Ivan napsal:
Jak to je vlastně s tou hloubkou ostrosti? Někdy mi přijde, že se tvrdí, že ji lze udělat malou jen s kvalitním, světelným objektivem určité ohniskové vzdálenosti a kvalitním foťákem (ten foťák je asi méně důležitý než objektiv). Ale když vyfotím nějaký detail z malé vzdálenosti (několik cm) a krátkou ohniskovou vzdáleností a tím pádem malou clonou, přijde mi výsledek podobný jako u dospělých zrcadlovek, je fakt že teď píšu o RX100III s objektivem se světelností 1.8, což asi nebude případ běžného kompaktu...
Jeste tam taky hraje roli ohniskova vzdalenost - cim je vetsi a mas mensi clonu, tim bude mensi hloubka ostrosti. Naopak na mensim ohnisku staci mensi clona a hloubka ostrosti bude vetsi. Jo a jeste zalezi kam zaostrujes. Hezky clanek zde: http://www.fotora...lanekid107jel jsem kolem koule www.jedemkolem.cz
Ivan napsal:
Jak to je vlastně s tou hloubkou ostrosti?...
Jeste tam taky hraje roli ohniskova vzdalenost...
A v neposlední řadě nesmíme zapomenou na velikost čipu...
FF= menší hloubka. (čím větší čip, tím menší hloubka) Proto malé (levné) kompakty s "mikročipy" vlastně clonu ani neřeší. Všechno je ostré.
bylo to prohlé víc,už jsem to rovnal,trochu letěla věžička,korekci jsem dával,to dělá zakřivení zeměkoule
Upravil bystricke dne 01.12.2014 15:04
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
Mně ta první fotka přišla celkovým podáním taková měkčí, čistší, přirozenější ale nevím čím to je...:-)
Kubas - mám to i z druhé strany, v pátek jsem tam pěkně nastydnul a to jsem měl jen malý RX.
Ivan přiložený následující obrázek:
Ivan: Já tam vyvezl mladou asi před měsícem a kousek..no a taky už žádná sláva s teplem..Hlavně brzo zapadá ta mrcha slunko.A ještě jsme se zastavili u takové malé rozhledny...cca 10 km od nádrže..
per aspera ad astra
No jo, s focením je teď problém, stále pod mrakem, ani v poledne není dost světla a přehrada je v údolí... Pak přemýšlím, že se to dá dohnat v Zoneru, ale zatím se bráním nepřirozeným kýčům, zrovna teď mne to napadlo, když jsem koukal na nějakou US kriminálku, hrozně přebarvené, ostré, kontrastní, ale je to seriál a za těch pár let, co ho dávaj, se mi to začalo líbit, horší ale je, že se mi pomalu přestávaly líbit přirozené barvy vystihující skutečnost -a téhle deformace vkusu a přirozenosti se poněkud děsím...
Ale tohle mi třeba nevadí, i když v těchhle úpravách taky ještě nemám jasno...
Ivan přiložený následující obrázek:
Ivan napsal:
Mně ta první fotka přišla celkovým podáním taková měkčí, čistší, přirozenější ale nevím čím to je...:-)
Kubas - mám to i z druhé strany, v pátek jsem tam pěkně nastydnul a to jsem měl jen malý RX.
Máš to prohlé jako Bystřa tu věž,nechceš to narovnat??????
.
tak pošli ženu,něco uděláme
né přímo akt,ale volnější fotky bych našel,mám sice souhlas ale to bych nerad prezentoval všude možně
bystricke přiložený následující obrázek: