Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Červenec 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze
Strana 18 z 24:   1  ...  15    16    17    18    19    20    21  ...  24  

Filmujete?
Matteo
Přidané 26.06.2015 12:08

Registrace: 20.04.14
Polarizacni filtr na kamere je stejny jak na fotaku - tedy princip. Na place akorat potkavam "vetsi". Pred zaberem to natocis jak potrebujes a tocis. Problem nastava (jak pisete) kdyz s tim nekam svenkuju... To pak musi sistent kamery Smile http://nofilmscho...-polarizer
Upravil Matteo dne 26.06.2015 12:09
www.matejtresnak.com
www.kinorama.cz

TomasTT
Filmujete?
Přidané 26.06.2015 12:30

Registrace: 15.03.07
Ivane, použití polarizačního filtru je vždycky závislé na směrech - největší efekt je v případě, kdy je osvětlení (slunce) v úhlu 90° ke směru snímaném kamerou. To znamená, že snímáš scénu v nějakém směru a největší efekt je když slunce na ten směr svítí zboku. Jakmile změníš směr snímání, začne se měnit ten efekt - obloha začne měnit barvu. Ani při statickém natáčení z ruky se tohle neřeší, nebo nevím o nikom, kdo by točil polarizačním filtrem při švenkování. Možná to je tím, že se víc používají normální ND filtry a ne polarizační, který je běžný spíš u statické fotografie. Problémy s tím jsou typicky při použití proměnných ND filtrů, což jsou dva polarizáky přes sebe. Funguje to OK ale v momentu kdy otočíš kamerou do jiného úhlu tak se změní barvy scény. To není chyba ale vlastnost těhle filtrů.
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
Ivan
Filmujete?
Přidané 26.06.2015 18:12

Registrace: 10.02.07
Máš pravdu Tomáši, použití polarizačního filtru u kamery není tak jednoznačné a je to další věc k přemýšlení. Ale je to výzva a když se záběr povede, je lepší než bez filtru. Vybavuji si zkušební záběr bílé, naleštěné dodávky na letišti, na boku nějaká reklama. Bez filtru se všechno lesklo, reklama nebyla k přečtení, s filtrem bylo vše čitelné a jakoby "sametové". Učit se, přemýšlet a ono se to poddá...

Matteo
Filmujete?
Přidané 27.06.2015 08:57

Polarizak se pouziva celkem hodne, ale bez svenku
Upravil Matteo dne 27.06.2015 08:59
www.matejtresnak.com
www.kinorama.cz

Ivan
Filmujete?
Přidané 27.06.2015 10:13

Matej Tresnak napsal:
Polarizak se pouziva celkem hodne, ale bez svenku

K tomu jsem došel taky, vyplývá to z principu, ale i takových záběrů je spousta z ruky i koptéy. U drona, když to jde, si záběry promyslím a pak jich oblétám víc během jednoho startu, pokud bych chtěl nasadit/sundat filtr kvůli záběru, musel bych přistát. Ale proč ne, přistane se do ruky, nasadí filtr a zase letí, co by člověk neudělal pro kvalitu. Ale jak jsem zjistil, dá se filtr použít i na záběry, kde se efekt neprojeví, ale záběr to nezkazí. A pokud není šero, i s filtrem bude mít kamera světla dost. Minulý víkend jsem udělal 6 zkušebních záběrů na letišti. Netušil jsem jak funguje, v jakých podmínkách ani že má vliv jeho natočení, prostě jsem nasadil a točil. Ze 6 záběrů je jeden lepší (bez filtru by byl nepoužitelný), 2 cca stejné, 2 možná trochu horší, ale použitelné a jeden o dost horší (asi zachranitelný v postprocesu). Až to vychytám, poměr se zlepší, kvalitnějších záběrů bude víc, ani teď ale nejsou záběry k vyhození. Na obalu je napsáno, že filtr se dá použít téměř vždy, pokud není šero nebo tma. A výrobcem je Polar Pro, renomovaný výrobce, jehož si mj. vybralo GoPro jako dodavatele filtrů.

Honza_BMW_VW
Filmujete?
Přidané 27.06.2015 10:44

Registrace: 23.06.12
...na foťák používám tuto značku http://www.hoya.cz/ a velká spokojenost

www.jantruhlar.cz

www.jantruhlar.cz
Matteo
Filmujete?
Přidané 27.06.2015 21:46

Polarizak sebere dost svetla cca 2EV, proto se nekdy pouziva msito ND. Kvaltia je zarucena u Hoya a B&W. Plati cim drazsi tim lepsi - u vyssich rad se hraje na tloustku apod.
www.matejtresnak.com
www.kinorama.cz

Ivan
Filmujete?
Přidané 29.06.2015 08:43

Mluvíme o filtrech na GoPro a drona, tam moc velký výběr není. Jinak souhlasím.

Ivan
Filmujete?
Přidané 29.06.2015 23:04

Tak tu máme další video:

https://www.youtu...2UzRJabVTc

Točené na letišti v Prostějově, soutěž O pohár krále Ječmínka v motorovém paraglidingu. Týmová práce, Drákulka fotila, já filmoval i fotil. Točeno dronem Phantom (viz.diskuse), GoPro4 Hero Black (tyčka, stabilizátor) a polozrcadlovkou Sony A77II, ta byla většinou na stativu s třícestnou hlavou kvůli pohybu v jednom směru.
O akci jsem věděl předem, ale ukázalo se, že plánování nemá smysl, na místě je třeba se podřídit režimu závodů. A nemohu být na 3 místech letiště současně a pěkná scéna se nezopakuje:-). A počítat dopředu s kombinací větru/směru startů a polohy slunce, to už je úplný porod. Takže se nestihla formace padáků a dronu atd., udělaly se ale zase jiné záběry a snad to nedopadlo úplně špatně, aspoň na to, že šlo o nearanžovaný dokument.
Martyrium bylo zase s výběrem muziky, chtěl jsem něco leteckého, co by navodilo atmosféru pohody, romantiky ale i leteckého "hrdinství", nakonec vyhrál Pearl Harbor a česko/anglická klasika, polka Vyvalte sudy, v originále "Roll out the Barrel" snad nejoblíbenější písnička českých a anglických pilotů za války:-).
Upravil Ivan dne 30.06.2015 09:09

Ivan
Filmujete?
Přidané 11.07.2015 23:17

Včera u mne by Igor Vlahovič, velký fanda a propagátor létání s drony, má server www.copterdji.cz, testuje a píše články pro www.droncentrum.cz, testoval Phantomy pro českého improtéra. Trochu hyperaktivní člověk, jehož tok myšlenek je těžké sledovat a docela odborník ("docela" proto, že jsem zjistil, že ani on neví všechno a kupodivu i já jsem mu pár věcí osvětlil), který létá s koptérami denně. Potřebval jsem konzultaci ohledně pokročilých letových funkcí, které mohou ulehčit filmování, létali jsme v opravdu silném větru, dozvěděl jsem se dost nového. Zkoušeli jsme i funkci dynamický homepoint, courselock a homelock, které usnadní filmování. Zajímavé setkání a musím ocenit, že ten člověk přijel až ke mně domů se svými dvěma koptérami a věnoval se mi.

KUKY
Filmujete?
Přidané 12.07.2015 10:01

Registrace: 20.01.12
Ivane , píše mi to, že toto video není dostupné. Na IPhone 6+ . Zkusím ještě doma na PC, tak uvidím.
KUKY se vrací

kbn.cz
Ivan
Filmujete?
Přidané 12.07.2015 10:37

Doma Ti to myslím půjde, občas se stává že na některých mobilech nejsou videa dostupná, nevím proč.

TomasTT
Filmujete?
Přidané 13.07.2015 10:15

Většinou to bývá kvůli licencování použité hudby.
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
Ivan
Filmujete?
Přidané 13.07.2015 10:35

Tomáš - to si neumím moc vysvětlit. U videí na Youtube je hudba, podléhající autorským právům, zpoplatněna formou umístění reklamy do videa, Youtube o tom informuje. Video je dále plně dostupné. Občas se stane, že video nelze přehrát v některé zemi, nedávno mi psal kamarád z Německa, že nefunguje moje video z PPG závodů z důvodu "uplatnění autorských práv firmou xxx, se kterou se Youtube nepodařilo v dané zemi uzavřít příslušnou dohodu". To je jeden důvod. Druhý je, že většině lidí, kteří mají s přehráváním problémy, se tak děje na mobilních telefonech a většinou IPhonech (ale i jiných). Na běžném notebooku nebo PC video obvykle přehrají. A třetí důvod je, že toto se stalo i u videa, ke kterému jsme nahráli bezlicenční hudbu staženou přímo z Youtube. Samozřejmě nemohu v jiných případech vyloučit ani důvod, který uvádíš.

Ivan
Filmujete?
Přidané 13.07.2015 11:13

Včera jsme s Drákulou dali krátký výlet na BMW C1 a já se vybavil tyčkou, GoPro a nasadil jsem polarizační filtr. Celou dobu jsem točil s ním a mohu říci, že aspoň za mne je video příjemnější pro oči a záběry se líbily i Drákule. Část záběrů, možná většinu, filtr jistě nepolarizoval, část ano, ale výsledek je zajímavý. Hledal jsem nové úhly, nastavení kamery na tyčce, stříhat z toho zatím nic nebudu, chci doplnit pozemními záběry a na některých záběrech je vidět špinavá střecha. I přední okno jsem neumyl a při záběrech skrz něj mi to vadí. Naopak, selfie záběr na řidiče, i přes můj výraz, je zajímavý díky brýlím, které jsem nedávno koupil a které jsou určeny na biathlon. Velké, odklápěcí, na gumičku, zrcadlovky. Kamarád hned prohlásil že "Soukalová v nich vypadá líp" a když jsem sundal kšiltovku, přirovnal mne dokonce ke svářeči. Faktem je, že jsou hodně komfortní a účinné, nefouká do nich. Nosím dioptrické, samozatmavovací ani čočky nechci, koupil jsem je právě do C1 a pro filmování s Phantomem. A při záběrech v C1 se v nich zrcadlí interiér přede mnou, což je zajímavé, zkusím to nějak softwarově vyzoomovat na detail obrazu v brýlích...:-).

TomasTT
Filmujete?
Přidané 13.07.2015 12:51

Ivan: no kdyby se mi to nestalo, tak to nenapíšu.. Schválně zkus to samé video bez audia a uvidíš, že to na mobilech pojede naprosto OK.
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz

www.touratech.cz
Ivan
Filmujete?
Přidané 13.07.2015 14:18

Jak jsem psal, Tomáši, Tvoje vysvětlení nevylučuji, jen mi není jasné, proč nejde v ČR na mobilu s českou SIM přehrát video a na jiném typu mobilu, také v ČR a s českou SIM, to jde. Drákule nešlo přehrát naše video na Samsungu, mně na LG G2 ano, oba na stejné domácí Wi-Fi, na obou našich noteboocích to šlo. Nějak mi to nedává logiku, takže platí zkusit to na více přístrojích, notebook a PC je takřka jistota:-).
Bohužel bezlicenční hudba na YT mne většinou neuspokojuje, nechává chladným, nemá u mne vliv na emoce, nevtahuje mne do děje ani ho to nijak neposiluje. Je to jen výplň, aby nebylo ticho.

vojta
Filmujete?
Přidané 07.08.2015 16:20

Registrace: 10.04.11
Tak se nam objevil novy Phantom Standard. Nezkoumal jsem krom videa a casu letu presnejsi specifikace, ale spis me prekvapila cena.
http://videoking....uadcopter/

Uz to jde pomalu dolu Smile
jel jsem kolem koule
www.jedemkolem.cz

www.nomadist.cz
Ivan
Filmujete?
Přidané 09.08.2015 17:29

Jojo, zajímavá verze:
https://www.sveta...ard-201508

Přijde mi to trochu jako návrat k Phantomu 2 Vision plus, ovšem s kvalitnější kamerou a zřejmě i dalšími HW vylepšeními, které má Phantom 3:
http://www.svetha...dard/40909
Upravil Ivan dne 09.08.2015 17:35

Ivan
Filmujete?
Přidané 05.10.2015 10:55

Oživím vlákno, není to přesně o filmování, ale moje létající kamera dostala nový heliport...
Ivan přiložený následující obrázek:

[129.49Kb]

Strana 18 z 24:   1  ...  15    16    17    18    19    20    21  ...  24  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 62
Členové on-line: 1
cvrnda

Registrováno: 8,708
Nejnovější člen: JSOB

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.54 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI