V Polu stale jeste sezenes bundu PT-P Pharao Tour za 4500,-. V Hadrynamoto za 6954,-. To je kurevskej rozdil za super bundu.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Při brouzdání po netu jsem narazil na zajímavou bundu-MBW(BMW od asijských soudruhů ) v akci 1800,-. Modro-šedá. Jelikož jezdím celý rok a bumda mi vydrží dva roky ,tak jsem do ní skočil. Dneska při cestě do služby kosa jak sviňa, pršelo. Zatím v poho. Je mi jasné, že nepromokavost nevydrží věčně, ale za ty ťuky. Tak kdo máte málo korunek a chcete bundičku, tak na to mrkněte. Jeví se to opravdu zajímavě. A v případě, že ji roztrhnu, tak si nebudu rvát vlasy, že jsem zničil hadry za fůru peněz. Znak BMW si tam našiju, né .
joe přiložený následující obrázek:
Spea napsal(a):
V Polu stale jeste sezenes bundu PT-P Pharao Tour za 4500,-. V Hadrynamoto za 6954,-. To je kurevskej rozdil za super bundu.
Mno - díval jsem se na to (stojím taky před nákupem Pá a Dá oblečení...), ale ta bunda PT-P Pharao Tour Jacke je na Polu ve slevě na 180 euráčků POUZE ve velikosti M a v modré barvě (a už k ní nejsou v této barvě kalhoty ....! V šedé (k mání jsou všechny velikosti bund i kalhot) je cena 250,00 !!!
Barvu bych oželel, ale kupovat si emko jenom kvůli slevě nemusí být pro každého výhodný obchod
Čest (a) buch, Old K.
u levnejch bund jsou nekdy spatne protektory i kdyz mam zabo jako podzimni a jarni za 3ku a super paterak i klouby, teplo jako v bavlnce
WILL RACE FOR FOOD
4 Old Kojak. Njn. Ted na to koukam taky. Hold, kdo zavaha... Jeste asi pred ctrnacti dny meli u te modre vesechny velikosti. ... a rekl bych i minuly tyden. Uz si nepamatuji, kdy presne jsem na to koukal.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Spea napsal(a):
Mno - díval jsem se na to (stojím taky před nákupem Pá a Dá oblečení...), ale ta bunda PT-P Pharao Tour Jacke je na Polu ve slevě na 180 euráčků POUZE ve velikosti M a v modré barvě (a už k ní nejsou v této barvě kalhoty ....! V šedé (k mání jsou všechny velikosti bund i kalhot) je cena 250,00 !!!
Barvu bych oželel, ale kupovat si emko jenom kvůli slevě nemusí být pro každého výhodný obchod
Spea napsal(a):
Spea napsal(a):
jakejch 250 ?
Komplet je za 200 éček,pokud mě zrak neklame.
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Spea napsal(a):
Revit - Off-Track to už je jiná liga,ty se mi **** líběj,ale nekradu*pissed*
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Myslí že modrý kalhoty nikdy neexistovali. jen se žlutým proužkem.
...tak včera při těch 3,5 stupňů jsme otestovali Rukka Airvision za zimy...pod tím pouze prádlo Rukka Outlast a ani jsme nemuseli dofukovat, zima v tom rozhodně nebyla......po dofouknutí to zvládne určitě i mráz
takže zatím déšť to vydrželo, zimu také...uvidíme v létě, když se vyndá GoreTex...
Spea napsal(a):
jakejch 250 ?
Komplet je za 200 éček,pokud mě zrak neklame.
Ahoj, tak na ten komplet PT-P Pharao Tour za 200EUR se na Polu prostě nemůžu doklikat... můžeš mi sem hodit odkaz? Dík OK
Čest (a) buch, Old K.
Nevím hoši ale já tu hodil téma a mám doma Rveit Off track a kalhoty Dakar vše za 7800 a Třebíč je myslím i blíž než NDR (pro nás)
Jsem velice spokojen s kvalitou a po zkušenostech přítelkyně jsem neváhal.
Přístup firmy vynikající- měřil mi metrem délku nohavic, pasu a volal zpět. Jen bohužel na mé dlouhé nohy měli prodloužené jen XXL. Tak si dám pásek
K těm levným bundám- nedám na ně dopustit. Je to lepší než jezdit v montérkách. Když vzpomenu na mou z Lídlu- nepromok- vevnitř igelit ale projel jsem s ní evropu. Jen se člověk časem někam posune a pohodlí je nesrovnatelné (větrání, materiál, desing, a třeba vychytávka v podobě nepromok vložky jako šustka mě dostal) V tomhle by fakt člověk neměl šetřit- ale ani vyhazovat.
