Kubo, přečti si tady ten rozhovor. Je to reálný člověk, žádný konspirační web.
Mě je celé kočkování u pr.de.le ale z jednho prostého důvodu, moje životní filozofie je sr.át na všechno, a něco začít dělat až teče do bot https://denikn.cz....sznhp.box
edit: nicméně to absolvoval známý doktor, který měl před deseti lety šílenou alergickou reakci na chřipkovou vakcínu, měsíc trvající zápal plic, který málem nepřežil a tak měl přirozeně velké obavy - ale nic se nestalo.
Upravil Miguel dne 24.01.2021 10:02
pod trvalým dohledem
Kuba89 napsal:
... bez očkování se za chvíli nepodívas nikam, stát a vymrdana EU tě k tomu demokratický donutí ...
Z toho strach nemám, i v dnešní době existuje spřátelený personál institucí, víme na které STK projdeme na první dobrou i když mají kamery, jistě najdeme i lékaře ochotného píchnout B12 místo anticovidu avšak s vydáním osvědčení :-)
Snad to pujde o j e b a t..Lonskou zrusenou gruzii bych chtel jeste dát.I když rumusko bylo taky fajn
Máš recht ,ještě když jsem měl KLE 500 mě maník říka .. a startuje ti vůbec? ..
Baterka KO,tak mě tam jestě roztlačoval dostal komenskýho a bylo.Dnes už to bude božena nebo palacký,prachy prostě voní hezky.
BMW R 1200 GSA r.v. 2013, 90 jahre
Miguel napsal:
Mě je celé kočkování u pr.de.le ale z jednho prostého důvodu, moje životní filozofie je sr.át na všechno, a něco začít dělat až teče do bot https://denikn.cz....sznhp.box
edit: nicméně to absolvoval známý doktor, který měl před deseti lety šílenou alergickou reakci na chřipkovou vakcínu, měsíc trvající zápal plic, který málem nepřežil a tak měl přirozeně velké obavy - ale nic se nestalo.
vím že hnusná, je jí 42 a že šla dělat něco jinýho.Zbytek je pro VIP .Hroznej neduh ,nechat si platit i za skurvený zprávy
Upravil Kuba89 dne 24.01.2021 10:50
BMW R 1200 GSA r.v. 2013, 90 jahre
Miguel napsal:
vím že hnusná, je jí 42 a že šla dělat něco jinýho.Zbytek je pro VIP .Hroznej neduh ,nechat si platit i za skurvený zprávy
nechápu - ráno jsem to přečetl celý...
pod trvalým dohledem
neni mi jasny co kdo chce porad ojebavat, proste je tu nejakej pruser a musime si s nim nejak poradit .....
ze to vlada dela dementne je jedna vec, ale druha je ze statistika je jasna ....
xylem přiložený následující obrázek:
Věříme odborníkům, nebo novinářům a politikům?
Doc. MUDr. Martin Balík, Ph.D (vedoucí lékař z Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny VFN a 1. LF v Praze):
"Společnost jsme šíleně vystrašili...Testujeme tisíce lidí denně, stojí to tři čtvrtě miliardy měsíčně a výsledkem je 71 pacientů v těžkém stavu. U nás je jich šest, mají spoustu rizikových faktorů, říkám tomu intenzivní obezitologie...Chřipka dokáže být destruktivnější než koronavirus".
--
Prof. MUDr. Jiří Beneš, CSc. (přednosta Kliniky infekčních nemocí 3. LF v Nemocnici Na Bulovce):
"Podle našich dosavadních epidemiologických údajů se koronavirus chová v podstatě stejně jako chřipka, dokonce možná mírněji"
--
Prof. MUDr. Jan Pirk, DrSc. (přednosta kardiocentra IKEM):
Na otázku, že někteří lidé promořování odmítají s tím, že po prodělání koronaviru protilátky nezůstanou dlouho v těle, takže by nám promořování nepomohlo, odpověděl: „To může říci jen nezasvěcený hlupák. Protilátky samozřejmě nezůstanou, když už člověk nemá infekci. Máme ale imunitu krátkodobou látkovou a buněčnou, která je dlouhodobá. Látková se objeví v okamžiku, kdy proděláváte infekci, nějakou dobu přetrvává, a pak vymizí. Proč by ji člověk dál produkoval, když mu nic není? T-lymfocyty už ale mají obtisknutou RNA viru či bakterie a když se znovu objeví, opět zprostředkují výrobu protilátek. Nechápu, proč tohle nikdo neřekne (?!)“
--
JUDr. Ing. Miloslav Ludvík, MBA (ředitel Fakultní nemocnice Motol):
„V pátek večer jsem se zúčastnil videokonference všech ředitelů velkých nemocnic. Bylo nás tam asi šestnáct z celé ČR a probírali jsme naši připravenost na příští dny. V rámci debaty se také mluvilo o kapacitách volných lůžek. Skoro každý z nás hlásil počet pacientů s Covidem-19.
Bylo jich okolo 20 hospitalizovaných. Počet těch ve vážném stavu se pohyboval okolo 5. Přitom těchto 16 velkých nemocnic disponuje tisíci lůžky a všechny jsou připraveny brát covidové pacienty.
Proč to píšu? Asi proto, že musí zaznívat také reálná čísla a ne jenom katastrofické dojmy, kterých je všude okolo nás plno. Znovu opakuji, a řekl bych, že mezi řediteli nemocnic je na tom shoda, české zdravotnictví je opravdu robustní, dobré a připravené...Nikdo z nás se Covidu nebojí, ale všichni před ním máme respekt...Nebojme se, ale chovejme se rozumně, užívejme si dnešních krásných slunečných dnů, vitamín D je dobrým pomocníkem v boji proti viru a hlavně věřme, že to zvládneme. Za české nemocnice Vám to mohu slíbit."
--
MUDr. Hana Roháčová, Ph.D (Klinika infekčních, parazitárních a tropických nemocí z Bulovky):
"Obtíže pociťuje asi 10% nakažených. Úmrtnost je stále stejně nízká (max 1%, v reálu asi i méně). To má k nemoci, která údajně ohrožuje existenci lidstva, daleko...."
--
Prof. MUDr. Jan Žaloudík (lékař, senátor a místopředseda Výboru pro zdravotnictví a sociální politiku Senátu PČR):
“Myslím ,že musíme odlišit zrno od plev. Zjistit kdo, jak, co a proč hlásá a nastavit si normální medicínská kritéria na to, proč testujeme pozitivitu u zdravých lidí?! Co testujeme? Přítomnost aktivního viru, neaktivního viru, kusu RNA? A všude stejně? PCR kvantitativně s hodnocením i nálože viru? Neboť košík jablek a vagón jablek jsou významně různá množství jablek, byť stejných.“
--
Prof. RNDr. Ladislav Dušek, Ph.D.,(ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) a vedoucí Institutu biostatistiky a analýz na Masarykově univerzitě v Brně):
"Nechci to bagatelizovat, ale je vlastně jedno, jestli máme každý den pozitivně diagnostikovaných 200, 500, nebo 600 lidí. A to proto, že drtivá většina nyní nově diagnostikovaných jsou lidé, kteří nemají žádné příznaky nebo mají jen velmi lehký průběh nemoci. Vlastně se o nich dá říct, že nejsou nemocní."
--
Prof. MUDr. Tomáš Zima (rektor Karlovy univerzity v Praze):
“Vadí mi neustálé koronavirové strašení...Hlavně nepanikařit a vrátit život do normálních kolejí. Vir tu zkrátka je a my se s ním musíme naučit žít. Veřejnost by se měla zklidnit, nikoli být vystavena strašení.... Druhá vlna samozřejmě přijít může a určitě si řekněme, že přijdou onemocnění, jež budou mít stejné příznaky jako infekce SARS-CoV-2 nebo nemoc covid-19. Budete smrkat, kýchat, budete mít mírnou teplotu. To s podzimními měsíci prostě nastává a většinou se na tom také podílejí koronaviry, i když jiného typu. Vypukne panika?!“
--
MUDr. Hana Zelená, Ph.D. (viroložka, vedoucí oddělení mikrobiologie národní ref. laboratoře pro arboviry):
"Údaje o vyléčených jsou chybné, čísla nehrají.... Když je někdo vyléčený, tak předpokládáme, že byl nemocný..... Většina pozitivně testovaných ale žádnou nemoc neměla. Pozitivní test navíc neznamená, že jste nakažený nebo infekční. Koronavirus se teď chová jako kterýkoliv jiný respirační virus.... Očkovat bych se nenechala, nejsem přesvědčená o bezpečnosti vakcíny, je vyvíjena pod velkým tlakem."
.. minulou stredu mi umrel spoluzak... dostal po covidu embolku ... covid rozchodil ... a pak padnul na ulici .... mrtvej... ..tak asi tak.... ..pitva to jednozncne prokazala...
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
no ta kdyz uz debata tak ok, ja se na to divam takhle:
- prave proto ze nejsem doktor a moje znalosti konci u naplasti, tak i kdyz ctu zdroje "od flegra po czsakovou", tak si v tom vsem pro sebe hledam neco cemu rozumim
- a ten graf co jsem sdilel je jasnej, proste oproti dlouhodobemu prumeru umira vic jak jednou tolik lidi a je uplne jedno co se jak vykazuje, jestli "s nebo na", to celkovy cislo je jaky je
- pokud se loni udalo neco jineho nez covid co by zapricinilo takovy narust umrtnosti, tak sem s tim, ja o nicem jinem nevim, v tomhle je za me duvod jasnej
- pokud nekdo vyklada ze se na to ma srat, a ze holt "priroda a slabsi kusy", tak by se mel rozhlednout kde zije, jsme 2.000 let, mimo jine, spolecnost s nejakou krestanskou vybavou udavajici celkem silny socialni zaklad pece o sve blizni, moznost ze by kdokoliv dokazal vysvetlit cele spolecnosti ze to nadumrti je dan za "pivo a lyze" tak je naprostej utopista
- to jak to resi vlada je na presdrzku, doufam ze jim to volby a nebo aspon karma a spol. spocita, nektery veci by fakt nevymyslel ani mengele ...
- osobne bych byl pro maximalne tvrdy opatreni tak aby to trvalo co nejkratsi dobu i kdyby mel byt zakaz vychazeni, jenze to ted uz nikdo neakceptuje, navic by to nejspis dlouhodobe nepomohlo vzhledem k schengenu, preci jen se lidi pohybuji dost po cele evrope, musela by to byt celoevropska dohoda, a to je taky utopie
- a uplne cool, podle me, taky momentalne nejsou zpravy z izraele, ktery naockoval 40% populace, maji uz nekolik tydnu zakaz vychazeni, respektive do 1km od bydliste a i tak jim to stoupa, takze nic moc
- muj momentalni tip je, ze nam z toho vseho ted asi nejrychleji pomuze jaro, proste to slunicko je zaklad a i loni to tak bylo ... uvidime
Nejsem lékař, avšak něco mi na šílenství kolem této nemoci nesedí. Po takřka roce mi z praxe logicky vychází nutnost nějaké doby expozice potenciálního nemocného s přenašečem viru - prodavačky v obchodech, včetně těch na kasách, má průměrné procento nemocnosti, a to berou do rukou všechno zboží co měli v košíku lidu a od části berou hotové peníze. Pravděpodobně je nutná expozice 20-30 minut nebo více. Reakce vrchnosti? Zavřou lyžařské vleky?!?
Z lékařských zdrojů vyplývá větší riziko pro oslabené jedince - přitěžuje obezita, cukrovka, snížená imunita, ... a věk. Logicky z toho vychází nutnost cílené ochrany ohrožených skupin a ne totální lockdown celé společnosti.
.. mam spoluzaky 4 ruzne lekare, biotechnologa a profesora biofyziky... Meli jsme o vikendu par videosezeni (umrel nam kamarad a spoluzak a prokazatelne na covid) ... na cem se shodnou je, ze
1) tahle chripecka utekla cinanum z labaku - to je dolozene i odborne odpublikovane
2) s velkou pravdepodobnosti si s tim tam jeste navic hrali a vrtali se v tom geneticky (bo cinska armada)
4) nikdo nevi, co to dal muze udelat a jaky dlouhodoby vliv to na lidi bude mit - na to je tady virusek s nami moc kratce - doufejme ze z labaku zdrnul jeste pred tim, nez ho stihli finalne potunit (zda se ze jo)
5) ockovani je jedina rozumna cesta, jak z toho ven
5) vlada je d.e.b.i.l.
Nejaka ta statistika z CSU (tu jsem nezfalsoval):
... takze ano, na chripecku taky umirali lidi, jen tedka jich zakukalo pomerne vic...
Upravil Bubak dne 24.01.2021 22:11
Bubak
- s tou expozici souhlasim, podle me tech nejasnosti je vic a nevim jestli je to tim ze to nemaji porad prozkoumany, muj nazor je ze spis rizenej zajem o to aby opravdu nebyla plna informovanost a o duvodech bych spekuloval, tipuju ze to bude kombinace spousty zajmu, ne jen jeden duvod ...
