Potřeboval bych "odbornou" radu k volbě objektivu. Chci pořídit levnější kamerku a podle recenzí jsem zvolil Gitup Git2. Otázkou je, jaký zvolit objektiv, jestli 170° nebo 90°? Je mi jasné, že 90° má potlačit efekt rybího oka, ale nějak si nejsem schopen představit, jaké bude tento objektiv mít při použití nevýhody. Dokázal by mě to někdo polopaticky vysvětlit?
TomasTT napsal:
S vyklápěčkou je to na helmě celkem neřešitelný. Ale docela dobrý (a přirozenější) je záběr z kamery na hrudníku - pokud člověk nemá moc vysoký plexi. [/quote]
no, nevim. ja jsem po nekolika pokusech s uchycenim na bok vyklapeci helmy uveril na DX koupenemu samolepicimu drzaku a projel s nim k naproste spokojenosti cca 5000km. v levem kraji je stale videt kousek prilby, ale vyhodou je nejen skutecnost, ze zaznamenavam i svuj hlas, ale proti hrudniku nezabiram plego a muzu se s ni podivat kam chci
awe_cz napsal:
90st uvidi min veci. Uvadi se, ze lidske oko (oci) maji horizontalne cca 200st.
to sice jo,ale jenom když natočíš oči naplno z jedné strany na druhou ... plně vnímáš jen cca 60° od osy čočky (tedy 120° celkem ),ve zbytku reflektuješ jen pohyb a světlo.
Osobně se mi nejpřirozenější jeví úhel záběru 120 - 140° a je to s minimem efektu "rybího oka"
90°je dost málo,ale 180° je moc a na monitoru je ta deformace až nechutná
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
vykys napsal: TomasTT napsal:
S vyklápěčkou je to na helmě celkem neřešitelný. Ale docela dobrý (a přirozenější) je záběr z kamery na hrudníku - pokud člověk nemá moc vysoký plexi.
no, nevim. ja jsem po nekolika pokusech s uchycenim na bok vyklapeci helmy uveril na DX koupenemu samolepicimu drzaku a projel s nim k naproste spokojenosti cca 5000km. v levem kraji je stale videt kousek prilby, ale vyhodou je nejen skutecnost, ze zaznamenavam i svuj hlas, ale proti hrudniku nezabiram plego a muzu se s ni podivat kam chci
vykys napsal: TomasTT napsal:
S vyklápěčkou je to na helmě celkem neřešitelný. Ale docela dobrý (a přirozenější) je záběr z kamery na hrudníku - pokud člověk nemá moc vysoký plexi.
Jak jsi udělal ty ukazatele dole na videu? Rychlost atd[/quote]
...ovladaci naramek sony action cam ma v sobe GPS modul a dela to sama. spatny je, ze bud mas ve videu tohle nebo nic. cekal jsem, ze ten GPS modul pujde vyuzit nejak lip
R 1200 GSA 4/2010
ta moje vypada stejne, byla i s naramkem ve vyprodeji za 4000 kacek takze za ty prachy spokojenost. nevyhodu prehrivani se v pouzdre jsem poresil nakupem krytu jen objektivu. baterka vydrzi max. 30 minut takze jsem v cine koupil dalsi 4 a taky jsem obcas pripojil powerbanku z kapsy
Upravil vykys dne 30.10.2016 22:37
R 1200 GSA 4/2010
Nemá to dálkáč, přes wifi v telofonu nastavení kamery jo, ale zapínání videa a vypínání přes telefon na moto určitě ne e. Úhel pouze 170st taky mínus. Palec dolů.
Koupen Tomtom bandit verze Premium pack - maximální výbava. Zatím natočené kola na Gardě a různé fíčovinky. Dálka, stříhací aplikace do telefonu, vodotěsné. Cena byla 6300 Kč s daní.
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
Garmin virb XE
Po všech kamerách Garmin zatím nejlepší co je. Bonus je ze mi komunikuje s navigací Garmin zumo a dá se z ni ovládat je dražší ale vodotesna do 50 m a v pohodě jsem spokojený
Upravil Ferrycz dne 31.10.2016 20:53
ČZ 150/1952 R1100RT/ 2000 K1200 GT/2006 R1200RT/2011 R1200c/1998
Zdar, potřeboval bych poradit. S motorkou teprve začínám a tak si chci k vánocům pořídit nějákou kameru na helmu. Kvůli bezpečnosti a samozřejmě kvůli dobrým záběrům z cest. Chtěl bych něco tak do 3500 kč, aby to mělo FullHD rozlišení a dost snímků za sekundu. 4K opravdu nepotřebuju, myslím že v dnešní době je 4K ještě celkem zbytečný, ale pokud tam bude tak se zlobit nebudu. Taky by jsem chtěl vodotěsný pouzdro kvůli dešti a rovnou s držákem na přidělání na helmu. Nějáký tipy na koupi?
Miho napsal:
Potřeboval bych "odbornou" radu k volbě objektivu. Chci pořídit levnější kamerku a podle recenzí jsem zvolil Gitup Git2. Otázkou je, jaký zvolit objektiv, jestli 170° nebo 90°? Je mi jasné, že 90° má potlačit efekt rybího oka, ale nějak si nejsem schopen představit, jaké bude tento objektiv mít při použití nevýhody. Dokázal by mě to někdo polopaticky vysvětlit?
Ahoj, nevím jestli už jsi vybral ale já mám tu verzi se 170st čočkou ale natáčím v módu 120st takže je to dost široké a efekt rybího oka je minimální.
Karel25 napsal:
Zdar, potřeboval bych poradit. S motorkou teprve začínám a tak si chci k vánocům pořídit nějákou kameru na helmu. Kvůli bezpečnosti a samozřejmě kvůli dobrým záběrům z cest. Chtěl bych něco tak do 3500 kč, aby to mělo FullHD rozlišení a dost snímků za sekundu. 4K opravdu nepotřebuju, myslím že v dnešní době je 4K ještě celkem zbytečný, ale pokud tam bude tak se zlobit nebudu. Taky by jsem chtěl vodotěsný pouzdro kvůli dešti a rovnou s držákem na přidělání na helmu. Nějáký tipy na koupi?
Karel25 napsal:
Za tri a pul tacku mas dost pozadavku...
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
raider napsal:
Ahoj, nevím jestli už jsi vybral ale já mám tu verzi se 170st čočkou ale natáčím v módu 120st takže je to dost široké a efekt rybího oka je minimální.
Vzal jsem tu 90°, asi bude vyhovovat, protože nebude využitá jen na motorku, a překvapilo mě, že v software zůstalo přepínání mezi původními hodnotami. Jedinou nevýhodou je, že s tímhle objektivem nejde dát do vodotěsného pouzdra (alespoň do těch, co jsou teď v nabídce). To ale taky nebude problém.
Upravil Miho dne 18.11.2016 19:13