glock7 napsal:
Hmmm Docu, tak to by po tvojej návšteve na SK mohli byť aspoň predčasné voľby
a koho bys chtel?
Snad ne Fica...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Kasak napsal:
Souhlas s Docem.Čím chudší a nevzdělanější,tím upřímější a srdečnější.Všichni vedoucí fundamentalisti mají západní univerzity,to jim nesmrdí.Bohužel už se to asi nedá zastavit.Čím víc se v tom západ bude angažovat,tím to bude horší.
jmenuj mi prosim vedouci fundamentalisty co maji zapadni vzdelani...
Sorry, to je pekna blbina.
Koreny soucasneho vzdedmuti islamskeho fundamentalismu hledej nekde ve 20tych letech 20teho stoleti... takovy Hasan Banna byl hotovy student oxfordu
zapadni vzdelani tam nehledej.. to spis jsou napriklad UK univerzity nasakle muslimskymi extremisty a dost vylozenych teroristu se z nich rekrutuje. To zapadni studium je myslim spis dela PRAKTICTEJSIMI, takze v hierarchii extremistu se snaze dostanou vyse.
Jinak ideologicky to nema se zapadem pranic spolecneho. Navic tyhle zmetci casto studiji TECHNICKE ci lekarske/ekonomicke obory. Na filde bys je tezko hledal.
Hlavu hada hledej v Kahire na Al-Azhar, v KSA.. tady muzes zacit se studiem:
jinak s tou NE-intervenci zapadu to je fakt super napad!
Ono to stouchani do tumoru co delame ted je fakt na nic, a Slečnu Vodíkovou se boji pouzit...
Upravil hicks dne 29.04.2011 21:32
17 cm
Nejsem na islám odborník,ale neni mi jedno co se tam děje.Bohužel mužeme jen přihlížet.Poslední dobou to jede z kopce bez šoféra.
Upravil Kasak dne 29.04.2011 21:33
Když je hlad,je i husa dobrá.
glock7 napsal:
Hmmm Docu, tak to by po tvojej návšteve na SK mohli byť aspoň predčasné voľby
a koho bys chtel?
Snad ne Fica...
hehe sem si vzpomněl na jeden:
"I'm Jerry from USA, we have Barack Obama, Johny Cash, Bob Hope..."
"Hi, I'm Karol from SK, we have Ján slota, no cash, no hope..."
Kasak napsal:
Nejsem na islám odborník,ale neni mi jedno co se tam děje.Bohužel mužeme jen přihlížet.Poslední dobou to jede z kopce bez šoféra.
no jeden tvuj postreh doplnim.
Maloktery muslim ma solidni znalosti islamu. Takze ta nevzdelanost muze byt klidne opacnou funkci nadrazenosti a nebezpecnosti. Jak se do toho humusu poradne ponori, je casto zle.
Kazdopadne Zapad nemusi jen prihlizet.. vzdyt my nedelame temer nic. Obama malem breci na AlAzhar jak je islam skvelej, to same Blair a tyden na to kosi Predatory radikaly v Pakistanu. To neni cista hra a nemyslim, ze by ji nekdo extra veril.
Kdo rekne muslimum jste banda ****u, Mohamed byl nasilny nadrzeny prase a ne zadny moralni vzor a bud dostanete rozum, nebo bude zle? Nikdo... akorat tam dostane sekularni opozice do tela jeste vic za mlceni a prihlizeni Zapadu.
17 cm
no Hicksi, já myslím, že jseš moc zaujatej a možná z Tvého postoje vyciťuji víc nadřazenosti, než u muslimů, které právě za to napadáš
nezapomeň na to, že máme to štěstí, že jsme se narodili na té bohatší polovině světa a jedna naše motorka, náš koníček a naše hobby (luxus - nic víc!) je nepředstavitelná suma pro rozvojový svět a některé náhradní díly, které vozíme na cesty by lehce uživili jednu rodinu na celý rok..... popřemejšlel jsi někdy o tom?
přece jseš zvlášť chytrej (a citlivej) kluk, tak dej rozum do hrsti a nesrovnávej pořád to nesrovnatelné....
