Zdravim vespolek. Doba pokrocila, defender je hotovej, dite uz je vetsi a ja se zase muzu pustit do renovace. Teda jen na chvili, nez se narodi druhy…
Jak si mozna pamatujete, velkym problemem jsou kartery na ohc. Dlouho jsem planoval, co s tim budu delat az nakonec jednou v noci behem premysleni dosla trpelivost a ja udelal zasadni rozhodnuti. Jdeme vyrobit kartery na Jawu 500 ohc 02!
Michal21 přiložený následující obrázek:
Pozor tak to už je úplnej úlet. Vím že dokážeš spoustu věci , ale odlitek kartrů???? U nás byl člověk který jezdil silniční závody a v době hluboké totality si vyrobil motorku. Ne ta jak mi pro trial , kde jsme použili a upravili různé motory Jaw a Čezet. Vyrobil komplet motorku i s motorem. Ovšem v dnešní době to musel být neskutečný balík.
Jsi frajer. Rád bych tu tvou 500 jednou viděl. Pokračuj úspěšně dál a dál nás informuj o tvé praci. Držím ti pěsti ať je vše co nejdřív pojízdné.
.
servisak napsal:
Proc by se musel odlevat. 3d scan 200h casu cnc a velky kus vhodneho materialu a kartery jsou na svete
tak ale tímto způsobem to balík bude. Jen 200h času CNC počítej tak 1.000,-/hod. Pokud nemáš CNC doma...
5.10.1842 www.bmwgs.cz
Vlak by měl jet jen takovou rychlostí, aby motýli mohli otevřenými okny volně létat dovnitř a ven
Skenovani me taky napadlo. Pouze je tam problem s tim, ze tenkrat ty odlitky nebyly nic moc a casto se stavalo, ze odlitek je odplavany. Takze vlastne skenovanim naskenujete chyby. Sel jsem na to tedy ciste vyvojove a nechal konstruktera vytvorit 3D model karteru podle puvodni dokumentace. Jsou to stovky hodin prace, ale ukazou se tim zajimave veci.
Upravil Michal21 dne 11.08.2021 13:54