To pod tim jezdis taky jen v tricku ne?? Mam taky offtrack a kdyz pod tim mam sensor doublefleec a coldkillers plus ty jejich vlozky tak mi je teplo, pravda pod nulou jsem jeste nejezdilAle ty vlozky z hadru jsem pouzil i do spacaku-mam letni spacak Husky espace, u Mamolady bylo v noci asi-3 a bylo to taky v poho az jsem se divil.
Jen nevim jestli to nebylo tim, ze ve stanu jsem spal s pritelkyni,ta hreje celkem dobre.
Aktualne 1250 GSA HP
Tady v Řecku je potřeba počítat počasí s posunem jedné fáze (jednoho ročního období) vzhledem ke Stř. Evropě. Proto se tady jezdí celý rok a tedy naše zima je srovnatelná s jarem a podzimem u vás. Mám Rukku (jako předtím Streetguard 2) na toto zimní období. Nezapomeň, že kromě delších výletů absolutně každý pracovní den odjedu 100 km, 40 tam a 40 zpět plus 20 po městě. Neříkám, že jde o mnoho kilometrů, ale protože je to již rutinní, když je ráno náhodou pod deset, mlha nebo déšť, je dobré pro pohodlí ale i pro bezpečnost jízdy mít "teplo na duši". Nejde o 5km, kde než se vzpamatuješ dorazil jsi. Jde o minimálně 35-40 minut jízdy, většinou i za tmy a špatné viditelnosti celkově. Čím více front máš otevřeno, na kterých bojuješ, tím je tvoje obrana rozptýlená na mnoha směrů a nezvládá útok. Pokud nevidíš dobře na cestu, prší, klouže to a musíš být v absolutním střehu, poslední co potřebuješ je aby ses zároveň klepal jako ratlík. To na soustředěnosti nepřidá. A jak říkám, je to každý den, to tě omrzí klepat kosu a hledáš řešení. Proto se i tady kupujou zimní bundy tak jako všude na světě. S tím rozdílem, že vy ji nosíte do přesně stejných podmínek na jaře a na podzim a pak vyndáváte baterku a jezdíte autem. Tady se v tu dobu oblékáme do těch samých bund. V půli listopadu jsem začal nosit Rukku, před týdnem přidal i tu zimní vložku a ta se vyndá někdy koncem března. Duben a květen se prostřídá s bundou typ R2P, Savanna, kožená a přichází čas na airflow. Čili i my tady používáme zimní bundy, abychom mohli provozovat celoroční ježdění.
A vůbec nejsem proti R2P, jak někdo psal, ale podle mého to není to, jak si někdo může myslet v Česku, jedno oblečení na vše. Je v tom zima, jakmile se dostaneš pod 15 a hlavně pod 10 st. C a jseš na silnici a ne v offroadu. Ber v potaz nejenom NEprodukci vlastního tělesného tepla, ale i profouknutí na silnici díky vyšší rychlosti.
Ale to je jenom názor. Někdo je třeba otužilejší a bere pod to jenom krátký rukáv při 5ti stupních, no brrrrrrr, běžte si nechat vyšetřit štítnou žlázu!
Jinak R2P je doslova ideální kompromis na delší cesty, které budou mít i off road. Vynikající volba jak na přesun po vlastní ose přes Evropu (maximálně s nějakým windstoperem pod to) a tu samou službu vám udělá i v Maroku a na "logickém" Jihu. Ale pro jednoznačně silniční jezdce jsou myslím lepší volby a za méně peněz. Nejsem rozhodně příznivcem Radana/Padana, vím jak v tom brácha zkouší, ale existuje plno firem nikoliv první cenové řady, kde dostanete za málo peněz hodně muziky (viz. Bering a podobné)
Upravil Doc dne 13.12.2009 20:14
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Souhlas s Docem. Mám R2P a na zimu to tedy vůbec není. Koupil jsem si v POLU zateplenou bundu a kalhoty a zatím v pohodě (i mírně pod nulou). R2P si počká na teplejší počasí
BMW GS = stroj na radost
myslím že DOC přesně vystihl to, co jsem se tu snažil sdělit o Off Tracku
prostě do hodiny v tom člověk nepromrzne, ale příjemný to už není, zvlášť za tmy, kdy např. já s brejlema nemůžu pořádně ani dejchat, abych si nezamlžil brejle v helmě
prostě už je toho v tu chvíli moc
Xavier : jezdím v Jitexu, 2 vrstvy, žádný windstopery ani nic podobnýho
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
Tak pánové, jsem začátečník a po dvouměsíčním přemítání co by pro mne a mé sny bylo asi nejlepší,po přečtení tohoto vlákna jsem se smířil, že budu jezdit v uniformě sic za dost velký peníz.Byl jsem rozhodnut!
