Aby to nebylo špatně pochopeno - já s tím souhlasím, jen jsem chtěl říci, že sváteční jezdci co vytáhnou kolo jednou za čas někam na lesní cestu nepotřebují nutně přecházet na větší průměry kol...
KTM 1190 Adventure R
Ono když máš např. karbonového fulla nebo ht na 26" kolech a nejezdíš zase tak moc často, jen občas s rodinou nebo tak, tak si myslím že to není tak úplně nutné měnit za velké průměry...
KTM 1190 Adventure R
Honza_BMW_VW napsal:
Ahoj, omluva, ale zkusím nabídnout zde.
Prodám horské kolo Colnago, vel. 17; "M", kupované v Liberci jako nové (veškeré papíry mám), ježděné mojí ženou po Jizerkách a v okolí Liberce. Kolo je pravidelně servisované, spotřební věci měněné jak bylo potřeba - brzdové destičky, zadní plášť, apod..
V případě prodeje vrátím na kolo origo Colnago sedlo (stříbrno červené) a origo Colnago představec. Žena si koupila "dámské sedlo Specialized, které lépe vyhovuje její anatomii a taky chtěl kratší krk, aby měla řídítka blíže k sobě.
Cena nového kola byla cca 45tis Kč, aktuálně představa o ceně cca 13-15tis Kč. O ceně můžeme diskutovat. Součástí kola bude určitě podsedlová brašna s duší.
Vybavení kola Shimano XT, brzy hydraulické Deore.
Díky H
Tak kdyby někdo třeba měl zájem... http://www.cyklob...-carbon-xl
Cena pro členy 38tis.
Volal mi tuším Progranit, tak se prosím ozvi jestli máš ještě zájem...
Edit: přihodil jsem ještě převodníky Sram XX zdarma...
Upravil Geralt dne 22.04.2015 20:44
KTM 1190 Adventure R
;o) to je trochu problém. po jakém lese a jaké lesní cesty - kořeny/kameny/rozsekanej les, nebo lesní pěšiny, štěrkové cesty atd.
preferoval bych - lehké kolo, dobře osazené, tzn. tlumič přední/zadní, kvalitní přesmykač, brzdy, dobré ráfky, ale především dobrou geometrii rámu. vyzkoušej si to na "známé" trase, kde jezdíš a uvidíš co ti sedí. Rám by ti měl sednout na první dobrou. Je na ho.no ladit rám posouváním sedla, měněním představce atd., to rozhodíš geometrii rámu a už to prostě není ono. Jinak, uvedené modely Trek a Cannodale jsou do rychlosti s menšími zdvihy a dle mého dostatečně pohodlné a na lesní běžné cesty dostatečné a i přesun po lepších cestách bude ok. Jsou to kola do rychlosti. Specialized Camber Comp je kolo do pohodlí, tzn. větší zdvihy, bral bych ho na rozsekanější cesty, nebál bude pomalejší, ale pohodlné.
Za mě si to vyzkoušej, otestuj co ti sedí. všechna uvedené kola jsou ok, ale každé trochu jiné.
Jinak, je to jen můj názor, každému může sedět něco jiného a nemyslím si, že mám patent na rozum.
www.jantruhlar.cz
Ahoj,
Zvlastní zkušenosti ti můžu doboručit, aby jsi nevybíral kolo podle toho, jak se ti líbí, pokud´chceš na něm jezdit a nemít ho pověšené na stěně. Při takové investici doporučuji vypůjčit na 2-3dny a vklidu se rozhodnout. Chybí ti ve výběru GIANT, který je velice dobrý, ale taky ne každému sedne.
https://www.zonerama.com/rop1
Ale u trailově zaměřného biku bych volil 27,5", osobně tento model: https://www.canyo...tml?b=3570"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Eman_ napsal:
.....Mužete někdo něco doporučit?
Cena cca 25tis....
Líbí se mě černý kola se zelenou barvou a tlustej spodní rám....už vybírám jako blondýna.......
....v téhle kategorii můžeš vybírat skutečně podle barvy....je to základní třída turistických kol...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
..nějaký promo model z Teska ;o))
Nechceš si udělat výlet do Liberce. Specialized, Scott, Merida a pak obchod kam jezdím . vynikající servis a nějaké kolo sežene. teď tam má Specialized Epic, vel. "L" za 40000,- Kč, je jak novej, nejetej v terénu
je to spíš na telefon, než to tady vypisovat...
www.jantruhlar.cz
Co takhle zkusit cyklobazar.cz, občas se tam najdou pěkný kola, ve Tvé relaci, pokud chceš něco na pohodu. Můžeš si zafiltrovat jak urvanej z řetězu a nějaký zelený se tam najde.
Já mám třeba celé oranžové...
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
Eman_ napsal:
Koukal jsem na nej,mozna bych se i stavil na nej kouknout....
A co ten karbon?Nejak tomu neverim,co kdyz s tim zinknu ramem o obrubnik,nebude to hned na tri pulky?
Jestli nad tím jenom trochu přemýšlíš, tak se jeď alespoň podívat. To kolo je boží a ta karbonová vidlice sama o sobě stojí ranec a funguje úžasně. Karbonu se neboj, už jsem se na svým několikrát rozbil a drží a drží..