LukyGs napsal:
Hlavně ty STARŠÍ ročníky by se měly přestat bát kostlivců ve skříni a ti mladí používat svůj úsudek a názor a svou protikomunistickou ideologii hlásat těm kdož o ní stojí.
Protože mě ani mé rodině komunismus nijak neubližoval tak nevidím důvod na ně házet špínu jako ostatní kterým bylo jistě křivděno a mnohdy i neprávem.
Názory že za komančů neuměli léčit tak dobře jak dnes jsou taky scestné, je snad poněkud jasné že pokrok v medicíně za 20let musí být znát. Je to jako by jste chtěli vyčítat že tenkrát letěli na měsíc v plechovce a na oběžné dráze nebyly žádné vesmírné stanice..
Idiocie je určitým procentem zastoupena v každé společnosti a v každém národě. Stejně tak jako v Německu mají své nácky i přes jejich historickou zkušenost s nimi, tak i my máme své nepoučitelné zločince komunisty. Z 99% pochází z komunistických rodin několika generací a nedokáží si připustit, že by jejich táta, máma nebo třeba děda mohli být členy zločinecké organizace, která zničila život několika generací slušných lidí.
Napsat, že některým bylo křivděno a mnohdy i neprávem není na pohlavek ale na pořádnou mezi .... .Uvědom si že píšeš o straně, která uvěznila celý národ. Republiku obehnali ostnatým drátem, kde stříleli ty,co to jejich komunistické blaho už nemohli vydržet. Píšeš o zločincích, kteří ukradli majetek tisícům živnostníků, sedláků, továrníků atd, zavraždili stovky nevinných lidí, statisice jich pozavírali a ty napíšeš "a mnohdy i neprávem". U mě jsi jen komunistický provokatér a cynik.
Zaostalost zdravotnictví nebyla pochopitelně vůči dnešku, ta je samozřejmá. Promluv si s nějakým lékařem,co odjel po revoluci na západ od východního ráje.
allroad napsal:
A pro ty, kteří vidí budoucnost v komunistech, krátké shrnutí..... Hodní a nevinní komunisté aneb jak se nám pod nimi žilo http://myego.cz/i...-nimi-zilo
To je celkem odpovídající shrnutí....
BMW GS = stroj na radost
allroad napsal:
A pro ty, kteří vidí budoucnost v komunistech, krátké shrnutí..... Hodní a nevinní komunisté aneb jak se nám pod nimi žilo http://myego.cz/i...-nimi-zilo
Ještě bych k tomu doplnil, že kdo by se chtěl přesvěčit o pravdivosti stačí se přijet podívat k nám na Příbramsko, "Tábor Vojna" rád se připojim pokud budu mít čas a podíváme se jak takový něškodný komunismus vypadá v praxi.
"Pracovní tábor pro politické vězně". Je to lepší než tisíce slov, podívat se na realitu vlastníma očima. http://www.muzeum...expvp.html------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
bluesbery napsal:
LukyGs : kde vůbec bereš tu drzost, plácat tu své zhovadilé názory.. kdyby žili ti komunistama umučení a pronásledovaní lidé a každý z nich, by ti dal jen jeden záhlavec, rozhodně by se ti v té kebuli rozsvítilo.. teda pokud bys to vůbec přežil..
Kde beru tu drzost?? Ted ses pro me horsi jak komunista, jeste me napis ze by si me za to nejradeji zavrel a uz se pro me nebudes od nich v nicem lisit.
Prezentuji tady svuj svobodny nazor a jestli se ti to nelibi tak nereaguj.
Presne o tomhle jsem psal
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
LukyGs napsal:
Komunistická "zvěrstva" jsem osobně nezažil, jsem ročník 79 a dětství jsem měl myslím normální.............
Protože mě ani mé rodině komunismus nijak neubližoval tak nevidím důvod na ně házet špínu jako ostatní kterým bylo jistě křivděno a mnohdy i neprávem. Nejsem z těch kteří by jen kvůli splynutí s davem se přidávali k většině, mám svou hlavu a svůj názor a už od mládí když mi bylo něco vtloukáno jsem pak dělal opak. Nehledě na to že o mou rodinu se nepostará ani levice a ani pravice a ani nikdo z vás. Starám se v rámci možností, jsem člověk prostý a zvyklý za špatná rozhodnutí nést následky a naopak. Zajímalo by mě proč sem plete komunismus ze světa, pokud vím žijeme v Česku. I nadále si myslím že kdyby tady komunisti vyhráli tak nehrozí žádné znárodňování atd. Apropo, máme dvě strany komunistů a já mluvím o KSČM a tady tak často prezentované stanovy komunistů byly z webu KSČ kteří tohle ****ství hlásají............................
