Díky, už jsem to zapomněl jak jsi mi to u vás říkal. Jinak jsi mi radil, že je lepší to mít na hrazdě, než na ramínku. Je tam rozdíl ve vibracích fakt tak velikej?
Já to mám na ramínku na řidítkách a v pohodě. Pokud ovšem nemáš verzi s MVG odpružením.
Na řídítkách na ramínku je to OK ale kdybys to dal nahoru na držák plexi na ramínko, tak to bude asi nečitelně vibrovat.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Ano, takhle je vždycky a po prvním použití bude navíc zoxidovaná. Je to v pořádku. Namázni to trošku vazelínou a nech být. Je to v pořádku.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Mám to na ramínku na držáku plexi (a ještě přes silnou gumu) a klepalo se to jako drahej pes. Vyhodil jsem progresívní pružiny, koupil Tractive a je to výrazně lepší. Ještě doladím z jara předek novou pružinou a bude to naprosto OK (doufám :-o). Rozhodně to ale nikdy nebylo díky vibracím nečitelné.
BMW GS = stroj na radost
Zdravím pánové,
mám dotaz. Chci si aktualizovat CityNavigator v Garminu zumo 660, ovšem při aktualizace se objeví hláška, že v zařízení není dost místa nebo tak něco, tzn. nejde aktualizovat celá Evropa, ale jen některé vybrané regiony. Když bych chtěl komplet Evropu, jak to udělat?
Vím, že se to tu už nějak řešilo, tuším u zuma 550, ale já jsem to pročítal a nějak jsem to celé nepochopil (asi zimní obrna mozku). Můžete mi to někde nějak jednoduše vysvětlit? díky moc 5.10.1842 www.bmwgs.cz
Vlak by měl jet jen takovou rychlostí, aby motýli mohli otevřenými okny volně létat dovnitř a ven
Garmin montana 600. Co na nu hovorite? Mne tam chyba jednoduche pridanie bodu na trase tak ako to je na inych, napr zumo 550, 660, gps map 620 a pod. Šlo by povedzme prepalit softver tak aby sa to chovalo ako 550 ka?
Vilis: Montanu pouzivam k plne spokojenosti. (nejenom na moto proto mam Montanu) Moc nerozumim jednoduche pridani bodu na trase, pouzivam casto a bez problemu, navigovat na a pridat jako bod pres. Nepridemi to slozite.
pivos napsal:
Zdravím pánové,
mám dotaz. Chci si aktualizovat CityNavigator v Garminu zumo 660, ovšem při aktualizace se objeví hláška, že v zařízení není dost místa nebo tak něco, tzn. nejde aktualizovat celá Evropa, ale jen některé vybrané regiony. Když bych chtěl komplet Evropu, jak to udělat?
Vím, že se to tu už nějak řešilo, tuším u zuma 550, ale já jsem to pročítal a nějak jsem to celé nepochopil (asi zimní obrna mozku). Můžete mi to někde nějak jednoduše vysvětlit? díky moc
Musíš si koupit micro SD kartu, protože 660 zumo nemá tak velkou vnitřní paměť a poslední CN má 2,8Gb. Kartu hoď do čtečky a nainstaluj to na ní. Už to tu je někde napsaný.
díky, mám tam ale micro SD kartu 4GB
5.10.1842 www.bmwgs.cz
Vlak by měl jet jen takovou rychlostí, aby motýli mohli otevřenými okny volně létat dovnitř a ven
tak stačí mi Evropa, na to by mělo být 4GB ok
Stačí nějak vymazat původní soubory z SD karty a nahrát tam tu novou mapu? Jaké smazat, abych něco nepos..l? 5.10.1842 www.bmwgs.cz
pivos napsal:
tak stačí mi Evropa, na to by mělo být 4GB ok
Stačí nějak vymazat původní soubory z SD karty a nahrát tam tu novou mapu? Jaké smazat, abych něco nepos..l?
