aha čo som našiel ! http://ssl.delti....=15&Tr
Videli ste to už niekto? potrebuješ servis? zavolaj mi, napíš, pošli holuba :-) diagnostika aut a moto bmw
Ted jsem po dlouhe dobe jezsil s GS zase trochu off s TKC. Lesni, polni cesty, obcas nejakej menis vyjezd hlina sutry a TKC absolutne bez problemu. Myslim, ze to je spis v rukach jezdce nez v obuti... Kamos s 1200 umi v terenu i na hladkych Haidenau pneu... TKC drzi na asfaltu i na vode, s najezdem do 10K km coz se o jinych spuntech asi rict neda. Tak vyberu zdar.
BMW R1150GS MY02
Vcera jsem byl v chara vymenit predni gumu a nakonec jsem se po dlouhejch uvahach rozhodl jit do E-10, krome ujisteni pana prodavajiciho, ze se neni ceho bat, mam predevsim chut se sam presvedcit, jak to s ni opravdu je. Takze ted mam kombinaci E-10 a vzadu e-09. Hned po rozjezdu bylo citit, oproti totalne sjete karoo2, ze mi motorka klade jakejsi odpor, pokud ji skladam ze strany na stranu.. no a dneska jsem si toho uz ani nevsim Toz dam casem vedet, jak se mi s ni drandi
l.
Chose napsal:
Myslim co se Mitasek tyce neni kvalifikanejsiho radce nezli Joe....
Souhlasím...info od Joe jsou zatím nezaujaté. Jardu Šímu bych jako příklad moc nebral...to co má od sponzora je NEJ ze všech NEJ a jeho způsob cestování už je dnes někde jindy...hlavně najet kilometry...klidně mu do muzea věnuji moje TKC po 14500km, které mám ještě na moto a za týden sundám. Ale na Mitasky 07 se těším, mám k nim určitou lásku z let před GS
Já bych to viděl trošičku jinak. Samozřejmě musíš ohledně Jardy ke sponzorům zachovávat určitou loajalitu, neboť neseš riziko, že když řekneš, že jejich výrobek má ten a ten nedostatek, tak se na tebe příště vyflajznou a peníze jsou však víte, kde. Ale ta jízda na kraj světa je o tom, že si co nejvíce chráníte to na čem jedete, neboť se chcete vyvarovat problémům třeba z rozbitou motorkou nebo sjetými pneu. Jízda probíhá v plynulém tempu. Z toho potom plynou vysoké nájezdy. Samozřejmě jsou i tato data důležitá pro případné cestovatele, kteří plánují delší cesty. Mohu potom předpokládat, že na té nebo té pneumatice ujedu tolik a tolik kilometrů a nemusím myslet na to, kde seženu náhradní pneu. Samozřejmě musím jízdní režim přizpůsobit samotné pneu tak, aby co nejvíc vydržela.
Já to beru, Jardu znám osobně a vím, že si své km najezdil poctivě v jakémkoli počasí. Jen jsou ty jeho povídání na mě osobně už moc komerční. Pokud bych rád nějaké cestovatelské info ( trochu odbočuji od pneu ) tak zavolám Igorovi. Taky jezdím tak, aby mi pneu vydržela co nejvíc a pokud bych moc toužil po brutálních rozjezdech, tak koukám vyměnit GS za Hajabuznu . Jinak to GS v Mitasackých barvách je fakt pěkný
všude dobře.....doma GSA
už budú aj scouty v našom rozmere, len čakám na odpoveď kedy, http://pneu-moto....K60-Scout/
Pozeral som aj karoo ale tie sú len do 160 . . a ja predsa len mám viac rýchlich presunov po dialnici . . .
potrebuješ servis? zavolaj mi, napíš, pošli holuba :-) diagnostika aut a moto bmw
Včera jsem byl na pivo s maníkem, co dělá v Mitasu. Říkal, že zhruba od dubna letošního roku jedou E10 s jinou, tvrdší směsí. Měly by tedy být stabilnější a mít vyšší nájezd kilometrů.
Bohužel to na té gumě není nijak poznat, jedině se orientovat podle datumu výroby, musí být minimálně duben a výš.
Místní testeři by o tom snad mohli podat víc informací....
