12gsa napsal:
Ahoj všem, chystáme se Kyjevským směrem, poradíte někdo, co rozhodně neminout? Kde bylo dobré bydlení, kempování, jídlo? Za každý tip budu vděčný. Leoš
Krom věcí které tu už byly zmíněny.
- zevlování/šmejdění/šáření kolem zakázené zony, nemyslím vjezd dovnitř ale cca 30-50km od zony.
- Kyjev - centrum - kousek za cedulí Kyjev směr od Lvova je po pravé straně přímo u čtyřproudovky kemp. Levný naprosto čistý. Je to komplex i s hotely.
- Oděsa - centrum - kemp Delfin cca 5km od centra i s chatkami.
(jediné kempy na UA o kterých vím )
- Sevastopol - ponorky vyhlídková plavba kolem nich.
Vem si sebou kopu trpělivosti na ty jejich novodobé bandity (policajty) ale až budeš sedět doma u piva, řekneš si že to za to stálo.
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
bystricke napsal:
ta cesta ti udělá dobře,vrátiš se přimo nabitý energií
žádnej strach, to jsou jen dogmata. V okolí JE není větší radiace ( okamžitá ) než u rentgenu plic. Samozřejmě trvale k žití to tam není, a je nutno se vyhýbat prachu, trávě atd, kde ta úroveň může být vyšší. Ale žádný drama
Jasan. Radioaktivita je jen pověra...
nooo, záleží jak to myslíš. nicméně na netu najdeš dosti informací, jak to tam je právě nyní, např. www.pripyat.com, ale neaktualizované přes měsíc...
nicméně je vhodné rozlišovat slova RADIACE x RADIOAKTIVITA, aby se to nepletlo některým
hm a co takhle nejake radioaktivni zrnko prachu co ti zustane v plicich a bude zarit, zarit, zarit a zarit? ono staci, kdyz to da kotel tem par sousedicim bunkam...
---
ja bych se vylozene radiace nebal.. bal bych se tehle drobnosti, co si muzes odvezt ssebou.
No tohle má poměrně zásadní trhliny poněvadž do ovzduší byli uvolněny radioktivní částice s poměrně krátkým poločasem rozpadu tzn. to co bys mohl vdechnout už se dávno rozpadlo.
pokud vim, tak v tom "prachu" jsou mimojine zbytky grafitovejch tyci se smesi vseho moznyho... kouknu do wiki.
Muj klient je Pripyati posedlej...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
bystricke napsal:
ta cesta ti udělá dobře,vrátiš se přimo nabitý energií
žádnej strach, to jsou jen dogmata. V okolí JE není větší radiace ( okamžitá ) než u rentgenu plic. Samozřejmě trvale k žití to tam není, a je nutno se vyhýbat prachu, trávě atd, kde ta úroveň může být vyšší. Ale žádný drama
Jasan. Radioaktivita je jen pověra...
nooo, záleží jak to myslíš. nicméně na netu najdeš dosti informací, jak to tam je právě nyní, např. www.pripyat.com, ale neaktualizované přes měsíc...
nicméně je vhodné rozlišovat slova RADIACE x RADIOAKTIVITA, aby se to nepletlo některým
hm a co takhle nejake radioaktivni zrnko prachu co ti zustane v plicich a bude zarit, zarit, zarit a zarit? ono staci, kdyz to da kotel tem par sousedicim bunkam...
---
ja bych se vylozene radiace nebal.. bal bych se tehle drobnosti, co si muzes odvezt ssebou.
No tohle má poměrně zásadní trhliny poněvadž do ovzduší byli uvolněny radioktivní částice s poměrně krátkým poločasem rozpadu tzn. to co bys mohl vdechnout už se dávno rozpadlo.
pokud vim, tak v tom "prachu" jsou mimojine zbytky grafitovejch tyci se smesi vseho moznyho... kouknu do wiki.
Muj klient je Pripyati posedlej...
No opět tak na půl. Grafit sám o sobě radioaktivní není .Ale jeho hořením došlo k uvolnění toho všeho možnýho jak píšeš např(jód 131 poločas rozpadu 8dnů, stroncium 90Sr a cesium 137Cs- poločas rozpadu kolem 30let)
Něco už sem o tom taky četl ,viděl několik filmů a absolvoval pár přednášek např. s paní Drábovou a šéfem velína JE Temelín.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
TOLI napsal:
No opět tak na půl. Grafit sám o sobě radioaktivní není .Ale jeho hořením došlo k uvolnění toho všeho možnýho jak píšeš např(jód 131 poločas rozpadu 8dnů, stroncium 90Sr a cesium 137Cs- poločas rozpadu kolem 30let)
Něco už sem o tom taky četl ,viděl několik filmů a absolvoval pár přednášek např. s paní Drábovou a šéfem velína JE Temelín.
TOLI ze stepeni jsem maturoval a jako jedinej na skole z fyziky za 1, nejaky ty zkousky a olympiady mam taky za sebou, Cernobylem jsem byl par let nazpet taky posedlej, takze ja opravdu vim, ze grafit neni radioaktivni kazdopadne abys nebyl prilisnej optimista... casto jsou to retezce. A polocas 30 let porad rika, ze toho Cesia tam mas stale pres pulku puvodniho mnozstvi.
S tim prachem bych byl proste opatrnej... podle mne proste je trochu problem, pokud se ti do tela dostane mikrozaric, kterej bude 30 let ozarovat tkan okolo. V celkove sume vyzari prd, ale staci aby se zvrhla jedna bunka, ze?
viz napr: http://theenergyc...n-exposure
Ingestion and inhalation of radioactive particles cause much greater ionizing damage to body tissues for longer periods of time than high energy electromagnetic waves, such as X-rays.
17 cm
To už zabíháme do podrobností pro normální lidi nezajímavý necháme toho a já jen zkonstatuju že bych tam jel hned protože je to pro mě fakt hodně zajímavý a stejnak chcípnu na něco jinýho
TOLI napsal:
To už zabíháme do podrobností pro normální lidi nezajímavý necháme toho a já jen zkonstatuju že bych tam jel hned protože je to pro mě fakt hodně zajímavý a stejnak chcípnu na něco jinýho
Moje řeč. Nezadrbávejme tohle vlákno diskuzema na téma jaderná energie. To nechme odborníkům. Anebo zažme téma, kde může každý říct svůj názor na věc, ať naivní nebo erudovaný. Základem je držet se asfaltových cest, vyhýbat se prašným, pokud nebude zbytí, tak velké rozestupy na motorkách, každopádně dozimetr a když budeš mít s sebou respirátor, ničemu to neuškodí.
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
Respirator je myslim hodne rozumnej... a logicky vyplyva z toho, co jsem psal.
Jeste bych asi po ceste vyhodil vzduchovej filtr... resp. nemit KNko, ale normalni papirak co pak vyhodis.
17 cm
hicks napsal:
Jeste bych asi po ceste vyhodil vzduchovej filtr... resp. nemit KNko, ale normalni papirak co pak vyhodis.
čoooveče tak ten vzduchovej filtr by mě vůbec nenapadnul ale když se nad tim zamyslim tak nad tim nemá smysl uvažovat protože tě tam s motorkou stejně nepustí.
hicks napsal:
čoooveče tak ten vzduchovej filtr by mě vůbec nenapadnul ale když se nad tim zamyslim tak nad tim nemá smysl uvažovat protože tě tam s motorkou stejně nepustí.
tak bavime se o toulani OKOLO, ne?
Jinak vzduchovy filtry jsou snad prvni vec, na kterou si musis davat pozor... tedy v pripade havarie. Muze to byt DOST nacucany.
jeste pred odjezdem bych se trochu napral jodem... da se to normalne koupit.. resp. v lekarne mi to objednaval
Upravil hicks dne 26.01.2012 20:37
17 cm
tak spreje proti medvědům bych ještě skousnul,ale respirátory a jodový tablety už mě hlava fakt nebere
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mr GS napsal:
tak spreje proti medvědům bych ještě skousnul,ale respirátory a jodový tablety už mě hlava fakt nebere
jednou kdyz jdes vylozene na exkurzi k reaktoru a Pripjati? vis vubec jak ten jod funguje? tim, ze ho budes mit hodne tak ten spatnej - radiaktivni ma minimalni sanci aby ho telo pouzilo.
nemyslim, ze to je vylozene nutny.. ale stoji to 30 korun
17 cm
Chimera napsal:
hicks: co je na tom odkazu za fake?
ty mas jinou informaci, ze celej ten Elenin trip neni fake? jela udajne autobusem a helmy do foceni davala schvalne
17 cm
hicks: nemam zadne informace, jen ten "blog" ctu a prave me prekvapilo co jsi napsal. Ma i par fotek s motorkou, viz. treba zde:
Pokud jde o to, ze by to ten fake mel byt v tom, ze tam na motorce nebyla, tak tomu neverim. Proste pro to nenajdu racionalni duvod. Mit x fotek z dane oblasti i oblasti prilehlych a mit na sobe kozenou bundu a obal na helmu, popr. helmu Shoei? Proc by to delala? Proc by mela "predvadet" ze jela na motorce? To nejak nechapu
Taky už sem četl že je to fejk ale na důkazy si nevzpomenu takže je po mě nechtějte(ale bylo to něco poměrně rozumnýho a jednoduchýho) ,to jen tak aby v tom hicks nebyl sám
Jasně, však já netvrdím že nemá pravdu... Od začátku píšu, že mě to jen přišlo, no, přinejmenším divný - na fotkách má motorku, je tam v motorkářským oblečení, nosí helmu... Prostě mě nenapadá důvod, proč by měla předstírat způsob dopravy do místa a po místě samém.
Jinak někde je tenhle report i v češtině a je to moc pěkný čtení.Hodně se mi líbí fotky právě z tý "země vlků" což je ten odkaz co dával hicks ale to je v Bělorusku a ne na Ukrajině
TOLI napsal:
Jinak někde je tenhle report i v češtině a je to moc pěkný čtení.Hodně se mi líbí fotky právě z tý "země vlků" což je ten odkaz co dával hicks ale to je v Bělorusku a ne na Ukrajině
aha... jsem uz na ipadu, tak jsem to poradne necetl.
kliknut na "accusations"
17 cm