není rozumné porovnávat západoevrovskou úroveň (ve všem...ve vzdělání, kultuře, historii) s rozvojovým světem, kde je zatím demokracie v plenkách a řeší se zatím takové obyčejné samozřejmosti (pro nás) jako je VODA A JÍDLO
z naší pozice se nám to lehce kecá, ale jenom štísko (nebo nějaká náhoda či vyšší moc) nás zachránilo od toho, abychom neměli mouchy kolem očí (bez síly je odehnat) a vypouklá bříška - ne od piva, ale z podvyživení
pod tímhle zorným úhlem se musíme dívat na svět a potom se často zastydíme......
víš, taky říkám vtipy o cikánech, ale to jenom proto, že mám rád humor, jinak je mám rád a nehodnotím je pouze tou klasickou "bělošskou" hierarchií, zda pracují nebo ne, zda berou podpory a vůbec, zda se zařazují do společnosti (s našimi pravidly) jak bychom si přáli ... ale málokdo se zamyslí na tím, že když cikán zemře, dají mu do hrobu i jeho zlaté šperky ..... zatímco naše "cilizace" se před smrtí v příbuzenstvu hádá o majetek a je jí líto i zlatých zubů
to jen tak na připomenutí, že každá civilizace má své lepší a horší stránky, své průměrné, špatné a vynikající jedince, svoji historii (a tam hledejme odkud vyšli před pár desítkami let a jak veliký pokrok udělali), svoje bohatství citové ale i nerostné (které jim my "běloši" tím nebo onakým způsobem krademe, ať už je to ropa nebo nerosty, ať už jde o Esso nebo USA jako stát)
proto se kroťme v kritice jiných, to je vždy jednoduché, ale zameťme si nejdřív před vlastním prahem
to je vše, co k tomu můžu říct, určitě nemám patent na moudroust, ale dialogem se bystří rozum a leckdy se i posune laťka o něco výš, proto přicházím se svou trochou do mlýna, nejde o osobní kontraverzi
P.S. ale věř mi, že pitva by prokázala, že pravdu jsem měl já!
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Zaregistroval jsem se na toto fórum hlavně proto, abych se něco naučil
o svojí motorce (Dakar), nicméně tu čas od času narazím na věci,
které by se dali tesat do kamene - díky za tenhle příspěvek Doci.
P.S. Samozřejmě Hicksovi příspěvky by se všechny měly rovnou odlévat
do bronzu
Doc napsal:
no Hicksi, já myslím, že jseš moc zaujatej a možná z Tvého postoje vyciťuji víc nadřazenosti, než u muslimů, které právě za to napadáš.............................................
Doc napsal:
to jen tak na připomenutí, že každá civilizace má své lepší a horší stránky, své průměrné, špatné a vynikající jedince, svoji historii (a tam hledejme odkud vyšli před pár desítkami let a jak veliký pokrok udělali), svoje bohatství citové ale i nerostné (které jim my "běloši" tím nebo onakým způsobem krademe, ať už je to ropa nebo nerosty, ať už jde o Esso nebo USA jako stát)
proto se kroťme v kritice jiných, to je vždy jednoduché, ale zameťme si nejdřív před vlastním prahem
to je vše, co k tomu můžu říct, určitě nemám patent na moudroust, ale dialogem se bystří rozum a leckdy se i posune laťka o něco výš, proto přicházím se svou trochou do mlýna, nejde o osobní kontraverzi
Pockej, tys ale zamichal vic veci dohromady.
Zkusim to v bodech.
- myslenkovy proud, ktery rika, ze kultury jsou rovny, se nazyva KULTURNI RELATIVISMUS a je to zaklad MULTIKULTURALISMU. Pocitam, ze multikulti tu moc lidi neni. Ja jak K-R tak M. rikam MOR Vede to prave k toleranci neceho, co by myslim nemelo byti tolerovano.
- ja se bavim v prvni rade o islamu. Muj nazor zustava, ze Islam je neuveritelny humus. A cim mene je konfrontovan, tim vic to tem lidem ublizuje. Muslimove meli 1400 let na pohyb vpred. Nehnuli se temer vubec. Naopak ty myslenkove proudy, co verne kopiruji hodnoty a zvyky divokych arabu 7 stoleti (uz v te dobe byli ve svetovem meritku svoloč), jsou v dnesni dobe vice nez zive (Muslimske bratrstvo, Salafi..)
