Ahoj potřebuju poradit: mám GSA 1200 r.v. 2011 najeto mám přesně 35000 ale čeká mě dovolená cca 10 tis. nevím jestli mám nechat servis až se vrátím nebo jít na servis teď?
Chci si vyměnit olej v R1200GS 2010. Našel jsem si podle OEM čísla dílu, že by tam měl pasovat MANN MW75. Jenomže jeden mechanik mi říkal abych si dal pozor, že na dvouvačku a jednovačku se filtry liší něčím okolo obtokového ventilu. Nepamatuju si jestli by se to mělo lišit tlakem nebo konstrukcí nebo co.
Zkrátka můžu dát do 2010 olejový filtr označený MANN MW75?
R1200GS 2010
samozřejmě je to kravina olejovej filtr je stejnej.. jediný co se liší je vzducháč na dohc nemá ten děrovanej plech ale jen kříž
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Zdravim all, nejak som sa po precitani tejto temy ku koncu zacal stracat, preto by som Vas chcel poprosit o odobrenie dielov na servis. Mam BMW R1200GSA 2010, cize DOHC. Motorovy olej by mal byt 15W50. Mozem pouzit CASTROL POWER1 4T 15w50? Olejovy filter Hiflofiltro HF164. Do prevodovky by som chcel dat CASTROL Syntrax Universal Plus 75W-90, do "kardanu" Castrol syntraX slip 75w140 a sviecky NGK MAR8B-JDS. Vzduchovy filter asi KN BM1204. Je to vsetko spravne, alebo mam nieco obmenit? Diky moc
Pebro
pebro (R1200GS DOHC) - ten olej od Castrolu je Castrol Power 1 Racing 4T 10W50 - klidně ho můžeš použít (osobně ho dávám taky). Olejový filtr třeba Hiflo HF 164, Mahle OC 306, MANN MW75 nebo originál BMW (což je vlastně Mahle). Vzduchový filtr buď Hiflo HFA7914, Mahle LX984/5 nebo ten KN nebo originál BMW (opět Mahle). Do převodovky a koncového převodu Castrol Syntrax (jestli 75W90 nebo 75W140 je vcelku jedno - oba oleje to splňují a fungují dobře) nebo Castrol MTX 75W140 (taky je v pohodě). Svíčky NGK MAR8B-JDS. Brzdovou kapalinu DOT4 (dávám vesměs Castrol).
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Do DOHC se v servisech lije 10W 40 a 10W 50 je lepší varianta, má větší teplotní rozsah kde splňuje požadavky.
Raptor, myslím že to pebro trochu poplet.
Waltr napsal:
Řekl bych , že hovořil o starším modelu.
Nehovořil. Do DOHC a i do jiných modelů je podle nového RepRomu předepsán 15W50. Ale to nic nemění na tom, že s 10W50 taky chybu neudělá.
Už jsem to někde řešil, řekl bych že má BMW někde trochu hokej. To je tam od počátku. Ale v manuálu k motocyklu je 10W 40
Jestli tam dá BMW do manuálu 15W asi ví co dělají, ale já bych tam 15 prostě nedal, dal bych 10W 50 to bude lepší než 10W 40 a 15W 50
Nebo už prostě počítají že ty teploty u nás budou jako v Itálii.
rád bych všem doporučil Motorex Boxer 15W50 - je to olej specielně vyvinutý na závodech Boxerů a fakt myslím že je to to nejlepčí co lze do boxera nalít !
Převodovka a rozvodovka zadního kola Castrol MTX 75W140 taky nejlepčí co lze na trhu dnes sehnat a převod u zadního kola doporučuju také každých 10 tis km s olejem motoru - je to pár kapek !
.
Upravil cizak dne 23.03.2014 11:32
doplňky Touratech, diagnostika a servis moto BMW,KTM, a jakékoliv dle dohody ...
Zdar gsáci, v jednom nemenovanom servise pri garančke mi vymenili olej v hruške aj v v prevodovke Motorex Gear Oil Hypoid 80W/90. Po prečítaní príspevkou by tento olej nemal byt vhodný aj ked servisák mi tvrdil že prevodovka bude tichšia. Otázka mám ho vymeniť aj v hruške , alebo ho možem nechať ? Pre moje geeso chcem len to najlepšie . :-)
Upravil Axelgs dne 28.03.2014 06:23
Axelgs - z koncového převodu bych to vypustil, a dal bych tam Castrol Syntrax Limited Slip 75W140 nebo MTX 75W140 (nebo když Motorex, tak Penta LS 75W140).