- s tou cilenou karantenou je to podle me hodne problematicky, sice muzou byt asi zname rizikove skupiny, ale urcite nebudou vsechny, na to je podle me porad malo informaci a predevsim je problem tohle naridit, fungovalo by to jen dobrovolne a tu ochotu k tehle dobrovolnosti, jsme uz diky stbacky komunikaci prosvihli
- ted nekomu rict, ty jsi tlustej, koukej mesic nevylejzat, proste neprojde, navic by to velmi rychle vedlo k diskriminaci v praci, ve zdravotni pojistovne a buhvi kde jeste, tahle selekce proste nejde, prave proto to, bohuzel, musi byt komplexni lockdown, aspon takhle tomu ja rozumim
- my mame ted predevsim smulu na ty ****y nahore, opakovane historicky overeno ze ke zdarnemu zvladnuti krize je potreba aby "vsichni tahli za jeden provaz" a pro takovy rizeni je nezbytnej moralne spravne nastavenej leader, ****ove v tomhle nefungujou a proto jsme best in covid ...
.. tahle chripecka utekla cinanum z labaku - to je dolozene i odborne odpublikovane
2) s velkou pravdepodobnosti si s tim tam jeste navic hrali a vrtali se v tom geneticky (bo cinska armada)
4) nikdo nevi, co to dal muze udelat a jaky dlouhodoby vliv to na lidi bude mit - na to je tady virusek s nami moc kratce - doufejme ze z labaku zdrnul jeste pred tim, nez ho stihli finalne potunit (zda se ze jo)
5) ockovani je jedina rozumna cesta, jak z toho ven ...
tohle vubec neumim posoudit, nedelam si iluze ze by to tak nemohlo byt, urcite celosvetove na biologickych zbranich dnes a denne delaji tisice lidi, ale viry tu jsou miliony let a obcas nas holt ve vyvoji predbehnou, urcite treba spanelskou chripku nikdo nikde geneticky nemodifikoval ...
na spanelske chripce je zajimave ze jsme ji taky nevylecili, ale ten virus 3x zmutoval, poctvrte uz ne a zmizel ... coz je treba i teoreticka nadeje pro covid, ostatne urcite to zjistime a nebude to dlouho trvat
blby na tom vsem jsou hlavne ty zbytecne ztraceny zivoty a myslim ze opravdu zbytecne, a taky to ze si nedelam s "normalnim" zivotem i letos moc iluze, dost se to potahne a to jsem zivotni optimista ...
jediny pozitivum v tom vsem vidim v tom, ze se lidstvo trochu zpomali a rozhledne kolem a prehodnoti priority, coz se myslim uz dost deje a ze to i chvili vydrzi, jinak fuuuuuck off virus
..lidstvo nezpomali, bo to ma na salamu... ...vladni opatreni dorazi a zlikviduji spoustu zivnostniku ... ... no a zodpovedne a ohleduplne k ostatnim se vetsina lidi taky chovat v podstate neumi ... ... viz priklady z hor
.... takze tezko zavadet nejaka smysluplna opatreni - ani volny pristup (Svedsko) a ani kratky hard core lockdown moc nepomohl.....
... na druhe strane staci dost malo k zahlceni nemocnic (podle mych spoluzaku lekaru to kupodivu muze nastat dost rychle) a pak nazdar, italsky scenar.....
Upravil Bubak dne 25.01.2021 08:04
Bubak
Tady máte přesné tabulky úmrtnosti v ČR od roku 2011 do roku 2020. Včetně věkových skupin. Tak to můžete nastudovat. Nárust tam je patrný, ať už je pravda jakákoliv. https://www.czso....o/obypz_cr
Důležité jsou ty tabulky v excelu. Ten týdenní graf je celkem nic neříkající...
Upravil Fojtik Design dne 25.01.2021 08:09
xylem napsal:
- s tou cilenou karantenou je to podle me hodne problematicky, sice muzou byt asi zname rizikove skupiny, ale urcite nebudou vsechny, na to je podle me porad malo informaci a predevsim je problem tohle naridit, fungovalo by to jen dobrovolne a tu ochotu k tehle dobrovolnosti, jsme uz diky stbacky komunikaci prosvihli
Z vlastní zkušenosti vím, že neomylní jedinci nejsou oblíbení a naopak z okolností vyplývající změna názoru a přiznání chyby bývá přijato kladně. Stačilo na podzim řict národu: "Na jaře nebyly dnešní zkušenosti a statistiky, proto měníme strategii na cílenou ochranu. atd.atd."
xylem napsal:
- ted nekomu rict, ty jsi tlustej, koukej mesic nevylejzat, proste neprojde, navic by to velmi rychle vedlo k diskriminaci v praci, ve zdravotni pojistovne a buhvi kde jeste, tahle selekce proste nejde, prave proto to, bohuzel, musi byt komplexni lockdown, aspon takhle tomu ja rozumim
Není čas na politikaření a korektnost, je třeba nazvat lidi pravými jmény:
1) "na plnou hubu" říct rizikovým skupinám "izoluj se a chraň se nebo chcípneš"
2) zároveň okamžitě s tím tyto skupiny podpořit donáškou jídla, platit státem nemocenskou atd., celkově by to asi vyšlo levněji než lockdown celé společnosti
Kdesi kdosi napsal trefný příměr současného stavu: Místo vybudování podchodů pod dálnicí pro důchodce nařídíme snížení rychlosti na 30 generálně všude.
