vojta napsal:
Zalezi jak ho chces pouzivat, tropiko je samozrejme vyhoda, ale jak rikam, kolikovani muze byt mnohdy problem. Ale zase to zavesis treba za masinu atd...jako stan pro osameleho dobrodruha na nouzove prespani asi dobry.
Přesně tak...stan,kterej nestojí bez kolíkování je pro jakýkoliv cestování vopruz (když nestojím x dní na jednom místě,ale denně balím a rozbaluju) Nikdy bych nic takovýho nechtěl...a to nemluvím o tom,že dle mých zkušeností je to vždy 50:50,že některý kolíky prostě nejdou zapíchnout...někdy i v okruhu 1m a když na tohle příjdeš u posledního nutnýho kolíku,tak to trošku naštve
Navíc Jurek(a jistě ne,jen on) dělají stany,kde je možný tropiko uchytit ke zbytku stanu a stavět a skládat naráz (výhoda stavění v dešti) a přitom jde použít vše samostatně (výhoda ve vedru) a přitom jsou to klasický kopulovitý samonosný konstrukce....2 vchody...předsíňky...10 000mm vodní sloupec...není,co řešit ...jen stojí přes 6tis,ale když vezmu v úvahu,že můj současný stan Husky za 3tis s vodním sloupcem 3000mm mi vydržel 5 let(cca 30 dní stanování ročně),tak to taková oběť není.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Nespěchám zatím sonduju a našel jsem nejmenší složený 60cm.
Kdyby byly 50 nebo menší,nemusí to být typ "iglů" ale cokoliv typu "rychlostanu" by bylo super.
lucags napsal:
Kdyby byly 50 nebo menší,nemusí to být typ "iglů" ale cokoliv typu "rychlostanu" by bylo super.
Zkus toto.Používáme třetím rokem a super.Vejde se perfektně do kufru i s tyčkama.
Již třetím rokem používám tenhle stan http://www.pingui...o-4/p-4356
Měřím 196cm a vejdu se do něj jako do jediného a to jsem jich vyzkoušel docela dost. Tenhle má dva vchody, vejdeme se tam v pohodlí s manželkou i komplet bagáží a když se stanuje na rychlovku, tak se nemusí ani kolíkovat. Konstrukce je samonosná a kolíky potřebuješ hlavně na předsíňky. Pokud je to spaní na jednu noc a je tam spíš kamenitý terén, tak předsíňky nekolíkuji a jsem bez nich.
Stan je postavený a složený během chvíle, a pruty mám hliníkové.
LukyGs přiložený následující obrázek:
lucags napsal:
Tak například Coleman dělá řadu stanů které jsou složené v kratším balíku než 40cm. Např Monviso, Aravis, Caucasus. Myslím, že to bude umět i řada jiných výrobců
Mě by se třeba typově líbil Hubba Hubba ale zabalený má přes 50cm. Všechny co měly sbalené do 40cm a které jsem viděl nebo měl možnost vyzkoušet (např. první model Ulli Jurek) měly nějakou pro mě zásadní nevýhodu. Ten Ulli třeba vypadal jako naprosto ideální - akorát že 30cm tyčky nevydrží vítr a praskají a stavba ve větru je opruz i když má člověk pomocníka. Někde mám jeho fotku po lehké písečné bouřce..
Jinak můj nejpoužívanější single stan (Jurek Bivak) se má taky stavět pomocí kolíků ale jde to v pohodě i jen s jedním. Na jedné straně ho vypnu ke kameni nebo k čemukoliv (ještě jsem nenarazil na terén, kde by nešel ani jeden kolík zatlouct nebo tam nebyl jediný kámen, nedovedu si představit takové podmínky) a na druhé straně to vypínám ke stojanu motorky. Naprosto to stačí. Ty boční kolíky nejsou potřeba a příčné tyče drží i bez nich, když tam člověk leží nebo jsou uvnitř věci. Bohužel i tenhle mini stan je o kus delší než kufr. *******************************
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Hilleberg dělá tyčky tak, že se přesně vejdou jak do origo hliníkáče GSA, tak do Zega Pro2 a to podél, nikoliv naštorc. Konkrétně u modelu Allak to tak je. Ale zase to není stan za trojku...
TomasTT napsal:
Mě by se třeba typově líbil Hubba Hubba ale zabalený má přes 50cm. Všechny co měly sbalené do 40cm a které jsem viděl nebo měl možnost vyzkoušet (např. první model Ulli Jurek) měly nějakou pro mě zásadní nevýhodu. Ten Ulli třeba vypadal jako naprosto ideální - akorát že 30cm tyčky nevydrží vítr a praskají a stavba ve větru je opruz i když má člověk pomocníka. Někde mám jeho fotku po lehké písečné bouřce..
