100bubu napsal:
fakt to vyzerá ako cesták. ale asi do toho pujdem tiež
Podľa mňa je nezmysel kupovať čierne alebo tmavé nepremoky. V daždi je znížená viditelnosť a mne ide v prvom rade o bezpečnosť. http://www.wintex...A9%20odevy
Navlékneš reflexní vestu a je po problému.
Veď hej, teraz je to viac vrstvové oblečko v mode
To nevím ale řeším po všech možnejch zkouškách funkční nemoky.Funkční které nepustí vodu a dejchaj.Koupit nefunkční nemoky které svítí na dálku??????Dobrý jsou určitě na přeháňku a sundat je po hodině dolu ale jet v nich třeba 5 hodin v dešti, tak jsi spařenej jako jetel.Jak psal Morabo o těch s nano technologií, tak to je přesně co potřebuju.Bohužel jen černé,,,,,Proto si na ně navléknu raději reflexní vestu, ale jsem v suchu.
No neviem ako iné pracáky ale v tomto som išiel 9 hodín nonstop v daždi , nepremokli a nebol som "spařenej jako jetel" . Samozrejme netvrdím, že toto je najideálnešie riešenie ale zatiaľ som nič lepšie nenašiel.
Na TTE som si obzeral http://www.tourat...a_east.htm , konkrétne TERRA EAST RAIN AX. Bolo to testované "naživo" nakoľko dosť pršalo a vyzerá to dobre. Dá sa kúpiť samostatne nepremokavý komplet.
Upravil glock7 dne 01.06.2011 22:06
Glock-plastik fantastik :-)
glock7 napsal:
No neviem ako iné pracáky ale v tomto som išiel 9 hodín nonstop v daždi , nepremokli a nebol som "spařenej jako jetel" . Samozrejme netvrdím, že toto je najideálnešie riešenie ale zatiaľ som nič lepšie nenašiel.
Na TTE som si obzeral http://www.tourat...a_east.htm , konkrétne TERRA EAST RAIN AX. Bolo to testované "naživo" nakoľko dosť pršalo a vyzerá to dobre. Dá sa kúpiť samostatne nepremokavý komplet.
Hm... to Terra East nevypada zle.... značku DIFI sice neznám, ale vozí to sem www.mosport.cz a ceny nejsou nijak závratné...
glock7 napsal:
tak to Terra East vypadá hodně dobře a za dobře
Nač stahovat kalhoty když brod je ještě daleko
Dan CB napsal:
Jak psal Morabo o těch s nano technologií, tak to je přesně co potřebuju.Bohužel jen černé,,,,,Proto si na ně navléknu raději reflexní vestu, ale jsem v suchu.
Černý jsou jen kalhoty, navíc alespoň dole mají reflexní proužek. Jinak vršek mají i červenej (já mám starší model, kterej je oranž), a nakonec reflexní vestu, jak říkáš si můžeš oblíct přes cokoli, ne?!
Dan CB napsal:
Jak psal Morabo o těch s nano technologií, tak to je přesně co potřebuju.Bohužel jen černé,,,,,Proto si na ně navléknu raději reflexní vestu, ale jsem v suchu.
Černý jsou jen kalhoty, navíc alespoň dole mají reflexní proužek. Jinak vršek mají i červenej (já mám starší model, kterej je oranž), a nakonec reflexní vestu, jak říkáš si můžeš oblíct přes cokoli, ne?!
Jasná věc.V objednávce byl termín dodání 14 dní a hned dnes jem měl tlf., že to expedují,,,,jsem na ně fakt zvědavej!!!!!!!! a trochu se těším na pořádnej ceďák
morabo napsal:
Mám nepromok Tucano urbano - NANO. Na pohled je to uplně normální šusťák bez toho šílenýho igelitu vevnitř, ale fór je v tom, že materiál je vyroben/upraven nanotechnologií, která prostě vodu odpuzuje a nepustí (mám ho rok a půl a stále funguje jak novej). Navíc je fakt mini a naprosto se v tom nepaříš. Jedinej nepromok, kterej už kdy na sebe vemu (přes jeansy). Jinak je to samo vůbec nejlepší řešit kvalitním oblečením bez nemoků.
Nedávno jsme jeli z Opavy do Prahy. Od Bruntálu až do Prahy byl neskutečnej slejvák, dokonce chvíli i kroupy a vydržel. Teda... ženě vydržel, protože jsem jí ho půjčil, já jsem si vzal ten klasickej a samozřejně jsem skončil po 100km jako ve vaně.... A co jsem neměl nacucaný od vody, to jsem měl totálně propocený, hrůza, igelit už prostě nikdy.
PS: teď už máme nano oba dva
Hm, koukám do popisu a nic o nanovláknech tam nepíšou-jen že se to jmenuje nano collection kvůli skladnosti. Hm?
