To samé co píše Vodník povídal kluk od nějž jsme kupovali 650gs,jeli rumunsko a bolavé zadky,tak koupili na místě kůži z berana,každý si přidělal kus.A prý od té doby byla pohoda,takže na tom něco bude.
Hodím sem když tak fotky sedel z horního pohledu na srovnání. Ten Sargent je vzadu hodně rozšířený, podle mě je to nejpohodlnější sedlo na dlouhé trasy ale nehodí se na offroad kvůli materiálu (takové vroubkování), ze kterého se prostě bahno nevyčistí ať se snažíš sebevíc.
Kahedo je výrazně sportovnější a někomu vyhovuje víc než Sargent. Já mám to "dýchací" na 1150GS a řekl bych, že to je hodně podobné Sargentu, akorát že klouže (což s kalhotama Rukka nepoznám, protože všechny mají ten neklouzavý pruh na zadku) ale jak říkám - stavte se, vyzkoušíte a ukážeme vám ty rozdíly.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Taky přispěju svojí troškou do mlýna. S originál sedlem jsem až takový problémy neměl - prvních 300km OK, pak jsem musel stavět každých 100km. Nicméně nebyl až takovej problém dát za den 1100 a další den 800km. Tyhle kilometry jsem samo jezil s beranem - opravdu to funguje - prdel se nepotí a pak nepálí. Teď jsem si koupil Kaheda a moc spokojenej jsem nebyl - jsou docela tvrdý a sedim asi o 2 cenťáky vejš oproti originálům. Tudíž jsem musel zvednout plégo a koupit zvýšení řídítek. Je to ale možná tim, že to starý sedlo je prosezený i když po 57000km Včera jsem tam dal opět originál sedla a připadám si na tom jak na vodní posteli. Evidentně bych potřeboval něco mezi Kahedem a originálem (spíš blíž ke Kahedu). Nicméně pokud si dám na Kaheda berana, tak na dlouhou cestu to asi bude OK a zatim si je nechám.
Mam doma orig. sedla na GS, ktere klidne prodam a ty si muzete nechat u nejakeho calounika nechat vycpat podle potreby.
ja mam Napr. z TT kahedo sedla - bohuzel jen snizne, ale na dlouhe cesty drzi zadek pekne po kope a hlavne kostrc se neprotlacuje a tak se s tim da ujet docela hodne.
Vice by se me libilo kahedo nesnizene, ale to bych pak nedosahl na zem ;-)
Mozna si ho jeste asi koupim a toto kahedo snizene prodam. Stejne ho mam na nejvissi pozici ;-)
Nechce jeste nekdo snizene sedlo kahedo - jako nove (staram se o to. vzdy to namazu kremem na kuzi kdyz to umyju ) ?
Chlapi kdo ste me to ted napsal na to kahedo sedlo -> ja na misto odpovedet dal Smazat:
Ale to kahedo snizene co jsem koupil v TT - uz nevim kolik stalo musim se jich tam zeptat (jen predni dil jsem uvazoval prodat)
Ale prvne si musim jeste jednou vyzkouset to klasicke kahedo nesnizene.
Takze o tom uvazuju ale nejsem 100% rozhodnuty - zavisi to na vysledku testu
barva byla takova ta sedo cerna seda na boku / cerna nahore
jednoznačne odporúčam SARGENT, mám na ňom odsedené za 2 roky 50 000 km a NIKDY ma nebolela prdel .
je to absolútna špica, v TT v Prahe Vám ho aj požičajú na zvezenie, ale z praxe viem že to oceníte až keď na moto sedíte niekoľko hodín. ja mám to vyhrievané a poviem vám že stačí keď riadne leje a popri vyhrievaní rúk si len trochu prikúrim na prdel a ide sa mi ako v nebíčku
Upravil Bedo dne 23.05.2011 18:46
Béďo
Tobě tam stejně nepůjdou, protože máš moc novou motorku Doplním jen, že jsou na model 2004 - 2007. Cena dohodou. Inzerát s foto dodám později - zatím se jen předběžně ptám.
Dyz sem vobul novy drapaky, sotva sem dosah na zem, s touhle pemprskou bych musel podrazit podrazky. Na cestu do Turecka vyskousim barana.
Jizda na moto a lítání na padáku je nejlepší sex
... taky jsem měl s origo sedlem velký problém v tom, že po pár km jsem nevěděl jak si na něj sednout. Koupil jsem loni v TT sedlo Sargent a vydal se na 14-ti denní trip. Jsem max. spokojen a ani náhodou bych neměnil. I mám pocit, možná subjektivní, že jak se do toho pohodlně usadím, tak si i více věřím do zatáček a tak. Prostě investice nelituji a mohu jen doporučit. Před koupí v TT jsem dostal možnost si ho vyzkoušet, pak jsem koupil.
