Ono k tem pukum je taky potreba mit nejakej pristup, aby se daly nandavat a sundavat. Ta krabice by tomu mozna vadila. Je prece potreba sahat rukou zezadu na ram.
Jen k těm horním, ne? A to by nešlo jen za ty flahajzky? Jako že by vyčuhovaly kousek zhora a byly napevno k pukům? Ale jak píše xNOKIAx- toho místa tam je opravdu málo, já mám 7cm k rámu a on ke gumě+ty puky.....to vidím bledě.
Puky jsou prostě zhovadilost. Předělejete si to na normální inteligentní systém.
Dole normální háčky jen na zasunutí (to je u půků stejně, ne?) Nahoře šroub a nasunovat na něj z venku podložku s dírou velikosti hlavy a drážkou velikosti dříku šroubu. Podložku nasadíš posuneš stáhneš-hotovo. Stáhnutí se dá ještě zjednodušit tak aby jsi nemusel šroubovat...
Waltr napsal:
Jen k těm horním, ne? A to by nešlo jen za ty flahajzky? Jako že by vyčuhovaly kousek zhora a byly napevno k pukům? Ale jak píše xNOKIAx- toho místa tam je opravdu málo, já mám 7cm k rámu a on ke gumě+ty puky.....to vidím bledě.
Puky jsou prostě zhovadilost. Předělejete si to na normální inteligentní systém.
Dole normální háčky jen na zasunutí (to je u půků stejně, ne?) Nahoře šroub a nasunovat na něj z venku podložku s dírou velikosti hlavy a drážkou velikosti dříku šroubu. Podložku nasadíš posuneš stáhneš-hotovo. Stáhnutí se dá ještě zjednodušit tak aby jsi nemusel šroubovat...
ako to moze byt na hciky? ved ten puk prave vymedzuje aby to drzalo v tom rohu toho ramu a nesmykalo sa to tam. nerozumiem ako to myslis s tou vrchnou skrutkou. tu je len taky narychlo obrazok. nemam motorku zlozenu tak to neviem teraz nafotit a presne zmerat.
xNOKIAx přiložený následující obrázek:
[172.91Kb]
Ked niekto vyhrava neznamena to, ze je lepsi, ale ze podvadza
xNOKIAx: neopira se ti rozsirena patka bocniho stojanu pri sklopeni o hlavni stojan, taktez sklopeny? Zkousel jsem vyrobit neco podobnyh, vzdy se mi to opre.
Chose napsal:
xNOKIAx: neopira se ti rozsirena patka bocniho stojanu pri sklopeni o hlavni stojan, taktez sklopeny? Zkousel jsem vyrobit neco podobnyh, vzdy se mi to opre.
je to tak natesno. ked nadskoci motorka tak sa to dotkne. ale uz som dal Y zvod takze je to lepsie. ale ten stojan stale vakle
xNOKIAx přiložený následující obrázek:
[54.96Kb]
xNOKIAx: Me neslo ani tak o dotyk s katem. Jde o dotyk s packou sklopeneho centralniho stojanu. Tou packou na kterou slapes, aby si masinu hodil na central. Podle me, to ani bez dotyku nejde s takovou vyskou patky.
xNOKIAx> Přece když něco stáhnu k sobě, nemusím nic vymezovat.
Na nosiči jsou 4 díry /nebo 2 a dole puky) a skrze ně projde šroub, aby to drželo, zatarasím mu cestu zpět podložkou s otvorem pro nasunutí, pak ji spustím dolů. Tam už je průměr na dřík šroubu a stáhnu.
xNOKIAx> Taky mám v plánu vyrábět hrazdu, ale vymyslel jsem (a tím netvrdím že to půjde vyrobit ) jiné řešení ...
Jinak jsme vyráběli držák na přídavné světla a výztuhu rámu swmotech..
Upravil Pertla dne 02.04.2012 22:34
Když koukám na ty výztuhy rámu tak se divím že jsi se stím vubec patlal. tahle výztuha je platná jak mrtvýmu zimák... měj jsi je dát dovnitř na střed trubky. tady z boku se ten 1mm plech tak max ohne
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Chose: zda sa mi ze som ten stojan- teda tu nozicku musel trocha prihnut. nasunul som na to trubku a prihol nizdie. ale bolo to mozno 0.5-1cm
Waltr: ale tie diery su aj tak tam uz vyvrtane na kufry a po dalsie stale je potrebne sa dostat prstami za ram a natocit ten drziak- ci je na skrutke alebo na puku
servisak: je to 2mm plech. nechystam sa okolo sveta a myslim ze je to lepsie ako bez toho. predsa je to trocha rozlozenie tych sil naviac. do stredu sa mi to nechcelo lebo by som musel robit velmi dlho a asi by som to ani poraidne nezavaril ked s TIG sa len ucim a elektroda je na to silna i ked viem ze sa to vystuzuje inak. ale vsetko je prvy krat
servisak napsal:
Když koukám na ty výztuhy rámu tak se divím že jsi se stím vubec patlal. tahle výztuha je platná jak mrtvýmu zimák... měj jsi je dát dovnitř na střed trubky. tady z boku se ten 1mm plech tak max ohne
Vždyť se to tady jmenuje"Bastlíme" si pro radost....A ty výztuhy přímo odpovídají tomu "Bastlení"Ale tvůrce z toho asi měl dobrý pocit
teeeeda ty vystuhy jsou hustyyyyyyy,majitel s gesem asi jezdi na motokrosove trati nechapuale co proti gustu zadny dysputat, ale po tomto zasahu bude GS zrejme neprodejne
basto napsal:
teeeeda ty vystuhy jsou hustyyyyyyy,majitel s gesem asi jezdi na motokrosove trati nechapuale co proti gustu zadny dysputat, ale po tomto zasahu bude GS zrejme neprodejne
Nesmysl...sice to asi mel dat doprostred a silnejsi matros, ale pak striknout na cerno a bude to lepsi nez orig. ten prece jen tam obcas praskal..
Jinak ten drzak na navi je podle mne na spatnym miste. drzaky maji co delat aby udrzeli tezky budiky a jeste tomu udelat takovou paku nahoru a dat na to navigaci neni dobry. Na silnici to asi nejakej cas vydrzi, ale na nejaky rozbity ceste tomu moc dlouhou zivotnost nedavam
este raz by som chcel povedat a zdovodnit moje rozhodnutie s vystuhou zadneho ramu. nehadam sa ze by sa to nedalo lepsie a mohol si dat viac zalezat. napr dat to pozvarat zvaracovi, potom opieskovat a dat napraskovat- trvalo by to najmenej tyzden vsetko vybavit a urobit.ale rad by som sa aj povozil toto leto. preto som to urobil doma sam za par hodin i ked nie s takym vyzualnym efektom ako s fabriky ale myslim si ze to trocha pomoze. i ked som to nemusel asi varit vsade ale len na 4 miestach.
viem ze to praska a pri nalozenj motorke a offroad to nemusi vzdy dlho vydrzat.
kto pozeral Long Way Round vie ze im to prasklo niekde v azii na oboch motorkach.
tiez chlapec ktory isiel s zenou okolo sveta to urobil v predstinu aby mu to vydrzalo: http://www.advrid...amp;page=2 je to asi desiaty obrazok
takze ked to bolo rozobrane som to zbastlil aby som to nemusel rozoberat niekedy nabuduce