Dnes navštívil invelt ve Stodůlkách a ptám se na obuv BMW Santiago.Pro ty jsem byl rozhodnut již
delší dobu.Ano není problém č.43 a 42.Mám 47 takže problém.Objednáme-není problém.Jakou velikost?Zněla otázka,odpovídám že bych rád vyzkoušel velikost za obuv v ceně přes šest tisíc a koukám na cenovku přes osm tisíc.No budiž.Ještě zaskočen zdražením přes 30% zvyklý objíždět poslední dny motoshopy a setkávat se naopak se s
levami jsem se optal na oblečení r2p, které jsem tu nedávno okukoval za směšných cca24000,-To jsem však prošvihl a je pryč, teď už mají pouze nové, zatím kalhoty v ceně cca přes 15000,-Na cenu nové bundy jsem se radši neptal a jel nakoupit do dainese za 20000,-vč rukavic a páteřáku.Možná budu zklamaný účelností,ale jak jsem se tady dočetl možná taky ne.
Kalut napsal(a):
Byl jem rozhodnut že si koupím R2Pro ale jak to tady čtu tak je asi dobrá na to jen když člověk jezdí do terénu a tam maká, není muj případ . Jezdím spíš asfalt a když není už kudy kam tak teren ale jen jako kompromis, tak že Rukka mi přijde vhodnější.Musím přiznat že pořád tápu co koupit.
Mam bundu Rukka a do dazda fakt hyper funkcna, jedina vec co musis riesit ked vsetci davaju nepremoky je stiahnut si rukavy poriadne do rukavic a pozerat na ostatnych, zazil som v nej jazdu vyse 1h v takom dazdi ze po ceste islu potoky vody a musel som mat otvorenu vyklapacku lebo som nic nevidel a bunda vo vnutri uplne sucha ( iba tie rukavy vo vnutri trosku mokre asi 10 cm od spodu). V lete aj v teplote 30st. a viac jazdim v nej a ked zasatane a dam ju dole je uplne sucha. Neviem presne aky je to model ale kupil som ju v LOUISovi za nejakch 385.- v akcii ale super model, ma neoprenovy fajnovy golierik a nepremokave vacky, kvalitne chranice a ako doplnok vies dokupit kvalitny chranic chrbtice dobry a vyskoky v bunde je super ukotveny a ked mas bundu pasentnu (ako ma byt ) tak myslim ze aj ako ochrana chrbtice je to fajn, volakedy som nosil extra korytnacku ale pod nou som bol mokry teraz nic. ODPORUCAM !!!
Zdar chlapi. Potřebuji poradit. Chci koupit oblečení, které bude funkční (v létě se v něm nechci potit jak prase) ale nemám příliš prachů nazbyt. Tak přemýšlím o GERMASu- Ecuador Sahara, má to mít vyjímatelnou membránu... Mám do toho jít, nebo koupit třeba o trochu dražší Lookwell Endeavour?
Co poradíte, když podle toho co jsem četl máte opravdu přehled o funkčních enduro hadrech?
Díky moc a endurům zdar!
No já to měl na slovensko blíž a ti kluci meli fak super jednání.
