vlastimil napsal:
Čtu tohle vlákno celou dobu a stejně nevím co je vhodné udělat.Letos přes zimu musím buď repasovat nebo koupit nové tlumiče.Péra Hyperpro tedy vyjdou na cca 5700kč a repase cca 5000kč.(s vyjímkou pana Buráně který mi řekl za repas řekl cca 6000kč za kus.)Takže ta lepší varianta je repas obou s pérama za cca11000kč.Není to moc,ale má to nějaký smysl?Teď to nechám repasovat a za rok zjistím že to stojí za prd a nakonec budu kupovat nové a za těch 11000 budu mít pouze přesnou osobní zkušenost že "repase"je opravdu pouze oprava a myslím si že spousta z Vás už to vyzkoušela,takže prosím o jasné vyjádření "Repase nebo koupě nových"Nezajímá mne kdo si co "myslí",ale co kdo "ví".Děkuji.
Kdyz jsem to shanel ja, staly nejlevnejsi nove tlumice dvojnasobek repase, tak jsem repasoval a s vysledkem jsem spokojen. Mam v tlumici novy olej, ventilky, tesneni, co by se na tom rozbijelo nevim.
Podle me je otazka, jestli chces motorku dostat na normalni funkcni stav nebo nejak vyrazne zlepsit jeji vlastnosti. Podle toho se pak bude lisit investice.
Navic, i kdyz ted koupis nove tlumice, za par desitek tisic km budes znova resit, jestli zase koupit nove nebo jestli (zase) repasovat.
Ja budu repasovat, dokud telo a pistnice budou drzet.
No ja mylsim ze Ohlins i Wilbers jsou tlumice, ktere jsou na repas pripravene, takze si nemyslim ze vymena je v tomto pripade nutnost. Je pravda, ze ja se pohravam taky s myslenkou jit do neceho noveho a vykaslat se na repas. Reakce so koukam jsou dost rozpolcene, prevazuje "za" repas, tak mam jeste pul "nesezony" na rozmysleni. I kdyz to je relativni, v zime se da jezdit taky
radovant napsal:
No ja mylsim ze Ohlins i Wilbers jsou tlumice, ktere jsou na repas pripravene, takze si nemyslim ze vymena je v tomto pripade nutnost. Je pravda, ze ja se pohravam taky s myslenkou jit do neceho noveho a vykaslat se na repas. Reakce so koukam jsou dost rozpolcene, prevazuje "za" repas, tak mam jeste pul "nesezony" na rozmysleni. I kdyz to je relativni, v zime se da jezdit taky
Reakce jsou rozpolcené, protože, kdo repasoval ( těch je většina ), bude radit repas. Kdo naopak koupil nové bude radit nové. Ale Vlastimil potřebuje někoho, kdo vyzkoušel obojí, aby to mohl porovnat.
Reakce jsou rozpolcené, protože, kdo repasoval ( těch je většina ), bude radit repas. Kdo naopak koupil nové bude radit nové. Ale Vlastimil potřebuje někoho, kdo vyzkoušel obojí, aby to mohl porovnat.
Ja jsem psal, ze je rozdil, jestli chce clovek motorku vylepsit nebo jen obnovit puvodni stav. Rekl bych, ze repase je obnova do puvodniho stavu.
Ja jsem s tim co jezdim, kolik do motorky davam a muzu davat a co za ty penize muzu dostat, dosel k nazoru, ze budu repasovat. Kdybych mel neomezene zdroje, asi bych to neresil a poridil nove Ohlinsy, o zlepseni vlastnosti motorky tady nelze pochybovat.
Nerekl bych, ze jde o srovnani, repasovany tlumic a tuning podvozku srovnavat nejdou.
Upravil alesvagner dne 27.09.2012 16:14
Co nové tlumiče Hyperpro?Našel jsem nějakou strarší stránku kde je nabízí TT ale na jejich nových stránkách jsem je v nabídce nenašel.(možná ale jen blbě hledám.No já bych chtěl jak tady více lidí píše aby motorka byla co se týče tlumičů OK a ani mi moc nejde o vylepšování.S 11ctkou jezdím pouze po cestách a nějakou šotolinu,polní a lesní cesty za "off road"na rozdíl od rádoby ofrouďáků nepovažuju.Na to jsou přece jiné stroje...Tak poradí někdo kde ty Hyperpro mají a jestli jsou na ně mezi Vámi nějaké recenze?
HyperPro snad mají v BikersCrownu... Pokud budu měnit jednou tlumiče tak do nich nejspíš půjdu - lze objednat verzi tlumičů, na které lze použít origo BMW hydroštel. Tedy alespoň co jsem slyšel...
