Tak pouzdro dorazilo, omlouvám se za rychlé foto mobilem. Po rozbalení jsem myslel, že mne picne, svítilna Fenix PD35 TAC se do postranní kapsy nevejde, ale pak jsem zjistil, že se do ní vejde Surge, je na něj jako dělaná. Do hlavní kapsy už se vejde svítilna a další věci. O něco menší svítilna by se vešla i do postranní kapsy, tahle je moc dlouhá.
Na opasku to není větší než 2 oddělená pouzdra pro LT + svítilnu a lépe a pevněji to sedí, nevadí ani při nastupování do auta,
Více později...
Ivan přiložený následující obrázek:
Tak není to přímo o Leathermanu Charge Tti, ale patří to k Leathermanům. Důvod, proč mi úplně nevyhovovalo kožené originální pouzdro bylo, že se do něj nevešlo všechno příslušenství, adaptér na bity z boční kapsičky občas vypadl a svítilna, kterou nosím denně, byla v originálním pouzdru, které na opasku nedrželo pevně. Několik měsíců jsem hledal definitivní pouzdro na opasek a vypadá to, že tohle bude ono, do hlavní kapsy se vejde svítilna, krabička s příslušenstvím k Surge, malý Victorinox, který mám kvůli drobným věcem, pinzetě, párátku a vývrtce. Obě kapsy jsou na suchý zip + sponu, vpředu na řemínku je závěsné oko. Látka je slabší, než na jiných Maxpeditionech, které mám, ale snad to bude OK.
V hlavní kapse je svítilna, krabička s příslušenstvím Surge a malý Victorinox. Svítilna a nožík s poutky kvůli rychlému vytažení. Hlavní kapsa má zadní plochou kapsičku (pilka, pilník, ale vešlo by se i plato s bity Leatherman) a přední plochou kapsu, kam jsem dal bloček s papírky na poznámky, protože zboku jsou ještě 2 poutka, ve kterých našla místo propiska.
Poskládat se to dá i jinak - např. kdo má plato s bity Leatherman a jen tenkou "tužkovou" svítilnu, má v hlavní kapse ještě spoustu místa.
Ivane ty ses vostrej!!!
KaPeZetka, kterou by zavidel kdejaky Robinson! Uz chybi jen pytlacka, nahradni hacky, jehla s reznou niti a prezijes i na Marsu.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Čau Ivane, kapsa vypadá suprove. Prosím te jak je velka ta hlavni kapsa,jestli by se tam vlezli doklady.Porad koukám po něčem podobném a ještě jsem na nic nenarazil. Děkuji
Hrabe_X - to není KPZ, jen pouzdro na pár věcí, které jsem nosil na opasku ve dvou pozdrech a v kapse. KPZ mám větší, je v ní toho mnohem víc, pouzdro Janus od Maxpedition, je to tu někde v Survival vláknu.
Kukynek - jsem z pouzdra nadšený, do hlavní kapsy se toho vejde dost. Je široká 7 cm, ale když se trochu splácne, má i 9 cm. Výška horní hrany přední stěny ode dna je 10 cm, ale chlopeň je nastavitelná, klidně o 5 cm, já v ní mám svítilnu dlouhou 13 cm a vešla by se i delší, suchý zip i popruh se sponou mají rezervy. Na tloušťku má kapsa v "nenaditém" stavu 3 cm, ale zase - vejdou se i tlustší věci, je to látka. A komu to nestačí, dělá se TC-7,8,9,10 a 11...:-). Mrkni sem, jsou tam i rozměry, ale ve skutečnosti je prostor větší. https://www.armed...-1448-p-2/
Upravil Ivan dne 01.06.2016 16:56
Dobrý somradlo zdá se, že tam chybí jen kapsička na prezervativy
a navíc to vypadá, že na území EU už asi moc nepoužitelné
...tak snad ještě ve Višegrádské 4 jo
Upravil GSSG dne 01.06.2016 18:19
R1200GS mě fakt baví, je to vácheň
GSSG - v EU použitelné, pokud dám Leatherman do kufru motorky, kde je stejně, když někam jedeme, aspoň mám pocit, že by to mělo stačit. Nebo máte s legálním vývozem Leathermana do zahraničí jinou zkušenost?