- Muslimsky svet uz renesance zije vedle vyvijejici se civilizace, ale nema to na nej temer zadny efekt. Tuhle vyhodu jsme nemeli. Maji technologie.. maji porovnani.. maji informace... ale nema to temer ZADNY efekt
- neni to jen o hladu a chudobe.. ten itelektualni vyvoj tam je, ale spocita v nekonecne interpretaci a kombinaci koranu, hadithu a vzajemnym osocovanim a naslednym vrazdenim. Podivejte se na bohate staty Zalivu ci Saudi -- JAKY JE TAM POKROK? V KSA bezne odsuzuji carodejnice, nemuslimove nejsou s muslimy ROVNI pred pravem, nesmi do Meccy, nesmi do MEdiny apod.
- doporucil bych ke studiu postaveni nemuslimu dle VSECH soucasnych islamskych skol. Doctete se veci -- globalne naprosto schvalovane muslimskym svetem -- ktere by vas ani nenapadli. Islam je hnus, ale nikdy by mne nenapadlo abychom si nebyli s muslimy napr. v Soudni sini rovni. Je to napadlo. Dokonce to je jeden z jejich hlavnich principu. Jak rikam... islam a slusna cast muslimu si nezaslouzi vase zastani
Upravil hicks dne 30.04.2011 08:06
17 cm
Doc napsal:
ale vubec.. ja jsem rad, ze se tu konecne nekdo neboji trochu vecne diskutovat
17 cm
Doc napsal:
no Hicksi, já myslím, že jseš moc zaujatej a možná z Tvého postoje vyciťuji víc nadřazenosti, než u muslimů, které právě za to napadáš.............................................
jestli se necitis nadrazenej nad lidmi, co 1400 let hlasaji tezkou nadrazenost nemuslimum, neudelali temer zadny intelektualni posun, vrazdi se porad kvuli tomu samemu, zachazi se zenskejma jako s hadrem, potiraji temer jakoukoliv nazorovou opozici, vyvrazdili jinoverce z mist, kde maji vetsinu.. at uz to byli krestane, nebo zooastriani.., jejich vedecky prinos je v celkovem souctu minimalni -- a kdyz uz, tak mnoho jejich vedcu bylo v tezkem sporu s muslimskym mainstreamem, ci se casto jednalo o jinoverce zijici mezi nima... tak nezbyva, nez gratulovat
Je plno jinych civilizaci a narodu, kteri makaji, delaji tezke pokroky... napr. Indove, JAPONCI(!), cinane... a kteri si myslim zaslouzi respekt.
Islamsky svet to podle mne FAKT neni.
17 cm
Doc napsal:
jestli se necitis nadrazenej nad lidmi, co 1400 let hlasaji tezkou nadrazenost nemuslimum, neudelali temer zadny intelektualni posun, vrazdi se porad kvuli tomu samemu, zachazi se zenskejma jako s hadrem, potiraji temer jakoukoliv nazorovou opozici, vyvrazdili jinoverce z mist, kde maji vetsinu.. at uz to byli krestane, nebo zooastriani.., jejich vedecky prinos je v celkovem souctu minimalni -- a kdyz uz, tak mnoho jejich vedcu bylo v tezkem sporu s muslimskym mainstreamem, ci se casto jednalo o jinoverce zijici mezi nima... tak nezbyva, nez gratulovat
Je plno jinych civilizaci a narodu, kteri makaji, delaji tezke pokroky... napr. Indove, JAPONCI(!), cinane... a kteri si myslim zaslouzi respekt.
pořád vysíláš na jiné vlnové délce, nemůžeš se oprostit od toho, hodnotit jiné lidi nikoliv dle jejich měřítek, ale trváš na svých měřítkách.
mimojiné, pokud je napadáš za to že jsou nadřazení oproti nemuslimům.... i křesťani árijci se nepovažovali za vyšší rasu?