Hyperpra máme ale mimo distribuci Touratech, celkem dost jich je ješrě u nás skladem a dávali jsme na ně dobrý ceny (normálně to stojí tuším 12 a nabízeli jsme na skladové zásoby tuším kolem 10 tisíc). Ano, jde použít originál hydroštel BMW. Zavolej když tak v pondělí Milana a domluvte se, určitě ti udělá dobrou cenu - 602100677
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
radovant napsal:
já kůpil dopředu wilbers páč origo nemá šteluňk a je z víroby na mě slabej...zadek mám už dvakrát repasovaný a péro hyperpro...
Předek je o 100% lepčí a zadek jakbysmet
Kupredu spatki ni krok...
TomasTT napsal:
Hyperpra máme ale mimo distribuci Touratech, celkem dost jich je ješrě u nás skladem a dávali jsme na ně dobrý ceny (normálně to stojí tuším 12 a nabízeli jsme na skladové zásoby tuším kolem 10 tisíc). Ano, jde použít originál hydroštel BMW. Zavolej když tak v pondělí Milana a domluvte se, určitě ti udělá dobrou cenu - 602100677
Dnes jsem mluvil s Milanem a řekl mi že na 1100GS už nejsouTak jsem zase na začátku.
Pro Vlastimila:
Dělal jsem repasi na 12GS u Berana + nové pružiny Hyperpro.
Na OFF to bylo super, ale na asfalt to bylo moc tvrdý.
Koupil jsem proto Tractive, ale opět trochu experimentuji - dal jsem na obyčejnou 12 GS tlumiče z GSA - zadek celek OK (tam je dokonce pružina tužší, než na 12 GS, ale je to v pohodě), předek je ještě trochu moc tvrdý (pružina je stejná, jako na 12 GS, ale asi je jiné nastavení tlumiče - na větší hmotnost). Proto ještě nejsem spokojen na 100% (spíš jen taj na 90%).
Mám objednanou měkčí pružinu dopředu (kdy už bude ???) a pokud to nepomůže, tak ještě zbývá případná úprava útlumu (jsem už na doraz a ještě by to chtělo trochu povolit pro max. komfort) a pak to bude OK.
Shrnutí:
Repas ano, ale chce to mít možnost sladit tlumič a pružinu - to se Beranovi asi nepovedlo nebo to nedělal - hmotnosti i požadavky ode mě měl. Příště bych asi zkusil Procházku z Čerčan. Hyperpro pružiny na 12 GS jsou opravdu jen pro těžké váhy nebo do terénu. Přesto repasi nezavrhuji.
Nové tlumiče - může být, ale je to poměrně velká investice (útrata) a výsledek nemusí být 100% podle představ - každý má o kvalitě podvozku a jeho nastavení poměrně rozdílné představy, a to co pak někdo prezentuje jako naprosto SUPER může u druhého vézt k rozčarování. Ale je to nové a technicky (obvykle) lepší, takže pravděpodobnost lepší funkce je značná.
BMW GS = stroj na radost
Dneska som šel do Wibersa level3 (podla tractive) takže až to dojde očakavam že, cca 20 dni, ked tak to potom hodim sem. Cena bola dost zaujimava tak, prečo nie?
Upravil JRM66 dne 03.11.2012 14:08
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
vlastimil napsal:
Co nové tlumiče Hyperpro?Našel jsem nějakou strarší stránku kde je nabízí TT ale na jejich nových stránkách jsem je v nabídce nenašel.(možná ale jen blbě hledám.No já bych chtěl jak tady více lidí píše aby motorka byla co se týče tlumičů OK a ani mi moc nejde o vylepšování.S 11ctkou jezdím pouze po cestách a nějakou šotolinu,polní a lesní cesty za "off road"na rozdíl od rádoby ofrouďáků nepovažuju.Na to jsou přece jiné stroje...Tak poradí někdo kde ty Hyperpro mají a jestli jsou na ně mezi Vámi nějaké recenze?
Jezdím je. Mám na nich silnější pružiny a jízdní konfort se ukazuje až na rozbitých cestách. Maximální spokojenost. Přijeď se svést na Radarku. Půjčím ti stroj. Na silnici je to tvrdší i když mám pocit, že se pružina trošičku unavila (nebo jsem si zvyknu) a je to i na asfaltu lepší. Při off naprostá bomba. Tam, kde jedou originály po dírách 40 já vrčím 80 a jen málo se na předku dostávám na doraz. Ještě by to chtělo progresivní pružiny. Ty půjdou až na repas.
Upravil joe dne 01.10.2012 15:21
buboGS napsal:
Pro Vlastimila:
Dělal jsem repasi na 12GS u Berana + nové pružiny Hyperpro.
Na OFF to bylo super, ale na asfalt to bylo moc tvrdý.
Koupil jsem proto Tractive, ale opět trochu experimentuji - dal jsem na obyčejnou 12 GS tlumiče z GSA - zadek celek OK (tam je dokonce pružina tužší, než na 12 GS, ale je to v pohodě), předek je ještě trochu moc tvrdý (pružina je stejná, jako na 12 GS, ale asi je jiné nastavení tlumiče - na větší hmotnost). Proto ještě nejsem spokojen na 100% (spíš jen taj na 90%).
Mám objednanou měkčí pružinu dopředu (kdy už bude ???) a pokud to nepomůže, tak ještě zbývá případná úprava útlumu (jsem už na doraz a ještě by to chtělo trochu povolit pro max. komfort) a pak to bude OK.
Shrnutí:
Repas ano, ale chce to mít možnost sladit tlumič a pružinu - to se Beranovi asi nepovedlo nebo to nedělal - hmotnosti i požadavky ode mě měl. Příště bych asi zkusil Procházku z Čerčan. Hyperpro pružiny na 12 GS jsou opravdu jen pro těžké váhy nebo do terénu. Přesto repasi nezavrhuji.
Nové tlumiče - může být, ale je to poměrně velká investice (útrata) a výsledek nemusí být 100% podle představ - každý má o kvalitě podvozku a jeho nastavení poměrně rozdílné představy, a to co pak někdo prezentuje jako naprosto SUPER může u druhého vézt k rozčarování. Ale je to nové a technicky (obvykle) lepší, takže pravděpodobnost lepší funkce je značná.
Když jsem oblečený a obutý s helmou na hlavě tak mám 129 kilo.K tomu vždy nějaké zavazadla až 60 kg a tak si myslím že při těchto váhách to až tak tvrdé nebude?Každopádně jsem dnes objednal repas obou s pérama Hyperpro u Berana a jestli to nebude vhodné,tak zatlačím slzu a koupím Tractive nebo Ohlins....a ty repasy prodám nějakému šťastlivci prodám
Mě to dělal Buráň z Pašovic,naposled když tam dával pružinu hyperpro tak tvrdil že právě překuchal i vnitřek...nevim jak nebo čím ale tvrdil že s toho mám ohlins...musí o tom asi něco vědět když pro ohlins dělal.
bohumil napsal:
Mě to dělal Buráň z Pašovic,naposled když tam dával pružinu hyperpro tak tvrdil že právě překuchal i vnitřek...nevim jak nebo čím ale tvrdil že s toho mám ohlins...musí o tom asi něco vědět když pro ohlins dělal.
vlk napsal:
ako som pisal, moja cesta povzdvihovania kvality podvozku na 1150 GS bola nasledovna:
origo tlmce + pruziny ( naj.: cca 70 tis. ) som vymenil za zanovne origo tlmice z adventure + hyperpro pruziny ( naj.: 20 tis. ) - na tomto prvom upgraide som najazdil cca 6 tis km
tak silne na mna zaposobila tato zmena ze som rozhodol a osud mi doprial urobit dalsiu zmenu a sice "obut" to do Ohlins. Na tomto obuti mam momentalne najazdenych prvych 440 km
Vysledok? ..................... najlepsia investicia s najviac citelnym vysledkom
nepamatam sa kedy som mal naposledy 200 km jazdy neustale najezene chlpy, stale mi behali zimomriavky spokojnosti a v prilbe som sa len tak pre seba priblblo usmieval
Bavili ma jamy, bavili ma kolaje od kamionov cez ktore som zamerne furt robil slalom a do prilby som krical stastim a spokojnostou
imho svoje k tomu pridalo aj to ze to bol prvy vyjazd
v skratke:
moto s origo tlmicami a pruzinami = jazdila,
zanovne adv. tlmice a hyperpro pruziny = neuveritelna zmena moto zacala ovladat spolocenske tance
moto s podvozkom Ohlins = to je symfonia, to je balet
este raz dakujem vsetkym co mi tu odpovedali na dotazy a radili ohladom horeuvedenych veci ( stepan, vjetrnik, MikiberG atd.....)
první repas stál 4000 stim že dělal nový šteluňk odskoku měl sem ten šrůbek utržený.tak to odvrtal a udělal věčí.Druhý repas nevim přesně ale bylo to do 3000.Repas udělal samozřejmě tak že vnitřek je celý nový.
bohumil napsal:
první repas stál 4000 stim že dělal nový šteluňk odskoku měl sem ten šrůbek utržený.tak to odvrtal a udělal věčí.Druhý repas nevim přesně ale bylo to do 3000.Repas udělal samozřejmě tak že vnitřek je celý nový.
Když mi repasoval Ohlins z XTéčka tak tostálo 2800 a teď když jsem se ptal na repas obou tlumičů BMW 1100 GS tak mi řekl 6000 kč kus + péra,a že ty péra bych si měl raději koupit sám že s tím má jen práci navíc.On je určitě dost šikovný ale začal nějak moc zdražovat