Ahoj,
Vrátil bych zpátky toto téma. Chystám se na delší cestu a vlhkost by vyřadila mou páteř z provozu. Nemám zkušenost z dlouhodobé jízdy za deště, nepromok používám na rybách (chůze po řekách) neprodyšný a je pravda, že jsem mokrý díky potu. Mám nové hadry bez membrány, hlavně jsem chtěl nejvyšší prodyšnost a účinný větrací systém, nepromok chci na vrch.
Mou otázkou je, jak jsou ty dražší nepromoky co do prodyšnosti skutečně účinné, kde je meze mezi cenou ( až 8000Kč) a účinností. Sleduji proto vlastnosti jako vodní sloupec a prodyšnost, mnozí prodejci to nejsou schopni uvést, ale deklarují prodyšnost, voděodolnost.
Našel jsem bundu : http://www.vsepro...-pro:2122/ , která z hlediska výše uvedených parametrů a relaci k ceně představuje dobrý kompromis (pokuď údaje jsou pravdivé). Jaké jsou vaše nové zkušenosti ? Nakonec nepromok třeba vůbec nepoužiju, ale co kdyby? Nerad bych se vracel v sanitce zpět.
Já používám a řádně i otestoval nemoky od Píchy. Nejsou malé jako má Morabo, ale jsi vidět a to opravdu velmi a hlavně se příliš nepařím a nejsem mokrej. Máme to oba s velitelkou, akorát je to nutné odzkoušet komplet nabalenej. Já jsem vyčerpal možnosti velikostí - mám to největší, co nabízejí a jsem spokojenej. Nevýhodou pro mě je, že musím sundat boty, ale mám stejně velký tlapy, tak by mě to u jiného nemoku stejně asi neminulo. Ženská i kamarád to natáhnou přes boty. Má to vnitřní gumu a kapucu. Ztopořený límeček se dá narvat pod integrálu a je sucho. Tedy relativně, mlží se mě plexy, takže jsem stejně v dešti nachlemtanej dost.
Mám starší typ, co už nevyrábí. Nejblíže je tomu asi http://www.oopp.c...mp;id=2039http://www.oopp.c...mp;id=2038Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Ty bundy Ticino, co o nich psal Medik, si hodně chválili na skútrfóru.
To rop: možná bych, být tebou, zkusil něco na principu trilaminátu, i tady na fóru se o tom psalo docela dost. Jako cenově zajímavá varianta se mi jeví třeba toto http://www.outlet...trilaminat, ale nemám osobní zkušenost. Nemáte někdo?
Mám origo BMW dvoudílnou a jsem max spokojenej i když ta cena není zrovna nejkrásnější. V pátek jsem v ní byl celý den, neboť na Vysočině celkem pršelo a bylo kolem 5st. a tak sloužila je jako neprofuk. Jinak vrchní díl jsem nosil loni v Tatrách do deště i mimo stroj.
všude dobře.....doma GSA
Dvoudílný BMW (šedý s reflexním nápisem na rukávu) mám taky a vydrží v opravdu silném lijáku 3-4h. Pak to je fofr a během 10 minut jako když člověk nemá nic. Možná je to tím, že už jí mám pár let ale každopádně teď jí považuju už jen spíš za větrovku.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
U Trilaminátu, jako u mnoho rybářských a motorkářských nepromoků jsem nenašel údaje. Jediní, kdo to poctivě uvádějí jsou některé prac.pláště a výrobci oděvů pro out door turistiku. Trocha teorie pro ty, co je to zajímá:
Aby mohl být oděv prezentován jako nepromokavý, musí být především ušitý z materiálu, který odolává alespoň
2 000 mm vodního sloupce - tak to udává norma. Pro opravdové outdoorové aktivity je však tato hodnota naprosto nedostačující. Pro většinu případů mají smysl hodnoty nad 15 000 mm vodního sloupce. Při outdoorových činnostech je totiž voda do oděvu i vtlačována a to např. při chůzi travou, při prodírání se křovím, odporem vzduchu při jízdě na kole. Také při různých činnostech vystavujeme textilní materiál různým tlakům. Např. při sedu působí na materiál ekvivalent 5 000 mm, při kleku 12 000 mm a popruhy batohu mohou působit až 18 000 mm. Pro dokonalou ochranu před deštěm při outdoorových činnostech je vhodné tedy volit materiály s výškou vodního sloupce 20 000 mm.
Vodní sloupec je ale jen jeden z parametrů, na který je třeba se při výběru outdoorového oblečení zaměřit. Při výběru se zaměřte také a především na parametr prodyšnosti! V případě nedostatečné nebo žádné prodyšnosti se budeme cítit v oděvu velmi nepříjemně. Brzy bychom náš organismus nebezpečně přehřáli a místo vlhkosti venkovní bychom provlhli vlivem vlhkosti tělesné. Pro outdoorovou činnost by hodnoty prodyšnosti Ret měly být menší než 6, což odpovídá, že materiál je schopen propustit více než 20 000g/m2 za 24 hod. vodních par.
Jsem názoru, že je lepší kvalitní nepromok výše uvedených vlastností nahoře než membrána uvnitř. Ta bunda, co jsem jsem uvedl, by to teoreticky měla splňovat. Zaráží mě nízká cena.
