár let nekomunikuji. Stydím se za něj a tímto se omlouvám, že zde čtete jeho výroky, které zde nemají co dělat. Opravdu za něj nemůžu. Príbuzné si bohužel nevybírám.
Závist je nejvyšším uznáním úspěchu
M-C-N 2013 - Liška, Révai a spol. na cestě na Kavkaz
Přidané 27.02.2014 17:57
No to je pěkný... Sice to není moc na téma diskuze ale nestačím zírat jak se lidi v rámci rodiny rozhádají.
Ale celkem jsem odhadl, aniž bych tě znal, že ta Afrika bude asi Egypt nebo něco takového... ale on asi narážel na to, že jsi nebyl na nějaké motocyklové výpravě..
Tak ti přeju ať se třeba jednou mezi sebou urovnáte a řekl bych, že ty OT zprávy budeme moc promazat ne?
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Přidané 28.02.2014 07:41
no hlavně ty záběry z helem jsou jak z telefonu, drift je prostě divnej, neříkám špatnej ale moc se mi nelíbí. Jinak já byl s MCN spokojenej. Až bude aspoň každej pátej točit z cest aspoň jednodílný video, tak budu hledat mouchy, takhle jsem rád za to co je, prostě se smířit s tím, že to není LWR (LWD atd). I přes ty mouchy jsem rád že to udělali a hlavně nevím proč lidi haní, když ani nevidí do zákulisí (aspoň většina z nich), tohle není sranda, stojí to moře času, peněz a přesto všechno ty lidi budou točit dál, já poslouchat tyhle řeči tak už točim jen domácí video. Přijde mi to jak s fotbalem (hokejem), před bednou je každej odborník
Upravil firefly dne 28.02.2014 07:43
https://www.facebook.com/vaclav.kubat.3958
Přidané 28.02.2014 07:43
firefly napsal:
no hlavně ty záběry z helem jsou jak z telefonu, drift je prostě divnej, neříkám špatnej ale moc se mi nelíbí. Jinak já byl s MCN spokojenej. Až bude aspoň každej pátej točit z cest aspoň jednodílný video, tak budu hledat mouchy, takhle jsem rád za to co je, prostě se smířit s tím, že to není LWR (LWD atd). I přes ty mouchy jsem rád že to udělali a hlavně nevím proč lidi haní, když ani nevidí do zákulisí (aspoň většina z nich), přijde mi to jak sfotbalem (hokejem), před bednou je každej odborník
No Já s tebou polně souhlasím, taky jsem rád, že vůbec v týhle zemi někdy něco dělá a pustili se do toho... o tom žádná...
Jen pokud to porovnám tak to na mě dělá dojem viz. co jsem napsal..
Přidané 28.02.2014 07:47
no jasně, chápu, je to o level jinde, ale i tak, proč bych si musel někde na fóru stěžovat? Přijde mi to smutný v tom směru, že budeš se s něčím dělat půl roku a pak otevřeš fórum a tam budou psát lidi co třeba ani tak daleko nebyli a ještě si stěžujou. Přitom na to koukali dobrovolně. Přijde mi to nefér vůči Hynkovi a spol i když je osobně neznám...
Přidané 28.02.2014 08:21
Tak tohle vidím jinak, forum je od toho aby lidi mohli vyjádřit svůj názor a pokud prezentuju video ať už soukromě nebo kort takhle veřejně tak v tu chvíli prezentuju svojí práci a jdu s kůží na trh a musím počítat s tím, že nějaká kritika bude.....
Něco prezentuju a určitě na to očekávám ohlasy a pokud nejsem sebestřednej id..t tak je mi jasný, že se to někomu líbit bude a někom ne.
a nemyslím si, že na rozumný a slušný kritice je něco špatného, naopak si myslím, že pokud má jejich projekt pokračovat tak správná kritika jim pomůže to zlepšit....a nad ''sprostou'' kritikou si myslím, že zamrzí, ale určitě jsou to chytrý lidi a mávnou nad tím rukou...
Krásnej příklad je ''Soči hokej'' a taky to jeden sebe-střednej neomylnej člověk neustál!
Tom
Přidané 28.02.2014 08:31
hm, asi máš recht. Takhle jsem na to nekoukal... Přiznávám chybu, můžete začít házet kameny Jen mě trochu přišlo že je víc negativních ohlasů než kladných a to si myslim že je škoda, protože takových videí nebo dokumentů moc není. A k samotnýmu MCN- mě se líbilo že tam jsou i památky a kalby, domorodci a jejich "chování". Mě to víc vtáhlo do děje než kdyby to bylo jen o jízdě.
Upravil firefly dne 28.02.2014 08:31
Přidané 28.02.2014 08:36
No tak tohle je jasný, asi je fakt že těch negativních ohlasů je dost, ale to je vlastnost českých lidí.....to jinak nebude.