Bubak napsal:
... no a zodpovedne a ohleduplne k ostatnim se vetsina lidi taky chovat v podstate neumi ... ... viz priklady z hor...
ja to vidim tak ze lidi se chovaji podle miry srozumitelnosti, co pozoruju tak treba v obchodech nebo na pumpach se celkem automaticky ty rozestupy dodrzuji, ale protoze to narizeni na horach nedava smysl, tak to vypada jak vypada
a presne tohle jde opet za vladou, je to jen jejich chyba ze to nevysvetlili, nebo nenastavili aspon zakladni pravidla, provozovatele i navstevnici by si v klidu poradili ...
Francis napsal:
[quote]xylem napsal:
Není čas na politikaření a korektnost, je třeba nazvat lidi pravými jmény:
1) "na plnou hubu" říct rizikovým skupinám "izoluj se a chraň se nebo chcípneš"
2) zároveň okamžitě s tím tyto skupiny podpořit donáškou jídla, platit státem nemocenskou atd., celkově by to asi vyšlo levněji než lockdown celé společnosti
Kdesi kdosi napsal trefný příměr současného stavu: Místo vybudování podchodů pod dálnicí pro důchodce nařídíme snížení rychlosti na 30 generálně všude.
- souhlasim, jenze jsem realista, veci na plnou hubu zkratka uz rikat nejdou, respektive je nikdo neakceptuje a opet je to jen a jen tim ze hlavni extrazvanil je tady vlada
- sance kdy neco takoveho mohla vlada zkomunikovat je davno pryc a i tak si nejsem jistej jestli tahle vlada se svym amoralnim kreditem by neceho takoveho dosahla ...
- neumim si ani ted predstavit situaci na nejakou tlustou caru, vytahnuti na "tribunu" vsech moznejch marku ebenu, bohdalek, jagru, bohdanu pomahacu a ja nevim koho vseho, uz by to proste nepomohlo, lidi uz jsou nastaveny jinak
- dnes jsem se docet ze v britanii se uz vedci seriozne zabyvaji vyzkumem, ze vir je s duchodcema hotovej a ted se soustredi na 40÷60, takze ono to cele jeste bude zabava
Moje profesní zkušenost mi napovídá, že stejně v těch grafech neumí 95+% lidí číst, natož aby měli dostatek odborných vědomostí/zkušeností či, toho nejdůležitějšího, inteligence, aby dokázali interpretovat výsledky z analýz do odborného závěru v dané oblasti.
Obvodní lékař nebude nikdy umět správně zanalyzovat poskytnutá data na vyšší úrovni, analytik nebude nikdy umět bez kvalitního zadání vytvořit sestavy reportů pro danou analýzu, a žádný ministr zdravotnictví, ani premiér doposud neuměl správně interpretovat výstupy a jasně, srozumitelně o nich informoval společnost.
Jestli si pamatujete na přestřelku ve sněmovně při projednávání rozpočtu armády, kdy Hamáček si neuměl ani správně naklikat grafy z ČSÚ a bez objektivních dat se hádal s předsedkyní výboru? o tom, že nic nedělají. Stejně na tom je bohužel téměř celá vláda. Rozhodují o všem, aniž by měli správně provedené analýzy, či interpretaci. Jejich jediný cíl je udržet se u zákonodárných otěží.
Za mě, jestli vám to pomůže, porovnávejte vždy relativní data v co "nejmenším" detailu za co nejvíce období, a pak, pokud máte dostatek vědomostí v dané problematice, můžete si vyvodit závěr.
A jestli chcete simulovat skutečný dopad něčeho, třeba covidu na úmrtnost, musíte si vytvořit komparabilní vzorek dat, který by nasimuloval průměrnou úmrtnost bez vlivu covidu. Co tím myslím je, že když vám stárne populace, samozřejmě roste i poměrový ukazatel úmrtnosti.
Neexistuje špatné počasí!