bystricke napsal:
čip,sklo,všechno souvisí se vším
..tak Ty me behas po Olomouci, fotis si nocni namesti a ja tady nemam s kym jit na pivo? Ja jsem puvodne jihocesko-bavorsky vidlak... .. lakomym Hanakem jsem terpve 6 let.
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Bubaku,jsem z bystřice,ale vobčas nějakou kalbu v olomouci provedu,poslední proběhla na náměstí v pátek ve stánku dobrého místa pro život
jsem tady náplava,ale lakomé su sténě
Upravil bystricke dne 02.12.2014 13:10
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
No tak poraď jak jinak bys narovnal něco, na čem není jediná hrana rovná, ale prohnutá, stejně jako chladící věž Temelína:-). Třeba je na to nějaká finta, kterou neznám ale zatím mne napadlo jen pravítko, střed obrysu nahoře, umístit na ni značku svislé rovnací čáry, pak změřit střed obrysu dole, umístit na něj druhou značku a srovnat.
Bohužel se mi nedávno stalo a možná zrovna na věži u baráku u přehrady (ten barák je o něco výš na fotce s motorkou), že když jsem srovnal svislé linie věže, hnusně se zdeformovala horizontální a z podhledu prohnutá linie horní části s ochozem a cimbuřím. Je nějaká metoda na kombinované srovnání vertikální i horizontální...?
Ivan napsal:
No tak poraď jak jinak bys narovnal něco, na čem není jediná hrana rovná, ale prohnutá, stejně jako chladící věž Temelína:-). Třeba je na to nějaká finta, kterou neznám ale zatím mne napadlo jen pravítko, střed obrysu nahoře, umístit na ni značku svislé rovnací čáry, pak změřit střed obrysu dole, umístit na něj druhou značku a srovnat.
Bohužel se mi nedávno stalo a možná zrovna na věži u baráku u přehrady (ten barák je o něco výš na fotce s motorkou), že když jsem srovnal svislé linie věže, hnusně se zdeformovala horizontální a z podhledu prohnutá linie horní části s ochozem a cimbuřím. Je nějaká metoda na kombinované srovnání vertikální i horizontální...?
Já myslím, že si PavelDR je popichuje .
Jinak pokud fotíš širším ohniskem , tak stačí v programu nastavit redukci objektivu a srovná to soudkovitost snímků a pak jsou ještě další automatické volby v programech pro horizontální vertikální i oboji najednou.
V tvém případě tam nevidím nic k rovnání. možná ta věž je křivá , ale ta už tak křivá je i v reálu
Jj,dělal jsem si jen srandu.Měl jsem na mysli tu přehradu a ne věž.
.