Upravil robert_zl dne 18.05.2011 12:46
ja som akurat hovoril s tým chlapom z linku ktorý som sem dal a ešte nikto nevie kedy v skutočnosti budú scouty v našom rozmere, a možem začať od znova hladať volačo iné
potrebuješ servis? zavolaj mi, napíš, pošli holuba :-) diagnostika aut a moto bmw
Ja si asi fakt vytrhám vlasy !! potrebujem gumy a nemám si z čoho vybrať pretože anakee ani tourance nechcem lebo mimo cestu su na prd, a zase karoo a tkc su iba do 170, jedine čo mi zostáva je buď počkať kým sa začnú predávať 150/70/17 scouty alebo kupiť scouty 140/80/17 alebo potom E10 len za bojím aby nehučali jak "traktor dole kopcom bez brzd"
já kupuju na předek TKC a na zadek Mitas E09 Dakar...jesice v jiným rozměru,ale jsem s touto kombinací tuze spokojenej...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
tomukur napsal:
Ja si asi fakt vytrhám vlasy !! potrebujem gumy a nemám si z čoho vybrať pretože anakee ani tourance nechcem lebo mimo cestu su na prd, a zase karoo a tkc su iba do 170, jedine čo mi zostáva je buď počkať kým sa začnú predávať 150/70/17 scouty alebo kupiť scouty 140/80/17 alebo potom E10 len za bojím aby nehučali jak "traktor dole kopcom bez brzd"
Zdravim, mam 1150GS. Jezdil jsem Tourance, pak zkusil TKC jako ze trosku do terenu. TKC jsou ale v terenu k nicemu, na asfalte huci, jsou mene jiste a hrozne rychle ubyvaji. Celkovy najezd cca 10 tkm, ale uz tak od 5 byly oskakane a hlucne a pomerne hodne ojete. Takze jsem zpatky na Tourance, protoze skvele sedi na asfalte, lehky off taky zvladnou - asi tak stejne jako TKC, km najezd a (ne)hlucnost s TKC nesrovnatelna.
Za me je to jednoduchy - bud off gumy, na kterych se neda na asfalte (rychle ubyvaji a moc se neumi chovat) a nebo silnicni, ktery lehky off zvladnou.
jednoznačně E-07. I po 16000 km se s něma dá v klidu zajet do lesa. A až budou v rozměru 150 tak není co řešit. Tenhle vzorek spolu se Scoutama nemá chybu. Navíc ta cena za jakou to mitas prodává je hodně slušná.
KOCHAČ AMATÉR http://mardock.ra...
tomukur napsal:
A ty jezdis vic nez 170?
A ty nie?
TKC určite nechcem, hlavne kvôli hluku, takže sa rozhodujem medzi cestnými anakee a tourance a "univerzalmi" scout ale asi budem museť kupiť zadnu 140 lebo 150 je stale v nedohladne
E-09 hučí to jo, ale E-07 teda nevim nevim-asi jsem hluchej :-) Možná ze začátku prvních 1000km ale pak už fakt nic. Chce to hold vyzkoušet.
KOCHAČ AMATÉR http://mardock.ra...
Čo máte všetci s tým hučaním ? Nad 120 je hluk motora + vietor tak silný, že pneu absolútne nepočuť. A keby ich aj niekto počul, tak by to chcelo asi tichšiu brilbu a nie furt riešiť hlučnosť pneu
Glock-plastik fantastik :-)
to tomukur: asi to vypada blbe, ale takovou rychlosti jsem na tom jeste nejel. nevidim duvod. Ted kdyz tam mam predni kolo 21" ktery je do 160 tak kort ne. Osobne jsem rad za kazdy duvod proc jet na motorce pomalu. Pred par lety jsem se skoro zabil na motorce a od te doby to nehrotim. Podle me na to GS neni vubec delany.
Aj ja som mal dve dosť neprijemne nehody, na aute aj motorke chvilu som sa z toho spamataval, ale držím sa hesla kto sa bojí nech nechodí do lesa takže jazdím podla nálady, 140-180 bežne. na to aby som chodil do 160 som si mohol kludne kúpiť 650gs, al ked som mam to čo má m chcem to využívať na plno