Hehe, cece moc mista neusetris nejvetci jsou mapy, pripona img takze zalohovat a mazat, nekdy se stane ze nejakej upgrade automat te nepusti kvuli mista staci kolikrat presunout starou verzi a uz to jde, pak se muze stat ze zase zahlasi ze neni co aktualizovat coz jde obejit budto stare verze presunout do interni pameti a novou nechat naistalovat na kartu, pokud instalator to umi nebo to obejit ze ve vhodnem okamziku pomoci souboroveho manazeru smazes starou verzi. Potom jeste se da usetrit na hlasech pokud tam mas naistalovany vsechny mozne. (byva ve slozce voice). Jinak s automateckyma instalacema typu, jrzdeni mrkochvostim hlodavcem po obrazovce, ti nepomuzu jelikoz vse delam pomoci file manageru, prikaz radky a HEX editoru. Takze na konkretni typ zuma co mas existujou specializovane weby kde je vse krok za krokem.Obecne ale struktura navigaci neni slozita. Jinak hlavne ZALOHOVAT, ZALOHOVAT.
Postup je v tomhle vlákně myslím 2x, možná už 3x popsaný.
1) kartu smázni, když tam je adresář Garmin, plugin s tou kartou často odmítá pracovat
2) 4GB bohatě stačí
3) v my.garmin musíš spustit instalátor a tam zvolit volbu instalace na kartu celé evropy
4) potom co se to nainstaluje, budeš mít na kartě část souborů a další část ve vnitřní paměti. Dá se to dát všechno do vnitřní paměti ale musíš udělat pár úprav - smazat všechny jazyky kromě češtiny, smazat veškerou hudbu z vnitřní paměti, smazat soubor s 3D budovami. Potom můžeš přesunout z karty ty soubory do \garmin a přejmenovat je na gmapprom.XXX s tím, že přípona zůstane původní, jinak to pochopitelně nebude fungovat. Jestli si na tyhle operace netroufáš, tak se nic neděje a pojede ti to správně z té karty. Rozhodně ale aktualizuj na verzi 4.80 firmware protože ten opravuje chybu čtení karet.
ok díky, vyzkouším a nainstaluju na kartu. Firmware jsem aktualizoval, předpokládám že tam bude verze 4.80, ověřím ještě přímo v navi. 5.10.1842 www.bmwgs.cz
Tomáš TT: prosím Tě vím, že jsi to již někde zmiňoval. Chci si nahrát jestli jsem zde dobře pochopil celou Evropu (část bude v navi a část na kartě nebo vše na kartě), ale chci mít i na kartě muziku. Jak s velkou kartou umí 660 pracovat (nové verze píšeš opravila čtení na kartě). dík
Mám dotaz ohledně kompatibility Mapsource a Win 8 a ovládání tohoto programu na dotykovém displeji ultrabooku. Dost mě vadí ovládání pomocí touchpadu a myšáka sebou na cesty tahat nechci. Myslel jsem že by bylo mnohem příjemnější ovládání pomocí dotykového displeje. Funguje např zoomování tak jako třeba v Googlemaps pomocí dvou prstů a pod? Za postřehy dík.
Některým stačí motocykl, jiní potřebují BMW
Rzbynek: Já zkoušel nejvíc 16GB ale pár zákazníků tam má 32GB a funguje jim to. U těch větších karet nad 8GB bych to radši vyzkoušel, ne všechny jsou stejný a chovají se stejně ve všech přístrojích. Když použiješ osvědčenou 8GB tak mapy ti z ní vezmou max asi 3GB, tak to by mělo na hudbu zbývat dost ne?
tomasgs: sorry, ještě jsem neměl příležitost pracovat s Win8 na tabletu nebo ultrabooku s dotykáčem. Ale třeba někdo jiný jo. Já bych si od toho moc nesliboval vzhledem k tomu, že MapSource už myslím nebyl uváděný jako kompatibilní ani s Win7
Tak já ho teda na sedmách provozuju ale je pravda že se mi občas kouše a padá. No a Garmin teda s vývojem Mapsource skončil a teď už bude jenom Basecamp nebo jak je to? A je ten Basecamp co k čemu? Nikdy jsem s tím nepracoval. Předpokládám že ten by mohl s osmičkama být kompatibilní.
Upravil tomasgs dne 13.02.2013 08:42
Některým stačí motocykl, jiní potřebují BMW