Čaba
R 1200 GS Adventure
Když někdo umře, tak o tom neví, ale pro ostatní je to těžké ...
To samé platí, když je někdo debil.
Poslední týden Skotsko 5500 km.Včera jsem jel trasu na 12gsa Brusel-Ostrava cca 1300 km, intervaly 250-3OOkm-nádrž KTM a řeším to změnou polohy sedla. Změnu sedla jsem zatím neřešil, taky mne bolí v březnu prdel,pak se udělá "mozol" a je klid....
Zdenda
Mam Kaheda, rozdil mezi originalem a Kahedem je cca 100km, u originalu me bolela prdel po 200km, u Kaheda po 300km :-)
Maximum co se da prvnich par dni ujet je podle me tak 400-500km, pak uz nevim jak si sednout. Je fakt, ze vazim 120kg, takze to mozna s tim taky nejak souvisi :-))
Killingman napsal:
Mam Kaheda, rozdil mezi originalem a Kahedem je cca 100km, u originalu me bolela prdel po 200km, u Kaheda po 300km :-)
Maximum co se da prvnich par dni ujet je podle me tak 400-500km, pak uz nevim jak si sednout. Je fakt, ze vazim 120kg, takze to mozna s tim taky nejak souvisi :-))
MAm 140 kg , kupilk som si vzduchovy vankuš AIRHAAWK ci ako sa to pise a posed je poooodstatne lepsi, lepsie sa vetra prdel asedis vdaka preskupeniu vzduchu na vacsej ploche. Skus za 100 euro to stoji. Mne to dost pomohlo aj vo vyske posedu ( mam190 cm )
Díky za radu, někde jsem je viděl, chtělo by to nezávazně na víkend vyzkoušet a pak se rozhodnout :-) I když, mám v pácu na cesty na západ K1200R a když by to vyšlo tak budu moct porovnávat a přehazovat AIRHAWK :-D
MALI napsal:
Pokud by jste měl někdo zájem o skoro nový Kaheda v záruce s dokladem, tak budou co nevidět k mání
Tak jak?
Kaheda budou na prodej - nějak si na ně prostě nemůžu zvyknout - Marisovi naopak vyhovujou maximálně. Spolujezdkyně s Kahedem byla taky spokojená. Každej jsme holt jinej. Zítra si jedu pro Sargenty do TT - byl jsem si to tam půjčit, svezl jsem se a přijdou mi pohodlnější než Kaheda-jen mi trvalo 14 dní než jsem se rozhoupal vyklopit ten balík Jak to bude ve skutečnosti se teprve ukáže na delší jízdě. Pak poreferuju
Upravil MALI dne 20.06.2011 14:43
Vlastní zkušenosti: Loni Rumnunsko cca 3000km ještě na Transalpovi. Od 3 dne neskutečné trápení s bolestí zadku. Berana jsem nekoupil, ale hrdinně jsem to vydržel.
Po návratu jsem ihned koupil AirHawk. Žádná delší cesta už nebyla, přez zimu přesedlání na R1200 GS ADV. Mám 178 takže tak tak dostanu na zem spíš jenom na špičky. Sedlo normální original.
Před 14 dny jsme jeli Černou Horu přes Bosnu, taky asi 3000 km. Mimo off jsem tam měl AirHawk a neměl jsem vůbec problémy s bolavým zadkem. Zafungovalo to na 100%. Je třeba si na to zvyknout a hlavně nenafouknout moc. Musí být nafouknuté tak aby se zadek dotýkal sedla - jen odlehčovat. Pak mizí efekt vodní postele, na který si spousta lidí stěžuje. Každopádně jsem byl ještě o 2 cm výš a to mi fakt vadilo v terénu. Taky sem s motorkou parkrát flákl o zem při zastavování.
Teď jsem si v DDT Mohelno objednal přešití a snížení sedla včetně SARGENTu. Bude se to dělat až přes dovolenou v červenci. Očekávám od toho , že bud hlavně níž a došlápnu na zem i v terénu. Na silnici to tak moc nepotřebuju a na delší přejezdy určitě budu používat AIRHAWK. Každopádně investice 100 EUR nelituju, dá se to rychle dát dolů, případně když vám batůžek frfle, že ho polí zadek, tak jí AIRHAWK půjčite