Jo je fakt, že v těhle zemích tě místní nenechají a musís s nima sedět at chceš nebo ne...památky mi nevadí, ale nějaký ošahávačky ze srandy a jejich koupání na ''Adama'' mě nebere a prostě mi tam chybělo víc těch záběrů z jízdy...
Ale to jen ukazuje, že co člověk to jiná chuť a názor.
Rozhodně platí,že jsem rád že to vzniklo a doufám, že budou další i když na tom vidím věci který se mi nelíbí.Budu rozhodně zase koukat na další projekt.
Přidané 28.02.2014 08:36
TomR1 napsal:
ALE - přišlo mi to rozhodně lepší,rozhodně profesionálněji natočený,rozhodně kvalitnější!!!...to je můj názor
Prostě je to úplně na jiný úrovni.....a mimochodem mi přišlo, že co se týká vybavení na natáčení asi na tom nebyli líp než MCN.
.......................................................................................................................
Jj taky to tak vidím; Třeba to tvůrci MCN taky viděli a porovnají popř příště technické záležitosti upraví ku prospěchu jinak dobrého projektu.
Upravil kim dne 28.02.2014 08:37
Přidané 28.02.2014 09:16
Já ten poslední díl zkouknul až včera ze záznamu a nepřišlo mi to zase tak špatné,,,možná jsem díky této diskuzi měl zdravě nízko nastavenou laťku....
Co se technického vybavení týče, jsem přesvědčený že na tom byli lépe než trabanti, včetně jakésy "colorizace scén" ( netlučte mě za terminus technicus., nejsem odborník ), ale z těch záznamů je jasně cítit, že Trabanti se natáčeli sami, ale M-C-N se natáčet nechali a to je principielní rozdíl... něco jako jablka a hrušky. Obojí je ovoce, ale,,,,,
Nešlo však přehlídnout a tady myslím pozitivní snahu o "romantické" záběry kameramana M-C-N a zachytit tu nezachytitelnou krásu navíc ve spojení s motorkama a takovým tím středoevropským "Adventure"
Trabanti jsou spíše z kategorie "vlastní cestopis" u Egona jde o práci na zakázku a na kšeft. S přijemným benefitem, že se povozím ( to není výtka, spíš zdravá závist, kdyby se tím dalo uživit, byla by to práce snů )
Za mě v podstatě dobrý,, vždycky se na tyto dokumenty dívám i tak, jestli bych to uměl jako oni natočit, raduju se ze záběrů. střihu a barev, inspirují, říkám si, natočil by jsi to takhle ? Jsou zajímavé a použitelné pro umocnění atmosféry,,,
Abych i já mohl něco natočit a nemusel se za to stydět ( alepoň před vlastními dětmi, které se na to koukat musí povinně ) musím se ještě hodně učit, třeba i od Egona a jeho týmu.
Upravil parukar dne 28.02.2014 09:17
Přidané 28.02.2014 10:34
Na ty příspěvky o technice je potřeba říct, že je hrozně těžký natáčet s jedním kameramanem (byť špičkovým) a doplňovat to záběry z kamer na přilbách ve srovnání se střihem z více kamer. Když pomineme děj, tak se podívejte na některé záběry první série z Maroka, kde všechno točili na dvě kamery a ve střihu si mohli vybrat jestli použijí záběr s širokáčem nebo nějaký střední objektiv nebo prostřih na detail. Byl tam člověk, který se staral o techniku, bezdrátové porty.. Ale je to podstatně dražší. V sérii z Kavkazu jsou použité taky záběry natáčené fotoaparátem, byla to nouzovka, protože měli tři celkem solidní profesionální kamery a z toho dvě během akce klekly. Takže chtěli kombinovat záběry z jedné Sony kamery se záběry z foťáku (tuším měli zrcadlovku Canon) a z driftů HD (myslím že mají tu úplně první generaci driftů řady HD, nikoliv Ghost nebo dokonce GhostS).
Ale v principu nejde až tak o tu techniku jako o to, že tam nebyli dva kameramani ale jen jeden a jeden spíš fotograf, který musel něco natáčet, řídit auto atd.
Ta tmavá barva - jak jsem psal, je to "rukopis" Hynka, který to prostě takhle dělá. Ale jeho rukopis určitě není ten zvuk, který byl prostě špatný a příště tu audio techniku musí vzít jinou. Jenže o tu techniku se už nemůže starat jen ten jeden kameraman, to by se z toho zbláznil. Prostě když chtějí natáčet ve větru, tak to bez portu nejde, zejména když mluví herec, který nemluví moc nahlas a obtížně artikuluje. Na přípitky asi není problém ale když říká nějakou myšlenku a polovina nejde pochopit protože hlas je utopený v hluku větru, je to naprd.
A ještě jedna drobnost - vrátili se vloni v září a teď to šlo do vysílání. Měli ani ne půl roku. Je rozdíl, když by měli k dispozici dalšího půl roku na nějakou postprodukci ať audio nebo video. S trabanty bych to nesrovnával - vím jak tím projektem Dan žije, dělají přednášky atd. Nejde srovnávat takhle srdeční projekt s víceméně "komerčním" natáčením.
To členění - jestli víc motorek, víc cestopisu nebo víc o památkách apod - to je těžká volba když je to takhle "krátká" cesta a stopáž.
Podívejte se, jak si představuju opravdu "cestopis":
YouTube Video
Nebo 2ridetheworld: YouTube Video
YouTube Video
YouTube Video
Jinak trailer nebo takové promo k té trilogii MM je tady: YouTube Video
Když příklad sérií, kde jde především o motorky a motorkářské záběry, tak u mě vede série "discovery routes" z různých amerických států, trailer: YouTube Video
A pokud jde o dokumenty, tak si to představuju třeba takhle: YouTube Video
Vidíte ty rozdíly? Hrozně těžko se ty věci kombinují, protože toho, kdo má rád motorkářský záběry nudí záběry a povídání o historii památek a naopak. Ale jde to udělat vtipně a ty památky představit netradičně aby to nenudilo i motorkáře - tak to dělal Michael Martin, kde navštívil třeba v Indii chrám kde žije "král krysa" a namísto aby vysvětloval historii toho místa, tak se soustředili na natočení toho, co tam bylo nejvíc šokující. Jiný přístup prostě. Jako kdyby třeba tady v M-C-N navštívili nějaký ten klášter ale nemluvili o něm ale všímali si, jak tam mají třeba přivedený vodovod nebo že mniši nosí kanady apod.
Přidané 28.02.2014 15:06
Videl jsem taky Trabanty. Je to krasny, protoze to je splnenej sen tech lidi. Uprimny, nadseny a pokorny. Vubec nemam potrebu resit techniku. Neresim ji u nasich filmu, u Brezovara, ani nikde jinde. Resim pocity, emoce. A ty z Trabantu jenom salaly. Fakt hezky.
Přidané 28.02.2014 17:38
frantisek napsal:
Videl jsem taky Trabanty. Je to krasny, protoze to je splnenej sen tech lidi. Uprimny, nadseny a pokorny. Vubec nemam potrebu resit techniku. Neresim ji u nasich filmu, u Brezovara, ani nikde jinde. Resim pocity, emoce. A ty z Trabantu jenom salaly. Fakt hezky.
Přidané 28.02.2014 17:38
frantisek napsal:
Přidané 28.02.2014 19:27
Frantisek: Máš pochopitelně pravdu ale ... ALE,
když už někdo dělá komerční práci, tak by jí měl mít řemeslně odvedenou správně. U soukromého projektu odpustíš cokoliv ale u M-C-N mi letos ten zvuk fakt vadil, protože v kombinaci s dikcí Pavla Lišky nebylo prostě často snadné pochopit, co chce lidem říct. A vadilo mě to. Tmavý obraz mi nevadil vůbec ale ten zvuk ano, protože když někdo říká nějaký fórek a nejde to poslouchat, tak je něco špatně. A pochopitelně to padá na produkci, protože je jasný, že kameraman těžko udělá práci za dva další lidi, kteří by tam být měli.
Prostě u komerčního projektu, který někdo platí, sponzoruje... by měly být jiný měřítka a technická kvalita by tam být měla na úrovni.
Upravil TomasTT dne 28.02.2014 19:29
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Přidané 28.02.2014 21:03
Mě osobně se ty tmavý scény ve finále líbí víc než světlé a občas i šumivé scény Trabanťáků. Teď jsem dokoukal poslední díl Top Gearu a taky byl tmavej, řekl bych že to dělá hloubku a atmosféru. A taky holt když se točí proti slunku, tak do obličeje vidět nebude. Ještě se mohli zkusit kuli každýmu záběru otáčet po slunku, ale to by asi moc nenajeli.
U zvuku jsem u MCN nezaznamenal problém. Naopak jsem občas nerozuměl hlavě za jízdy vystrčené z trabantího okýnka (což je asi pochopitelný).
Jinak oba dva projekty skvělý a všechny palce nahoru. Jen ten teplej humor mě ke konci už štval.
1150GSA
Ducttape is like the force: it has a light side and a dark side and it holds the universe together.
Přidané 01.03.2014 18:13
Tome, ja videl obrazek na kompu, nez to Hynkoza predal do Primy. A stim, jak to vypadalo v telce, to nemelo vubec nic spolecnyho. Bylo to obarveny fakt krasne, vsak na tom Hynkoza makal jak barevnej. Co s tim pak v televizi vyvedli, to nechapu. Zvuk je mozna problem, ale mozna kdyby chlapi vic rvali, jako rvou na divadle, byli by i slyset. Ale znovu rikam, me tam chybelo neco uplne jinyho...