Mě se na STK technik ptal, zda tam mám vše jak má být. Takže jsem odpověděl, že samozřejmě, přišel vyfotil, světla, blinkry, klakson a bylo hotovo. Zvýšení řidítek si ani nevšiml, na pneu se taky nedíval. SKT 15 km od HK, směr Hořice.
schrek napsal:
nejvic me pobavila veta u zpetnych zrcatek - pokud mate pochybnosti o spravne funkci provedte praktickou zkousku usednutim na motocykl, to preci nemuzou ne ?
Taky bych rekl, ze nemuzou. A to hned z nekolika duvodu.
janrypal napsal:
Proc by nemohl usednout na motocykl?
Na svůj určitě ano. na mojí motorku mě žádnej fízl nepoleze. Pokud mu to nedovolím. Do mého auta si taky fízl nechodí posvačit při kontrole lékárničky.....
Mimochodem, již titulní strana oné "příručky" mnoho napovídá o obsahu. Ostudný titul původně potulného učitele - bakalář napovídá o nedostudované pijavici napojené na státní vemeno a ten obsah....... No, nakonec je to na úrovni mozkového myšlení..... ba dokonce si troufám odhadnout, že to průměrná hluchavka ani nedočte do půlky, natož do konce.
Upravil Medik dne 16.05.2016 08:37
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Tak se skutrem jsem prosel temer bez problemu, jediny problem nastal, kdyz jsme nemohli najit VIN. Ale odsroubovani 6ti sroubu to vyresilo. A byla mi odpustena absence lekarnicky
Takze pro letosek mam s stk hotovo. Jeste musim kouknout na auto, jestli me neceka.
Splněný sen moje 1100GS
Dnes STK Velim u Kolína s GS1200.Padáky,top,deflektor na plexi,stupačky (odpočívadla)na spodních padácích,přídavná světla na extra vypínač.Co jsem raději sundal byl kryt světla TT,ale držáky jsem tam nachal.Zatrub,rozsviť,blikni a nazdar.Fotky,kontrola VIN a za 390KČ do půl hodinky hotovo.Jak jsem tam vjel,tak se ptám,jestli sundat kufr kvůli focení."Nechte ho tam,to ničemu nevadí."Tak že oproti dřívějšku jen to focení,jinak naprosto k klidu.Ochota,přístup 1A.Přeji všem podobnou zkušenost a pořízení.
janrypal napsal:
Na svůj určitě ano. na mojí motorku mě žádnej fízl nepoleze. Pokud mu to nedovolím. Do mého auta si taky fízl nechodí posvačit při kontrole lékárničky.....
Mimochodem, již titulní strana oné "příručky" mnoho napovídá o obsahu. Ostudný titul původně potulného učitele - bakalář napovídá o nedostudované pijavici napojené na státní vemeno a ten obsah....... No, nakonec je to na úrovni mozkového myšlení..... ba dokonce si troufám odhadnout, že to průměrná hluchavka ani nedočte do půlky, natož do konce.
A kdyz delas STK na svem aute (pokud teda auto mas), tak s nim technik nenajizdi sam na valce pri kontrole brzd, nebo to mu taky zakazujes na to auto sahat? Jen se ptam, protoze jeste jsem nebyl na STK, kde by si technik cast toho procesu nemanipuloval sam.
A k tomu fizlovi a hluchavce... kdybys jen vedel
janrypal napsal:
A kdyz delas STK na svem aute (pokud teda auto mas), tak s nim technik nenajizdi sam na valce pri kontrole brzd, nebo to mu taky zakazujes na to auto sahat? Jen se ptam, protoze jeste jsem nebyl na STK, kde by si technik cast toho procesu nemanipuloval sam.
A k tomu fizlovi a hluchavce... kdybys jen vedel
Co jako kdybych měl vědět? Jsi policajt? No a co, takovejch tu je kopenec. Včetně bejvalejch.
A TK je o něčem jiném, lépe řečeno, o jiné buzeraci. Navíc si technik dal na sedadlo igelit a pobyl v autě jen napůj, když si šlapal na brzdu. Jinak všechno z venku. Když si policajt vezmě igelit, ukáže mě pojistku, která mě zaplatí "pád ze stojánku" a certifikát ze školení o správném čučení z motorky, dám mu šanci..... Možná.