Jinak můj nejpoužívanější single stan (Jurek Bivak) se má taky stavět pomocí kolíků ale jde to v pohodě i jen s jedním. Na jedné straně ho vypnu ke kameni nebo k čemukoliv (ještě jsem nenarazil na terén, kde by nešel ani jeden kolík zatlouct nebo tam nebyl jediný kámen, nedovedu si představit takové podmínky) a na druhé straně to vypínám ke stojanu motorky. Naprosto to stačí. Ty boční kolíky nejsou potřeba a příčné tyče drží i bez nich, když tam člověk leží nebo jsou uvnitř věci. Bohužel i tenhle mini stan je o kus delší než kufr.
No,tak to je pak s tebou problém 30cm je málo a 50 je moc
...chápu o co ti jde,ale jsou výrobci,co ti udělají tyčky na přání(v podstatě asi všichni ti lepší) Ale něco na tom je...ta větší délka je prostě důležitá,jinak se to láme ve větru a navíc propichuje stan.(kratší tyčka=větší pevnost tyčky a větší namáhání jejich spoje...prostě tyčka nepruží a odnese to spoj)
Stejně jsi kdesi psal,že na motodovolenou je nesmysl brát topcase ( s čímž se naprosto stotožňuji).Vždycky beru vak a do toho není problém dát delší tyčky,takže délka by neměla být problém.
...a k tomu povrchu,kde nejde zatlouct ani jeden kolík...je vidět,že jsi nikdy nebyl na "starý" Radarce
TomasTT napsal:
Jinak můj nejpoužívanější single stan (Jurek Bivak) se má taky stavět pomocí kolíků ale jde to v pohodě i jen s jedním. Na jedné straně ho vypnu ke kameni nebo k čemukoliv (ještě jsem nenarazil na terén, kde by nešel ani jeden kolík zatlouct nebo tam nebyl jediný kámen, nedovedu si představit takové podmínky) a na druhé straně to vypínám ke stojanu motorky. Naprosto to stačí. Ty boční kolíky nejsou potřeba a příčné tyče drží i bez nich, když tam člověk leží nebo jsou uvnitř věci. Bohužel i tenhle mini stan je o kus delší než kufr.
hubba hubba se dá krásně zmáčknou na délku tyček a to je 45cm a když je vyndáš zmáčkneš ho třeba na 30cm
nemít GS, stojím tam ještě dnes https://www.motor...uid=344094
Kufr má uvnitř 41cm. 45cm balíček tam už rovně nedáš.
Jasně, rolka není problém ale lidi to docela řeší, protože nechtějí nechávat rolku s věcma na motorce, do kufru se přece jen hůř dostává než do látkové tašky. Mě to netrápí, nejradši spím stejně jen v moskytce a vozím teď GTX žďárák takže jednu noc v tom nějak přečkám ale kdyby měl člověk stanovat na jednom místě týden v dešti, tak to nejde.
Ty tyčky - to je to, co jsem myslel. Krátké tyčky nevydrží ve větru ale dobře se balí, dlouhé pruží i v uragánu a nezlomí se ale blbě se dávají do kufru třeba křížem a pak se tam nevejdou věci... Je to prostě kompromis. Tyčky na přání jsem nikdy nezkoušel ale to by bylo řešení.
Zatloukání kolíků - já jsem fakt tohle řešil jen někde na asfaltových parkovištích, kde to fakt nejde ale vždycky se povedlo k něčemu tu jednu šňůru uvázat a alespoň u toho Jurka to stačí. Nebo když jsou dvě motorky, tak je to luxus - stany se natáhnou mezi ně a je to perfektně vypnutý. Ty boční nejsou potřeba, drží to samo o sobě jen rozpínáním prutů. Potřeba je jen vypnutí po délce.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Já jsem to dřív taky řešil a dokonce jsem si kvůli tomu od vás koupil packsafe nebo jak se jmenuje ta kovová sít na bagáž...měl jsem ji pak s sebou na dovolené 2x...od tý doby nikdy.Je to naprosto zbytečný.Nejvíc se krade stejně u nás,takže,co mi nezmizí tady na čerpačce při placení,to si dovezu domů odkudkoliv,kde jsem zatím byl
Jak říkáš...vézt 5kg kufr kvůli 3kg stanu je podle mě úchylný.Stan je tam na štorc a je to nesmysl...ale pro dobrodruhy typu Lelek,co jezdí do zemí,kde je všichni chtěj okrást je ten packsafe řešení.Do rolky se vejde všechno na spaní(stan,kari.,spacák...i polštářek )
tak pacsafe jsem letos pořídil hlavně pro to, že se nechci v létě tahat s bundou po památkách a po městech a i do kraťas si rád vlezu z motorkovejch hadrů. A oblečení s protektorama se mi do ničeho nevejdou.
