frantisek: Já vím co ti tam chybělo a pochybuju že to u nějakého "komerčního" projektu najdeš. I když jeli na svých motorkách a nedostávali zaplaceno za "práci" ale platili jim benzín a ubytování, tak to pořád je milion světelných let vzdálené od věcí, které někdo točil pro sebe a pro kamarády nebo i pro televizi ale byly to jejich osobní projekty. Myslím, že to jsou dvě odlišné kategorie. Když se podíváš na video z rekordní cesty N. Sanderse (aljaška - ohňová země a zpět), tak i když to bylo sponzorsky zajištěné, pořád je tam cítit to nadšení toho šílence, který tím projektem dosloval žil. On je blázen ale je to krásný, je to tam cítit. Když se podívám na některý "německy chladný" videa A. Hulsmanna nebo i z Touratechu, třeba cesta z Kanady do Mexika offroad, tak zase jsou to víceméně projekty určené na nějakou komerční prezentaci (katalog, DVD na prodej...) ale je tam pořád cítit nadšení těch lidí, kteří si to vymysleli sami a ne že je někdo "najal".
Tady to nadšení není a jediný člověk, který by ho mohl prezentovat je Egon, který tam má nulový prostor a ani nevím, jak on to má ložený. Nejsem povoláním producent, takže nevím jak to mají - nakolik vůbec dokážou být nadšení projektem, který chtějí "prodat". Ale Egon i herci se moc těšili, byli docela natěšení ale u profesionálních herců je těžký říct, kdy to hrajou a kdy to myslí vážně. Nevím.
Mrzí mě, že ta obrazová kvalita byla horší než jak říkáš master, to je ale pro Primu asi typický. Zvuk - asi chyba produkce, prostě na to chtělo dát víc peněz a vzít dva bezdrátový porty a nebo nahrávat na rekordér alespoň v těch akusticky obtížných podmínkách - dunivý prostory v klášterech, ve větru v bivaku, u hučící vody...
Ještě je šance, že by se někde objevila kvalitní verze ke stažení v HD, kde by ty barvy byly OK ale aby bylo nějaké příště, je potřeba sledovanost televize u lidí s peoplemetry a tohle to nezachrání. Jen motorkáři z toho můžou mít třeba lepší dojem, kdy uvidí verzi, která není tak tmavá a uvidí tam to, co v televizi třeba neviděl.
To ale nemění nic na faktu, že moc jiných pořadů tohoto typu v televizích člověk nemá možnost vidět a je to určitě lepší než nic.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
M-C-N 2013 - Liška, Révai a spol. na cestě na Kavkaz
Přidané 02.03.2014 18:03
Hele, LWR bylo komercni az hanba a presto jsem to tem chlapum bastil. A je to porad to samy - kdyz si neco vysnis, bude to poznat. Ale je to vlastne fuk, nastesti je tu Vimeo a pod, kde se daj najit videa, co jim muzes verit.
Přidané 02.03.2014 23:32
frantisek: a viděls ten rozdíl mezi LWR a LWD? Nebo rozdíl mezi Race to Dakar a Extreme Frontiers nebo dokonce BAM?
Podle mě LWR a RTD si vymysleli sami, kdežto LWD už "vymyslel" producent Russ Malkin. Jinak LWR považuju za unikátní projekt, sice komerční ale tak nějak jinak - protože oni nepřišli k hotovému, neřekli jim tady máte motorky, vybavení, techniku a jedete tam a tam. Oni měli nápad kam jet a zkoušeli si zařídit motorky, naučit se na nich jezdit, sehnat všechno potřebné... Jasně, sehnali všechno sponzorsky ale starali se o to sami a byli z toho nadšení, že jim dovezli do dílny nářadí apod. Ale jinak Charley je taky kinoherec jak se patří. Bavili jsme se asi 45 minut během jedné akce, seznámil nás kolega, který jel s nimi ten Dakar 2006, akorát nebyl moc v obraze (zmiňují ho až na konci, že tam byl vlastně další člen týmu). On to fakt děsně přehrává a koupí těma očima... To bylo na oficiálním představení jedné BMW motorky a kamery ho braly, on byl nadšenej a úplně to z něj sršelo, jak by děsně rád na téhle motorce někam jel a něco natočil... A pak si k nám sednul, nahodil normální **** a řekl, je to plastová sračka. Ale jo, ve filmu to nadšení a energie je vidět a emoce taky. Ale já to cítil jen v tom LWR a RTD, ostatní stejný jako M-C-N, ať koulel očima jak chtěl ;]
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Přidané 16.03.2014 18:59
Ty jsi škarohlíd franto, normální škarohlíd. a že zrovna Ty franto? je to někdy aj smutné to čtení tu, na to jak je to vlastně srandovní. jasan, že to má spoustu much a nedostatků, ale hoši!!! vždyť, hlavně a především, máte rádi motorky a cestování a to Vás tu spojuje.. my si přece na žádný cestovatele ani motorkáře nehrajeme. jen si tak plujeme krajinou, děláme si prdel a máme z toho radost. a navíc tady máme štěstí, že se, díky naší profesi a profláklým ****ům, můžeme nachomítnout k takovýmu projektu jako je m.c.n. a tak spojit příjemný s užitečným. ale franto, na vysvětlenou, tu profesi jsme si nechávali doma,když jsi tak špekuloval o tom "herectví", ale podstata zůstává: baví nás to!!! tak cestujme, radujme se z toho, a dělejme si každej co se mu líbí, protože jsme svobodní hoši…a přejme si to! a pák za dlouho, dlouho pak umřeme a šťastni, hetero, homo i bi
ps: jo a s honzou normálně přeskočila jiskra, to se prostě tak asi někdy stane, ale pak jsme si uvědomili, že každý máme svoje rodiny.
zdar a sílu a radost!
Přidané 16.03.2014 19:05
kluk napsal:
Ty jsi škarohlíd franto, normální škarohlíd. a že zrovna Ty franto? je to někdy aj smutné to čtení tu, na to jak je to vlastně srandovní. jasan, že to má spoustu much a nedostatků, ale hoši!!! vždyť, hlavně a především, máte rádi motorky a cestování a to Vás tu spojuje.. my si přece na žádný cestovatele ani motorkáře nehrajeme. jen si tak plujeme krajinou, děláme si prdel a máme z toho radost. a navíc tady máme štěstí, že se, díky naší profesi a profláklým ****ům, můžeme nachomítnout k takovýmu projektu jako je m.c.n. a tak spojit příjemný s užitečným. ale franto, na vysvětlenou, tu profesi jsme si nechávali doma,když jsi tak špekuloval o tom "herectví", ale podstata zůstává: baví nás to!!! tak cestujme, radujme se z toho, a dělejme si každej co se mu líbí, protože jsme svobodní hoši…a přejme si to! a pák za dlouho, dlouho pak umřeme a šťastni, hetero, homo i bi
ps: jo a s honzou normálně přeskočila jiskra, to se prostě tak asi někdy stane, ale pak jsme si uvědomili, že každý máme svoje rodiny.
zdar a sílu a radost!
Přidané 16.03.2014 20:14
kluk napsal:
zdar a sílu a radost!
Nazdar Lišáku doufám že dorazíš na Radarku
Nač stahovat kalhoty když brod je ještě daleko
Přidané 16.03.2014 20:36
kluk napsal:
zdar a sílu a radost!
Ahoj Pavle, pokud tedy jsi TEN Pavel Liška a ne někdo, kdo se za tebe vydává, nejsem Franta a jsem jen chabý přispěvatel do tohoto fóra. Nicméně tato vaše cesta byla zdařilá a každé pondělí při sledování vaší výpravy jsem tiše záviděl. Nevím, jestli přijedeš na Radarku (někde se tu psalo, že jo), bohužel já tam z rodinných důvodů nebudu a bude mě to mrzet, chtěl by jsem si stoupnout do fronty a jako jeden z mnoha Ti stisknout pravici a vyjádřit Ti tak svůj dík za chvíle které jste nám u televize připravili, za ten zážitek, za ...... . Dík a mnoho štěstí do dalších dní, do dalších cest .....
Dík Kubass
Kubass
Přidané 16.03.2014 21:08
LWR je perfektní, ať si říká kdo chce co chce ... jasně že je to udělaný pro diváky... kdyby nebylo, tak by se na to nedalo dívat.
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Přidané 21.03.2014 19:32
Pavle, skarohlid myslim uplne ne. Proste jsem jen cekal mnohem vic. Chapu, ze vas to bavi, vzdyt koho by to taky nebavilo, ze jo? Ale to preci jeste neznamena, ze vam to budou vsichni zrat. A protoze jsou tu svobodny lidi, napisou ty co jim neco libi a i ty druhy. To je cely. Porad si myslim, ze skvele jezdis na masine a ze jsi dobrej kluk. Ale tomu co jste predvedli v tom filmu, tomu jsem neveril ani za mak. Nic vic v tom neni.
Přidané 22.03.2014 00:32
no franto, moc Ti nerozumim. a to je jasný.., ať každej si píše co se mu honí hlavou, co se mu líbí, nebo nelíbí.…mě jen trochu zarazilo co se honí Tobě. nechápu co nám nežereš a co nevěříš franto! myslim, že jsme nenabízeli nic k sežrání. ani to nebylo v plánu. jen jsme si vyrazili na výlet na motorkách, na kavkaz a snažili se to s hynkem nějak zaznamenat a předat. protože jsme dostali tu šanci od televize. na nic si nehrajeme,..máme společný, že nás motorky a cestování baví a dostali jsme tuhle možnost, tak jsme to zkusili. prostě se bavíme a učíme zároveň. my se učíme si ten výlet užít, přestože musíme zároveň vycházet vstříc kameře a dalším věcem s tím spojeným, který nejsou vždy příjemný. egon se učí, jak vůbec všechno dát dohromady a hynek se učí z toho pak něco vyrobit a zároveň splnit podmínku primy a oslovit širší spektrum diváků. protože ten náš dokument nemá být jen pro motorkáře, ale pro každýho, kdo si v tom něco Chce najít. ti ostatní si tu televizi můžou přepnout, nebo vypnout, nebo můžou... cokoli, protože jsme právě přeci svobodní. my máme velký štěstí, že si můžem takhle cestovat, točit a blbnout. ale taky o tom nějak přemýšlíme. nerozumim franto, co nevěříš, co nežereš!!? já jsem si třeba tady v jiný starší diskusi od Tebe přečetl, jak jsi už dopředu napsal, že náš předloňskej dokument z turecka, ještě než byl vůbec hotovej, že to bude určitě o hovně a už jsi to zaškatulkoval a odsoudil. Tobě se to vlastně franto nelíbilo už dopředu a já si prostě jen myslim, že je to škoda se na věci takhle dívat. proto jsi pro mě škarohlíd. viděl jsem taky nějaký podobný dokumenty, některý mě chytly víc, některý vůbec, ale vlastně se mi na všech líbilo to, že vůbec existujou! že nějací pošuci se baví, dělaj co dělaj a dávaj si s tím tu práci to ještě nějak, po svym, zaznamenat. a jsi škarohlíd, a jsi a jsi…ale já se na Tebe nezlobim,.. ale až Tě potkám, tak Ti vypustim motorku. ale pak Ti půjčim pumpičku…po nějaký době. buď víc dobrohlíd..