V praxi je to o lidech. Když narazíš na relativně normálního člověka, tak neřeší ptákoviny. Ovšem pokud i toho ráno kopne stará do koulí, děcka nepustěj na wc a v práci dostane sexuální číslo od šefa, tak se z něj může stát rychle dement, co si chladí žáhu. Nevýhodou je, že fízl má možnosti a prostředky. Ovšem, když je to dement, tak se snažím si udělat tolik času, dokud ho to nepřejde a den mu zkazit o to víc a hlavně, čím déle ho zdržím, tím méně lidí stihne otravovat s léčbou svého mindráku.
V drtivé většině končí nejen silniční buzerace úsměvem a je to v klidu. Ale jak píšu, občas člověk narazí na exemplář, podle kterého se tvoří smutné ftipy.....
Jinak bacha, když už máte tu technickou hotovou, tak si pro sichr pořádně zkontrolujte papíry. Mě při loňské TK nějak zapomněli zapsat, že ji udělali. Takže kontrolou techničáku jsem se splašil, že to mám rok ruplé a na TK byl za blbce, že je to přece v systému a na známce ještě roček k dobru. Ano, nekoukl jsem se do techničáku, bo prvoplánově mě zajímá známka, když už tu zhovadilost musím mít. A doma v šupleti zase nemám hrocha a známku.....no, když se daří, tak se daří.....
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
janrypal napsal:
Kdo bude zodpovedny za to, kdyz z toho spadne? Navic - odkdy je organ opraveny posuzovat kvalitu vyhledu zrcatky? Ma na to snad skoleni a certifikat?
Tak hlavne nevim jaky organ, kdyz tady mluvim o technikovi na STK. Zodpovedny za to bude asi on sam, pripadne pojistovna, se kterou ma provozovna smlouvu, pripadne jeho vlastni "pojistka na blbost". Takze uplne stejne, jako kdyz by si najizdel s autem na valce a misto toho spadl i s autem do servisni jamy. A vyhled klidne posoudit muze, protoze i na zrcatka, predstavte si, je predpis a homologace. Tezko projde technickou motorka, na kterou rano predtim prilepite americkou paskou zrcadlo na holeni, ktere jste si pujcili z koupelny. Vseci delate, jak kdybyste byli na svete prvni tyden :-D A pritom staci mit masinu v normalnim provozuschopnem stavu, nemit tam zadny trapny vidlacky tuning, chovat se k ostatnim jako clovek a ne jako fekal kdesi z pralesa a ejhle, technicka hotova za 20 minut bez nejmensiho problemu. Ale chapu, to pak nezni tak frajersky...
Upravil janrypal dne 16.05.2016 23:04
Mediku Mediku.. Ty se fakt s tím životem nesereš. Ale když Ti policajt, nebo třeba celník rozebere auto do mrtě, naděláš prd... Na tvé protesty nebude nikdo zvědavý. Auto není dům a neplatí pro něj nedotknutelnost obydlí, motorky se to týká stejně. Když bude chtít usednout, usedne.
janrypal napsal:
Kdo bude zodpovedny za to, kdyz z toho spadne? Navic - odkdy je organ opraveny posuzovat kvalitu vyhledu zrcatky? Ma na to snad skoleni a certifikat?
Tak hlavne nevim jaky organ, kdyz tady mluvim o technikovi na STK. Zodpovedny za to bude asi on sam, pripadne pojistovna, se kterou ma provozovna smlouvu, pripadne jeho vlastni "pojistka na blbost". Takze uplne stejne, jako kdyz by si najizdel s autem na valce a misto toho spadl i s autem do servisni jamy. A vyhled klidne posoudit muze, protoze i na zrcatka, predstavte si, je predpis a homologace. Tezko projde technickou motorka, na kterou rano predtim prilepite americkou paskou zrcadlo na holeni, ktere jste si pujcili z koupelny. Vseci delate, jak kdybyste byli na svete prvni tyden :-D A pritom staci mit masinu v normalnim provozuschopnem stavu, nemit tam zadny trapny vidlacky tuning, chovat se k ostatnim jako clovek a ne jako fekal kdesi z pralesa a ejhle, technicka hotova za 20 minut bez nejmensiho problemu. Ale chapu, to pak nezni tak frajersky...
Sorry za off topic, ale asi klasické já o koze a voni o voze. Jestli jsem to pochopil správně, tak příručka je pro policisty kontrolující v provozu! A ne techniky STK. O tom si myslím byla diskuse. Takže co si to nejdříve pořádně přečíst a pak se teprve rozčilovat a obviňovat ostatní!!!
STK KYJOV .. V pondělí jsem tam volal ohledně termínu, řekli mi abych přijel na 15:00
15:30 jsem odjížděl
Proběhla klasická kontrola od světel, pov. výbavy až po VIN atd. a tradáá
navíc to prej dobře vypadá a má to aj pěkné km
Trochu mě lepilo co na mě vytáhnou ale byla to jen nová známka
Kámoš byl na STK v Březolupech (u Zlína). Volal tam na objednání, řekli ať přijede a nějak to udělají. Přijel, technik ho vzal do 10min. Podíval se na moto, udělal fotku a vylepil známku. Vše úplně v pohodě.
5.10.1842 www.bmwgs.cz
Vlak by měl jet jen takovou rychlostí, aby motýli mohli otevřenými okny volně létat dovnitř a ven
STK Nové Veselí (Vysočina), naprosto bez problému, padácí rámy ponechaný, mrížka před předním světlem také. Do půl hodiny vše vyřešeno. Prošel jsem i s jinou pneu na předku, jen jsem na to byl upozorněn. Přibylo opravdu jen focení.
Bohužel dneska vyšla nová směrnice MD (4/2016) která doplňuje § 14a odst. 1 vyhlášky č. 302/2001 Sb a specificky se v ní zmiňují rámy na kufry a kufry. Kufry jsou tam vysloveně uvedené že se na ně nevztahují požadavky na homologaci, u rámů jsou tři možnosti - evropská homologace, český atest a nebo tovární výroba s označením SKU na štítku nebo uvedení výrobku v aktualizované databázi vozidel dovozcem/výrobcem i když přímo na rámu žádné označení není. Plus tam je asi deset stránek zajímavého čtení - metodika resp. přesné pokyny pro provádění STK vč. toho jak to mají fotit atd.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
tomtom napsal:
A bude ty rámy resp. jejich homologaci teda Touratech nějak řešit?
Jestli to bude potřeba tak pochopitelně ano. Jen to bude peklo, protože nikde jinde to potřeba není a atest na každý typ bude stát raketu. Možná půjde dohoda třeba s BMW aby to zahrnuli do výbavy oni.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Ahoj, takže když mám kufry a padáky od Touratechu, tak neprojdu?
U cant buy happiness but u can buy a motobike and that´s pretty close......true story!!!!!!
Dneska STK Jestřábec u Velkého Meziříčí. Jel jsem zrovna kolem, paní u okínka řekla, že když nejsu objednanej tak si chvilku počkám. Dvacet minut jsem koukal do časopisu a pak jsem šel na řadu. Čtyři fotky, kontrola VIN a typu motoru, vylepení známky, zaplacení a odjezd. Celkem ani ne třičtvrtě hodiny. Na motorce dělaný nosiče na kufry a pár drobností. Technik neřešil ani světla, ani blinkry, ani brzdy a myslím ani stěrače...
mjaklovsky napsal:
Ahoj, takže když mám kufry a padáky od Touratechu, tak neprojdu?
Psal jsem to celkem jasně. Nejde vůbec o značku - s vyjímkou výrobků přímo výrobců motocyklů, kteří musí doložit homologaci společně s motorkou.
Kufry - vůbec nebudou řešit, prostě jako kdyby na motorce nebyly.
Rámy, padáky jakékoliv jiné značky než výrobce motorky - bude potřeba papír s potvrzením EU homologace nebo národního atestu.
Otázka taky je, jak striktně to budou vyžadovat.