Čiže v prevodovke ho možem nechať ? Ja som myslel že ani ten v prevodovke neni vhodný ? V ponuke som ešťe našiel iba Prisma ZX 75W/90 čo majú skladom ten by mohol byť ? Alebo ešťe jednoduchšie možem zohnať Motul gear ff 75w140 ten by mohol byt ťiež ? A ešťe jedna drobnosť mám model 2012 do prevodovky ide 0,8 l oleja , je to správne ? Aký dáva výrobca olej do prvonáplne do prevodovky , lebo ked mi ho vymenil tak sa mi zdalo že rýchlosti buchajú omnoho viac ako pôvodne , vtedy fungovalo perfektne.
Upravil Axelgs dne 29.03.2014 06:46
no pokial chceš tak laboruj. ale 90%lidi tu používa osvedčenu klasiku castrola.
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
Hele někde píšeš, že chceš pro Géso to nejlepší. Z Tondy hovoří zkušenosti a ostatní ti to potvrzují. Samozřejmě je možné že některý olej bude bez problémů, ale otázka zní, jestli to laborování stojí za to. A zvláště když se problém může projevit po delším zatížení a někde v teploučku...Albánie, Maroku...
Já taky lidem liju co tonda, servisák a spol a vše OK
Išlo mi iba oto čo skôr zoženiem aby som to vymenil , ten castrol neni problém zohnať ta , ale dnes za 5 dvanásť možem zohnať len to čo mám v okolí :-)
no takže nestihol som nič zohnať , bude to musieť počkať do pondelka :-)
a čo ten olej v prevodovke zatial ani jeden nereagoval či ho tam mám nechať , alebo nie ? Aj tak nechápem servisáka že vie že tam má ísť plná syntetika do prevodovky , aj napriek tomu tam dal ten druhý a samozrejme BMW servis neni lacný tak by to malo byť v tej najlepšej kvalite nie.
Upravil Axelgs dne 29.03.2014 12:04
Je možné použít v koncovém převodu tento olej? http://www.liqui-...sae-75w-90
Zbyl mi doma z nedávné výměny oleje v převodovce manželčina auta a k ničemu mi již není.
dříve F 650 GS
později R 1200 RT
dnes jen skútr Honda ADV 350
berka - možná to bude v pohodě, možná se to bude hřát. Osobně bych se na to vykašlal a nalil bych tam to, co tam patří nebo je odzkoušené. Je fakt, že i když mají některé oleje správnou specifikaci, tak se s nimi tyto koncové převody pak dost hřejí.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
o.k bohužel ani nevím co tam mám, ale koncový převod se mi vůbec nehřeje. Překvapilo mi, když se tady někde psalo že máte koncové převody horké až na nich někdy neudržíte ruku. Sahal jsem na něj při poslední vyjížďce a byl jen lehce zahřátý, odhaduji něco kolem 35 °C. Ale je fakt, že jsem jel pohodovou kochací jízdu tak do 100 km/h a ujel jsem asi 120 km. Byl bych rád, kdyby to tak zůstalo.
dříve F 650 GS
později R 1200 RT
dnes jen skútr Honda ADV 350
Axelgs napsal:
Zdar gsáci, v jednom nemenovanom servise pri garančke mi vymenili olej v hruške aj v v prevodovke Motorex Gear Oil Hypoid 80W/90. Po prečítaní príspevkou by tento olej nemal byt vhodný aj ked servisák mi tvrdil že prevodovka bude tichšia. Otázka mám ho vymeniť aj v hruške , alebo ho možem nechať ? Pre moje geeso chcem len to najlepšie . :-)
Tonda poprosímťa ešťe o radu ten olej čo mám v prevodovke mám tiež vymeniť , a kolko tam toho oleja ide ? vďaka
Axelgs - dal bych tam to, co tam patří - Castrol Syntrax Longlife 75W-90 (dřívější označení SAF-XO ) nebo asi to nejlepší co tam můžeš dát - 75W140 (třeba Castrol MTX či Syntrax Limited Slip nebo od Motorexu Penta LS)
Chcem sa opytat bol som v Bialsko Biala na servis 20000km
vymena oleja dali mi 4a1/4 litra oleja pri vypnutom motore okienko plne ani pri nahnuti motorky nevydno bublinu.
Dalsia vec po vypnuti motorky smrdi benzin v celej garazi ako keby bolo zle spalovanie a vybruje celou motorkou az ma bolia ruky.
Co to moze byt.
vymena oleja dali mi 4a1/4 litra oleja pri vypnutom motore okienko plne ani pri nahnuti motorky nevydno bublinu.
Dalsia vec po vypnuti motorky smrdi benzin v celej garazi ako keby bolo zle spalovanie a vybruje celou motorkou az ma bolia ruky.
Co to moze byt.
já bych těch 0,25l odpustil... Pak bych jim šel rozbit držku
s tím benzinem těžko radit - nějaká hadička?
no a vibrace - jestli to dělal stejný "odborník" tak to můžeš mít celé rozštelované?
Při přebírání jsi to nevyzkoušel?
Co to moze byt.
zeptej se Waltra jak mi opravili kdysi spojku v bialsku. asi jsem už vyzral a jedině carteg nebo k waltrovi
http://czunici.ra...
bubak99 napsal:
Co to moze byt.
zeptej se Waltra jak mi opravili kdysi spojku v bialsku. asi jsem už vyzral a jedině carteg nebo k waltrovi
Cartec ani za zlaté prase
Co to moze byt.
jezdím do Bialska přes 5 let a to i několikrát ročně a nemůžu říct ani špatného půlslova. Asi tak.
To czunik: co ti udělali se spojkou, rozepiš to, ať víme
Ten benzin smrdi z vyfuku.
Samozrejme ze som skusil. ale az cestou domov mi to zacalo triast a pravdu poviem olej ma ani nenapadlo kontrolovat. A to ma este ojebali na brzdovej kapaline namiesto 0,5l fakturovali 5l a nemozem sa dostat spat k peniazom od 13.3 To slubili ze mi ich poslu na ucet. Zaplatil som kartou a potom som zbadal rozdiel cca 130€
A Waltera najdem kde ?
Co to moze byt.
jezdím do Bialska přes 5 let a to i několikrát ročně a nemůžu říct ani špatného půlslova. Asi tak.
přesně to popíše asi Waltr.Dali jiné díli než tam měli být. zdena má i fotky.Taky jsem jezdil ,do toho momentu.
Upravil czunik dne 08.04.2014 16:44
http://czunici.ra...
bubak99 napsal:
Co to moze byt.
přesně to popíše asi Waltr.Dali jiné díli než tam měli být. zdena má i fotky.Taky jsem jezdil ,do toho momentu.
Jestli je to ta story, kterou se mnou tehdy Waltr probíral, tak ti tam tehdy dali novou sadu spojky Valeo na starej unašeč pro Sachs, je to tak?