Jaké používáte stránky na olej?Když najdu motorový olej za dobrou cenu tak zase nemají převodový olej a opačně.Platit dvakrát poštovné se mi už nechce.
Tento shell 15w40 http://www.bpauto...40_4l.htmlby bol vhodny, motor dlhodobo neklatim dialnica max 130 a žiadne dialkovky, max tak 100km.
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
To já rači za míň peněz lepší kvalitu,takže mě pravěkej castról nesmí do baráku:-)
Leju tohle http://www.oleje....-5-l--7839 a dávám to do 1150 i do dvouventila... cca 154kč/litr a dle API je dál než kastrol.
...za moderní cenu... Tvoja blbost:-)
Von ten millers oils je taky minerál,jen asi líp aditivovanej než u castrolu... Ale samozřejmě dle chuti každého soudruha:-)
Vikec napsal:
Von ten millers oils je taky minerál,jen asi líp aditivovanej než u castrolu... Ale samozřejmě dle chuti každého soudruha:-)
Hmmm - doporucuji nastudovat fakta, nez hloupe kazat bludy.
Srovnavaci test oleju SAE 10W-40 napr. zde:
Vikec napsal:
To já rači za míň peněz lepší kvalitu,takže mě pravěkej castról nesmí do baráku:-)
Leju tohle http://www.oleje....-5-l--7839 a dávám to do 1150 i do dvouventila... cca 154kč/litr a dle API je dál než kastrol.
a jak se to projevilo? Castrol je za 120 - 130 kč standartně na e-shopech. Tvl ale teď se dívám a oni ho zdražili na 150 a výš.
Upravil Mardock dne 27.05.2015 12:56
KOCHAČ AMATÉR http://mardock.ra...
Vikec napsal:
Jednak v tom testu nejsou zadne oleje, co tu do boxeru lejem (aleson myslim, 10W40 leju do sestpade) a druhak byly vsechny minimalne GUT! Z cehoz vyvozuju zaver, ze at koupis cokoli, nemuzes motoru ublizit...
Upravil BURE dne 27.05.2015 13:39
Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
Oni fakt zdražili. Já jsem ještě kupoval za 148,- Kč litr, teď je tam 169,- Kč. Ale byly časy, kdy jsem kupoval Actevo i za cca. 130,-Kč/l.
Taky jsem jezdil do Kuřimi do AutoPetr pro olej, z Řečkovic je to tak na stejno jako do Pisárek. Ale když podražili v Buyoil, jezdím do Pisárek, je to ten bývalý Tuzex na Výstavišti.
Bohumil napsal:
Ja do pravjeky motorky liju pravjeky olej...
Toto neje až mooooc praveke?http://www.amazon...B002RPJ67E Mám jednu bandasku ale bojim sa slabšieho API-SE CC neviete ako to bolo z tym API v 90-tých rokoch u BMW?
Upravil JRM66 dne 27.05.2015 16:54
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
Vikec napsal:
Dobrý,na debatu o olejích do 11xx,kde výrobce předepisuje 20w50 dáš opěrnej bod hodnocení nějakej komerční test olejů 10w40 pro zcela jiné použití... To je vypovídající hodnota jak řemen...
Proč cpát do motorky olej,kterej má přísady pro mokou spojku(castrol),kterou musí výrobce promítnout do konečné ceny výrobku,když jsou na trhu výrobky,který tu přebytečnou přísadu nemají a tudíž můžou místo ní zakalkulovat do ceny přísady jiný,pro naše použití třeba praktičtější...
Nemám na castrol averzi,dost často ho leju do japonskejch motorek,ale do baworáka nějak nemám tu potřebu a teďka nehledím primárně jen na finanční stránku.
Ale jak sem psal,každej má právo volby...
Dobrý,na debatu o olejích do 11xx,kde výrobce předepisuje 20w50 dáš opěrnej bod hodnocení nějakej komerční test olejů 10w40 pro zcela jiné použití... To je vypovídající hodnota jak řemen...
Proč cpát do motorky olej,kterej má přísady pro mokou spojku(castrol),kterou musí výrobce promítnout do konečné ceny výrobku,když jsou na trhu výrobky,který tu přebytečnou přísadu nemají a tudíž můžou místo ní zakalkulovat do ceny přísady jiný,pro naše použití třeba praktičtější...
Nemám na castrol averzi,dost často ho leju do japonskejch motorek,ale do baworáka nějak nemám tu potřebu a teďka nehledím primárně jen na finanční stránku.
Ale jak sem psal,každej má právo volby...[/quote]
Exaktní laboratorní vyčíslení složení (aditiva + ostatní chemické přísady) a následné tabulkové porovnání jednotlivých motorových olejů, rozhodně nelze označit za "nějakej komerční test"!
Oleje Castrol jsou samozřejmě dostupné i v jiném viskozním indexu - každopádně platí, že řada Power je z hlediska složení špičkový produkt a amatérské výkřiky ohledně jejich nevhodnosti (či dokonce zastaralosti) jsou zcela mimo mísu...
Ten "špičkovej" POWER se to u 20w50 jmenuje snad od letoška,kdy přejmenovali starej Actevo... Tím se ale nestane ze starého oleje hvězda salónu:-) Furt do toho motáš výsledky testu toho oleje 10w40,kde samozřejmě castrol má produkt špičkovej a taky se to nestydí uvést na obalu toho oleje,prostřednictvím značení API,což ale u toho 20w50 nedělá,proč?...
Je mě to jedno,mysli si o tom co chceš,lej si do motorky co chceš,mě nech dělat to stejný. Dík.