Jo mě se povedlo koupit kalhoty BF a bundu Akito. Ale to jsem si všiml až jsem se za jízdy prohlížel
Jsem spokojenej se značkou Bering...všichni moji známí na ni postupně přešli.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Mel by jsem dotaz k velikostem nepromoku. Chystam se nejake koupilt, ale netusim jak je to zde s velikostma. Pokud to dobre chapu, tak nepromok je vlastne plastenka, ktera se navleka pri desti na klasicky motorkarsky odev. Je to tak? Nebo se zde hovori o samostatnem nepromokavem odevu, pri kterem se musi bunda sundat?
Upravil spea - ToM dne 23.04.2010 08:41
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Určitě nepromok patří na hadry nic nesvlékat. Moje zkušenost je taková že pokud mám hadry XL tak nepromok mám taky XL a je mi dobrý i z dostatečnou rezervou. Když jsem zkoušel 2XL tak jsem byl jak hastroš na poli. Já mám nepromok z Řempa a i po celodení jízdě v dešti jsem totálně suché.
Dikec. To presne jsem potreboval vedet. Jestli kdyz mam bundu XL mam kupovat i nepromok XL nebo o cislo vetsi. Uz v tom mam jasno.
Spea napsal(a):
Dikec. To presne jsem potreboval vedet. Jestli kdyz mam bundu XL mam kupovat i nepromok XL nebo o cislo vetsi. Uz v tom mam jasno.
Netvrdím že je to tak u všech výrobcu ale myslím že je to logické nepromok patří na oblečení a nejen na motorce tak s tím asi počítají když to šijí.
Upravil komaiz dne 23.04.2010 21:18
PeDR napsal(a):
Já jsem si pro jistotu nemok v obchodě zkusil na motohadry.
Kdyby to slo, tak to samo udelam taky. Narazil jsem ale na bezva inzerat a vzhledem k tomu, ze jsem v tom nemel jasno, tak se ptam.
Dovolím si zaktualizovat tuto diskuzi, snad nebudu kamenován... Přiznám se, že jsem jí pročetl horem pádem a zase zpátky a moudrý z toho jsem. Jen moje peněženka silně protestuje. Koupil jsem od kamaráda bundu. Značku nevím (ano, už vidím létat první kamení ), vyndal z ní tu vyteplenou část a jezdím s tím normálně přes léto... A super. Ale byl Ježíšek, mam trošku peníze, tak koukám po kalhotech a botech (do teď takový lepší šusťáky od Alpinepro a boty tenisky s odkrytým kotníkem, takže nula....). Hrozně se mi líbí barevná kombinace kalhot BMW Rally2 Pro, ale nedám prostě za kaťata 15 tisíc. Nedám ani kdybych na tom chtěl jet kolem světa. Hodlám letos projet Grossglockner a když se trochu finančně povede tak ještě Chorvatsko. Mam to asi trochu jinak než vy... Chci vzdušný kalhoty s tím, že mi nevadí že když zmoknu, že budu mít mokro. S tím počítám. Prší, tak zastavim a počkám... nebo holt budu durch, ale prostě textilní výbavu na motorku za desítky tisíc prostě nekoupím. Nemám na to.
Ale k meritu, vyhlídl jsem si kalhoty na motorku od firmy FOX, z dřívějška vím že dělají dobrý věci pro motokrosový záležitosti, ale jde mi o to, aby mi skrz to nefučelo. Nevěřím tomu že tu s touto firmou nikdo nemá zkušenost. Nejsem asi příliš náročný "zákazník", kdysi na Hondě Dominator jsem jezdil v lednu celkem normálně v teplákách
A otázka. Dokáže někdo něco doporučit mně? Helmu už mám vyhlídnutou, bundu mam dobrou, takže řešim boty a kalhoty. Jezdim 650 Dakar a mam nesmyslně dlouhý nohy, málokterý kalhoty mi jsou Moc děkuju za případnou odpověď.... 150000 za BMW kalhoty nedám, i když jsou podle všeho boží...
Já jeden čas jezdil v kalhotech zn.Wintex. Gatě suprový a cena byla taky líbivá...
Byly to konkrétně wintex scooter,jsou na tom předposledním obrázku...
http://www.mospor...te=default
Upravil Kubrt dne 27.12.2011 22:27
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.