o vraždění jinověrců bych na Tvém místě ani nemluvil, protože prostě tento argument neplatí, bohužel v zájmu víry vraždí/vraždila VŠECHNA dogmata
pořád dokazuješ, jak a proč je islám - dle tvého názoru - nepokrokový...... ale nemůžeš si vůbec představit, že DLE JEJICH názoru je třeba pokrok v něčem jiném, než čekáš Ty a tedy ho nevidíš....
pokrok pro Tebe je asi něco jako vzrůst náhorního důchodu nebo snížení analfabetismu..... ale to jsou opět měřítka Tvé kultury
pro jiné je třeba pokrok v tom, dostat se blíže k JEJICH ideálu dle JEJICH měřítek
loni v Jordánsku jsme měli vyvikající debatu na toto téma s jedním Beduínem, pokud sedíš V JEHO prostředí (na dece na písku uprostřed Wadi Rum) dokonale pochopíš jejich kočovný způsob života a tedy..... pokud bychom ho chtěli hodnotit dle toho, kolik prostoru v osobním vlastnictví má, budeme ho považovat za bohatého, pokud je měřítkem čistý vzduch tak také, naopak v koeficientu vana/osobu je chudý
zrovna tak ty měříš koňské síly a kubaturu, on velbloudí síly a velikost stáda
zkrátka jeho měřítka a životní potřeby a jeho kultura a jeho historie a jeho hierarchie hodnot má jiná kriteria, než máme my, proto nemůžeš srovnávat nesrovnatelné
(řekl bych, že jsme jim směšní, když nosíme kravatu nebo oblek z důvodů práce, prestiž se hodnotí podle typu auta a předměstí, hlavním měřítkem jsou peníze jakožto samoúčel, snažíme se demokraticky zvládnout svatbu homosexuálů a jiné "bělošské" rarity, haha)
ne, nadřazený se necítím nikdy, dokonce ani ve srovnání s fašistou...... (k tomu totiž postupně něco vedlo, vykolejilo to soudnost), kde by to jaksi bylo nasnáze, mám (chtěl bych, snažím se o to) pochopení i pro ty nejdivnější kulturní výviny a spíš hledám styčné body a ne rozdíly
nakonec..... pokud trváš na tom, že jsou svoloč a každý argument začíná od tohoto bodu .... budeš v diskusi sám, ma tuhle úroveň nemůžu přistoupit
P.S: bacha na zrcadlo!!!!! možná, že to, co používáš, je křivé a jak se tak vzhlížíš, vidíš (se) pokřiveně (lépe nebo hůře)
Upravil Doc dne 30.04.2011 17:36
Doc napsal:
pořád vysíláš na jiné vlnové délce, nemůžeš se oprostit od toho, hodnotit jiné lidi nikoliv dle jejich měřítek, ale trváš na svých měřítkách.
hele Doci a nedostal ses nahodou do faze, kdy nejses schopen vicemene nikoho odsoudit?
Mam z toho trochu ten pocit...
vzpomen na Chamberlaina s Dalladierem... ty take ustupovali lůze... a konkretne my jsme za to zaplatili.
Musel prijit Churchill a vycistit chliv.
Dalsi paralela by se dala najit i pozdeji... a to mezi Carterem a Reaganem...
---
ja nerikam, ze jsme lepsi nez vsichni ostatni.
Ja rikam, ze nase kultura a hodnoty jsou lepsi nez ty muslimske. A meli bychom se postarat o to, abychom tuhle zemi predali dalsim generacim v co nejlepsim stavu.
Tedy -- islam-less
Upravil hicks dne 30.04.2011 18:33
17 cm
Doc napsal:
nakonec..... pokud trváš na tom, že jsou svoloč a každý argument začíná od tohoto bodu .... budeš v diskusi sám, ma tuhle úroveň nemůžu přistoupit
no tak ona obhajoba ideologie, co nas tu 1400 let ohrozuje taky neni zadny med.
