Jsem asi rozhodnut, ale necham si ještě poradit.. GoPro 4 silver x Ghost S.
Ja se přikláním ke GoPro, je to proste odzkousene a sazka na jistotu.. pro Drifta mluvi jen vydrz baterie a otocny objektiv...jinak ma nic dalsiho jsem neprisel..
Ja se přikláním ke GoPro, je to proste odzkousene a sazka na jistotu.. pro Drifta mluvi jen vydrz baterie a otocny objektiv...jinak ma nic dalsiho jsem neprisel..
mate nekdo srovnani?
diky
pro me byla ta baterka zasadni . Mel jsem 4 black . Ted ghost s. Jinak na to moje nataceni si myslim obe zbytecny :-)
diky
pro me byla ta baterka zasadni . Mel jsem 4 black . Ted ghost s. Jinak na to moje nataceni si myslim obe zbytecny :-)
nemáš prosím tě z každé kamery nějaké fotky? chci kameru používat hodně i na focení z přilby... kdybys něco našel, budu rad díky
mate nekdo srovnani?
diky
nemáš prosím tě z každé kamery nějaké fotky? chci kameru používat hodně i na focení z přilby... kdybys něco našel, budu rad díky
Po nedeli neco poslu do sz kdybych zapomel pripomen se mi
diky
Já bych rozhodně viděl další rozdíly...
Natáčení ve smyčkách má Drift lepší. Natáčíš pořád třeba 60s zpátky a když zmáčkneš tlačítko na ovladači, tak to uloží předchozí minutu a následující minutu. Pak máš na kartě 120s klipy, kde přesně uprostřed jsi zmáčknul tlačítko, takže pravděpodobně někde uprostřed bylo něco zajímavýho.
Kamera nepotřebuje obal do deště.
Jde natáčet zvukové komentáře mikrofonem za 150Kč
Možnost mazání a prohlížení klipů (fotek..) přímo na kameře
Montáž klasickým foto šroubem (třeba z RAM sestavy) bez jakéhokoliv držáčku kamkoliv
Aplikace v telefonu má zpoždění 2-3frame, zatím nejlepší co jsem zkoušel
Natočení objektivu naprosto podle potřeby se hodí docela často. Kameru můžeš mít třeba i hodně šikmo (třeba zboku na zobáku 1200GS) a objektiv si srovnáš do roviny
Výdrž baterky na jedno nabití a možnost dobíjení a natáčení současně
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
mate nekdo srovnani?
diky
Já bych rozhodně viděl další rozdíly...
Natáčení ve smyčkách má Drift lepší. Natáčíš pořád třeba 60s zpátky a když zmáčkneš tlačítko na ovladači, tak to uloží předchozí minutu a následující minutu. Pak máš na kartě 120s klipy, kde přesně uprostřed jsi zmáčknul tlačítko, takže pravděpodobně někde uprostřed bylo něco zajímavýho.
Kamera nepotřebuje obal do deště.
Jde natáčet zvukové komentáře mikrofonem za 150Kč
Možnost mazání a prohlížení klipů (fotek..) přímo na kameře
Montáž klasickým foto šroubem (třeba z RAM sestavy) bez jakéhokoliv držáčku kamkoliv
Aplikace v telefonu má zpoždění 2-3frame, zatím nejlepší co jsem zkoušel
Natočení objektivu naprosto podle potřeby se hodí docela často. Kameru můžeš mít třeba i hodně šikmo (třeba zboku na zobáku 1200GS) a objektiv si srovnáš do roviny
Výdrž baterky na jedno nabití a možnost dobíjení a natáčení současně
Diky Tomáši .. ono je fakt tezke vybrat, kazda ma neco..
Jo, silver mě nenapadla. Kdybych si chtěl koupit gopro, tak jednoznačně black, protože umí 1080p/120fps na zpomalovačky a ta displej nemá.
Ale i u té silver je pořád docela značný cenový rozdíl - je to nějakých 20% oproti Driftu.
Já měl starý gopro a vůbec mi nevyhovovalo. Pak jsem měl VIO, pak Ghost a teď Ghost-S a jsem s ovládáním, funkčností i spolehlivostí spokojený. Jediný co bych jim vytknul, že nejde zablokovat přepínání režimů (sekvence/video..) z DO. Občas si to přepnu nechtěně a nevšimnu si toho.
Jinak Drift změnil dovozce (což je špatná zpráva, protože to získala maďarská skupina CDS, která dováží Apple a zajímají je jen obří retailové prodejny typu Electroworld..) ale od příštího týdne dojde k podstatných změnám cen všude v evropě. Ghost-S se má prodávat za cca 280EUR, což by bylo pod 8 tis. Kč. Alza dneska nasadila cenu asi 8400Kč ale taky nemají zboží - jako asi nikdo, protože bývalý dovozce to asi tušil a nedodával nic. Uvidíme, co vůbec s Driftem bude a jestli tohle snížení cen není z toho důvodu, že hodí na trh nové modely. Těžko říct. Každopádně - komu parametry třeba Ghost-S vyhovují, tak tu cenu o 20% nižší určitě uvítá.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Dani-L: Ricoh mám na cestě spolu s novým Panasonicem a Sony. Chci to vyzkoušet. Ta kamera je koncepčně hodně podobná Driftu, jde provozovat otočená nabok a nepotřebuje pouzdro ale je celkem velká a neumí 1080/50fps a hlavně - dovozce má potíže s dodávkami. Uvidíme... O víkendu by dovozce měl mít prezentaci na srazu, slíbil to, pokud jim přijde zboží aby měli co ukazovat.
Doplněno: Panasonic HX-A500 mám na stole a vypadá to fakt dobře. 1080/50fps při 28Mbs je naprosto OK, 720p/100fps je trošku horší ale pořád to je použitelné na zpomalovačky. A hlavně - objektiv na kabelu mě z principu vyhovuje víc než pevný.
Upravil TomasTT dne 18.05.2015 12:43
Teď jsem si s tím Panasonicem hrál a musím říct, že obrazově to je neuvěřitelný. Kupodivu i 4K/30fps při 28Mbs je koukatelný a na 4K monitoru mě to dost šokovalo. Čekal jsem rozmáznutý nezaostřený obraz a tohle je slušný. Fotí to dost mizerně ale video ve 4K je báječný. Pochopitelně je to prakticky zatím nanic - málokdo má potřebu natáčet ve 4K (a navíc jen ve 30fps) ale technicky mě to překvapilo, jak je ten obraz kvalitní. Pochopitelně při stejném datovém toku je v rozlišení 1080p obraz lepší, komprese není tak agresivní. V každém případě to je zajímavé.
Co mě zatím na té kameře vadí nejvíc je interní nevýměnná baterka. Na druhous stranu - aplikace v iPhone, kterou mám k foťáku Panasonic funguje i s tou kamerou, můžu ovládat prakticky cokoliv a zpoždění po wifi je nepostřehnutelný.
Kdyby to někoho zajímalo, tady je statický záběr vyseknutý z videa točeného panasonicem ve 4K za chůze z ruky. Je to jen staťák bez jakýchkoliv úprav. Automatické vyvážení bílé a nízký kontrast a gradace
Dani-L napsal:
V posledním testu akčních viedeokamer časopisu dTest zazářila mně neznámá kamera (Pentax) Ricoh WG-M1. Strčila do kapsy (dle daných kriterií) i takové šamp(i)óny jako Hero4 Silver, Hero4 Black i Ghost-S. Zabodovala také výdrží cca 3 hodin záznamu. To vše za cenu kolem 5.500,- Kč. Pokud máte někdo osobní zkušenost, sem s ní!
A v čem je strčila do kapsy? Nesrovnáváš tady mercedesa s vochcáfkou?
1080 umí jen ve 30fps a 720 v 60 fps. Dnešní řekl bych standart je 60 a 120 fps. Nehledě na to, že je to briketa jak sviňa
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Některé informace mají normálně veřejně. Třeba kritéria hodnocení kamer:
Video 21 %, zvuk 8 %, fotografie 4 %, obsluha 17 %, provozní doba 8 %, zkoušky odolnosti 17 %, mobilita 17 %, vybavenost 8 %
Video
Hodnocena série testovacích záběrů pořízených za denního světla (3500 luxů), pod umělým osvětlením (1000 luxů) a za zhoršených světelných podmínek (12 luxů). Testovací záběry zahrnují statickou scénu, scénu s pohyblivými objekty a záběr pořízený při švenkování. U každého záznamu hodnotitelé posuzují ostrost, podání barev, přítomnost šumu a celkovou kvalitu videa. Dále byla hodnocena účinnost stabilizace obrazu a její vliv na kvalitu záznamu při držení kamery v ruce (natáčení ve stoje, při švenkování a při chůzi po rovině a po schodech).
Zvuk
Hodnoceny záznamy zkušebních zvukových stop pořízené vestavěným mikrofonem v anechoické (zvukově izolované) místnosti. Kamery nebyly umístěny ve vodotěsných pouzdrech.
Fotografie
Hodnocena ostrost, podání barev, přítomnost šumu a celková kvalita snímků pořízených za přirozeného světla.
Obsluha
Posouzení přiloženého návodu k použití, snadnosti výměny paměťové karty a baterie, ovládání kamery při natáčení, fotografování a přehrávání či čitelnosti a kvality displeje.
