STK taky v pohodě. přídavné LED světla sundavám a jenom se jim nelíbili samolepky z Alp na plégu. Na pneu řešil jenom hloubku vzorku a kontroloval homologaci na výfuku. Sahal jestli netečou tlumiče a baterkou koukal na destičky. Prostě normálka.
světla se rozsvěcejí automaticky po zapnutí zapalování (nastartování motoru) a zhasnou po jeho vypnutí, nebo při rozsvícení obrysových světel
Upravil Spitfire dne 05.05.2016 07:42
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
spitfire napsal:
světla se rozsvěcejí automaticky po zapnutí zapalování (nastartování motoru) a zhasnou po jeho vypnutí, nebo při rozsvícení obrysových světel
Jenze obrysove/tlumene se rozsveci automaticky vetsinou, takze bys ho musel odpojit.
spitfire napsal:
Jenze obrysove/tlumene se rozsveci automaticky vetsinou, takze bys ho musel odpojit.
Ano, proto u denního svícení máš elektroniku, která to ovládá...
Motorové vozidlo musí mít za jízdy rozsvícena obrysová světla a potkávací světla nebo obrysová světla pro denní svícení, pokud je jimi vybaveno podle zvláštního právního předpisu…
Takže potřebuješ zařízení, které ti zajistí vypnutí hlavních potkávacích světel při rozsvícení denního svícení a naopak. A ta elektronika musí mít CE, vlastní světlo E. Klasika. Speciálně u denního svícení ale musí být na parabole (parabolách) světel ještě označení RL na viditelném místě. RL právě odlišuje typ (určení) světla pro denní svícení od jiných. Je to případně popsané třeba ve směrnici EC č. 48.
3.5.16 Praha, STK Motol.
Mám 11ku r.v.97, přední světlo TT (dvě paraboly), dvě přídavná světla Hella (mlhovky) na padácich se samostatným vypínačem,padáky HB nosiče Giwi.
Vše bez problému, kontrola štítku rámu a focení. Kontrola rozměrů pneu, světel a lékárnička. Focení celé moto ze tří stran.
Vylepení nové známky. Hotovo za 10 minut.
Dnes STK Hradec Olfin Car naprostá pohoda vyfotit kontrola osvětlení, objednání 2 dny z5 na 18 00 nástup v 18 05 odjezd ani nebudu psát, To s čím tam lidi jezděj to hlava nebere
jo a cena 490 kč
Upravil Kratkej dne 07.05.2016 06:53
Brácha jde zítra s jawkou... s hrůzou dnes zjistil že má TK ještě tak na 14 dní... jsem zvědavý co mu vytknou...
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Dobrá, tak ještě jeden dotaz, smí svítit světla denního svícení společně s parkovačkou a koncovím světlem?
Kolik světel denního svícení může být na motorce namontováno? Pouze jedno a nebo mohou být dvě (jako například mlhovky)?
Amper napsal:
Dobrá, tak ještě jeden dotaz, smí svítit světla denního svícení společně s parkovačkou a koncovím světlem?
Kolik světel denního svícení může být na motorce namontováno? Pouze jedno a nebo mohou být dvě (jako například mlhovky)?
Ano smí a můžou být dvě. Nesmí svítit společně s potkávacím světlem ale s parkovačkou ano. Nejsem si jistý jestli kontrolují jestli svítí nebo nesvítí osvětlení SPZ, od určitého roku to mělo být změněné.
Umístění pak u dvou pak nesmí být dál než 25cm od osy motorky (takže to nemůžeš dát třeba na kraj padáku - to by bylo moc daleko).
Jedno nebo dvě - je přesně popsané, kde a jak musí být. V principu to musí být symetricky na osu a do 25cm od středu a maximální vzdálenost 42cm mezi sebou,
Je tam spousta dalších detailů - třeba když osová vzdálenost od blinkru je 40mm nebo menší, tak se musí denní svícení vypínat během blikání a tak. Tyhle věci jsem podrobně nestudoval. Projdi kromě direktivy ještě dodatky 10 a 11.
Jinými slovy, mnoho povyku pro nic. Vždycky se našel technik co prudil, i ten, co je v pohode.
Doplňky a díly na BMW GS:https://mojegs.cz Online ceník BMW dílů:https://mojegs.cz...h-dilu-bmw
Takže dnes se brácha vrátil z technické.... Zážitky: Pr asi po 10 či 15 minutách chvály, jak krásnou má mašinu, jen vyzkoušeli světla, blinkry.. a jestli to troubí... nic víc nekontrolovali, udělal si prej 3 fotky a s povídáním ho pouštěl domů... a prý jestli to bratr bude prodávat, klidně to od něj veme...
Jawa 350/638 - to že má jinej (hezčí) blatník.. nebo nehomo blinkry vůbec neřešil.. prostě jako celek prej bomba... tchnická 2 roky..
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
hola panove,
v sobotu 7/5 jsem byl na STK v Lednici s F 650 GS.
na motorce je mimo origo doplnku vyssi plexi wunderlich, horni padaky bartus, krytka pumpy zadni brzdy, nosice bocnich kufru od big husky, jina (ale homologovana) zrcatka. origo kryti pacek, dolni padak a topcase. naopak mi tam chybi za "zasterka", ale kryt retezu je na miste.
pred focenim technik rikal, at si radeji sundam topcase. ja na to, ze je to origo BMW doplnek, ze bych to rad na fotkach mel.
pak uz se rozjela diskuze v dobre atmosfere jak to vsechno ted 1.1. chodi.
behem toho proveril pneu, WIN a cislo motoru. zeptal se povinnou vybavu.
skoro zapomnel i vyzkouset svetla a klakson ;-) pac jsme se pak dostali i k cestovani.
mozna jsem mel stesti na technika, ale u me pohodova STK na 2 roky.
V sobotu v Třinci i v Jablunkově v 7 ráno cca 8ks čekatelů, při sníženém stavu techniků nejasné, zda by mě zvládli.
Dnes v Třinci dojezd na TK v 6,15 - druhý v pořadí, hotový v 7,30 i s telefonátem a hlednání čísla motoru, bez problémů, top case BWG s refl. nálepkami bez připomínek. Na dotaz, jak je to s přídavnými světly, technik uvedl, je v tom zmatek a vyhnul se odpovědi.
https://www.zonerama.com/rop1
tak jsme to prelouskal a velice zajimave , takze pridavna svetla bez homologace byt nejsou zapnuta zavada B - vazna zavada
nejvic me pobavila veta u zpetnych zrcatek - pokud mate pochybnosti o spravne funkci provedte praktickou zkousku usednutim na motocykl, to preci nemuzou ne ?
o pneumatikach, kufrech, padacich ramech, nadrzich ANI slovo , sem preskakoval , ale nedocetl jsem se
Upravil schrek dne 12.05.2016 21:33
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
schrek napsal:
nejvic me pobavila veta u zpetnych zrcatek - pokud mate pochybnosti o spravne funkci provedte praktickou zkousku usednutim na motocykl, to preci nemuzou ne ?
Taky bych rekl, ze nemuzou. A to hned z nekolika duvodu.