Packsafe bych vůbec nezatracoval. Viděl jsem jak na křižovatce v Tangeru zkoušeli sundat rolku ze čtyřkolky po zastavení na červenou. V takové situaci se to hodí, protože to jen tak rychle nožem neuřízneš. Když chceš jít do města na procházku bez hadrů a nemáš je kam dát, tak je můžeš zabalit do koule do sítě a nechat jí ležet přivázanou k motorce na na 99% jí najdeš po návratu tam, kde byla. Zkus to třeba v Itálii jen tak nechat ležet hadry a helmu na motorce. Možná v Německu to neukradnou ale v Itálii nebo jižní Francii tomu nedávám víc jak pět minut. Pochopitelně to je věc názoru. Někdo to neřeší a když mu něco zmizí, tak mávne rukou. Někoho by to štvalo. Já osobně nikdy o rolku nepřišel ale proříznutou jsem jí už měl - na trajektu. Všiml jsem si toho bohužel až dávno potom, bylo to rozříznuté zespodu. Nic důležitého nezmizelo, jen blbosti co byly vespod. Pochopitelně když by ten člověk chtěl, tak přeštípe i ty lanka ale už to nejde jen tak nožem, který má u sebe asi každý čmoud.
Rolku se stanem jsem do kufru nikdy necpal.Stan jsem si vždy uložil na rozměr do kufru,tak jako celou výbavu na spaní.A tyčky mám v novodurové odpadní trubce na nosiči kufrů mezi kufrem a kolem ,v poloze "druhého výfuku".Nic to nestojí a zloděje řešit nemusím - hliníkové kufry se nožem špatně řežou.
TomasTT napsal:
Packsafe bych vůbec nezatracoval. Viděl jsem jak na křižovatce v Tangeru zkoušeli sundat rolku ze čtyřkolky po zastavení na červenou. V takové situaci se to hodí, protože to jen tak rychle nožem neuřízneš. Když chceš jít do města na procházku bez hadrů a nemáš je kam dát, tak je můžeš zabalit do koule do sítě a nechat jí ležet přivázanou k motorce na na 99% jí najdeš po návratu tam, kde byla. Zkus to třeba v Itálii jen tak nechat ležet hadry a helmu na motorce. Možná v Německu to neukradnou ale v Itálii nebo jižní Francii tomu nedávám víc jak pět minut. Pochopitelně to je věc názoru. Někdo to neřeší a když mu něco zmizí, tak mávne rukou. Někoho by to štvalo. Já osobně nikdy o rolku nepřišel ale proříznutou jsem jí už měl - na trajektu. Všiml jsem si toho bohužel až dávno potom, bylo to rozříznuté zespodu. Nic důležitého nezmizelo, jen blbosti co byly vespod. Pochopitelně když by ten člověk chtěl, tak přeštípe i ty lanka ale už to nejde jen tak nožem, který má u sebe asi každý čmoud.
Nechci to zatracovat.Smysl to pochopitelně má,jen mě to otravování s tím nevyvážilo to riziko...zatím.Mít samo v plánu na motodovolený někde v horku lítat po městě a památkách,tak to přehodnotím a aspoň do kufru vezmu,ale to se mi naštěstí moc často neděje
TomasTT napsal:
Nechci to zatracovat.Smysl to pochopitelně má,jen mě to otravování s tím nevyvážilo to riziko...zatím.Mít samo v plánu na motodovolený někde v horku lítat po městě a památkách,tak to přehodnotím a aspoň do kufru vezmu,ale to se mi naštěstí moc často neděje
A ještě jedno praktický využití jsme našli - vezmeš 20 plechovek nebo flašek piva, naházíš je do té síťky, stáhneš, šoupneš to do řeky nebo do rybníka a to hlavní lanko je dost dlouhé aby se to dalo přivázat k něčemu na břehu...
Vím není to o stanech, ale PacSafe mám na doporučení známého
až 140l. obsah za krásných 1776,- (funglovka!! bazarovku asi seženete levnějc)
Motorka je pro mne denní prostředek pro přepravu. Ano můžu na ni dát kufry a nemusím blbnout s touhle sítí, ALE...
Když dám kufry přijdu o možnost projet kolonu... A těch je po Práglu požehnaně... Tak to už můžu rovnou jet autem...
Kolegův si prošel zátěžovým testem v Berouně pod mostem u oválu na InLajn. Parkuje se tam vlastně přímo vedle toho oválu. I tak to nebránilo drzosti "..Značně Opálených.." spoluobčanů k tomu, aby se pokoušely odnést co není jejich. Slušně !! Jsme je požádali aby toho nechaly a šli pryč.
Kromě škrábanců na kovové konstrukci držáků kufrů za které to bylo namotané. žádná jiná újma.
Takže na to, abych nemusel mít sebou kufry. A pokud není kam (BEZPEČNĚ) složit věci. Je tahle věc k nezaplacení. Nacpe se to tam jak do pytle. Zatáhne. Přišmodrchá k moto a je klid.
Ideální pro lidi co rádi jezdí systém Žádný Plán Taky Plán-)
Velikostně je to cca 1/3 běžné autolékárničky.
Wan-Chuan
KRLESS!!!
Upravil WanChuan dne 29.05.2015 19:31
na zamceni obleceni beru silnejsi spiralovej zamek na kolo a boty nechama volne stat a zatim nikdo nevzal ale o siti sme uz uvazoval
Upravil schrek dne 29.05.2015 23:16
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček