Ne vsechno po renovaci bude takove jako si clovek maluje. Jak se renovuji treba takove bezpecnostni pasy? Jednoduse, proste se vyhodi a koupi nove...no jo, ale kde se takove pasy daji sehnat?
Zacal jsem variantou pokusu kontaktovat zname vyrobce pasu s tim, ze pri renovaci Jega potrebuju jejich pomoc...vysnil jsem si bezove pasy s prezkou s emblemem jaguaru podobnou jako v letadle...jenze takove se bohuzel nedaji sehnat a kdyz uz daji, tak jen ve variante dvoubodoveho pasu bez navijaku. Jelikoz jak uz jsem psal drive, auto bych rad pouzival, zvolil jsem upravu bezpecnostnich pasu na tribodove s rolnou na B sloupku a zabudovanym navijakem pod sloupkem. Anglani maji obcas tendenci se nam vychodnakum neozyvat a tak jsem bohuzel musel zvolit variantu cernych pasu od firmy SECURON. Dnes konecne pasy dorazily a muze zacit uprava kasle...jasne, neni to original, ale ja se kvuli vyznavacum originalu vazne nechci zabit. Doufam tedy, ze pasy nikdy nebudou potreba a budou v aute jen na ozdobu! hezky Jaguari vecer!
Michal21 přiložený následující obrázek:
Tlumeni predni napravy je na Jegu realizovano docela zajimavym zpusobem, kdy od mista pod sedackami auta vedou torzni tyce k predni naprave a ve spojeni s hydraulickymi tlumici tvori odpruzeni predku. Prave v tomto uzlu auta delaji mnozi jednu z nejvetsich chyb pri renovaci jaguara typu E. "Prosim te, copa muze bejt s torzni tyci, to das normalne zpatky a jedes". Presne tohle slycham nejcasteji v podstate u vseho. Jenze ja delam opravdovou generalku a ne nic jen tak na oko. Proto tedy vymena obou torzek za kusy s lepsi tlumici specifikaci, tlumice KONI Classic, ktere patri v podstate k tomu nejlepsimu co se da na Jega dat. Spolu s torzkami musi jit na auto take zesileny pricny stabilizator predni napravy. Tento celek jevi se pote pomerne funkcnim!
Na fotce porovnani origo stabilizatoru a zesileneho.
Hale ho kocicaka.... Brzy zacne cinovani kasle a budeme se presouvat do lakovny...Vypada to casove na echt vanocni darek...
Tak tady jsou...jestli fungovali nevim, nikdy jsem to nezkousel, proste je rovnou poslal na komplet GO...uroven je jen jedna...
Renovace kasle se blizi do finale. Opet tu mame uzasny problem, ze ktereho jsem uplne nadsenej. Predni i zadni narazniky na aute skoro vubec nesedi. Jak je to mozne kdyz jsou to narazniky z tohodle auta? Pravdepodobne to bude tim, ze se s tim anglani moc nesr.ali a pasovani dilu moc neresili. Takze, nove nachromovane narazniky rozrezat a upravit jejich radiusy tak, aby pekne kopirovali kasli. Je to moje chyba, mel jsem si na zacatku zkontrolovat jak sedi...jo, holt zacatecnicka chyba bude neco stat...ale co, kdyz nejde o zivot, jde o h.....
Diky za hodnoceni kluci, beru to za pochvalu. Dame si dalsi problem? Podarilo se mi sehnat z anglie novou nadrz. Jak jsem zjistil, temer kazdy e type ma problem ve spojeni nadrze s napoustecim hrdlem na kasli. Tyto dva otvory na sebe docela brutalne nelicuji a bez pouziti specialni silikonove hadice je porad v aute citit benzin. Na mojem ecku takovy veci nechci. Takze mila zlata nadrz, jejiz cenu radsi ani nezverejnuji, neb se nechci nas.rat takhle po veceru, se musi poupravit a zrovna tak cela miska s nalevacim hrdlem na kasli. Je to sice detail, ale vysledek za to stoji...
Ted bych si dovolil vas pozadat o nazor, at se taky na tej renovaci podilite. Muj Jag je ze sojedinjonnych štatov ameriki. To znamena, ze na aute byly v predni a zadni casti pozicky. Vpredu oranzove a v zadu cervene. Samozrejme taky zadni lampy jsou original cele cervene. Pri objednani lamp jsem zvolil evropskou variantu, jelikoz uz vidim, jak me nekde sejme Venca s traktorem s tim, ze jsem neblikal, ale jen mi blblo zadni cervene svetlo...a kdyz uz jsem zmenil toto, co takhle vyhodit uplne i ty pozicky? Nabizi se dve varianty. Bud je tam nechat a z te predni udelat taky blinkr, aby to blikalo i po stranach auta. Nebo to dat pryc uplne. Zase si rikam, ze auto bylo nejak vyrobene a od originality se bude lisit pouze barvou zadnich skel, ktery se tam daji vratit...tak nevim...