BURE napsal:
Zacinam ty ST300 prichazet na chut! Stalo me to jeden puchejr, vikend straveny mezi lazni v horkem prevodovem oleji a bambilionkrat otevreni a zavreni celisti, nez se vyplavil vsechen bordel z pivotu, ale ted MT maka pekne a po serizeni z nej mam docela solidni pocit... Ty dva litry by za nej asi utratit sly.
Můj Surge (ale kdysi i Super Tool) byl tuhý ažaž, dost se o tom psalo a někteří "chytráci" dokonce usoudili že je to vada a tak ho rozebírali a obrušovali. Já to promazal, běžně používám, už je mnohem volnější, ještě něco chybí ale už ne moc. Myslím, že to celé je záměr a zkušenosti výrobce, aby po 15-20 letech nebyl naopak s vůlemi a dokonce myslím, že i počáteční originální mazivo má svou záběhovou funkci... Nemyslím, že je třeba nový LT vyvařovat a seřizovat, dávám přednost přirozenému záběhu, tak, jak to výrobce myslel:-).
Ivan napsal:
Můj Surge (ale kdysi i Super Tool) byl tuhý ažaž, dost se o tom psalo a někteří "chytráci" dokonce usoudili že je to vada a tak ho rozebírali a obrušovali. Já to promazal, běžně používám, už je mnohem volnější, ještě něco chybí ale už ne moc. Myslím, že to celé je záměr a zkušenosti výrobce, aby po 15-20 letech nebyl naopak s vůlemi a dokonce myslím, že i počáteční originální mazivo má svou záběhovou funkci... Nemyslím, že je třeba nový LT vyvařovat a seřizovat, dávám přednost přirozenému záběhu, tak, jak to výrobce myslel:-).
Stary Super Tool chodil jak z praku, i kdyz byl novy. TEda myslim kleste. Zelizka potrebovali chvili makat. To nove ST300 bylo tak tuhe, ze kdyz se klestema stiplo, tak sly zpetne rozevrit jen obema rukama. S tim fakt neslo delat!
Kolik mas pepanku letos najezdeno, ze tak machrujes?
Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
Hanes napsal:
Sakra muze mi nekdo vysvetlit proc jeste cca. Pred mesicem stal Surge vsude 2700 a najednou stoji 3800c sakra co to je!
No, jsme v CZ, zemí akčních slev, já jsem koupil zkraje roku tti za 3314,- i s poštovnym ,týden na to byl o 400kč dražší a dnes je za 5979 Kč
R1200GS mě fakt baví, je to vácheň
Taky koukám, že podražil... On nestál všude tak málo, za 2690,- jsem ho tehdy našel v jediném obchodu a koupil postupně 4 kusy pro sebe a známé. Asi se vyprodaly zásoby a zdražil i výrobce, s cenou šel nahoru i leatherman.cz, už ho má přes 4000,-!!
Taky jsem tuhle koukal, ze nevedi, co by za ty kramy chteli! Neda se svitit, budeme si muset za ty werky hold priplatit. Nebo pockat na slevy. Otazka je, jestli to za ty prachy stoji? ST300 prodava kolem 2000 posledni kram, co jsem nasel. Dva litr asi jo, ale tri? To fakt neeee...
Surge stal 2690 kc v nekołika obchodech. Premyslel jsem o nem jeste nez jste tady rozjeli tu "šílenou" recenzi. Prohlizel jsem si ho v nozirstvi na Chodove. Jezdim do Prahy jednou mesicne, kdyz jsem tam byl v unoru a v breznu tak ho zrovna nemeli fyzicky. Jako zdrazit ho vic jak o litr ze dne na den me prijde jako zlodějna. Takze za me si ho muzou strcit nekam hodne hluboko.
Hanes napsal:
Surge stal 2690 kc v nekołika obchodech. Premyslel jsem o nem jeste nez jste tady rozjeli tu "šílenou" recenzi. Prohlizel jsem si ho v nozirstvi na Chodove. Jezdim do Prahy jednou mesicne, kdyz jsem tam byl v unoru a v breznu tak ho zrovna nemeli fyzicky. Jako zdrazit ho vic jak o litr ze dne na den me prijde jako zlodějna. Takze za me si ho muzou strcit nekam hodne hluboko.
To prave nemuzou! Uz tam maji strceny Super Tool 300 za 3000 a Charge TTi za 6000!!!
Upravil BURE dne 06.05.2016 04:55
Tvl, já to stihl, v březnu 2690 byla běžná cena.