Před 2 dny jsem dával foto nového pouzdra, tak ještě jednou po úpravě, poznáte rozdíl?
No pochopitelně, pouzdro je mnohem menší, tedy hlavní kapsa nižší. Výměnou svítilen (nyní je kompaktnější Fenix RC-09 se svítivostí 550 lm, která na běžné použití stačí, původně byl Fenix PD35 TAC) jsem získal tolik místa, že jsem ho využil na doplnění denní sady příslušenství pro Surge. A navíc je pouzdro i s výbavou lehčí.
Tak ještě foto po úpravě, kdyby tohle pouzdro některého majitele Leathermanu zaujalo. Zmenšení po výměně svítilny můžete porovnat s fotkou výš.
Tak jsem neodolal a poridil jsem si taky single sheath od Maxpeditionu, kdyz ho Ivan tak chvali a musim uznat, ze je to proti LTM Molle zase o level vys! Jedine co mi mozna trochu chybi je vnitrni kapsa pro platicko vymennych LTM bitu. Ale jonak fakt spica!
Za co se fakt nevyplati vyhazovat prachy, tak to jsou origo LTM nylonove pouzdra. To je fakt shit! To uz jsou kvalitnejsi cinsky pouzdra za 2$ na Aliku... :/
Upravil BURE dne 16.06.2016 19:26
Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
Origo nylonové pouzdro nenosím, klimbalo se, měl jsem pocit, že se co nevidět utrhne a vlastní vahou se páčilo od těla, což je od konstruktéra hrozná prasárna a divím se, že firma jako Leatherman to dopustí. Vozil jsem ho v kufru motorky, ale teď tam hodím TC5, pro bezopaskové příležitosti jsem našel příjemný ramenní popruh.
Single Sheats je kvalitou i tuhostí bomba a dokonale sedí. Mně se tam vešlo i pouzdro s pilkou a pilníkem, sice ve stejném prostoru jako Surge, ale při manipulaci to nevadilo, z jedné strany adaptér na bity s bitem, z druhé Victorinox Waiter, fotky na str. 13 a 15, nechci je vkládat znovu. Ve stejné sestavě to nosím na ramenním popruhu Maxpedition Fatboy, ale kdybych provozoval nějakou pohybovou aktivitu a měl opasek, bude na něm 100% Single Sheats.
Byl jsem z prvu trochu rozlazeny, ze nema vnitrni kapsu na platicko origo LTM bitu a kdyz jsem ho tam zkusil dat, zjistil jsem, ze tam drzi perfektne i bez kapsicky. Fakt pecka!
BTW: budu mit brzy Surge, Wave a ST300, nove nebo v paradnim stavu za rozumny peniz, kdyby chtel nekdo pred dovolenou doplnit motovybavu...
Upravil BURE dne 17.06.2016 13:23
Tak jsem to nevydrzel a jednoho Surga oprasil i pro sebe. Ale chodim ted k jedny strane, je to poradnej macek na noseni na opasku... Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
Panove, zatim to tu byla prevazne masaz na tema kdo ma vetsiho pindoura. Myslim tim kdo ma vetsi nebo drazsi Leatherman. A ja to ted vezmu z druhe strany. Mate nekdo Micru?
Ja jsem si posledni dobou tohodle prcka neskutecne oblibil. Nosim ji v pouzdre u ST300ky nebo na klicich. Hrozne uzitecna vec za par korun!
Upravil BURE dne 11.07.2016 14:00
Já si na hmotnost Surge zvyknul a to ho nosím v pouzdru s dalšími věcmi. Mj. s tím nejmenším Victorinoxem, který nosím ze stejného důvodu jako Ty Micru. Uvažoval jsem o ni, ale jako přívěšek ji nechci a v pouzdru k Surge taky ne, protože co má Micra a já potřebuju, má i Surge (i když větší), zatímco malý Vic doplňuje nové věci. Ale asi se ze mne stane sběratel a začnu si dělat kolekci Leathermanů, od těch starých po dnešek...:-).
A asi začnu sbírat i Zippo, to je taky dobrá úchylárna. Ale to je jiné téma...