Chapu, ze tam jezdis na dovolenou.... ale to budes moct i kdyz tam uz muslimove nebudou
17 cm
ne, nadřazený se necítím nikdy, dokonce ani ve srovnání s fašistou...... (k tomu totiž postupně něco vedlo, vykolejilo to soudnost), kde by to jaksi bylo nasnáze, mám (chtěl bych, snažím se o to) pochopení i pro ty nejdivnější kulturní výviny a spíš hledám styčné body a ne rozdíly)
hele... 9 let chodim na muslimska fora. Dobre, 8,5.. poslednich pul roku moc ne.
Mluvil jsem se stovkama muslimu ruzne fyzicke, barevne i myslenkove konfigurace.
Dalsi znam osobne.
Z tech stovek bylo asi tak.. 5... PRIJATELNYCH. Zbytek bych zavaril do rakety a vyslal hledat mir do jine dimenze.
Islam si nezaslouzi nase pochopeni dokud sam neukaze nejake vysledky.
Pro tvoji pozornost doporucuji poslouchat, co si muslimove RIKAJI MEZI SEBOU.
Vetsinou je to VELMI ODLISNE od toho, co reknou kdyz jsou kuffar okolo.
17 cm
Doc napsal:
no tak ona obhajoba ideologie, co nas tu 1400 let ohrozuje taky neni zadny med.
pořád ještě nechápeš, že je neobhajuju
to Hicks: z Tvých řádků čiší dokonalá znalost prostředí, jak jsi tam projížděl na svém hardcoraadventure biku...ani se Ti nedivím, že je tolik odsuzuješ, když Ti v poušti nechtěli tahat vembloudem nejedoucí vosmikilo a za to, že se Ti smáli, že z toho Tvého samohybu pořád něco teče....také bych byl na takové divnolidi naštvaný...a navíc o víkendech hulí a koukají na hvězdy, jak si to mohou vůbec dovolit? Nebudovat světlé zítřky, nesedět u počítače a nesledovat diskozní fora....?
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Dovolím si tvrdit, že to o čem se tu bavíte má dvě roviny, lidskou a ideologickou.
To, že jsou lidé v rozvojových zemích přátelštější, pohostinnější a ochotnější pomoci v problému bych ani nezpochybňoval, naopak. Pokud někdo žije ve složitých podmínkách, snáz je připraven pomoci, protože sám ví, jaký to je... Jenže to platí tak nějak universálně a zrovna islám s tím nemá co dělat...
Na druhou stranu i spousta odhalených válečných zločinců byla svým okolím považována za příjemné, hodné, nekonfliktní a takříkajíc vzorné lidi... Chci říct, že i přátelský a slušný člověk se může ve jménu něčeho vyššího zachovat nepochopitelně a hanebně. A tady je potřeba se na věc alespoň trochu podívat právě z hlediska systému.
Z mojeho pohledu je největším problémem jakýkoli fundamentalismus a jakékoli dogma zejména zakořeněné ve formě náboženství, nebo jiné nezpochybnitelné ideologie, protože v tu chvíli je člověk v konečném důsledku na posledním místě. I křesťanská civilisace má za sebou upalování čarodejnic, koncentrační tábory a komunismus (záměrně vše stavím na stejnou úroveň, protože jde o tutéž zrůdnost). Ale právě proto, že jsme se z téhle hrůzné historie jakš takš poučili, neměli bychom slepě tolerovat podobně nedemokraticky a nepřátelsky se stavící směry a proudy a zejména takové, co naprosto nesnesou kritiku. A sem bohužel islám ve své historické i současné podobě (a ona se opravdu až tak nezměnila) chtě nechtě patří. Co třeba příklad Salmana Rushdieho, hysterie kolem karikatury Mohameda atd, atd.
To neznamená, že bych nabádal, abychom v každém muslimovi viděli teroristu, nebo toho, kdo nám s potěšením oddělí hlavu od těla mačetou, když dostane příležitost, ale určitá drobná míra skepse, nebo opatrnosti je vzhledem k zmíněnému myslím potřeba. Prostě čím více je určitá společnost prorostlá ideologií tím více je potřeba míti se na pozoru a tím méně je nutné se divit, když někdo vyhodí kavárnu plnou lidí do luftu.
Jednoduše řečeno, všeho s mírou
Maiali nel Fango!