Máte štěstí, že jdu náhodou kolem, na nepromoky já jsem kadet
Ty od Pardála mám, zatím jsem je neprověřil v opravdovém lijáku, ale něco tam hapruje - měl jsem pod nima vlhko - nedokážu posoudit, zda zevnitř, nebo zvenčí.
Provedení OK, materiál se zdá být taky, ale úplnou nepromokavost bych si od nich asi nesliboval. Kalhoty mají navíc na stehně pro využití na motorce nešťastně řešený zip - na stehně proti směru jízdy. Jinak se skvěle oblékají i přes boty - dlouhé postranní zipy, takže žádné tanečky na jedné noze. No a barva - chce to vestu navrch.
To Bubo: Dobrá práce, jdu ve Tvých šlépějích
K tomu Medikovu obleku - Ticino - zkus něco pohledat na skutrforum.cz,
kdysi jsem uvažoval o koupi skútra (nakonec vyhrál Dakar ), tak jsem se tam nachytřoval a s Ticinem tam panovala docela spokojenost, pokud si dobře pamatuju.
Zrovna po tom pátrám, ale takhle narychlo toho moc nenajdu...
KLIM - Goretex dává záruku, že nepromokoneš, obávám se spíš menší mechanické odolnosti lehké tkaniny
Halvarssons - určeno primárně na moto jako převleková bunda do deště, využívá policie atd... hodnoty neuvedeny ani u výrobce...
Scott - novinka, zatím bez údajů...
Takže
Jediná možná cesta = vlastní průzkum...
Ten Scott za cca 80 EUR není až tak velká útrata, kdyby se to nepovedlo
Toho Halvarssona bych se nebál, ale kdyby to nebyla tak velká útrata... Co kdyby se to nepovedlo...
Preferuji výraznou barvu, takže vybírat budu asi mezi těmito dvěma... Když byl před pár lety Halvarssons za necelých 5 tis, tak se mi zdál drahý...
Upravil buboGS dne 10.04.2012 18:50
BMW GS = stroj na radost
U goretexových věcí (myslím opravdu Gore-Tex ne nějaké jiné výrobky a membrány) je to stejné u všech výrobců, nezáleží pak na to, jestli to šije firma XXX nebo YYY, záleží jen na vybraném typu materiálu. Většina "nepromoků" určených na cyklistiku (a potažmo použitelných na motorky) se šije z dvouvrstvého laminátu GoreTex Packlite s 20.000 mm vodním sloupcem a 25.000g/m2/24h prodyšností. Aby to mohli označit logem Packlite, tak se musí vejít tuším do 400 nebo 500g na celý výrobek (bundu) a tím pádem střih bývá většinou příšerně těsný, žádné zbytečné věci navíc, první co se dá zrušit je třeba kapsa nebo kapuce apod. Kdyby překročili finální hmotnost těch 400 nebo 500g (nevím přesně tu hodnotu), tak to je OK, můžou to prodávat jako goretexovou bundu ale ne s označením Packlite.
20m vodní sloupec je OK, přesně jak píše rop ale problém je třepotání při vysoké rychlosti, kde holt motorka je něco jiného než kolo. 6h jízdy 130km/h na motorce je pro ten materiál docela velký nápor a tak tyhle extra tenké bundičky (primárně určené pro turistické kolo) nevydrží tak dlouho, jak by člověk čekal. Odpar je v tom rozhodně lepší než v totálním nepromoku, o tom není diskuze ale nepočítal bych, že to vydrží stejně dlouhou dobu jako tuhý a kvalitní nepromok. Navíc laminát bez podšívky nemá z druhé strany vůbec žádnou ochranu a jakmile se membrána jen škrábne, už to tudy protéká.
Packlite bundy na kolo se prodávají v rozpětí 4-6 tisíc Kč, každopádně to je dražší a jak říkám, najít takovou, která má rozměr přes motorkový oblečení je docela náročný.
Ten nepromok BMW je podle mě podobný problém - ničí se třepotáním ve větru a po pár letech už to je natolik poškozené, že začne rychle protékat.
ja hosiu pouzivam uz 7 let nepromok tohoto typu http://www.louis.de/_20e6677e32a6d925017355b0384e6eb466/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=140&wgr=850&list_total=3&anzeige=0&artnr_gr=208855 sice je na pikacu jak se do toho leze, ale nidky mi nikde neprotekl, jen jednou ale to jsem ho totiz blbe zapnul. Jinak ja se hodne potim, ale zas neberu za nic strasnyho kdyz to sundam a jsem trocha od vypotku chvilka jizdy bez deste a je vse suchy. Nepromok jsem mel nejdele 4 hodiny a uplne vpohode.
Myslim, ze si zase budu muset udela vylet do pracovnich potreba a podivat se co se prodava.
Upravil milanosor dne 11.04.2012 08:15
I pád na hubu je pohyb kupředu