To že rozlišuješ KSČM od KSČ, nebo komunistickou totalitu v zahraničí a u nás, krásně vystihl buboGS. To by tě urazit nemuselo.
buboGS napsal:
Kdysi kdesi jsem narazil na tento nazor: Kdo neměl v mládi levicové názory, nemá srdce. Komu zůstali i ve zralém věku, nemá rozum..
Ja ale nepsal ani v jednom prispevku ze vidim budoucnost v komunistech nebo ze jen komunisti nas spasi nebo pomuzou.
To ze neco pisu jeste neznamena ze se me to dotyka
Sice ti nikdo nebere tvuj nazor,ale pochop ze kdyz se tady zastavas zlocincu,pises lzi a nesmysly a navic jsi tu dobu nezazil,tak te proste ostatni poslou do prd...
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
vevis napsal:
Sice ti nikdo nebere tvuj nazor,ale pochop ze kdyz se tady zastavas zlocincu,pises lzi a nesmysly a navic jsi tu dobu nezazil,tak te proste ostatni poslou do prd...
Psát lži je u mě psát vědomě nepravdu!! To že píšu že si osobně myslím je hodně velkej rozdíl!!
A krom toho ostatní jsou kdo? Stále stejná čtveřice pisatelů co nenávidí komunisty a jak s nima někdo nesdílí jejich protikomunistickou náladu tak se začnou projevovat hulvátsky?!
Nikdy a nikde jsem nenapsal že nic z toho co tu píšete neudělali a ani že bych to schvaloval ale to už je jedněm jedno, hlavně že mají svou vodu na mlýn a jak svoboda projevu by dle nich měla být ostatním s jiným názorem zakázaná. Kuwa to je jako co, dyť tím se přibližují těm co tak nenávidějí.
LukyGs napsal:
[quote] Stále stejná čtveřice pisatelů co nenávidí komunisty a jak s nima někdo nesdílí jejich protikomunistickou náladu tak se začnou projevovat hulvátsky?!
Luky, patřím také mezi ně?
Mohl bys to rozvinout....
Upravil hobr dne 28.10.2012 14:41
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Já si osobně myslím a doufám, že situace není tak dramatická, jak se může z téhle vyostřené debaty zdát.
Zpousta otrávených voličů včetně mě ke komunálním volbám nepřišla, protože mají pocit, že jde o prd. Jestli budou na krajích hrabat víc doleva nebo doprava je dle mého jedno. Kraje neovlivní směřování státu, ani stav státního rozpočtu a hrabat pro sebe budou tak či tak...
Slabá účast relativizuje ty výsledky víc než cokoliv jiného.
příklad:
2004 komunální volby byla účast 29% voličů a na severu moravy získali komunisté 22% hlasů. Letos byla celková účast 36% voličů a komunisté získali na severu moravy 23% hlasů.
Volby do parlamentu mívají přes 60% účast a pokud by přišli rozumní voliči (za které se také považuji) tak komunisté skončí do 15%. Mnohem podstatnější je, aby se hlavní strany vzpamatovaly a začaly dělat pořádek ve státě u podstatných problémů.
Deficity státního rozpočtu
Zvyšovaní daní ve všech formách...
Exekuce chudáků kvůli směšným částkám...
Zdravotnictví jeho stav a zdravotní pojišťovny s jejich jako přínosem ke zkvalitnění péče...
Takové věci naháněji voliče komunistům, tedy krajní levici.
Teď mě napadlo že jsem nenapsal korupci, jenže to by chtělo na její potlačení v čele státu silné osobnosti, které jsou finančně zabezpečené s vnitřní potřebou zajistit nějakou základní spravedlnost a pořádek.
No a tyhle vlastnosti se obávám se dost samy vylučují, aby se potkaly u jedné osoby...Pája
LukyGs napsal:
A krom toho ostatní jsou kdo? Stále stejná čtveřice pisatelů co nenávidí komunisty a jak s nima někdo nesdílí jejich protikomunistickou náladu tak se začnou projevovat hulvátsky?!
Nikdy a nikde jsem nenapsal že nic z toho co tu píšete neudělali a ani že bych to schvaloval ale to už je jedněm jedno, hlavně že mají svou vodu na mlýn a jak svoboda projevu by dle nich měla být ostatním s jiným názorem zakázaná. Kuwa to je jako co, dyť tím se přibližují těm co tak nenávidějí.
Tohle pro mě také prosím rozveď - kde jsem se choval hulvátsky? Kde jsem bránil tvému názoru nebo kde silou prosazuji ten svůj?
Stejně jako ty předkládám pouze svůj názor - komunisti jsou zločinci a spoléhat na to, že nám pomůžou z téhle bryndy je naivní. K tomu jsem dal několik odkazů, které můj názor podporují, tedy snažím se věcně diskutovat a ukázat, že tvůj a podobné další názory považuji za potencionálně nebezpečné. To je podle tebe hulvátské chování? A o nenávisti bych se také raději nezmiňoval. To že nesouhlasím s jejich politikou a považuji ji za nebezpečnou ještě neznamená, že je nenávidím. Do určité míry jsou mi spíš fuk. Pouze už nechci dopustit, aby o mě a o mém životě ještě někdy rozhodovali -a to je rozdíl!
BMW GS = stroj na radost
Názor ať si udělá každý sám. Já považuju komunisty za zločince. Začalo to už mým dědečkem. V meziválečném období odjel založit vesnici do podkarpatské rusi. Záměr se zdařil, vesnice v podobě jak byla založena existuje dodnes. Po druhé světové válce však Sovětští komunisté nahrubo vystěhovali české osadníky velmi nevybíravým způsobem, při kterém se hodně kradlo a znásilňovalo. Tak se můj děd poprvé setkal s představiteli komunismu. Sebrali mu všechno. Byl to muž statečný a tak se vrátil do čech, kde založil malou dílnu na šití bot. Práci dělal kvalitní, tak se dílna rozšiřovala až do formy malé manufaktury. Pak přišel rok 1948. Můj děd byl prohlášen za maloburžoazního živla, a vše co měl mu bylo zabaveno. Kým ? Komunisty. Znova. Na oplátku ho nechali pracovat v továrně na páse. Do toho všeho se narodil můj otec. Protože byl syn malobužoazního živla, neměl to v životě moc jednoduché. Nenechali ho studovat a tak byl předurčen k těžké manuální práci. Děd nelenil a snažil se udělat vše pro to, aby se to nějak zlomilo. Jediná varianta bylo syna emigrovat. částečně se to podařilo, odjel nejdříve na východní slovensko, tam potají studoval teologickou fakultu (jediná škola, která měla koule si ho nechat jako studenta), pak nějakým řízením náhod přišla šance zmizet studovat teologii do vatikánu, pak do švýcarska a nakonec do anglie. Všechno by asi dopadlo dobře, kdyby nedostali jeho otce, mého dědečka. Pomocí výhružek a manipulace dostali mého otce zpátky do čech, nicméně dědovi to život nezachránilo. Oficiálně zemřel na rakovinu plic. Ven už se naše rodina nikdy nedostala. Až do roku 1989 probíhala velká bída a zmar. Po revoluci začal otec působit v katedrále svatého Cyrila a metoděje. Svůj život zasvětil boji proti komunizmu, v jeho případě rehabilitace politických vězňů z řad vojáků působících během války v anglii. Je to paradox, že lidé, kteří za války bojovali za naši svobodu, zejména letci (západní odboj), komunisté po převratu postavili mimo zákon a zavřeli je do vyhlazovacích táborů - viz citovaný "Vojna" o pár příspěvků výše. Důvod? Působili v západním, buržoazním odboji... Pravý důvod? Byli stateční a nebáli se otevřít ústa a tak byli potenciálně nebezpeční. Takže odstranit. V chrámu svatého Cyrila a metoděje v resslově ulici zemřeli v boji proti nacistům parašutisté, kteří spáchali atentát na Heydricha. I ti byli i přes svojí smrt postaveni mimo zákon a o tomto aktu se během komunizmu nemluvilo, nebo mluvila nepravda. Nikdy se nedočkali zaslouženého uznání, které jim rozhodně patřilo. Až nyní.
Můj názor na celou politickou situaci? Osobně si myslím, že naše politika je obrazem nás samotných. Chybí totiž morálka. Podívejte se kolem sebe, ještě stále se setkávám s tím, že lidé kolem mě kradou. Nebo kupují kradené věci, protože to je výhodnější. Nebo stahují filmy a nelegálně používají software. Také podvádí a lžou. Na své úrovni, dle svých možností. Když se náhodou dostanou nahoru, dělají to samé, na své úrovni, dle svých možností. Takže ve velkém. A aby ne, vždyť vztah k práci, vzdělání a rodině byl po dobu 40 let komunismu systematicky likvidován. Učitel byla "inteligence", dělník byl víc. Církev jako nositel hodnot byla potlačována. V atmosféře strachu se práskalo, kdo něco chtěl, musel si to nakrást. Nebo být ve straně a sloužit lidu.
Jsem optimista? Jsem. Přestože se dějí svinstva, situace se lepší. Lidé nacházejí ztracené hodnoty, váží si práce i vydělaných peněz, ozvou se, když se něco děje. Viz poslední kauzy rath a spol. Vláda se stává transparentnější, stejně jako její hospodaření. Zatím málo, ale lepší se to. Znamená to, že se postupně morálka vrací. Že lidé přišli na to že rychlý zisk není vše, ale vyplatí se dělat poctivě. To že vše vybublává na povrch je hnusné, ale dobré. Půjde to výš, až dokud se to prostě nevyčistí - to bude trvat jednu, dvě generace Jen prostě nesmíme zapomenout na svojí historii, a nenechat se tahle vymýt, jako se to povedlo komunistům.
Hele Luky GS,prestan si brat do huby STARSI rocniky,ono to tvoje mladi neni nic,o co by ses zaslouzil...
Kdyz tak ctu,cos napsal,premyslim,jestli jsi tak hloupej,nebo tak dokonale proskolenej?
Kazdopadne jsi takovej typickej priklad uzitecneho ****a,ktery kazdy totalitni rezim ke svemu nastupu potrebuje...
a pokud jsi "nestihl" volit,tak vpravde ztracis uplne narok neco nekomu radit a mluvit o nejakych kostlivcich a strachu z nich...
A hlavne se nesnaz z lidi,kteri svoje zkusenosti s bolsevikem maji,delat nesvepravne duchodce,chlapce,dekuji ti.
Edit: jeste bych dodal...jednou z nejvetsich chyb bylo heslo "nebudeme jako oni",ty jsi nejlepsi priklad toho,ze s tim pocitaj...ovsem chybama se clovek uci a snazi se je neopakovat...
Upravil Petr 11 dne 28.10.2012 15:10
Můj názor na celou politickou situaci? Osobně si myslím, že naše politika je obrazem nás samotných. Chybí totiž morálka. Podívejte se kolem sebe, ještě stále se setkávám s tím, že lidé kolem mě kradou. Nebo kupují kradené věci, protože to je výhodnější. Nebo stahují filmy a nelegálně používají software. Také podvádí a lžou. Na své úrovni, dle svých možností. Když se náhodou dostanou nahoru, dělají to samé, na své úrovni, dle svých možností. Takže ve velkém. A aby ne, vždyť vztah k práci, vzdělání a rodině byl po dobu 40 let komunismu systematicky likvidován. Učitel byla "inteligence", dělník byl víc. Církev jako nositel hodnot byla potlačována. V atmosféře strachu se práskalo, kdo něco chtěl, musel si to nakrást. Nebo být ve straně a sloužit lidu.
Hovoříš mi z duše."Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Petr 11 napsal:
Hele Luky GS,prestan si brat do huby STARSI rocniky,ono to tvoje mladi neni nic,o co by ses zaslouzil...
Kdyz tak ctu,cos napsal,premyslim,jestli jsi tak hloupej,nebo tak dokonale proskolenej?
Kazdopadne jsi takovej typickej priklad uzitecneho ****a,ktery kazdy totalitni rezim ke svemu nastupu potrebuje...
a pokud jsi "nestihl" volit,tak vpravde ztracis uplne narok neco nekomu radit a mluvit o nejakych kostlivcich a strachu z nich...
A hlavne se nesnaz z lidi,kteri svoje zkusenosti s bolsevikem maji,delat nesvepravne duchodce,chlapce,dekuji ti.
Edit: jeste bych dodal...jednou z nejvetsich chyb bylo heslo "nebudeme jako oni",ty jsi nejlepsi priklad toho,ze s tim pocitaj...ovsem chybama se clovek uci a snazi se je neopakovat...
BuboGS a hobrnos, na vás to nebylo
Ale tady máte příklad č.1
Svezu se do jeho roviny, Petr11 ty starej antikomunisto přestaň si brát do huby mě. Po tom cos tady teď vypotil ty tak už se vůbec nemáme o čem bavit. Dnešní režim potřebuje zase takový ****y jak seš ty protože strachy posraný dědkové mu vyhovujou. A na rozdíl od tebe sem nikdy nebyl v žádné straně a ani na žádné politické schůzi takže čus bus autobus převlečenej komunisto.
Upravil LukyGs dne 28.10.2012 15:58
LukyGs napsal:
Svezu se do jeho roviny, Petr11 ty starej antikomunisto přestaň si brát do huby mě. Po tom cos tady teď vypotil ty tak už se vůbec nemáme o čem bavit. Dnešní režim potřebuje zase takový ****y jak seš ty protože strachy posraný dědkové mu vyhovujou. A na rozdíl od tebe sem nikdy nebyl v žádné straně a ani na žádné politické schůzi takže čus bus autobus převlečenej komunisto.
Vidis,jak ses pekne vyhranil,ty frikuline,ani moc nebylo treba...argument zadnej,ale smyslenek a lzi plna huba,tak cest soudruhu
Jarax: souhlas s celým příspěvkem, jen to důležité bych ještě vypíchnul:
jarax napsal:
...naše politika je obrazem nás samotných. Chybí totiž morálka. Podívejte se kolem sebe, ještě stále se setkávám s tím, že lidé kolem mě kradou. Nebo kupují kradené věci, protože to je výhodnější. Nebo stahují filmy a nelegálně používají software. Také podvádí a lžou. Na své úrovni, dle svých možností. Když se náhodou dostanou nahoru, dělají to samé, na své úrovni, dle svých možností. Takže ve velkém. A aby ne, vždyť vztah k práci, vzdělání a rodině byl po dobu 40 let komunismu systematicky likvidován...
A doplním ještě malý odstaveček:
Dnes je svátek - výročí vzniku první republiky, o kterou se zasadil především TGM. Myslím si, že jeho "Nebát se a nekrást" platí v dnešní době minimálně dvojnásob. Začít musíme každý sám u sebe, ale také je potřeba, abychom důrazně uplatnily své právo (nebo spíš povinnost) a měli bychom totéž požadovat po našich volených zástupcích. Mělo by dojít k takovým změnám, aby nám konečně vládli zodpovědně = byli za své činy odpovědní.
BMW GS = stroj na radost
jarax napsal:
Je to paradox, že lidé, kteří za války bojovali za naši svobodu, zejména letci (západní odboj), komunisté po převratu postavili mimo zákon a zavřeli je do vyhlazovacích táborů - viz citovaný "Vojna" o pár příspěvků výše. Důvod? Působili v západním, buržoazním odboji... Pravý důvod? Byli stateční a nebáli se otevřít ústa a tak byli potenciálně nebezpeční. Takže odstranit. V chrámu svatého Cyrila a metoděje v resslově ulici zemřeli v boji proti nacistům parašutisté, kteří spáchali atentát na Heydricha. I ti byli i přes svojí smrt postaveni mimo zákon a o tomto aktu se během komunizmu nemluvilo, nebo mluvila nepravda. Nikdy se nedočkali zaslouženého uznání, které jim rozhodně patřilo. Až nyní.
Jsem optimista? Jsem. Přestože se dějí svinstva, situace se lepší. Lidé nacházejí ztracené hodnoty, váží si práce i vydělaných peněz, ozvou se, když se něco děje. Viz poslední kauzy rath a spol. Vláda se stává transparentnější, stejně jako její hospodaření. Zatím málo, ale lepší se to. Znamená to, že se postupně morálka vrací. Že lidé přišli na to že rychlý zisk není vše, ale vyplatí se dělat poctivě. To že vše vybublává na povrch je hnusné, ale dobré. Půjde to výš, až dokud se to prostě nevyčistí - to bude trvat jednu, dvě generace Jen prostě nesmíme zapomenout na svojí historii, a nenechat se tahle vymýt, jako se to povedlo komunistům.
Pekne,moc pekne napsane,souhlas!
Upravil Petr 11 dne 28.10.2012 16:18
LukyGs napsal:
Vidis,jak ses pekne vyhranil,ty frikuline,ani moc nebylo treba...argument zadnej,ale smyslenek a lzi plna huba,tak cest soudruhu