Brácha slavil narozeniny teprve teď v sobotu, takže jestli si ověřoval, co stojí mnou darovaný "transformer" (jak Surge nazval), asi čumí, jak si bratra cením
Na konci zimy jsme měli na všechny Leathermany taky super ceny - s vyjímkou Charge a náramků Tread, kde dovozce snížil marži tak, aby se prakticky ceny nedaly měnit. Teď jsme měli přátelskou návštěvu od dovozce a situace je taková, že pokud od nich chceme brát za normálních podmínek, tak musíme dodržovat jejich ceník. Nemusíme - ale pak budeme brát za takových podmínek, že nebudeme mít možnost tu cenu snížit. Můžeme dávat klubové i jiné věrnostní slevy ale nemůžeme inzerovat nic víc. To ale neznamená, že když sem někdo nepřijede, nemůžeme mu udělat individuální cenu ale nesmíme to inzerovat. Podobně to budou mít všichni.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Bylo mi to divné a co píše Tomáš, mě napadlo, podobný problém má Victorinox, bereme od nich kuchyňské nože za velkoobchodní ceny, za které se dají na několika e-shopech (mj. i tom, kde byly tak levné Leathermany) běžně koupit. Vysvětlení bylo podobné, co píše Tomáš a dovozce LT se s tím snaží něco dělat. Není úplně pravda, že Surge zdražil všeobecně o tisícovku, když srovnáte ceny na e-shopu dovozce teď a nedávno, rozdíl jsou cca 4 stovky, tipuji, že je to součást dohody a nových podmínek s prodejc, ti už asi nemají podmínky jako dřív a nemohou si dovolit podseknout cenu dovozce o tisícovku, takže se ceny sjednotily. Nevím, jaká je politika výrobce a jestli nebudou prodejci nakupovat za lepších podmínek v zahraničí, ale pokud je "šedý dovoz" vůbec možný, chvíli to potrvá.
Podle mne za ty peníze stále stojí, nesrovnávám kolik stál v zimě a teď, ale jestli je to cena, kterou jsem ochoten utratit za věc, která se mi líbí, vyhovuje mým potřebám, kupuju i srdcem a je na ni 25 let záruka. Samozřejmě bych se nejdřív začal poohlížet po levnějších zdrojích, třeba v zahraničí, pokud je současný nárůst cen způsobený jen politikou dovozce, ceny v zahraničí by mohly být příznivé.
Čau kluci,chtěl bych se zeptat jestli je ještě k mání adaptér na bity?
Viz forum "Kamarádi motorkáři a fandové Leathermanů, přišla mi první, malá série adaptérů na normální bity. Příjemné je, že cena broušení, díky sérii více kusů, byla o 40,- nižší, takže kdo by adaptér chtěl, mám poslední volný kus za 200,- včetně pošty, budu rozesílat v pondělí. Když tak prosím SZ."
Zrovna jsem si pořídil Leathermana a vzpomněl jsem si na nabídku adaptéru.
Děkuji za odpověď
kukynek napsal:
Čau kluci,chtěl bych se zeptat jestli je ještě k mání adaptér na bity?
Viz forum "Kamarádi motorkáři a fandové Leathermanů, přišla mi první, malá série adaptérů na normální bity. Příjemné je, že cena broušení, díky sérii více kusů, byla o 40,- nižší, takže kdo by adaptér chtěl, mám poslední volný kus za 200,- včetně pošty, budu rozesílat v pondělí. Když tak prosím SZ."
Zrovna jsem si pořídil Leathermana a vzpomněl jsem si na nabídku adaptéru.
Děkuji za odpověď
Pár adaptérů z poslední série ještě mám, jeden člověk jich chtěl víc, ale pak už se neozval... Pošli mi SZ s adresou. Díky.
Trosku si ted testuju Surga ve srovnani s ST300... Surge je fakt kusanec zeleza! Ale ST300 mi lepe padne do me holcici dlane. Kazdopadne to je zajimave porovnani. Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
Mel jsem ted to poteseni chvilku testovat pana Surga a tak me napadlo ho postavit proti ST300. Nakonec z toho vznikl, rekl bych zajimavy srovnavaci test. Kdyby si to chtel treba nekdo precist, tak muze na: http://knife.cz/D...mp;t=35904.
Jinak mam objednane nejake pouzite Leathermanky z USA za zajivanou cenu. Kdyby nekoho soucasna cenova politika mistniho distributora stvala a presti by touzil nejaky to emericky zelezo vlastnit...
Upravil BURE dne 19.05.2016 11:49
Stále hledám pouzdro, do kterého by se mi vešel Surge + další příslušenství. I pouzdro Molle XL je pro mne kompromis. Ale objevil jsem pouzdra Skinth Plus a Skinth XL, nevíte, jestli to k nám někdo nedováží? Nebo napadá vás jiné pouzdro téhle velikosti?
Ivan přiložený následující obrázek:
Objevil jsem třeba Maxpedition TC-5, pak TC-6, které je trochu větší atd., ale na denní nošení bych chtěl co nejmenší rozměry, kam se vejde všechno potřebné, tohle vypadá zajímavě. Nemáte někdo zkušenost?
Ivan přiložený následující obrázek: