Taky už musím něco napsat.Je pravda,že ty ony MC kluby existujou už hooodně dlouho a nosí si svoje znaky na zádech a chrání si je.A pokud se chce někdo taky tak označovat bez jejich vědomí dostane přes držku nebo mu znak vyříznou z bundy.To je každýho věc jak se chce chovat.Já osobně to vím a nic co s tím hraničí bych si na záda nedal.Jezdil jsem na jejich srazy dělat občerstvení a ještě občas jezdím a můžu jen a pouze říct,že polovina z nich jsou totálně vyfetovaný ****sov.é a ví úplný **** jen se tak někam přiřadit být drsnej a druhá polovina možná menší množství jsou dost chytří lidi(podnikatelé,rentiéři atd.) a dá se snima velice dobře zapařit a pokecat.Tu první polovinu jsem poznal líp.Jakožto jejich obsluha jsem si vlastně něsměl dovolit nic jim říct a když jsem řekl byl jsem napaden jedním z ****ů.Jenže něco už mám za sebou tak chlapec nějak nezvládal tak se přidali další a najednou jich na mně bylo 6 začal jsem prchat,páč mně fakt chtěli zbít.Dovolil jsem si je upozornit,že nemají co dělat za pultem a už vůbec né u kasy*pissed*a to jsem si dovolil moc.Bránit si svůj majetek je véééliká drzost.Nicméně ta druhá polovina pak vše urovnala a dokonce jsem dostal pochvalu,že jsem se nebál,ale né veřejně páč oni jsou všichni za jednoho a jeden za všechny.Prostě banda blbů jsou jen z polovic.Fuj,že vůbec reaguju
Ivan: asi to není paušálně ale v MC jsou opravdu i lidé, kteří doslova nemají nic víc než ten znak (mluvím zejména o USA) a klub je jejich rodina. To, jak některé věci berou členové MC v Německu, Dánsku, Holandsku nebo u nás je věc jiná ale ber to prostě tak, že existují doslova "kriminální gangy", které motorky mají jen jako dopravní prostředek a chovají se tak, jako by vynalezli vestu s obrázky. Kdo chce, může s tím nesouhlasit a zkoušet jezdit v podobném oblečení a když bude mít smůlu, tak může někde zažít nepříjemné chvíle (nebo jeho motorka). Ale nemá smysl o tom moc diskutovat že jsem v právu apod. Ano, podle všech práv si můžeš nosit na zádech co chceš (co není provokující - asi podle práva nemůžeš nosit vestu s nápisem "****i - jste všichni zloději" apod) ale můžeš narazit na lidi, kteří tě donutí to oblečení sundat nebo ti ho sundají sami. V uplynulých asi 12 letech jsme to řešili mockrát a výsledek je prostě takový, že to nemá smysl dělat a nášivky s nápisy měst a míst nosit. Tečka.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Fanos: ... přesně jak píšeš. Jeden neznamená nic ale urážka jednoho znamená, že za týden jich přijede 25 a ve skupině vždycky jdou společně i když ten dotyčný nebyl "v právu". To nikdo neřeší. Prostě jeden MC člen je v ohrožení a i když to vyprovokoval, něco způsobil - to nikoho z nich nezajímá a jdou se bít společně za něj, to je v tom momentu priorita.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Ještě na úplný závěr bych se chtěl zastat MC, kteří jsou normální a vážím si těch, kteří přispívají na charitu, jezdí do dětských domovů s dárečky atd. Je fakt, že to vzniklo za velkou louží jako snaha zlepšit obraz MC v očích veřejnosti, ale díky za to.
S kluky z jednoho MC jsem se dlouho stýkal, respektovali mne jako člověka, který na motorce hodně jezdí a v pohodě se mnou diskutovali na tohle téma, kdy jsem se snažil vysvětlit jim své názory, za kterými si stojím a říkal jsem jim je do očí stejně jako oni ty svoje. Byly to dlouhé a dobré diskuse, já pochopil jejich filosofii a věřím že některým z nich zůstalo v hlavě něco ode mne:-).
Jirina1 napsal:
Jsem členem BMWGS fora, hrozí mi, že se budu muset s nějakou hroudou prát?
Nepochybně ano. Už tohle je na srazech KTM docela důvod pro pořádnou rvačku
Ty Tomasi,mohl bys byt konkretnejsi? Na kterem srazu?
Pokud jsem jen nepochopil vtip,tak si sypu popel na hlavu...
Upravil Petr 11 dne 29.04.2011 14:05
přesně tak tome,
když mi bylo asi 20, tak jsem si přesně tímhle procházel, v partě se řešilo jaký logo na zádech, aby bylo vidět, že k sobě patříme, čím víc kůže a třásní tím líp .-), jak jsme to viděli ve filmech, následovaly spory s mc, bitky s jedmín pražským mc, párání nášivek atd. Rozčilování, že nám přece nemá kdo co nařizovat. Nakonec jsme zjistili, že nejjednodušší bude mc neprudit a jezdit bez loga, protože zábava je úplně stejná s logem nebo bez loga.
znám pár lidí z mc a jsou to úplně normální lidi, jen ty barvy na zádech pro ně znamenají hodně
když si na to dneska po 15 letech vzpomenu, tak se jen usměju
Upravil milan enduroskola dne 29.04.2011 14:04
Stačí si počíst a udělat si názor.....http://www.mcnews... Pro mě jsou "news" dost odpuzijící a fórum úsměvné.
Myslím, že MC v čechách jsou poměrně slabej odvárek kterej se realizuje hlavně v řešení "barev" a pořádání rádobymotorkářskejch srazů (což nepovažuji za špatné, protože jsem na žádném takovém nebyl) . Kdyby se vrhli do byznysu svejch zahraničních pravzorů, tak jim chlapíci z bývalé SSSR a vietnamci rychle ukážou kam patřej.
Každopádně mi MC¨s přijdou jako kluby kde motorka je jen doplněk.
Upravil Efendi dne 29.04.2011 14:05
Diky Mildo...prislo mi to divny,pac vim,ze dloubance oranzad s vrtulema obvykle koncej prvnim vetsim vyjezdem,tam se to vetsinou tak nejak prirozene rozselektuje,ze uz neni kdo by se s kym pral...
Upravil Petr 11 dne 29.04.2011 14:14
Efendi napsal:
Stačí si počíst a udělat si názor.....http://www.mcnews... Pro mě jsou "news" dost odpuzijící a fórum úsměvné.
Myslím, že MC v čechách jsou poměrně slabej odvárek kterej se realizuje hlavně v řešení "barev" a pořádání rádobymotorkářskejch srazů (což nepovažuji za špatné, protože jsem na žádném takovém nebyl) . Kdyby se vrhli do byznysu svejch zahraničních pravzorů, tak jim chlapíci z bývalé SSSR a vietnamci rychle ukážou kam patřej.
Každopádně mi MC¨s přijdou jako kluby kde motorka je jen doplněk.
Tak jsem si na těch stránkách doplnil "znalosti" a za sebe můžu říct jen: a
a díky bohu, že jsem se narodil jako samostatně myslící a jednající osobnost bez potřeby "příslušnosti"...
Jsem asi uplne mimo,ale co je MC? Jako zkratka klubu nebo?..fakt nevim Barvy nosi akorat na choperrech nebo i na jinym masinach ?? Me se to zda spis usmevny..v USA to asi melo nejakou tradici a chranili si teritoria,ale tady??
To maji jako jedni Prahu,jiny zas Ostravu a kdyz se nekde potkaj,tak si daj pres hubu jako fotbalovy fanousci nebo jak?
A vlastne mi je to uplne jedno...pac obrazek lebky,nebo psa bych si na zada stejne nedaval.
brtnik napsal:
Jsem asi uplne mimo,ale co je MC? Jako zkratka klubu nebo?..fakt nevim Barvy nosi akorat na choperrech nebo i na jinym masinach ?? Me se to zda spis usmevny..v USA to asi melo nejakou tradici a chranili si teritoria,ale tady??
To maji jako jedni Prahu,jiny zas Ostravu a kdyz se nekde potkaj,tak si daj pres hubu jako fotbalovy fanousci nebo jak?
A vlastne mi je to uplne jedno...pac obrazek lebky,nebo psa bych si na zada stejne nedaval.
MC nebo MCC je zkratka pro "motorcycle club".
Podívej se na ty stránky psané o pár příspěvků zpátky - tam se docela o tom dočteš a nebo na www.cruisers.cz - je tam jedna stránka s popisem různých klubů atd..
MC se rozumí "silně teritoriálně orienovaný gang, kde společným jmenovatelem členů je používaný dopravní prostředek - motocykl). Když se podíváš třeba na film "Hell Ride" tak to je asi tak pro představu dobré...
Mr GS napsal:
Hele,já do tohodle teda vůbec nevidím a jak řekl Zetor: představuju si buď Divočáky nebo naopak Sons of anarchy Na druhou stranu znám spoustu lidí z Black Dogs,protože jsou od nás z práce.Nikdy jsem nebyl na žádným jejich srazu a ani mě to neláká,ale nedokážu si představit,že by někdo z nich byl nějakej psychopat a zabiják.Asi by je naštvalo,kdybych vzal ten jejich obrázek,co mají na zádech a vytřel si s ním ric,ale že by mě za to zabili...asi ne?Jeden z nich je semnou přímo tady a ten by ani mouchu nezabil.Má jen rád toho svýho Hárleje a občas se někde sejdou,zablbnou a zachlastaj(jako my tady) a dost pochybuju,že tam dělaj nějaký čarodějnický rytuály a cpou mrtvý lidi do studní
Neříkám,že všude na světě nejsou nějací magoři,ale zase bych nedělal z komára velblouda.Asi bude bohatě stačit,když nikoho nebudete provokovat malůvkama na džískách,když je to pro ně tak svatý(což se dá pochopit,jestli si kvůli tomu něco zažili) a to je asi tak všechno
Vůbec mě nepřekvapuje že nemáš problém s někým z Black Dogs. to jsou tzv. 99%. ZÁKLADNÍ PŘEDPOKLAD PRO ČLENSTVÍ - Členem BLACK DOGS MC se může stát pracovník ozbrojených složek státní správy, záchranných složek, zaměstnanec justice a exekutivní státní správy, veterán.
Jestli říkáš že máš kamaráda z Black Dogs který je jedním z nich, mouchu by ani nezabil, a tak i s ostatními MC to asi nebude tak horké tak je to trochu zavádějící.
Myslím že se tady hlavně řeší 1% MC kluby - Barvy a znaky na zádech, co si podle těchto klubů můžeš a nemůžeš dát na záda, agresivní způsob jakým se prosazují.
Osobně jsem však nikdy neslyšel že by mněl někdo problém kvůli barvám na zádech. Problém mněl kvůli blbostem které se dotyčnému nelíbily a hodlal to řešit z pozice síly.
Je mně přece jedno že se někdo sdružuje a dělá co ho baví – respektuju ho i jeho barvy když mu na tom zaleží, avšak do té doby než začne bez jakékoli známky provokace ohrožovat svoje okolí - toho jsem byl svědkem a podle toho jsem si samozřejmě vytvořil názor.
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.