Zkoušky odolnosti
Pádové zkoušky sestávají z padesáti pádů z výšky půl metru na ocelovou desku. Zkoušky vodotěsnosti jsme prováděli ve speciální tlakové komoře, která umožňuje testovat přístroje v simulované hloubce až 30 metrů. Řídili jsme se výrobci deklarovanými údaji, kamery jsme tedy nevystavovali větší hloubce, než do jaké jsou určeny. U kamer, které samy o sobě nejsou vodotěsné, jsme použili přibalená pouzdra, případně je dokoupili.
Vybavenost
Hodnocení rozsahu funkcí, vlastností, možností připojení a přibalených držáků.
Co se týká hodnocení d-testu, tak bych byl taky trošku opatrnější. Ne vždcky jim to sedí. Každopádně u těch kamer berou v úvahu kvalitu videa, nikoliv obrazovou frekvenci, kamery bez stabilizace obrazu okamžitě ztrácí body, to samé ovládání (tlačítka) kde třeba malý joystick na panasonicu je fakt nepříjemný a ty body ztracené na tomhle se nenaženou ani kdyby ta kamera měla 120fps. Provozní doba - taky u nich hodně důležitý parametr.
Prakticky se stejnými body jako Ricoh u nich skončila Sony AS100V, která je doslova příšerná (podle mě). Virb Elite hodnotí výš než Drift Ghost-S, což nepochopím stejně jako že starý Ghost je lepší než Ghost-S apod. Hero4 Black vychází stejně jako 4 roky starý Ghost... nejspíš kvůli ceně.
Když jsem se díval na nějaké kamery, které mi prošly rukama v té řekněme lepší třídě, tak Virb Elite dostal za kvalitu videa 54% v porovnání s Hero4 Black, který dostal 42%. I ten Ricoh má víc (45%). Ghost-S, který má podle mě obraz naprosto perfektní dostal 20%. Naopak fotografie z Ghosta-S, které považuju za naprosto nepoužitelné tam hodnotí na 70%, GoPro jen 40%. Nepochopím.
Navíc jim v tom žebříčku vypadávají nesmysly. Když dám vyhledat třeba kamery co mají náhledový displej, dálkové ovládání, wifi a rozlišení fullHD, tak to vylistuje jen 4 kamery a mezi nimi starý drift, přitom novější ghost-s tam spadá taky. U panasonica který právě zkouším (HX-A500) píšou že nemá stabilizátor obrazu ale on ho má. Tak jak se jim dá věřit?
Berte to fakt s rezervou. *******************************
Take jsem letos kupoval kameru na moto a chtel jsem nejakou, ktera by mela i slusny fotky, abych s sebou na cesty nemusel tahat jeste fotak.
Tak jsem poridil Ghost S a jsem celkove spokojeny.
Jeste trosku bojuji s dalkovym ovladanim, kdy si pri jizde misto foceni prepnu rezimy a misto foceni bud natacim nebo mi to hodi do sekvencniho snimani.... .
Ale chce to jen cas a zvyknout si na to.
Jeste mam jednu zkusenost s touhle kamerou.... mam ji na schuberce c3pro a pri sjezdu z Grossglockneru mi malem upadla.... . Mam ji upevnenou klasicky pres nalepovaci pad na boku prilby... nasel jsem i misto, kde opravdu lepici paska sedi na cele lepici plose a stejne se pad odchlipl. Nastesti jsem si toho vsiml, kdy to drzelo jeste, tak z 20%...kdybych jel jeste par km, tak bylo po ni...
Pro predstavu prikladam dve fotky z vikendu...
cejsi přiložený následující obrázek:
[98.32Kb]
Upravil cejsi dne 20.05.2015 07:03
BMW R 1250 GS HP
Ex BMW R 1200 GS Rally DOHC
Tome díky za info. Přesně tak jsem si ten jejich test představoval
Ta jejich politika zaplat a dozvíš se výsledek dtestu je taky prapodivna. Já se včera dival na srovnavacky na YouTube a nejak mi to nesedělo.
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Jinak včera jsem zkoušel ten Panasonic HX-A500 s objektivem na kabelu a v plném datovém toku SanDisk Ultra 64GB (UHS-I, Class10) nestíhal zápis víc než 30s. Pak to vypadlo. SanDisk Extreme Plus vydrží asi 50s.
Musel jsem pořídit SanDisk Extreme UHS Class3 a i když má psaný nižší datový tok při zápisu (60MB/s) než ten Extreme Plus (90MB/s) tak paradoxně funguje. Každopádně byla potřeba karta označená symbolem (3), ty označené (1) nestačily.