Nepromok jako sustka u Offtracku promokne jako prd ty hadry mam 2 roky, na leto super, do deste na prd...Za ty prachy co to ted meli ale super volba, skoda ze nas ted bude tolik mit stejny hadry Ja za to daval 2x tolik, ale zas mam velikost co mi sedi a barvu co jsem chtel
Uz to nekupujte at to neni jak BMW uniforma ktera je mimochodem prece jen kvalitnejsi.
Aktualne 1250 GSA HP
kluci, mně se někdy zdá, že si pletete pojmy, bundy jako Cayenne, Off Track, R2Pro atd. je off roud oblečení a jako takové se to musí hodnotit. Je samozřejmé, že není nepromokovavé. Už to tady vysvětloval TomTT mnohokrát a je to tak. OFF road oblečení má speciální úkoly. Musí být vysoce produšné, protože se předpokládá, že jedeš Off Road a tedy se potíš. Není kvůli tomu ani moc teplé, musí mít kvůli tomu i navíc rozepínání rukávů atd., aby se zvýšil průduch. Ale není to na silnici v podstatě. Ani na léto. Jde o dobrý kompromis když jedeš někam dál než do lesa blbnout a nechceš a nemůžeš jet jenom v motokrosáckém triku. Anebo na delší cestu, která bude mít i off road, například jedeš do Maroka po vlastní ose. Abys netahal dvoje oblečení, jedno na asfalt a jedno na offroad, k tomu je toto oblečení. Proto je poměrně málo deštivzdorné a řeší se to odnímací goretexovou vložkou, jakožto nutné zlo. Jinými slovy se dá říci, že kromě toho jak jsou krásné designem je jejich posláním off road. Pokud někdo z vás prostě nedá nikdy v budoucnosti špunty, není absolutně žádný důvod kupovat off road oblečení. Na asfaltové cestování je jiné, mnohem lepší oblečení. Na motokros je jiné a toto se snaží dělat komromis něco mezi tím. Já osobně mám R2pro dnes již jenom na daleké cesty, šetřím si ji na tento účel a vydrží mi určitě dalších deset let. Na cestu do práce, nebo kdybych jel na Nordcapp tak si to určitě neberu. Jako teploty je možné si ji vzít i do opravdu dost teplých podmínek, ale do studena opravdu není. Měl jsem ji teď v tom Toskánsku na čistě asfaltovou cestu v teplotách kolem 20C až 25C a je super, ale protože pršelo, nebyla to správná volba, měl jsem býval jet v silniční bundě, bylo by to lepší.
Souhrnem, tyto off road bundy předpokládají tělesnou námahou vytvářené teplo, počítají s ní a tedy proto jsou ta větrání. Proto se předpokládá, že ti během off roadu ani moc nevadí déšť, protože jseš stejně celý propocený. Kdyby ale jo pršelo a jseš na asflatovém přesunu a pasivně sedíš v sedle a déšť ti vadí a studí, máš k tomu nouzovou vložku. Všechno ostatní cestování na asfaltu je lépe dělat v jiném oblečení.
Asi tak, abyste si nekupovali zbytečně off road hadry, pak třeba jezdíte po asflatu a nadáváte, že to za ty prachy nestálo. Za stejné peníze je silniční oblečení špicové a udělá vám lepší službu. Myslím, že do střední Evropy a za předpokladu že nejezdíte daleký offroad, maximálně občas nějakou polní cestu a nemáte stále špunty ( k těm klukům teď mluvím) je nejlepší volbou nějaká kvalitní trojvrstvá bunda s cordurou a goretexem a bude vám fajn, na časné jaro a pozdní podzim si do ní dáte i tu odepínací hřejivou zimní vložku a budete stále jak v bavlnce. Ani déšť vám nebude vadit, ani zima.
Tak ahoj
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Problém je ten, že když všichni nakupují hromadně Rallye 2 PRO (a vesměs jsou všichni spokojení, i když jezdí jen silnici), tak nikdo tady nepíše zkušenosti s jiným (např.) BMW silničním oblečením. Jediný, kdo něco psal byl TomášTT a ten o jiných BMW hadrech (už nevím přesně který model) psal, že v nich jel na Korsiku a kvůli strašnému vedru to bylo k nevydržení a radši to sundal a jezdil jen v tričku, i když riziko bylo veliké, ale vedro ještě horší Potom babo raď. Radši koupím něco, co není určením zcela pro mě, ale vím že to funguje, než jiného zajíce v pytli.
