Žádný text v inzerátu, divná e-mailová adresa, údajně Praha a cena v €... Nějaký podvodník nahodil udičku a čeká, který trouba se chytí ;-)
-----------------------------------------------------------------------------
Dříve jsem byl trochu namyšlený, ale teď už nemám chybu!
tipl bych to na. ,,moto je v anglii, pošlu to v kontejneru na adresu, jen potřebuji zálohu...
Kdysi jsem na podobný inzerát odpověděl a pak na mě zkoušel tohle. Většinou podobných inzerátů rovnou na net hodí více...
Mustang, Kyvačka 250, Suzuki VS600 Intruder, Suzuki VS800 Intruder, BMW R1150GS, Yamaha TDM900, BMW R1150GSA[/i]
welli napsal:
Na to jeste nekdo v dnesni dobe skočí? Tomu neverim, Bobe
V mailu máš korespondenci s podvodníkem nyní už je finální část obchodu chce poslat 30% z ceny mota a pak ji pošle a já doplatím špedici zbytek oproti motorce.
Tož jsem mu z prdele pisnul a tady je reakce : Je mi líto, ale nemluvím česky, k tomuto rozhovoru, který jsem použít překladatele. Pokud víte, prosím odepsat v anglicky nebo německy.Motocykl je se mnou v Dánsku a je stále na prodej. Je to technicky ve velmi dobrém stavu a vizuálně, ne náhodou a už vůbec ne rozrušený. Kolo má české doklady a je plný šekovou knížku jediná služba.Koupil jsem ho asi před 6 týdny, ale nemohu se přihlásit v Dánsku, protože musím platit obrovské daně. Takže chci, aby ho prodat v Česku zádech. Máte-li stále zájem v těchto okolností, dám vám více informací. Budete platit pouze sjednanou cenu. Přijedete-li sem a dostat to, je skvělý. V opačném případě je jedinou možností je dodávka (I platit náklady na dopravu).
Ti, respektive ten výše zmíňěný je žabař a na toho v dnešní době už málo kdo naletí...
Jsou i jiní, sofistikovaní, kteří mají podvody dotažené do nejmenšího detailu, komunikují perfektně po telefonu, mají firmu, která se dá najít, i adresu, která na Google Earth vypadá velmi věrohodně (v našem případě dvůr plný drahých těžařských strojů), objednají letenky na konkretní jména atd, nafotí konkretní detaily na přání "zákazníka" atd. ...
A podvod jako hrom... 10K Euro
Byl jsem překladatel pro známé, viděli dobrou cenu a super jednání, podlehli.
Nakonec pomáhala i banka (neoprávněná platba)...
Upravil Tomas1200GSA dne 13.01.2017 13:12
R1200GS 08" je minulost >> ADV, HP2, 2V ???
aktuálně ADV 2012 pryč
aktuálně MAX IV 6X6