Miho napsal:
Měl bych jeden dotaz k oleji Castrol. Po olejích různých značek používám v poslední době ke spokojenosti Castrol Act-evo 20w-50. Protože beru věci na auto od prodejce Autodíly Cardo a dodávají i motocyklové filtry MANN, tak jsem si objednal i olej do motorky. Místo mnou používaného přišel sice se stejnými vlastnostmi, ale pod označením Power 1 a s německými popisy. Je to totožný olej nebo je v něčem zásadně jiný? Nevíte někdo?
Ahoj, myslím, že jde o jejich (Castrol) typ oleje zařazený do skupiny pro "sportovní jízdu". Rozdíl mezi Power 1 a Actevo je v tom, že řada Power 1 jsou polosyntetické oleje a Actevo je olej minerální. Shrnuto a podtrženo, je Power 1 určen pro vyšší výkon a dřívější nástup mazacího efektu...
MaO přiložený následující obrázek:
Jo, to bude ono, díky moc. Tak jsem zvědavý, jestli se to nějak projeví na spotřebě oleje. Předpokládám, že míchání s Actevem při dolívání žádný problém není.
Zdarec, zkousel jste nekdo oleje od Slovnaftu? Chtel bych dat do 1150GS do motoru MOL Dynamic Moto 4T GP 20W-50http://www.pro-oi...-20w-50-1l a do prevodovky a kardanu MOL Hykomol K 80W-90http://www.pro-oi...-80w-90-1l. Specifikace sedi, tak proc to nezkusit, no ne?
Upravil BURE dne 30.03.2015 12:40
Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
BURE napsal:
Zdarec, zkousel jste nekdo oleje od Slovnaftu? Chtel bych dat do 1150GS do motoru MOL Dynamic Moto 4T GP 20W-50http://www.pro-oi...-20w-50-1l a do prevodovky a kardanu MOL Hykomol K 80W-90http://www.pro-oi...-80w-90-1l. Specifikace sedi, tak proc to nezkusit, no ne?
Zdar,
taky jsem ho zvažoval - dle vyhledavače slovnaftu tam patří tenhle
Typ R 1150 GS (1998 - 2003)
Motor
Doporučené produkty : MOL Dynamic Moto 4T Racing 10W-50
Miho napsal:
Jo, to bude ono, díky moc. Tak jsem zvědavý, jestli se to nějak projeví na spotřebě oleje. Předpokládám, že míchání s Actevem při dolívání žádný problém není.
Míchat polosyntetika a syntetika se může jen na dojetí, pak celou náplň vyměnit. Pokud se uvolní úsady. u auta se zadrhnou hydroštely, u GS napínáky(?). Kamaráda stála výměna hydroštelů na 6V motoru cca 18000,- při podobné akci.
Můj "PAN MECHANIK" řekl: Actevo 20W50.
Věřím mu na 100%, žádné experimenty se nekonají!
Jsem ve věku, kdy už mě nebaví vymýšlet "pitchoviny" a pak plakat nad zničeným motorem.
Jinak je to na "každém soudruhovi", co si tam nalije... Dá se jezdit i na hydraulický olej a funguje to (chvílu)...
Upravil hobr dne 30.03.2015 22:13
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Ahoj všichni.Od začátku co mám 1150gs používám oleje Shell a chci u něho zustat.Nedavno me potesila zprava,ze se Shell stal vyhradnim dodavatelem pro BMW.Do motoru dávám minerální olej Shell Helix SUPER 15W_50.Ted ho ale nemohu nikde sehnat,tak jsem do Shellackeho vyhledávače zadal moje moto a doporučil me Shell Advance Ultra 4T 15W_50.To,ze je podstatně dražší a ze je to syntetika me zas az tak nevadí.Co mne ale vadí,je přísada na mokrou spojku.Mám ho tam dat?Řešite někdo olej s přísadou pro mokrou spojku?
Nebýt BMW,už bych znovu nezačínal
busak napsal:
Ahoj všichni.Od začátku co mám 1150gs používám oleje Shell a chci u něho zustat.Nedavno me potesila zprava,ze se Shell stal vyhradnim dodavatelem pro BMW.Do motoru dávám minerální olej Shell Helix SUPER 15W_50.Ted ho ale nemohu nikde sehnat,tak jsem do Shellackeho vyhledávače zadal moje moto a doporučil me Shell Advance Ultra 4T 15W_50.To,ze je podstatně dražší a ze je to syntetika me zas az tak nevadí.Co mne ale vadí,je přísada na mokrou spojku.Mám ho tam dat?Řešite někdo olej s přísadou pro mokrou spojku?
Mě by to že má přísady pro spojku vůbec nevadilo, spíš ta cena a to že je to syntetika. Několik let jsem ho lil do Ducati ale tady mi příjde zbytečný. Přísady ale rozhodně nevadí.
busak napsal:
To sice stal ale jen do aut u MOTORRAD zustáva pořád Castrol
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Nevím jestli je to 100% informace, ale vypadá to, že Castrol s Act-evo končí a nahradí ho Power1 ve stejné specifikaci (už výše jsem psal, že jsem ho od jednoho prodejce dostal místo Act-eva a byl jsem s tím překvapený). Neví někdo, jestli je to pravda?
busak napsal:
Ten Shell používám několik let do malého GS. není to syntetika ale polosyntetika. Aspoň podle etikety.