Miták
mitak napsal(a):
Problém je ten, že když všichni nakupují hromadně Rallye 2 PRO (a vesměs jsou všichni spokojení, i když jezdí jen silnici), tak nikdo tady nepíše zkušenosti s jiným (např.) BMW silničním oblečením. Jediný, kdo něco psal byl TomášTT a ten o jiných BMW hadrech (už nevím přesně který model) psal, že v nich jel na Korsiku a kvůli strašnému vedru to bylo k nevydržení a radši to sundal a jezdil jen v tričku, i když riziko bylo veliké, ale vedro ještě horší Potom babo raď. Radši koupím něco, co není určením zcela pro mě, ale vím že to funguje, než jiného zajíce v pytli.
to je ale chyba, když si stáhneš pdf bmw oblečení, najdeš tam sám celou škálu modelových řad a již z názvu pochopíš k čemu to asi je... a tak je to téměř u všech firem. U BMW tomu říkají ENDURO, tak to asi není to nejlepší na silnici....pokud chceš zůstat u bmw jako záruka kvality.
Další velmi dobré firmy jsou Rukka (drahá), Rev it (logické ceny), a pak plno dobrých čestných firem (kromě Dainese) které mají logické ceny a dobrou kvalitu - Bering, Sidi a plno dlaších. Logicky by ti měl pomoci prodejce, ale i v případě, že se nemůžeš obrátit na jeho radu, internet je plný fórum, reviews, rad, takže není proč nekupovat to správné. Na sitech firem je většinou hodně teoretických vysvětlení ohledně používaných materiálů a pokud si dáš čas a přes zimu co se u vás nejezdí si to pěkně přečteš, pochopíš mnoho věcí a zorientuješ se. Většinou je to tak, že co platíš, to kupuješ. ALe kvalita se vyplácí. Ale určitě je velká chyba brát sliky do bahna a špunty na policejní motorky. To je chyba základního výběru. Např. R2Pro je tak drahá, že se oblečeš luxusně (a možná i s partnerkou) do silničního jiné firmy a vynikající kvality. Když už člověk chce vynaložit tolik peněz, tak by měly jít tím správným směrem.
mitak napsal(a):
Jediný, kdo něco psal byl TomášTT a ten o jiných BMW hadrech (už nevím přesně který model) psal, že v nich jel na Korsiku a kvůli strašnému vedru to bylo k nevydržení a radši to sundal a jezdil jen v tričku, i když riziko bylo veliké, ale vedro ještě horší Potom babo raď.
TomTT napsal konkrétně:
Měl jsem BMW Streetguard a na Korsice ve 40C to bylo peklo. Jezdil jsem nakonec v kraťasech a tričku, protože v tom nešlo vydržet. V dešti v alpách - bomba, všichni natahují nepromoky a ty nechápeš proč ale v horku to chce prostě ventilaci a nebo se potit.
No, to asi není divu že ano. Do tropických podmínek si vzal bundu která je do středních a chladných období. Na léto 40C musíš mít jenom nějakou lehkou se síťovinou, např. AirFlow. Naštěstí sjou tyto bundy velmi lehké a skladné, takže se dají srolovat do ruličky. V takovém případě je vhodné být vlastníkem jedné dobré bundy (celoroční styl s odnímatelnou vložkou) a pokud jednou pojedeš na jih v létě a jseš si jistý, že budeš mít 30 a víc, pak si koupit/půjčit tu letní se síťovinou (od NO BMW výrobců jsou normálně okolo 100 Euro, vyběhlé modely ve výprodeji i levnější, aniž mají co závidět novému modelu). Asi jako se jezdí s nepromokem v bagáži, je nutné do Sýrie a Jordánska mít airflow typ bundy. Ale to se ti stane jednou do roka, ostatní čas? Je blbost klepat kosu v R2Pro nebo Off Tracku
Můj názor je, že univerzální (skutečně univerzální, na celý rok) oblečení neexistuje, vždy jde o nějaký kompromis, spíš jde o to, nebrat na silnici ofrouďácké oblečení, je to o něčem jiném, je na jiný druh sportu/pohybu http://www.bmwgs....rowstart=0
Upravil Doc dne 24.10.2009 17:46
Byl jem rozhodnut že si koupím R2Pro ale jak to tady čtu tak je asi dobrá na to jen když člověk jezdí do terénu a tam maká, není muj případ . Jezdím spíš asfalt a když není už kudy kam tak teren ale jen jako kompromis, tak že Rukka mi přijde vhodnější.Musím přiznat že pořád tápu co koupit.