Při cestě na Antarktidu a přestupu v Buenos Aires na Ushuaiu ke mně přišli dva pánové a odvezli z letiště někam. Portugalsky znám je pár slovíček, takže jsem nevěděl proč. Zavezli mně do nějakého ústavu, kde v laboratoři personál v bílých pláštích a s rouškama na obličeji mně a moje věci v báglu neznámým přístrojem luxovali. Cca po půl hodině vítězoslavně vytáhli z báglu kompas -klasickou buzolu. Byla radioaktivní. Koupil jsem si ji asi 14 dní předtím v Moskvě na Arbatu, takže asi pocházela někde od Černobylu. Všechno skončilo OK, odvezli mně na letiště, zajistili další letadlo a kompas vrátili. Mám ho dodnes.
Takže Ivane, bacha na to , kde to kupuješ ????????
KUKY se vrací
Ještě jak se ptal Marek na zatížení dveří skříňkou, už jsem psal, že jsem viděl auta, která na stejných dveřích skříňky mají, včetně vařiče a jsou to méně bytelná auta. Přesto je to otázka a když jsem dal fotky auta na FB, také se tam o tom diskutovalo a většina majitelů si myslí, že to vadit nebude. Ale stejně udělám drobné opatření - v zavčeném stavu je skříňka u země, pro jistotu doplním lištu, aby se skříňka opírala o zem a nevisela jen na dveřích. Za jízdy to tedy vadit nebude a ani při běžných zastávkách se dveře nebudou otvírat, jen když budeme nakládat větší věci nebo při kempování a to bude statické zatížení bez rázů a vibrací. Tak to snad bude OK.
Ivan napsal:
Ještě jak se ptal Marek na zatížení dveří skříňkou, už jsem psal, že jsem viděl auta, která na stejných dveřích skříňky mají, včetně vařiče a jsou to méně bytelná auta. Přesto je to otázka a když jsem dal fotky auta na FB, také se tam o tom diskutovalo a většina majitelů si myslí, že to vadit nebude. Ale stejně udělám drobné opatření - v zavčeném stavu je skříňka u země, pro jistotu doplním lištu, aby se skříňka opírala o zem a nevisela jen na dveřích. Za jízdy to tedy vadit nebude a ani při běžných zastávkách se dveře nebudou otvírat, jen když budeme nakládat větší věci nebo při kempování a to bude statické zatížení bez rázů a vibrací. Tak to snad bude OK.
Při zavřených dveřích to nevadí i když tam lišta nebude, protože dveře jsou zavřené v rámu....a drží na více bodech ne jen na pantech
Takže ta lišta může mít vliv maximálně na to aby se ti nevytrhla ze dveří....
Upravil progranit dne 20.02.2016 11:30
Ivan napsal:
Při zavřených dveřích to nevadí i když tam lišta nebude, protože dveře jsou zavřené v rámu....a drží na více bodech ne jen na pantech
Takže ta lišta může mít vliv maximálně na to aby se ti nevytrhla ze dveří....
Tak jsem to myslel, nebojím se zavěšení dveří, to je v pohodě.
Nebude tu nekdo stavet nejakou obytku 4x4? Ja to neustale rozmyslim. Podvozek bych mel.
*** koupím mladé pevné velké poprsí ***
** zn. VÝCHODNÍ ČECHY **